Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.623.674
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Smretko kaže...

To ti je neki best buy u toj velicini i do te cijene,a ako bi ipak isli na veci ekran i koju kunu vise ako se mozete protgnit kad vec idete na rate nece bit velika razlika onda 46F6400 5499kn mu je cijena.

To i govorim ocu, al hoće on da vidimo ima li još šta ili možda čak i jeftinije... Ah da problem je jer će ići preko moje kartice a ne preko kartice od staraca pa zato gledam do 5k kn i da ide na rate (da budu što manje jer mi primanja nisu najbolja)

roby27 kaže...

Ja bih samo nadodao ako vam je bitan i 3D kasnije za gledanje onda bolje razmisliti o pasivnoj tehnologiji jer je daleko bolja recimo LG LA660S u paketu sa Magic daljinskim, Smart i svi ostali fičuri.

Ako vam nije bitan 3D onda svakako Samsung F6500 400Hz ili veći 46F6320

Ma hvala na prijedlogu ali ipak ovaj drugi izlazi iz mojih okvira do 5k kn (razlog je naveden gore).

Nego, što mislite o ovome TV-u, trenutno ima akcija u Pevecu te moze na 24 rate preko Amexa iz PBZ-a beskamatno

PHILIPS 40PFL4528H

Za 3.999kn do 5.1 izgleda veoma solidno, ali ipak mislim da je bolji ovaj gore Samsung.

Prilog je slika iz kataloga gdje smo ga vidjeli, pa recite vaše mišljenje i o toj telki.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
13 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Philips ima dosta mana od sporog sučelja i neintuitivnog, slabe smart platforme koja nema podršku za flash, malo aplikacija, opet sporo loadanje, za browser nisam siguran dali je otvoren, do loše pokretne rezolucije max 200-300 linija, slaba IPS matrica (kontrast) za noćno gledanje(crna je sivkasta) i tako dalje...

Bolji izbor je ako želite što bolje proći pogledajte u TM-u Samsung40F6320 na akciji za online plaćanje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

do 2000-2500kn budzeta...što veći televizor , barem 82cm, sa dobrom rezolucijom i DVI izlazom da mogu komp spojiti...ostalo mi i nije previse bitno

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zanima me koja je konkretno razlika izmedju:

42LA692 [i]nisam ga nasao po nasim ducanima[/i]

42LA691 5101 kn

42LA690 5101 kn

42LA667 4912 kn

42LA660 4724 kn

Malo sam istrazivao i gdje god sam gledao specifikacije za neki od navedenih modela, svugdje su iste. Dali ih prodavaci samo copy/paste za cijelu seriju ili stvarno postoji razlika? Osim toga svaki od navedenih modela ima razlicitu cijenu. Kako je to moguce ako su po specifikacijama jednaki?

Planirao sam uzet LA690, ali je bio nedostupan. Onda kako sam dalje trazio vidim da ima jos 4 modela sa istim specifikacijama ? U cem je kvaka? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Serije 690,691,692 su kompletno isti modeli razlika im je samo u boji okvira tj donja lajsna (srebrena,chrome i bronze), a serije 660 i 667 su odvojene takoder razlika u boji okvira (crna i bijela).

Po karakteristikama oba dva modela su copy paste sve isto jedino sta 660 i 667 imaju malo deblji rub oko ekrana cca 4-5mm dok je kod ovih drugih serija doslovno 1mm.

12 godina
neaktivan

Je l znate neki sajt gde mogu da nadjem calibraciju za samsung f6400, nasao sam na par mesta ali nisam bas zadovoljan?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
,mretko kaže...

Serije 690,691,692 su kompletno isti modeli razlika im je samo u boji okvira tj donja lajsna (srebrena,chrome i bronze), a serije 660 i 667 su odvojene takoder razlika u boji okvira (crna i bijela).

Po karakteristikama oba dva modela su copy paste sve isto jedino sta 660 i 667 imaju malo deblji rub oko ekrana cca 4-5mm dok je kod ovih drugih serija doslovno 1mm.

A konkretno razlika izmedju 690,691,692 naspram 660 i 667 je takodjer vanjski dizajn, odnosno debljina okvira, ako sam dobro shvatio ili postoji i razlika u hardware-u? 

13 godina
strbi kaže...

do 2000-2500kn budzeta...što veći televizor , barem 82cm, sa dobrom rezolucijom i DVI izlazom da mogu komp spojiti...ostalo mi i nije previse bitno

GRUNDIG 32VLE7321BH
17 godina
neaktivan

E da s obzirom da sam se jučer cijeli dan zezao oko ponovnog provlačenja kablova za MaxTV (jednostavno izgubio je bio kontakt , pukla žica negdje), nisam stigao reći da smo prekjučer uzeli GRUNDING 47 VLE 983 BH telku iz Merkura. Cijena od 5.5k kna za 47" telku je prihvatljiva. SmartTV mogućnost je OK (spojio sam žicu preko cijele kuće i to posred hdodnika samo da testiram SmartTV fičr, jer bi trebali nadokupiti WiFi adapter za telku), 3D radi te ima 2D u 3D konverziju (lajk). Još samo da nađem ili neki 3D test ili neki 3D FullHD film na {#} te ću onda javiti više iskustava.

Naravno malo ću bolje paziti kad budem provlačio LAN kabel kroz vodilice da se ne shebe ko i ovaj MaxTV kabel negdje na pola puta i da to skužimo nakon postavljanja telke i gledanja OK, WTF sad nema signala a bio je do preksinoć dobar i sve je radilo tip top.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za tu cifru si mogao dobiti vrlo dobro opremljen Samsung ili LG sa WiFi. 

13 godina
neaktivan

Mislim da nema nikakva razlika u hardweru ni nista kao sta san reka karakteristike jedne i druge su copy paste,oba dva imaju ips panel i sve tako da najisplativije ti je ic na 660 seriju jer je najpovoljnija a nikakav pomak u slici naspram ostalih.

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina

Kupio bi televizor, budžet je kakav je (2k kn)

Imam dva izbora http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-32VLE432BF/ i http://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sharp-lc-32ld145v/50504! Zanima me ima ko kakva iskustva s ovim tv-ima ili neki bolji prijedlog? Dal je grundig što je nekad bio, oće bit kvarova? Sharp znam da su Japanci pa ajmo reć da njima vjerujem {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Glogić kaže...

Kupio bi televizor, budžet je kakav je (2k kn)

Imam dva izbora http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-32VLE432BF/ i http://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sharp-lc-32ld145v/50504! Zanima me ima ko kakva iskustva s ovim tv-ima ili neki bolji prijedlog? Dal je grundig što je nekad bio, oće bit kvarova? Sharp znam da su Japanci pa ajmo reć da njima vjerujem {#}

ej kolega...ja sam ti u elipsu uzeo ovaj grundig i zadovoljan sam..hmm u biti ovako, fino kupio ja telkać došo doma spojio ga, kreno sa curom gledat film i u 17. minuti krenule neke crte po ekranu...i ostala žuta vertikalna linija, i nosio iduci dan ja nazad..

šta je je čovjek je tamo bio kulturan fino spojio i odmah vidio u čemu je stvar, i kaže da je takav jedan na tisuću i da su ovaj model dosta prodali i nema pritužbi, JA prvi {#}

ovaj za sada radi super, spojio sam si i komp, slika je fina, full HD i nadam se da nee biti frke..prvih 7 dana ti oni mjenjaju odmah za drugi ako ovaj ne valja, a kasnije šalju na servis, 4 godine jamstva

13 godina

E hvala, to me zanimalo! Imam tu u Dubravi elipso pa se mislio zaletit, vidim ima još na zalihama, a tv mi se čini super, pogotovo garancija 4 godine, uglavnom su po 2 god garancije. Sad bar znam iz prve ruke ;) Znam da imaju neke cake oko garancija, nema papirologije, nego prek neta se šalje mail itd itd., stari ima tak za svoj Panasonic TV, pa me zanima, dobi se normalno garancija (papir), pa ako bude kvarova bar imam crno na bijelo, a ne da me j..u? :)) 

15 godina
neaktivan
Glogić kaže...

E hvala, to me zanimalo! Imam tu u Dubravi elipso pa se mislio zaletit, vidim ima još na zalihama, a tv mi se čini super, pogotovo garancija 4 godine, uglavnom su po 2 god garancije. Sad bar znam iz prve ruke ;) Znam da imaju neke cake oko garancija, nema papirologije, nego prek neta se šalje mail itd itd., stari ima tak za svoj Panasonic TV, pa me zanima, dobi se normalno garancija (papir), pa ako bude kvarova bar imam crno na bijelo, a ne da me j..u? :)) 

Ma telka je meni super za te pare :) Dobiješ papir crno na bijelo :)

17 godina
neaktivan

više čitam manje znam koji tv bi kupi znam da 42 inča da ima 3d i smart tamo negdje do 5000 kuna molim pomoč 

lp uroš

0 0 hvala 0
15 godina

molio bih za procjenu vrijednosti mog TV-a.. LG televizor LCD 42CS460, star je godinu dana, garancija jos toliko.... nesto mi palo na pamet da ga prodam i nadodam jos 2.000 kn pa da uzmem nesto bolje iako ne znam moze li se.. hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
urko1 kaže...

više čitam manje znam koji tv bi kupi znam da 42 inča da ima 3d i smart tamo negdje do 5000 kuna molim pomoč 

LG 42LA660S

LG 47LA640S

15 godina

ja bi preporučio da uzme samsung 40f6400 ili 40f6500 jer koriste va panele koje imaju puno bolju crnu boju od lg koji koristi ips

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da to stoji S-PVA panel je superiorniji od IPS-a samo korisnik traži i gledanje 3D-a a tu je pasivna tehnologija daleko ugodnija za gledanje.

15 godina

ali sigurno će se puno više vremena provesti gledajući 2d nego 3d

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo imam jos jedno pitanje.. TV bi koristio samo za komp gledanje filmova i igranje igrica pa me zanima dali mi je u tom slucaju bitno koliko telka ima Herza? Danas sam bio u technomarketu i vidio jednu telku od philipsa 42" ekran full hd 100hz bez smart tv-a za 3k kuna i usporedjivao sam je sa samsung 42f5500 koji je 3.7k kuna i ima dosta bolju sliku i pri gledanju sa strane se slika nemjenja dok kod samsunga se slika pobljeđuje..

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

POZDRAV LJUDI ! {#}

Prijatelj mi se dvoji oko dva tv-a, specifikacije su, pa praktički iste al me kvaliteta brine, pa ako može pomoć...
Koji je bolji od ova dva ponuđena?(samsung vs philips):

http://www.technomarket.hr/products/09127254/samsung-ue-40f6100

http://segar.hr/Product/LCD_LED_televizor_Philips_40PFL4508H_12

0 0 hvala 0
13 godina

Samsung tu nema dvojbe, nego možeš još bolje proći za te novce klik, klik

14 godina

Znači Sony ili Samsung, na Philips da ni ne pomišlja? :D

0 0 hvala 0
13 godina

Slab kontrast radi IPS-a, sporo i neintuitivno sučelje, siromašna smart platforma, media player nije na razini konkurencije, upitno čitanje DTS-a, interpolacija max 300linija...

Inaće taj F6100 model imaš izložen u Arena Centru u izlogu Samsung dučana 50" dijagonala, bolesno dobra slika, od kontrasta do živosti boja ma sve super ja sam ostao paf, a tek kada ga se pošteno kalibrira mrak.  

14 godina

koji da mu onda preporučim 6100 ili 6320?

i da ubacimo u cijelu priču onaj sony šta si spomenuo ili...?

0 0 hvala 0
15 godina

ljudi trebao bi pomoc u odabiru.

nakon mnogo proucavanja nekako mi je izbor pao na ova dva modela LG-42LA690S i Samsung UE40F6500. taman kad se odlucim za jedan, vidim nesto sto je bolje na drugom i tako u krug :)

LG ima bolji kut gledanja zbog IPS matrice, samsung bolju crnu i navodno opcenito nesto čišću sliku...LG navodno ima bolji 3D (pasivni), iako mi to nije nesto presudno..

gledao sam i Panasonic TX-L42ET60E koji ima najbolje procesiranje SD signala ali i nesto slabiju smart platformu.. sony mi je ispao jer W6 serija nema 3D.

preporuke, iskustva... ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako ti je bitan 3D, onda ti ovaj Samsung isto otpada, jer taj njegov 3D ništ ne valja.

Crkva je zlo 21. stoljeća
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice