Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.640.106
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pozdrav!

Trenutačno se premišljam između 2 televizora (iako su dobrodošli prijedlozi drugih modela, doduše budžet mi je 5K kn plafon) i ne znam kojeg bi uzeo.

Prvi: Samsung UE58H5203

Drugi: Philips 55PFH5209

Kada bih morao birati između 3 inča većeg tv-a ili ambilighta, izabrao bih ta 3 inča. Razlog tome je što mi je vid u silaznoj putanji i every inch matters.

Eto, ako nema nikakve veće razlike između ta dva modela, osim 3" vs ambilight, uzeo bih Samsunga, ako ima nešto što bih trebao znati, molio bih vas da mi pomognete. Također, kao što sam već spomenuo, otvoren sam za prijedloge ostalih modela.

Hvala unaprijed! {#}

Tito is my drug...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam 100% ali mislim da Philips koristi LG eve ips panele pa ako ces gledat u mraku nije baš neki izbor pošto je kontrast dosta loš. Samsung bi trebao biti bolji izbor. Taj ambilight je po meni cista glupost.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Na kraju uzeo http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SAMSUNG-UE55H6400/  , prezadovoljan, još kad uhvatim vremena da ga skonfam kako spada :)

12 godina
protjeran

Znaci vec 100 puta ponovljeno...Do 2000-2200kn neka televizija,da ima FULL HD, i da je minimalno 82cm ili po mogucnosti veca....

Koliko sam vidio ima onaj samsung za 1890 kn za 80cm,Phillips 42PFH5209 i jedan Grunding koji se isticu u tom rangu...

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kako sam vas pohvatao po temi,nešto naisplativije u nekom maksimalnom rangu od 3,000 

je Philipsov 42PFH5209 ili ima nešto drugo?

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Izbjegavajte Philips , televizije su se pocele same palit i gasiti . Imao sam takvih 5 reklamacija , sta je najgore ljudima se to pocne desavat 10 dana od kupnje tva ;) 

Edit . Jucer seriju 6609 primio sa istim problemom ;) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 7:56 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Adict kaže...

Izbjegavajte Philips , televizije su se pocele same palit i gasiti . Imao sam takvih 5 reklamacija , sta je najgore ljudima se to pocne desavat 10 dana od kupnje tva ;) 

Slažem se s kolegom, prije kupnje sam dosta googlao, Philips ima problema s tim i u velikom postotku, tako da sam ga i ja zaobišao prilikom kupnje.

13 godina

A Philips serija 7179?

Vise ni sam neznam sta bi uzeo, prodavač preporuca Philips da je bolji od Panasonica 640 i uz Philips dode 6 3D naocala, ima taj AmbiLight, a od Panasonica je ostao samo izložbeni primjerak

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kazem ja bi philips zaobisao u sirokom luku jer se dosta kvare , znaci pale se i gase same od sebe . serije 7179 nije bolja od panasonic as640 nikako, istina da se u philipsu dobiju naocale i ne 6 nego 4 , a ostale 2 su sa dual gaming . Ja sam imao istu dvojbu između 7179 u 640 i nakraju sam uzeo 640 panasonic 40 inca , i nisam pozalio . Panasonic ima bolji panel , vise HZ . Philips naocale i ambilight i pali se i gasi sama ;) eto toliko od mene sad ti izaberi 

15 godina
Adict kaže...

Kazem ja bi philips zaobisao u sirokom luku jer se dosta kvare , znaci pale se i gase same od sebe . serije 7179 nije bolja od panasonic as640 nikako, istina da se u philipsu dobiju naocale i ne 6 nego 4 , a ostale 2 su sa dual gaming . Ja sam imao istu dvojbu između 7179 u 640 i nakraju sam uzeo 640 panasonic 40 inca , i nisam pozalio . Panasonic ima bolji panel , vise HZ . Philips naocale i ambilight i pali se i gasi sama ;) eto toliko od mene sad ti izaberi 

Kak to misliš ima bolji panel? Pany ima VA, a koji je to panel u philipsu?

13 godina
protjeran
honda_zg kaže...
Adict kaže...

Kak to misliš ima bolji panel? Pany ima VA, a koji je to panel u philipsu?

Nebih ti znao reci koji je panel u philipsu , isprobao jednog i drugoga i panasonic je bolja opcija . U philips ce dogodine ici sharp unutra koliko sam cuo .

15 godina
Adict kaže...

Da točno, bio kod sestre i gledamo telku i TV se ugasi, reko slučajno stisnula tipku. Stavi daljinac na stol i za par minuta opet i tako još nekoliko puta. Čudno...

15 godina
neaktivan

Ima 5 godina garancije,ako nađem taj razvikani Panasonic za sličnu cijenu s istim karakteristikama,uzimam ga,

no Philips mi se čini puno isplativiji,pogotovo što je samo 2600Kn a dolazi s 5 Godina garancije.

Ne razumijem se u kvalitetu,no mislim da garancija pokriva takve kvarove,tako da ostajem pri njemu.

No svejedno,otvoren sam za prijedlog,jer boljeg nisam vidio dosad.

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
14_centurion_11 kaže...

Pozdrav!

Trenutačno se premišljam između 2 televizora (iako su dobrodošli prijedlozi drugih modela, doduše budžet mi je 5K kn plafon) i ne znam kojeg bi uzeo.

Prvi: Samsung UE58H5203

Drugi: Philips 55PFH5209

Kada bih morao birati između 3 inča većeg tv-a ili ambilighta, izabrao bih ta 3 inča. Razlog tome je što mi je vid u silaznoj putanji i every inch matters.

...

Preporuka za Samsung, ali mislim da nijedan neće imati pretjerano gladak prikaz FullHD sadržaja ni vrlo visok kontrast. Ipak, 5000kn za ovoliku dijagonalu je odlična ponuda...

13 godina
neaktivan

Jooj, da se i ja uključim :)

Ja nemam para, pa mi je max cijena za TV 1700kn (ni lipe više) .. Znam da nemogu dobiti Smart TV za te pare :D ali da bude dijagonala veća od 60cm i da se ne pokvari nakon 10 dana :)

Molio bih one koji se stvarno razumiju u TV da mi daju konkretne preporuke..

Našao sam ovaj u FRIGO-u

LED Samsung 32H4000 .. Vrijedi to šta? Ili da probam na Njuškalo pronaći nekorišten novi TV, možda i Smart TV za 1700kn? Al nekako mi preko Njuškala smrdi kupovat TV, iako sam tako pronašao Samsung Galaxy S4Mini za 1500kn prije 3mjeseca, ne otvoren, a u trgovinama mu je cijena bila 2000.. pa se tako nadam možda i da TV pronađem :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas u Elipsu naletih na akciju Grundig 48 vle 7461 wl za 3800kn (5400-5600kn stara cijena) i 5god garancije. Ima netko kakva iskustva i/ili mišljenje? Na prvi pogled osobno jako lijep televizor..

Osim toga, opet sam u potrazi za televizorom do max 4500kn; SMART, 3D niš izrazito poželjan (par puta mjesečno eventualno), po mogućnosti da vrti .mkv sa HDD-a, dakle dobar omjer uloženo-dobiveno za dijagonale 46-48" koji bi bio spojen na Bnet

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 1:30 (John_Doe_11).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo iz prve ruke.
od subote ima grundig 7461, na njega sam prešao nakon quadro 72cm tv-a kojeg gledam sa 5m udaljenosti. Sad si možeš zamisliti koja je to razlika.

Globalno sam zadovoljan sa tv-om, isprobao sam sve na njemu( osim Sat tunera jer nemam satelitsku) i sve to radi. 3d u potpunom mraku ( sa naočalama koje moraš posebno kupit za 160 kn/komadad) izgleda "zgodno".
Znam da će to biti zanimljivo prvih par tjedana, a onda vjerojatno postaje nebitno. Smart je blago rečeno razočaranje. Ne znam jel problem u meni, ali ne kužim kako to netko može nazivati surfanjem internetom, korištenje daljinskog u tu svrhu je ludost, a bež. tipkovnicu ili miša nisam mogao instalirati ( vidim da grundig ima neki svoj miš za 450 kn ).
FulHD materijal izgleda ok, pregledao sam par filmova i to je meni dobro.
Razočaranje mi je i zvuk, glasnoće ima na pretek, ali meni osobno fali niskih tonova ( basa) nekako mi to sve vrišti previsoko.
taj problem sam riješio spajanjem starog surrounda preko slušalica i tako je puno bolje.
Tv slika ( max tv) je s obzirom na ono čega sam se bojao još i prilično dobra. Koliko ja vidim najlošije izgleda rtl i pogotovo rtl2, ne znam u čemu je kod njih problem.
Kanali tipa NG ili animal planet imaju dobru sliku.

rezime :
tješim sebe da sam zadovoljan s tv-om, imam pet godina garancije, ima razne "geđete" za klince, a dok mu garancija istekne valjda ću si priuštiti neki 14k tv ( valjda budu tada takvi )
domeklija is online now Report Post

p.s. preko websopa ti ispadne 3650 kuna

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 9:47 (domeklija).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Koji je trenutacni best buy do 4.500 kn ?  ne preko 42".

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pozdrav,

Doma kupujemo Tv, nazalost, ograniceni smo sa 32" dimenzijom.
Od uvjeta: cca 2000 - 2500kn, fullHD, dobra kvaliteta slike za gledanje TV programa i filmova (DVD, BR...), smart TV dobrodosao ali nije nužan

Gledam ove modele:
PANASONIC TX-32AS600EW
LG 32LB5800

ovaj kao skuplju opciju:
SONY KDL-32W705BBAEP

a kao jeftiniju ovaj:
SAMSUNG UE32H5000

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACH
12 godina
protjeran

imam philipsovu televiziju u dnevnom boravku,nigdje nema koji je tocno model...Nasao sam naljepnicu na poledjini televizije ali nigdje nema tocnog modela...treba mi da vidim kakvu cu novu televziju kupovati jer nezelim kupiti losiju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozadi bi ti trebala biti naljepnica na kojoj bi trebao pisat model i serial no. Philipsovi modeli imaju ovakve oznake PHI 32PFL i sad tu ide model ajmo rec 3088H . Zadnji broj u ovome slucaju 8 oznacava godinu , znaci broj 9 (7179 model) je ovogodisnji , Proslogodisnji imaju 8 (5008 ) i tako na nize , Poslikaj pozadi tv pa mozda mi nademo ;) 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Bile su 2 naljepnice jednu sa tek sad uocio.Philips 5403D/12 je model.

http://www.bug.hr/digitalije/televizori/philips/32-pfl-5403d/262.aspx

To je ta.Sad bih trebao kupiti televiziju za cca. 2000kn ali da je bolaj od ove.Volio bih da ima FULL HD i ako je moguce vecu dijagonalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Napisal sam vec da kupujem za starce tv i ograniceni smo unutranjim dimenzijama prostora za tv 90x60cm. Skuzili smo da u te dimnezije stanu i 39" tv-i.
Pa vas molim za preporuku. Cijena do 3000kn, full HD, smart tv poželjan.

Jel ovo šta valja?
Panasonic TX-39AS500E

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACH
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 19:59 (elvis again).
14 godina
neaktivan
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sta mislite o samsungu UE40H6410ss.

na akciji u elipsu

molim par misljenja

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Baš sam bio u Elipsa u Areni te usporedio Philipsov koji je na akciji za 2,900kn te jednog

Grundiga 40VLE6420BH,te me iznenadilo koliko ljepšu sliku ima od Philipsa,

pa se dvoumim?

Kontakt broj: 0800 9000
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.. http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-40VLE5421BG/ jel bi ovo bil neki bb za -2500kn? inace gledam 32" i slucajno naletim na ovo pa bi molil neko misljenje.. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pandza94 kaže...

Baš sam bio u Elipsa u Areni te usporedio Philipsov koji je na akciji za 2,900kn te jednog

Grundiga 40VLE6420BH,te me iznenadilo koliko ljepšu sliku ima od Philipsa,

pa se dvoumim?

Posjedujem ovaj model, TV je zakon i definitivni bestbuy za te novce, u mene je mjesec dana i nikakve zamjerke nemam.

Wifi hvata odlično, do sada se jedan put updateao putem wifi.

Znači do sada nijedan problem, stvarno sam zadovoljan.

krcz kaže...

Pozdrav ljudi.. http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-40VLE5421BG/ jel bi ovo bil neki bb za -2500kn? inace gledam 32" i slucajno naletim na ovo pa bi molil neko misljenje.. Hvala!

...

iclock2much
14 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Itko

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice