Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.627.017
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
roby27 kaže...

Prvi link Grunding je najbolji klik 4god. jamstvo možeš i 200Hz model pogledati klik, uglavnom media player vrti sve formate i podržava USB snimanje i odgođeno gledanje(time shift). 

Znači, sa tim TV-om bi ja mogao puštati filmove sa nekog vanjskog hard diska? 3xhdmi , komponent , vga-pc , usb

Ili sam upravo sada ispao totalni idiot? :D

Ubi bene, ibi patria.
13 godina

Da.

15 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pozdrav ekipa, trebao bih savjet oko kupovine TV-a kojeg ću u 95% koristiti za gaming pa je sukladno tome bitno da TV ima što niži input lag. Ne bih išao ispod 40'' - maksimalno do 46'', a dodatne pogodnosti tipa da bude SMART TV ili da podržava 3D i nisu toliko bitne i presudne. Budžet je do nekih 5000kn.

Evo, što sam ja uspio izdvojiti:

SAMSUNG UE40F6500

http://www.svijet-medija.hr/art/televizor-3d-led-tv-samsung-ue-40f6500/46910

SAMSUNG UE42F5500

http://www.magazinrs.hr/televizor-samsung-led-tv-42f5500-full-hd-usb/02410338

SONY 42W651

http://www.tehnopolis.hr/product.asp?product=sony-lcd-tv-kdl-42w651&code=702406

SONY 46R470

http://www.tehnopolis.hr/product.asp?product=sony-lcd-tv-kdl-46r470&code=680068

SONY 40R470

http://www.tehnopolis.hr/product.asp?product=led-lcd-sony-kdl-40r470ab&code=701338

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

SonyW651 ima najmanji input lag tako da gledaš da njega kupiš. 

14 godina

Jel moze usporedba, mane i prednosti izmedju Philips 42PFL5028H i Samsunga 42F5500, te ima li kakva bolja opcija u elipsa gdje nude -5% na Amex i 12rata bez kamata ili technomarketa gdje daju -5% na online kupnju nekih proizvoda?

Mislim u tom rangu oko 3500kn. Philips mi je privlacan jer daju 5god garancije na ovaj model.

EDIT: evo sad citam na netu da ovakvi Samsung smart tv vrte nekakve reklamne bannere i da se to ne moze iskljuciti. Jel ima netko iskustava iz prve ruke s time?

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 19:37 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ovako, postoji velika vjerojatnost da ću kupovati televizor, možda već početkom mjeseca, pa sam se došao ovdje raspitati.

Dijagonala veća od 82cm, puna HD rezolucija 1920x1080, LCD (bilo ccfl ili led, plazma nije opcija zbog veće potrošnje), cijena 2000-3000 Kn.

Preko 3000 Kn niti slučajno, poželjno do 2800 Kn. Nije na rate, plaćanje je gotovinom.

Poželjno je da ima barem jedan USB kao i mogućnost čitanja MKV kontejnera te H.264, MPEG4, DivX i sličnih formata + sub/srt/txt titlovi.

Philips me ne privlači zbog užasno neintuitivnog/kompliciranog korisničkog sučelja.

Rado bih izbjegao Quadro, Vivax, Telefunken i slične niskobudžetne marke (pa čak i Grundig).

Za one kojima je TLD;DR:

LCD >82cm, FullHD, <2800+-200 Kn, USB (mkv), Philips, Quadro, Vivax i slični.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Mislim u tom rangu oko 3500kn. Philips mi je privlacan jer daju 5god garancije na ovaj model.

daj mi reci gdje si ih vidio po 3500 kn, i ja tražim.

13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Jel moze usporedba, mane i prednosti izmedju Philips 42PFL5028H i Samsunga 42F5500, te ima li kakva bolja opcija u elipsa gdje nude -5% na Amex i 12rata bez kamata ili technomarketa gdje daju -5% na online kupnju nekih proizvoda?

EDIT: evo sad citam na netu da ovakvi Samsung smart tv vrte nekakve reklamne bannere i da se to ne moze iskljuciti. Jel ima netko iskustava iz prve ruke s time?

Iskreno koliko god philips ovaj je privlacan i ima sve zivo i 5 godina garancije ja ga sebi nebi nikad uzea cisto iz razloga sta ima uzasan software i spor odaziv u glavnom meniju,necita dts zvuk preko usb-a kad snimis neki film itd.... samsung ovaj je dosta zahvalniji sta se tice toga iako nema 3D sad sve ovisi jel tito uopce triba.A sta se tice tih bannera to ima svaka tv pri prvom instaliranju imas opciju da izaberes kucni mod ili ducan.Ksd je ducan onda ti pokazuje neke reklame sta tv sve ima na sebi ugl to se moze iskljucit. 

13 godina
neaktivan

191x7

Mislim po svemu ovom sta si navea da ti je najidelanija opcija LG 39LN5400 koliko vidin cijena mu se krece po 2900 protis,svijet medija itd...

Ugl osnovni model 99cm,full hd,sta se tice titlova i svega cita normalno sve formate i dijakriticke znakove tako da ti zadovoljava sve kriterije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 0:20 (Smretko).
13 godina
191x7 kaže...

Ovako, postoji velika vjerojatnost da ću kupovati televizor, možda već početkom mjeseca, pa sam se došao ovdje raspitati.

Dijagonala veća od 82cm, puna HD rezolucija 1920x1080, LCD (bilo ccfl ili led, plazma nije opcija zbog veće potrošnje), cijena 2000-3000 Kn.

Preko 3000 Kn niti slučajno, poželjno do 2800 Kn. Nije na rate, plaćanje je gotovinom.

Poželjno je da ima barem jedan USB kao i mogućnost čitanja MKV kontejnera te H.264, MPEG4, DivX i sličnih formata + sub/srt/txt titlovi.

Philips me ne privlači zbog užasno neintuitivnog/kompliciranog korisničkog sučelja.

Rado bih izbjegao Quadro, Vivax, Telefunken i slične niskobudžetne marke (pa čak i Grundig).

Za one kojima je TLD;DR:

LCD >82cm, FullHD, <2800+-200 Kn, USB (mkv), Philips, Quadro, Vivax i slični.

Preporuka bi bila ako ciljaš na 32": 32F5500, 32LN575S oba dva modela su Smart i čitaju sve živo i mrtvo a uz to imaju i WiFi integriran. LG inaće ima vrlo jednostavno i intuitivno sučelje kao i Samsung isto tako no LG je nešto bolji po tom pitanju.

Za 3k možeš naći i veliki tv Sony 40R470AB i osobno bi išao na njega. Recenzija

14 godina
domeklija kaže...
assassin.st kaže...

daj mi reci gdje si ih vidio po 3500 kn, i ja tražim.

Samsung 42F5500 u Technomarketu za cca 3600kn za online plaćanje

Philips 42PFL5028H u Elipsa za cca 3800kn uz online plaćanje Amex karticom

Osobno sam na kraju naručio Samsunga, hvala @roby27 i @Smretko na preporuci  {#}

3D mi nije uopće bitan, a Ambilight mi na poziciji gdje ću držati TV neće biti od neke svrhe, tako da je Samsung logičan izbor.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 3:56 (assassin.st).
12 godina
neaktivan

pozz piplz,

kupujem tv koji ce mi biti prvenstveno za casual gledanje tekmi i standardnog programa+filmovi s usba (hd kvaliteta s titlovima :D ). Cjenovni rang mi je do 3000kn, velicina dijagonale 40",  Full HD, 3D mi je nebitan, takoder ne mora biti smart TV..bitna mi je kvaliteta slike, boje i da pri brzim pokretima nema ghost efekt ili slicno :)

koliko sam uspio popratiti ovi modeli se cine zanimljivi :

http://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sony-kdl-40r470ab/47665 (postoji izgleda i 474 verzija, ne kuzim koja je razlika a skuplji oko 500kn, po recenziji ima dosta slabiju pokretnu rezu i kut gledanja-jesam krivo shvatio?)

http://ronis.hr/led-tv-40-incha-102-cm/589/tv-philips-40pfl3008h-12-led-102-cm-/40PFL3008/

http://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-samsung-ue-40f5000/53347

Zahvaljujem na savjetima, slobodno recite neki bolji od ovih da zadovoljava gornje kriterije :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 5:25 (joza00).

0 0 hvala 0
13 godina

Za tekme nema boljeg od plazmi zbog odličnog odaziva Samsung 43F4500  Recenzija

Ako ne voliš plazme onda gore prvi link Sony je dobar izbor pogotovo za te novce.

12 godina
neaktivan

Radije bi se ogranicio na lcd, tj led..dakle mislis da se sony najbolje isplati? tekme ne bi naravno gledao hd nego kaj bude na telki {#} 

al kad si spomenuo, znam da ima beskonacno clanaka plazma vs lcd..al neki osnovni minusi plazme? ili prednosti u odnosu na lcd? jer cijena mi je tu negdje pa mozda i na plazmu odvagnem

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 5:37 (joza00).

0 0 hvala 0
13 godina

minusi bi bili, 3 puta veca potrosnja struje, titranje piksela, bijela je onako sivkasta a ne čisto bijela kao na lcd-u, staklo na panelu podložno refleksijama bez kvalitetnog filtra u prostorijama sa puno izvora svijetlosti no danas su i neki lcd-i podložni refleksijama radi sve više guranja glossy ekrana pogotovo na high end klasama.

plusevi bi bili, savršena crna, najbolji kut gledanja, puno veći kontrast od najboljeg lcd-a, nema bleedinga(probijanja pozadinskog osvijetljenja kod lcd-a na tamnim podlogama), puno bolja pokretna rezolucija bez gubljenja detalja u brzim(dinamičnim) scenama, puno bolje procesiranje SD programa.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 6:08 (roby27).
12 godina
neaktivan

hm u principu plazma za kvalitetu slike zvuci bolje..po tvom misljenju isplati li se vise? s tim da bi telka bila u dnevnoj sobi, dakle osvjetljenje je dosta konstantno (zarulje na stropu, vanjsko kroz prozor..)

Ili jednostavno uzeti ovaj sony, s obzirom da je namjera "samo" rekreativno gledanje sadržaja kao i na običnoj telki uz koji hd film?

0 0 hvala 0
13 godina

Ako je izvor svijetlosti problem koji se ne može riješiti onda bolje Sony da, jer ces imati blijedu sliku na plazmi po danu od svijetlosti, po noći je sve super.

18 godina
protjeran

Bok ekipa tražim LCD TV za 4000 do 5000kn. TV će služiti za gledanje televizije i filmova, znači najvažnije mi je da podržava veliki broj video formata, snimanje na USB, gledanje filmova sa vanjskih USBa i hard diskova. 3D nije obavezan. Nadam se da se za tu cijenu može naći TV koji će Full HD filmove vrtiti bez problema preko USBa.

Gledam u Robota ima rasprodaja, zgodno mi je kod njih uzet blizu su mi, a sve ostalo je većinom u Zagrebu. Upalo mi je u oko:

SAMSUNG UE40ES6100 - 102cm 5000kn

http://www.robot.hr/audio-video/televizori/televizori-lcd-led/2658/samsung-ue40es6100

SAMSUNG UE32F6400 - 81cm 4000kn
PS nemora biti samsung niti 3D ali mi se one čine kao najbolji izbor {#}
život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 12:04 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isuse boze cijena u ovog robota O_O

Ako ti je 40 inca max velicina na koju mislis ic onda komodno pogledaj bilo koji drugi ducan 40F6400 cijena mu se krece od 4000-4399 maximalno i prihvaca sve tvoje kriterije koje trazis.

Od robota sa ovakvim cijenama bizi glavom bez obzira

13 godina

To je jako loša rasprodaja {#}

Uzmi si Samsung40F6320 na akciji i nemaš frke za formate, opremljenost je odlična.

Možeš isto tako i odličan SONY KDL-42W651 
18 godina
protjeran

Upravo prelistao Technomarket kod njih je dosta jeftinije i imaju dućan u Splitu. Jel postoji ijedna bolja televizija od ovog Samsungovog modela (na 40 inča mislim) za te pare?

EDIT roby me pretekao s prijedlozima

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 12:27 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za tu cijenu Samsunga nema bolje. 

12 godina
neaktivan

kako LG kotira kao marka po kvaliteti u rangu do 3000kn? imam osjecaj kao da su prilicno kvalitetni, pogotovo za takav iznos ili se varam?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :) Danas me stari natjero da počnem gledati telke do kojih 5k kn iz nama bliskih dućana (Elipso u našem slučaju ili možda čak Harvery Norman al kod ovih drugih ne vidim cjenik tako da me to nervira).

Sad s obzirom da prelazimo sa stare Samsung CRT telke 80cm ekran, iz 200x-te god je telka (mislim imamo ju već fkt dugo, godine se ne broje) i planiramo imati gro novih fetureova (SmartTV i FullHD je OBAVEZNO, 3D je opcinalan) prvo što sam vidio da bi bilo dobro je OVA telka .

S obzirom na gore navedeni budget i opciju da dućan u kojem se kupuje mora imati podrsku za Amex beskamatno na rate meni ovo izglda cist OK telka. ako ima koja sa vecim ekranom i sa SmartTV i FHD opcijom do 5k kn iz slicnih ducana slobodno ih preporucite.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To ti je neki best buy u toj velicini i do te cijene,a ako bi ipak isli na veci ekran i koju kunu vise ako se mozete protgnit kad vec idete na rate nece bit velika razlika onda 46F6400 5499kn mu je cijena.

13 godina
midzan21 kaže...

Pozdrav ljudi :) Danas me stari natjero da počnem gledati telke do kojih 5k kn iz nama bliskih dućana (Elipso u našem slučaju ili možda čak Harvery Norman al kod ovih drugih ne vidim cjenik tako da me to nervira).

Sad s obzirom da prelazimo sa stare Samsung CRT telke 80cm ekran, iz 200x-te god je telka (mislim imamo ju već fkt dugo, godine se ne broje) i planiramo imati gro novih fetureova (SmartTV i FullHD je OBAVEZNO, 3D je opcinalan) prvo što sam vidio da bi bilo dobro je OVA telka .

S obzirom na gore navedeni budget i opciju da dućan u kojem se kupuje mora imati podrsku za Amex beskamatno na rate meni ovo izglda cist OK telka. ako ima koja sa vecim ekranom i sa SmartTV i FHD opcijom do 5k kn iz slicnih ducana slobodno ih preporucite.

Ja bih samo nadodao ako vam je bitan i 3D kasnije za gledanje onda bolje razmisliti o pasivnoj tehnologiji jer je daleko bolja recimo LG LA660S u paketu sa Magic daljinskim, Smart i svi ostali fičuri.

Ako vam nije bitan 3D onda svakako Samsung F6500 400Hz ili veći 46F6320

12 godina
neaktivan

sveo sam izbor vjerojatno na ove dvije telke:

http://www.technomarket.hr/products/09128142/sony-kdl-40r470abaep

http://www.technomarket.hr/products/09127262/samsung-ue-42f5000 (vjerojatno od 40" uzmem)

Misljenja, komentari, pro & cons?

Thx :) 

0 0 hvala 0
13 godina

Prvi link 6320 zbog prave interpolacije

17 godina

Pozdrav. Kupujem tv pa razmisljam o ovome: http://www.ronis.hr/led-tv-55-incha-140-cm/591/tv-lg-55la660s-led-3d-smart-tv-140-cm-4-godine-jamstva-i-hdmi-kabel-na-poklon-3d-naocale-4-1-par-dual-play-/55LA660S/ Nisam nigdje nasao review pa molim nekog od strucnjaka da mi kaze jeli dobar. A ako ne onda neku preporuku.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice