Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.639.469
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pozdrav!!!

Jel se isplati uzet ovaj TV: http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SONY-KDL42W828/

Molim za savjet!

1 0 hvala 0
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
berm kaže...
Adict kaže...
berm kaže...

OK, pls provjeri za 55H7000 kad stignes.

Zanima me jos i 55H6670, ima li on DVB-T2 tuner? Na netu negdje pise da ima, a negdje da nema.

Elipso vise ne daje 5 godina jamstva na Samsung?

Samsung 55H7000 ti dode 9.199kn a 55H6670 ti dode 6.999 to je cijena u Elipsu . 5 godina je bilo samo za vikende i to 2 puta do sada . Ako ce biti jos koji puta nebih znao al preporucio bi ti da sacekas vikende za kupnju jer moguce da stave opet 5 godina na vikend akciju . Serija 6670 ja mislim da nema DVB-T2 tuner .  Twin ima al za T2 nisam siguran . 

@Adict, ako moze informacija, koliko vidim sada je u Elipsu akcija "crni vikend" -10%.

Vrijedi li ta akcija za 55H7000?

I još info,jel ide 5god garancije na taj model?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 21:24 (honda_zg).
13 godina
neaktivan

Koji je najbolji izbor, najvažnija je kvaliteta slike, da zvuk ne kasni/brza (ovo je iznimno važno), te da bez problema reproducira filmove+titlove sa usba (mkv, mp4, avi)

ostalo nije toliko bitno (internet pretraživač, aplikacije, 3D-možda bi pogledao koji film ali definitivno nije presuđujući faktor)?

Samsung UE40H6400

Philips 40PFS6609/12

Sony KDL42W828

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
honda_zg kaže...
berm kaže...
Adict kaže...
berm kaže...

OK, pls provjeri za 55H7000 kad stignes.

Zanima me jos i 55H6670, ima li on DVB-T2 tuner? Na netu negdje pise da ima, a negdje da nema.

Elipso vise ne daje 5 godina jamstva na Samsung?

Samsung 55H7000 ti dode 9.199kn a 55H6670 ti dode 6.999 to je cijena u Elipsu . 5 godina je bilo samo za vikende i to 2 puta do sada . Ako ce biti jos koji puta nebih znao al preporucio bi ti da sacekas vikende za kupnju jer moguce da stave opet 5 godina na vikend akciju . Serija 6670 ja mislim da nema DVB-T2 tuner .  Twin ima al za T2 nisam siguran . 

@Adict, ako moze informacija, koliko vidim sada je u Elipsu akcija "crni vikend" -10%.

Vrijedi li ta akcija za 55H7000?

I još info,jel ide 5god garancije na taj model?

Cijena mu je 9.199 a nije na crnome vikendu 10 % jer je vec kao bozicno snizenje , također mu je i jasmtvo 2 godine , 5 je bilo par vikenda na sav samsung . 

17 godina
neaktivan

Plazmi vise nema ni u emezeti...nitijedne iako na webu stoji da imaju... Tako da mi sad preostaje sam lcd...sta kazete na ovaj na akciji je 5,000,00kn 

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/39211//

Iako ni ovaj model nije los ali je mrrrrvicu vise love

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-42as750e.aspx

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 23:48 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Predator003 kaže...

Koji je najbolji izbor, najvažnija je kvaliteta slike, da zvuk ne kasni/brza (ovo je iznimno važno), te da bez problema reproducira filmove+titlove sa usba (mkv, mp4, avi)

ostalo nije toliko bitno (internet pretraživač, aplikacije, 3D-možda bi pogledao koji film ali definitivno nije presuđujući faktor)?

Samsung UE40H6400

Philips 40PFS6609/12

Sony KDL42W828

Sony FTW, premium panel, kvaliteta slike, tankoća, nizak imput lag, kvaliteta sd kanala, odličan za gaming...Mane su mu jedino što Japanci imaju harakiri player sučelja, ali bah ...Ja ga budem ubo za Božić...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 5:58 (DarthMarkus).
14 godina
DarthMarkus kaže...
Predator003 kaže...

Samsung UE40H6400

Philips 40PFS6609/12

Sony KDL42W828

Sony FTW, premium panel, kvaliteta slike, tankoća, nizak imput lag, kvaliteta sd kanala, odličan za gaming...Mane su mu jedino što Japanci imaju harakiri player sučelja, ali bah ...Ja ga budem ubo za Božić...

A koliko vidim njemu je najvazniji player. Ne znam kakav je Philips, ali mislim da bi Samsung bio najbolji sto se tice media playera...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 11:29 (CyberDemonVZ).
12 godina
eurupa kaže...

Pozdrav!!!

Jel se isplati uzet ovaj TV: http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SONY-KDL42W828/

Molim za savjet!

Ajde neki prijedlog!

Uzet taj TV ili neki drugi?

14 godina
neaktivan
Koliko vidim kod nas je marka Telefunken slabo zastupljena,zanima me dali ima neke velike razlike izmedu Grundiga,Philipsa i Telefunken.Jer sam nasao jedan model Telefunkena od 40 incha za oko 2100 kn.Sto me ipak izade dosta jefitinije od drugih marka.

0 0 hvala 0
15 godina
eurupa kaže...
eurupa kaže...

Pozdrav!!!

Molim za savjet!

Ajde neki prijedlog!

Po onom kaj sam vidio jučer u elipsu tv izgleda močno i to na dučanskom SDsignalu a znamo kavi su uvjeti u trgovinama gdje djele jedan izlaz na pedesetak televizora.neznam samo koji panel koristi taj sony jer prodavač to nije znao.

Inače bi se dvoumio između njega i paniya AS650.

16 godina
neaktivan

sada vidim ovu akciju za sony u elipsu za još bolji model... a taman kupio jučer KDL42W805B za 4200 u sony centru... a jbmu

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 20:15 (streamg).
14 godina
streamg kaže...

sada vidim ovu akciju za sony u elipsu za još bolji model... a taman kupio jučer KDL42W805B za 4200 u sony centru... a jbmu

Da! Ovih dana sam detaljno obilazio šopove i čitao recenzije, radio usporedbe i niti jedan od konkurenata nemože prismrdit sony-u po ovoj cijeni...

Dakle za sve još jednom - u elipsu je trenutno 20% sniženje na Sony , korigirana cijena za 127 centi ove divote je 5 soma kn...ja ga sutra kupujem...

16 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
streamg kaže...

Da! Ovih dana sam detaljno obilazio šopove i čitao recenzije, radio usporedbe i niti jedan od konkurenata nemože prismrdit sony-u po ovoj cijeni...

Dakle za sve još jednom - u elipsu je trenutno 20% sniženje na Sony , korigirana cijena za 127 centi ove divote je 5 soma kn...ja ga sutra kupujem...

Moram i ja dodati za sve koji kupuju TV, ja sam prije mjesec dana uzeo SONY KDL42W828 i kvaliteta slike je odlična/genijalna. Naravno, radi nepostojanja opcije anti-blur-motion algoritma (ta opcija postoji samo za 50" dijagonalu), slika se muti pri brzim scenama. Ali to nije nešto što smeta pretjerano, jer za te novce se ne može uzeti bolji TV. Dakle, po ovoj cijeni u Elipsu od 3919kn nemate se što misliti. HD i SD signal izgleda odlično, analogni naravno bezveze. Uz to možete streamati filmove s kompjutera, sa USB-a, prihvaća titlove i na MKV filmovima...ne znam što više reći.

18 godina
protjeran
mile_st kaže...
DarthMarkus kaže...
streamg kaže...

Moram i ja dodati za sve koji kupuju TV, ja sam prije mjesec dana uzeo SONY KDL42W828 i kvaliteta slike je odlična/genijalna. Naravno, radi nepostojanja opcije anti-blur-motion algoritma (ta opcija postoji samo za 50" dijagonalu), slika se muti pri brzim scenama. Ali to nije nešto što smeta pretjerano, jer za te novce se ne može uzeti bolji TV. Dakle, po ovoj cijeni u Elipsu od 3919kn nemate se što misliti. HD i SD signal izgleda odlično, analogni naravno bezveze. Uz to možete streamati filmove s kompjutera, sa USB-a, prihvaća titlove i na MKV filmovima...ne znam što više reći.

Kako mislis da se muti pri brzim scenama ?
Dal je to negledljivo ili ?
Meni bi sluzio za MaxTV, filmovi preko HDD, nogomet i PS4... tu i tamo F1..

Long Live Freedom
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...
mile_st kaže...
...

LCD ima iznos pokretne rezolucije od 300 linija, dakle nije u stanju prikazati brzu scenu sa kompletnom rezolucijom. Efekt toga je zamućenje scena ili objekata koji brzo prolaze kroz kadar. E sada, budući da to najčešće kratko traje nije problem, filmovi izgledaju impresivno, PS4 i F1 nisam gledao. Ali sumnjam da će ti to biti problem. Jedino ako imaš pretjerano osvjetljen ambijent kojeg ne možeš zatamniti bilo bi bolje da ideš na Samsung ili Philips koji imaju jači intenzitet pozadinskog svijetla pa nije problem gledati TV i u takvim uvjetima. Ali svakako bi bilo puno bolje da ima dozvoljenu opciju interpolacije frejmova...što daje slici nekakav umjetan prikaz, ali otkloni sva zamućenja uz povremene artefakte po ekranu. 

15 godina
neaktivan

Kupujem novi tv i ovaj grunding mi odgovara, po cijeni i dijagonali i najbolje je što je 5g. garancija.

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-40VLE5421BG/

Ima netko iskustava, kakva je slika, kod gledanja brzih scena, sporta i slično? 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav kolege , javljam da je u Elipsu akcija na samsung tve 10 posto od 18.11 do 20.11 ;) zivjeli

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The Black Iso kaže...
mile_st kaže...
DarthMarkus kaže...
streamg kaže...

Apsolutno nemaš razloga za brigu...Evo jučer kupio w8 125,6 centi za 5400kn, media player i reprodukcija 1080 p direktno sa njega - odlična, slika 12453 puta bolja od konkurencije (i za SD i za BR) i nikakvi Philipsi i Samsunzi nisu ni blizu, a vjeruj mi prostudirao sam detaljno best buy jel ipak to nije mali novac...Još da napomenem da je w8 premium verzija, dakle ne pati od nikakvih šumova, blurova,stuttera karefeki kojih se ljudi toliko plaše...Input lag je najniži na Sonyiju i kao i visok RR, dakle gaming = akcija = nogomet = sony...Toliko i evo recenzije w8 http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w829b-201403023650.htm

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 13:13 (DarthMarkus).
13 godina

Zanima me da li ima netko iskustva sa navedenim TV-om koji je trenutno na akciju u Elipsu ?

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-48VLE7461WL4/

dali je TV ok *? Zašto nemogu nigdje naći detaljne postavke o njemu - recimo ima li PAT/PIP/PAP ? ili to kod njega zamjenjuje "interactive 3.0" opcija ?

Molim one koji se razumiju da malo pojasne stvari ako nije problem naravno, unaprijed zahvaljujem,

Hvala i pozdrav !!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 13:38 (croatoan85).

0 0 hvala 0
13 godina
Jedino iskustvo je što sam ga vidio jučer u elipsu jer sam išao gledati ovaj model : http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-48VLE7461WL/ , i još uvijek neznam jel dobar il ne, i je i nije puno novaca .....
16 godina
DarthMarkus kaže...
The Black Iso kaže...
mile_st kaže...
DarthMarkus kaže...
streamg kaže...

Apsolutno nemaš razloga za brigu...Evo jučer kupio w8 125,6 centi za 5400kn, media player i reprodukcija 1080 p direktno sa njega - odlična, slika 12453 puta bolja od konkurencije (i za SD i za BR) i nikakvi Philipsi i Samsunzi nisu ni blizu, a vjeruj mi prostudirao sam detaljno best buy jel ipak to nije mali novac...Još da napomenem da je w8 premium verzija, dakle ne pati od nikakvih šumova, blurova,stuttera karefeki kojih se ljudi toliko plaše...Input lag je najniži na Sonyiju i kao i visok RR, dakle gaming = akcija = nogomet = sony...Toliko i evo recenzije w8 http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w829b-201403023650.htm

Da li uz ovaj tv (SONY KDL42W828) dolazi onaj 'One Flick' daljinski?

14 godina
nani kaže...
DarthMarkus kaže...
The Black Iso kaže...
mile_st kaže...

Da li uz ovaj tv (SONY KDL42W828) dolazi onaj 'One Flick' daljinski?

Ne, daljinski je plastično gofance i jedina zamjerka

17 godina
neaktivan
Adict kaže...

Pozdrav kolege , javljam da je u Elipsu akcija na samsung tve 10 posto od 18.11 do 20.11 ;) zivjeli

Posto kupujem TV i zadnjh mjesec dana pratim Elipso i SD web, primjetio sam neke stvari koje mi se ne svidjaju.

Elipso manipulira kupcima na nacin da prvo dignu cijenu, pa je onda spuste za 10% pri cemu onda razglase kako je "akcija" u tijeku.

Evo sada ova akcija traje do 20.11., a onda ce sigurno u petak vratiti cijenu na staru i za vikend je opet spustiti za 5% i prograsiti "vikend akcijom".

Jos mi je bolje onaj dio gdje stave staru zbog usporedbe, a ta cijena je zapravo bila kad je TV tek dosao u trgovinu.

13 godina
Zanima me da li ima netko iskustva sa navedenim TV-om koji je trenutno na akciju u Elipsu ?

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-48VLE7461WL4/

dali je TV ok *? Zašto nemogu nigdje naći detaljne postavke o njemu - recimo ima li PAT/PIP/PAP ? ili to kod njega zamjenjuje "interactive 3.0" opcija ?

Molim one koji se razumiju da malo pojasne stvari ako nije problem naravno, unaprijed zahvaljujem,

Hvala i pozdrav !!!
11 godina
neaktivan
berm kaže...
Adict kaže...

Posto kupujem TV i zadnjh mjesec dana pratim Elipso i SD web, primjetio sam neke stvari koje mi se ne svidjaju.

Elipso manipulira kupcima na nacin da prvo dignu cijenu, pa je onda spuste za 10% pri cemu onda razglase kako je "akcija" u tijeku.

Evo sada ova akcija traje do 20.11., a onda ce sigurno u petak vratiti cijenu na staru i za vikend je opet spustiti za 5% i prograsiti "vikend akcijom".

Jos mi je bolje onaj dio gdje stave staru zbog usporedbe, a ta cijena je zapravo bila kad je TV tek dosao u trgovinu.

+1 od mene...Držali su cijenu za moj 6 i nešto (nisu uračunali popust), pa su stavili 5.100 (s popustom), ja nazvo i provjerio - veli frajer to je ta cijena, pa su onda ponovo maknuli..Otišao sam u trgovinu i platio sam 5400...Ko je tu lud ne znam..Stvarno nije u redu od njih..

12 godina
honda_zg kaže...
eurupa kaže...
eurupa kaže...

Pozdrav!!!

Molim za savjet!

Ajde neki prijedlog!

Po onom kaj sam vidio jučer u elipsu tv izgleda močno i to na dučanskom SDsignalu a znamo kavi su uvjeti u trgovinama gdje djele jedan izlaz na pedesetak televizora.neznam samo koji panel koristi taj sony jer prodavač to nije znao.

Inače bi se dvoumio između njega i paniya AS650.

Znači treba mi za gledanje filmova preko usb i igranje PS3.

Od ova dva koji se više isplati:

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SONY-KDL42W828/

ili

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/SAMSUNG-UE40H6400/

11 godina
neaktivan

Sony....

3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
berm kaže...
Adict kaže...

Slazem se sa tobom u potpunosti i to je istina , cijena se prije akcije podigne za neki postotak i stavi se akcija , ali to ti je tako svugdje pa i u elipsu . A sta se tice stare cijene koja stoji na samsungu i koja je prekrizena to je cijena tva koja je bila na tvu ali u prvome mj znaci tek kad je roba dosla u ducan . Meni je to također smijesno ali ljudska psiha je takva da kad vide na akciji prije ce kupiti nego kad nije a cijena zapravo bude ista ;) Kolega sve dobro govoris i slazem se sa tobom ali ja tu nemogu utjecat kao ni ti ;) Jos jedna akcija krece od sutra na Tve , vise o tome cu rec sutra ujutro ;) 

15 godina

@Kharn
Možda mala prednost sony-u,što se tiče prikaza,ali ako bude kakva vikend akcija za samsunga u vidu 5godina gare onda samsung.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 20:13 (honda_zg).
14 godina
honda_zg kaže...

@Kharn
0Možda mala prednost sony-u,što se tiče prikaza,ali ako bude kakva vikend akcija za samsunga u vidu 5godina gare onda samsung.

Neznam baš da je kvaliteta prikaza, 22 ms i čistih 200 Hz RR mala prednost..Da napomenem media player ne pati od bućkuriša kao oni od prošle godine...Nije da gotivim Sony pošto sam ga ja prekjučer kupio ali zaista je za 2 koplja bolji od konkurencije i zato sam ga kupio...E da nisam pohvalio odličan zvuk (BAS) koji su nevjerovatno strpali u tanko kućište...Nadodao bih da je ovo bio moj drugi izbor http://www.elipso.hr/audio__video/tv/PANASONIC-TX_48AS640E/....Sad Džuka, jedino si mi bacio bubu s tih pet godina gare...Tu dajem Samsungu + i naravno za quad core proc unutra...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 10:02 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice