Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.691
|
čitano: 27.773.554
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

ako netko baljezga gluposti to si ti.

Kao što je tu više puta linkano ja ću ponovno linkati da je i raspon boja na strani VA panela pogotovo qled paneli koji su isto VA paneli.

Niže su sve kategorije u kojima je bolji VA od IPS-a, ne da je bolji nego IPS u većini testova nema ni blizu sredine same tablice.

Raspon boja

Kontrast

Prikaz crne

Siva

Svjetlina panela

Znam da HDR nije namjenjen samo za filmove jer i sam se igram redovito(PC i PS4pro) u HDR-u. Zato i kažem da je za HDR gaming isto bolji VA kao što je i u svim testovima naznačeno.

Bilo bi lijepo za promjenu da i vi mamine maze zakačite neki link koji potkrepljuje vaše tvrdnje da je IPS nešto više od običnog smeća, ekrana za birtije i kladionice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 15:50 (Grga1984).
Moj PC  
0 8 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Grga1984 kaže...

Pod kućna uvjete se misli na lagano zamraćen prostor, jer većina ljudi nisu u penziji kao neki pametnjakovići ovdje nego rade i većinu vremena pred TV-om provode u večernjim satima.

Neznam medeni, svaki normalan čovjek ima dobro osvjetljen dnevni boravak sa dva i više prozora, možda i koja balkonska vrata... ako ne i više.

Ako i telka jest na zidu.. bude obično i neki stoličak od jeno 1 m2 sa tabletičem i garniturom kutnom u večini slučajeva.. ili  nešto slično.. tak da u tvojem slučaju samo onaj ko sjedi nasuprot gleda i bude gazda...

Ja imam u dnevnom oko 5-6k lm rasvjete.. i jako rijetko gledam u mraku...(osim 3D-a)...kojeg gledam aktivnog sa shutterom pa mi je ionak sve blijedo.

I opet ti na CRNU... i 4K..

Ali kad vidim da spomeneš HDR...jooj..

I neznam kaj znaci uniformiranost.

Nisam u penziji.. radim na dva posla te u dnevnom nisam skoro nikad u mraku.

Najvažnije na telki mi je da vanjski obrub ne prelazi 5mm... eto estetika..a odgledam čuda..ali opet na PC monitoru večinu materijala sa sluškama na ušima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 16:22 (Zver).
15 godina

Mili, mislim da si sam sebi odgovorio na sva pitanja.

Znači gledaš filmove na monitoru i najbitniji ti je obrub ekrana kod kvalitete slike.

Uz sve to i nebitan je 4k i hdr u današnje vrijeme.

Pametnom dosta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 16:27 (Grga1984).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
Grga1984 kaže...

ako netko baljezga gluposti to si ti.

Kao što je tu više puta linkano ja ću ponovno linkati da je i raspon boja na strani VA panela pogotovo qled paneli koji su isto VA paneli.

Niže su sve kategorije u kojima je bolji VA od IPS-a, ne da je bolji nego IPS u većini testova nema ni blizu sredine same tablice.

Raspon boja

Kontrast

Prikaz crne

Siva

Svjetlina panela

Znam da HDR nije namjenjen samo za filmove jer i sam se igram redovito(PC i PS4pro) u HDR-u. Zato i kažem da je za HDR gaming isto bolji VA kao što je i u svim testovima naznačeno.

Bilo bi lijepo za promjenu da i vi mamine maze zakačite neki link koji potkrepljuje vaše tvrdnje da je IPS nešto više od običnog smeća, ekrana za birtije i kladionice.

Daj se ne sramoti. Stavljaš tu neke linkove a ni sam ne znaš o čemu se tu zapravo radi. Ja sam već stavio nekoliko puta sve linkove di svaki osnovnoškolac može vidjet razliku i shvatit to iz prve. Tak da se ti rađe drži birtije ... jer nemaš intelekt za neku kvalitetnu raspravu ...

Niti ne želim gubit svoje vrijeme na takve pikzibnere.

14 godina
Ma nema potrebe da se objašnjavas s njim, vidiš da je obična bahata seljačina koja vrijeđa sve koje ne misli kao on i nameće svima svoje mišljenje.
Tu ko papagaj ponavlja VA Va VA kao da je bez greške, izvrće teze kako mu odgovara i vadi stvari iz konteksta. Samo ne znam čemu to sve fakat, ko da mu ga tata osobno pravi, jbt to je samo TV
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 19:21 (error_666).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Anđeo bez falinge kaže...
Grga1984 kaže...

Pa dobio je ocjenu zato što ga možeš gledati iz kuhinje dok papaš juhicu.

I dalje je na predzadnjem mjestu po kvaliteti same slike i u tom segmentu ne može parirati ni vivaxu sa VA panelom.

Pixel ima hrpu klonova, Binac, Grga 

Čim jedan rovari druga dvojica nestanu... 

Imam daleko pametnijeg posla nego po stoti put na forumu objasnjavati istu stvar pojedincima koji ne kuze 

7 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

preporuka za tv 50" do 5000kn? Iskljucivo za filmove i poneki gaming.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
17 godina

Trebam preporuku za smart tv do 3000 kn, po mogućnosti android, veličina ekrana ne treba preko 100, FHD, da ima za kupit u Rijeci, dakle Elipso, HG Spot, Emezzeta, Sancta Domenica

TNX

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 20:03 (Gee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kao što sam već pisao, razmišljam o kupnji LG 55SK8500, ali vidim da se ovdje hvali i Samsung NU8002, čini se ok, no zabrinjava me nemogućnost reprodukcije DTS zvuka? Ja najčećše i gledam sadržaj skinut s neta, HD ripove, sad ne znam koliko njih ima DTS zvuk? Dobar multimedijalni player na televizoru mi je važan, zato sam najprije i htio LG jer navodno su najbolji u multimediji. No sad čitam da i oni imaju ograničenja? Koji bi po vama bio neki best buy 5-7 000 kn, dimenzije 55-60 incha? 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
senderos kaže...

Kao što sam već pisao, razmišljam o kupnji LG 55SK8500, ali vidim da se ovdje hvali i Samsung NU8002, čini se ok, no zabrinjava me nemogućnost reprodukcije DTS zvuka? Ja najčećše i gledam sadržaj skinut s neta, HD ripove, sad ne znam koliko njih ima DTS zvuk? Dobar multimedijalni player na televizoru mi je važan, zato sam najprije i htio LG jer navodno su najbolji u multimediji. No sad čitam da i oni imaju ograničenja? Koji bi po vama bio neki best buy 5-7 000 kn, dimenzije 55-60 incha? 

Ja bi ti preporučio ta dva  veoma dobra modela Philipsa:) Podržavata sve što treba,  jedan moderni televizor..

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8303-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326051

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus7803-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-62102011

Ili još taj model Sonya ili Hisense.

https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-55xf8505-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-59996671

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H55A6500/

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 12:10 (garfield1).
13 godina
protjeran

Kupio neki dan samsung 50NU7022, prezadovoljan sam TVom meni je preodlican

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
senderos kaže...

Uzmeš Sony ili Philips:)

Ima sve -android -ips, itd...I to je to 

https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-55xf8505-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-59996671

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8503-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326071

16 godina
neaktivan
senderos kaže...

ja do sad nisam iskusio problema na sk8500 sa reprodukcijom niti jedne multimedije, filmovi, serije, mp3, flac... sve vrti

da budem iskren nisam probavao jedino filmove preko 50gb, ali za sve ostalo normalno pokrece, izbacuje sliku i zvuk... 

I believe Wi can Fi...
16 godina

Kada jednom shvatite da za manje od 400kn mozes kupit android box s912/3gb i na njega stavit Libreelec i pustat sta ti srce pozeli od Atmosa, dolby visiona svega sto postoji trenutno odabir tv-a postaje mnogo laksi.Smart tv jedino za 4k netflix i te drm aplikacije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pričaš gluposti ili si baš probao da na tom boxu rade Dolby Atmos / Dolby Vision?

CONS

• HDMI audio pass-through and automatic frame rate switching not working properly in Kodi. Dolby Atmos and DTS-HD 7.1 not supported
  • Disappointing performance compared to Amlogic S905 TV boxes (only ~ +10/15% boost in many benchmarks), and some videos (10-bit h.264) are not playing as well as in Amlogic S905X devices using software decode. Possibly a thermal design issue
  • User set HDMI output mode is not always remember, often falling back to 1080p60 after a reboot, even if I set it to 4K 60Hz previously.
  • “App not responding” issue appearing from time to time (not too often, but still noticeable)
  • Poor WiFi performance
  • Likely HDMI CEC issue as the device will not let me turn off my A/V receiver even after disabling HDMI CEC or automatic HDMI output
  • DRM: Only supports Widevine Level 3
  • Dolby & DTS licenses not included (Only a problem for apps other than Kodi, for people not using HDMI or S/PDIF audio pass-through)

5 0 hvala 1
7 godina
neaktivan
senderos kaže...

ja isto skidam filmove već nekoliko mjeseci, i još nisam naletio na problem sa zvukom, možda tv zakrpa nekako taj problem ako se pojavi zvuk u tom formatu...mislim da nitko još na ovom forumu nije napsiao da je naletio na taj problem a ima samsung tv ,eventualno neki ljubitelji druge marke pa onda pišu o velikim problemima na samsungu...

14 godina
perkoxcar kaže...

Kada jednom shvatite da za manje od 400kn mozes kupit android box s912/3gb i na njega stavit Libreelec i pustat sta ti srce pozeli od Atmosa, dolby visiona svega sto postoji trenutno odabir tv-a postaje mnogo laksi.Smart tv jedino za 4k netflix i te drm aplikacije.

Ti android boxovi su drek za zahtijevnijeg korisnika... kolko citam svi su puni mana i ogranicenja, cak i vrlo skupi tipa Shield TV. I nema nijednog koji normalno vrti 4k HDR.

lesonitka kaže...
senderos kaže...

ja isto skidam filmove već nekoliko mjeseci, i još nisam naletio na problem sa zvukom, možda tv zakrpa nekako taj problem ako se pojavi zvuk u tom formatu...mislim da nitko još na ovom forumu nije napsiao da je naletio na taj problem a ima samsung tv ,eventualno neki ljubitelji druge marke pa onda pišu o velikim problemima na samsungu...

Nije istina, bilo je prijava da ne radi DTS na Samsungu. Ali kao sto je vec stoput ponovljeno, ne radi jedino u slucaju ako skines rip koji ima samo DTS zvuk i zelis gledati direktno na TV-u (dakle s USB-a). Za netflix ili pokretanje s laptopa ili kompa nema veze jer oni odrađuju dekodiranje DTS a ne TV.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 14:26 (Minneyar).
15 godina

Kupiš Amaton 4k stick za 500kn i nemaš nikakvih problema, ni sa atmosom ni sa 60hz 4k.

To kaj tu pametnjakovići kakaju da imaju dvije sec brži i3 sustav ili duplo sporiji smart TV koga boli k...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Grga1984 kaže...

Mili, mislim da si sam sebi odgovorio na sva pitanja.

Znači gledaš filmove na monitoru i najbitniji ti je obrub ekrana kod kvalitete slike.

Uz sve to i nebitan je 4k i hdr u današnje vrijeme.

Pametnom dosta.

Da 4k je nebitan... isto i hdr.. pogotovo jer večina prezasičuje boje ..

Prepisuješ tekstove s naljepnica koje su na televizoru.

16 godina

Nije istina, bilo je prijava da ne radi DTS na Samsungu. Ali kao sto je vec stoput ponovljeno, ne radi jedino u slucaju ako skines rip koji ima samo DTS zvuk i zelis gledati direktno na TV-u (dakle s USB-a). Za netflix ili pokretanje s laptopa ili kompa nema veze jer oni odrađuju dekodiranje DTS a ne TV.

Samsung ne podržava DTS. Modeli 2018 na dalje ...

Important

The DTS Audio codec is not supported on 2018 TVs. For smooth playback, if a DTS Audio track is part of your manifest, make sure other audio tracks can be selected.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 16:26 (Memphis).

0 0 hvala 0
16 godina
Leon4rdo kaže...

Pričaš gluposti ili si baš probao da na tom boxu rade Dolby Atmos / Dolby Vision?

Minneyar kaže...
perkoxcar kaže...

Ti android boxovi su drek za zahtijevnijeg korisnika... kolko citam svi su puni mana i ogranicenja, cak i vrlo skupi tipa Shield TV. I nema nijednog koji normalno vrti 4k hdr.

Ok, da Dolby Vision ne moze raditi (to je drm only contect, radi samo na netflixu koji na tim boxevima radi do 480p), ali pricam o reprodukciji multimedije koju vec imate.I bas suprotno, to o cemu pricam bas i je za najzahtjevnije korisnike.Da ne duljim kome je bitno i tko ima volje nek baci pogled ovdje pa ce brzo shvatiti o cemu pricam.Librelec je custom fw za te boxeve i trenutno top rjesenje za reprodukciju multimedije.

16 godina
neaktivan

Trebam preporuku gdje da kupim hdmi 2.0 4K 60Hz kabel, cca. 7-7,5 m? Može i kod nas ili vani, gledao sam po našim trgovinama, ali ne nalazim nešto baš što mi odgovara cijenom i dužinom. Na što trebam obratiti pažnju kod kupnje? Hvala

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Otvorio sam novu temu za slaganje AV sustava i ako ima zainterseiranih predložio bi da tamo nastavimo oko odabira playera i ostalih stvari

https://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/slaganje-audio-video-sustava/267422.aspx

2 0 hvala 0
14 godina
Jolckan kaže...

Trebam preporuku gdje da kupim hdmi 2.0 4K 60Hz kabel, cca. 7-7,5 m? Može i kod nas ili vani, gledao sam po našim trgovinama, ali ne nalazim nešto baš što mi odgovara cijenom i dužinom. Na što trebam obratiti pažnju kod kupnje? Hvala

@jolckan
Paznju trebas obratit prvenstveno na propusnost kabela (treba biti 18Gbps) .
Kupio ih nekoliko , svaki je na papiru zadovoljavao standarde ali problemi nastaju kad je signal preko 1080p i nijedan nije mogao isporučiti 4K60 Hz niti 1080p 3D sadržaj ,2K neću ni spominjati. Kupio s eBay premium certificirani i preporodio se.

https://www.ebay.com/itm/5m-Premium-Certified-HS-E-V2-0b-Braided-HDMI-Cable-4Kx2K-60Hz-BT-2020-HDR-SKY-Q/352413991038?hash=item520d82c07e:g:ptsAAOSwXtNajGup

Tebi treba 7 - 7.5m i na toj dužini najbolje da tražiš certificirani. Jesu malo skuplji ali jbg radi kako treba.

https://m.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m4084.l1313&_nkw=Hdmi+2.0+certified+cable

Proberi si neki od ovih 2.0a/b premium kabela i završi stvar

7 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Ja sam kupio ovaj i sve sljaka, poprilicno kvalitetan kabel, mozda i vise nego cijena pokazuje

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06WGRJJP5/ref=psdcmw_316960011_t1_B019322ZUS#immersive-view_1544047950179

Nize dolje skrolaj i imas potpunu specifikaciju i opis karakteristika. Sve sto te zanima. 

15 godina

Kod odabira TVa treba se sjetiti da, sto se "kvalitete" slike tice, problem nije jednodimenzionalan, vec visedimenzionalan, tj. pozadinsko osvjetljenje je ogroman faktor. Edge je tu najgori prijestupnik i neovisno o tipu panela je jednostavno los. Samo sto je cijeli mid-range segment u njemu i tu nastaju problemi.

Jer i na VA panelu ce se vidjeti probijanje edge backlighta, kao i na Grginim slikama od par strana iza. Tako da nista od fantazija da ce raditi kao OLED ili FALD.

Jest glupo ali kad ljudi vole da je tanji TV jer to mora znaciti da je bolji, a zapravo je jeftiniji u proizvodnji i daje manje kvalitetno osvjetljenje. Istina, da se iskljuciti, tj. namjestiti da radi stalno ujednaceno, ali cemu onda toliki novci.

Druga stvar bi bila sto danas treba TV posebno namjestiti za skoro svako okruzenje, sto se nikome ne da, a kamoli stalno prebacivati modove. Ali tako je za sada...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Malo sam gledao recenzije i uzivo prošao ducane i nekak sam došao na dva modela koji mi pašu.

Mislim da mi je va matrica nekak draža zbog tamnih scena u filmovima.

Bitno mi je da izgleda ok kad se pc spoji i da bude ok za pes

Hisense 50a6140 je 5 godina garancije, a samsung 2 godine

Šta je bolje po vama

7 Hisense 50a6140 2699kn 5god
4 Samsung 50nu7192 2950kn 2god

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice