Ne postoji.
u ponedjeljak sam u Tele2 uzeo i ja svoj 8s :)
gledao sam ga već dulje po netu i njuškalu al kad sam saznao da ga ima Tele2, a ugovor mi je istekao još u 2. mj, uzeo sam ga
uz produljenje ugovora u tarifi 75, za kunu + 75kn mjesečno za uređaj, na dvije godine, dakle 150kn mjesečni račun (75 tarifa i 75 uređaj)+10kn radijska
a moguće je i ovu nadoplatu za uređaj platit jednokratno u iznosu 1236kn (što je 550 kn povoljnije u odnosu na 75x24=1800), što sam ja i učinio
i uređaj dolazi otključan, kaže lik da je jeftinije nego da ga poslije moraju otključavati
inače uređaj leti, naspram Desirea koji imam, a na wp8 se treba priviknuti, iako je i to već nakon tri dana korištenja leglo
ima i jedan problem sa ekranom/os-om: dali je itko primjetio flickering dijela ekrana kad je brightnes stavljen na high?
nije odmah, nego se pojavljuje tu i tamo, i ako se ekran ugasi onda nestane, al nakon paljenja ekrana se opet pojavi, i nestaje čim se postavke brightnes-a smanje na medium
- kod mene je to obično donja polovica ekrana u obliku artefakata slike koja je bil na ekranu u trenutku pojave
- ili u sredini ekrana samo jedna horizontalna crta visine 1 pixel
razmišljam da odem danas do Tele2 i pitam što s time da mi nebi kasnije kenjali, mada je 2 god garancija
a moguće da se radi o bugu u wp8 pa će bit ispravljeno
i da šta je sa dropboxom za wp? nema mu ni traga u storeu
Zadnje što sam pročitao za DB je da čeka ''approval'' kako bi došao na market. Tako da bi to trebalo brzo, iako ne znam koliko im inače treba da odobre appove.
trebam neku dobru zaštinu masku za 8s, recimo nešto silikonsko/neoprensko/gumeno i da je relativno odstupno u hr
što vi koristite i što preporučate?
Ja ne koristim ništa i to isto preporučujem jer ne volim te kondome, al ako tražiš nešto pogledaj na ebayu, ista stvar za 1$ tamo, a u nas 80kn.
Dopao i meni jedan 8S pod ruke, također domino (izgleda da je to jedina boja koja je stigla u Vip).
Nakon par dana, dojmovi su pozitivni. Sam telefon je dobro napravljen, lagan, super leži u ruci, ekran je odličan (ista rezolucija, a nešto veći nego na Desire, ali ekran na 8S je 3 reda veličine bolji).
OS je brz, lako se priviknut na UI, brzo se sve podesi. Nema mogućnosti podešavanja ko Android, ali to je otprilike ko windows/linux. Je, windows možda i ne možeš podesit ko linux, ali većina stvari je dobro podešena u startu, pa to što možeš podesit manje stvari, zapravo znači da ćeš izgubit manje vremena na podešavanja. Takav nekakav dojam sam dobio i na 8S.
Mana - google aplikacije, ako ste google ovisnik ko ja. Mail, kalendar i kontakti se sinkroniziraju beskprijekorno, ali nema google drive, ni google chata. Isprobao sam par aplikacija s marketa za chat, ali nisam se mogao odlučiti koja je gora. Nije mi baš jasno zašto gChat nije integriran u OS ko recimo Facebook chat i Live chat.
Sljedeća mana - Maps. Vidim da ste pisali jel' ima ili nema Nokia Maps. Nema. Radi se o tome da svi WP8 uređaji koriste Nokia Location Services, no sama aplikacija nije ista. HTC ima Windows Phone Maps, a Nokia svoj Nokia Maps.
Osobno imam dosta problema s kartama, točnije s pretraživanjem. Kad sam spojen na internet, većinu mjesta koje sam tražio nisam mogao pronaći, unatoč tome što to mjesto gledam na ekranu. Nakon toga sam isprobao Offline karte. Rezultat pretraživanja je identično loš, no kad sam se otpojio s interneta (ugasio wifi i mobilnu mrežu), pretraživanje je odjednom radilo savršeno. Ali čim bih se spojio na net, pretraživanje više nije radilo. Pokušao sam i obrisati offline karte (na netu sam pročitao da to kao radi probleme), no problem se nije riješio, osim što sad primjećujem da mi "Other" zauzima 750Mb u telefonu, a nigdje ne mogu pronaći što je to "Other" niti mogu očititi taj prostor na neki način. Ako netko zna nešto o tome, bio bih zahvalan.
Osim ove dvije stvari, nemam drugih primjedbi. Na WP8 sam se odlučio jer smo tvrtku orjentirali više na Microsoft i koristimo Office365, a taj dio radi naprosto odlično na WP8 (pristup sharepoint site-u, otvaranje i izmjena office datoteka, Lync, mailovi, kontakti ... ). Da sam umjesto googla koristio Live za privatne stvari, WP8 bio bi idealan smartphone.
Da, i mene to other živcira, a nemam pojma što je, samo je meni sad to na 1GB.
hvala nadobroj recenziji ,sad mi je lakse cekati do 24.12 ,jer mislim da sam dobro odabrao taj htc 8s,samo me t -com zeza jer mi produljuje raskid ugovora,nevezeano za temu ,jel to obicaj ili sta,sve sam im rekao da cu platiti i( rekli su 510 kn da ce mi skinit dsa trajnim nalogom i sve ok) trebalo je biti danass prijenos broja,no iz vipa mi poslali obavjest da je odgodjeno za 24.12 ,radi ugovorne obaveze,,,
hvala nadobroj recenziji ,sad mi je lakse cekati do 24.12 ,jer mislim da sam dobro odabrao taj htc 8s,samo me t -com zeza jer mi produljuje raskid ugovora,nevezeano za temu ,jel to obicaj ili sta,sve sam im rekao da cu platiti i( rekli su 510 kn da ce mi skinit dsa trajnim nalogom i sve ok) trebalo je biti danass prijenos broja,no iz vipa mi poslali obavjest da je odgodjeno za 24.12 ,radi ugovorne obaveze,,,
Svaki put kad sam radio prijenos broja sebi ili nekome, uvijek sam se zakleo da to više nikad neću raditi :)
Nikad nije prošlo bez problema ili komplikacija. Ko da namjerno to rade u stilu: Da, možete prenijet broj u drugu mrežu, ali j*** ćemo vam majku usput.
Jednostavno. Po potrebi uključil ili iskljućiš podatkovni promet kao i dosad na androidu. Baci oko na recenziju na prvoj stranici
Donji dio uređaja je izuzetno siguran, i moraš se poprilično pomučiti kako bi ga skinuo da promijeniš SIM karticu ili microSD karticu.
vidim da na gsm areni piše da nema prednju kameru a na t3.com piše da ima prednju kameru,što je istina? namjeravam ga kupiti poslije Božića
vidim da na gsm areni piše da nema prednju kameru a na t3.com piše da ima prednju kameru,što je istina? namjeravam ga kupiti poslije Božića
Nema prednju kameru. Svakako preporuka za kupnju.
Jel zaključan na VIP?
Hebemu, nikako uhvatit majku, pa da probam sa njenom TMobile karticom... večeras mi je neki božični party na poslu, pa ako uhvatim kolegu sa iPhoneom, javim.
Da, probao sam stavit Bonbon micro sim i nije moglo
Ja sam mislio da ce biti otkljucan ali je zakljucan na vip mrezu. Ja sam ga danas ubo u VIP-u . trampio htc desire i dobio auto punjac i bon od 100 kuna vipov, akcija staro za novo, 24 mjeseca ugovor, tarifa 111 i popust mi vrijedi do karaja ugovorne obaveze. Super sam prosao ..
Mobitel je odlican iako asm se navikao na android ovo ce biti novi pocetak.
Jesino me zanima kako se iskljucuje PIN da ne moram uvijek upisivati , ako netko zna neka pomogne...
nisi morao čekati 4 dana ili kolko već da dobiš mobitel?
@Lycos
Postavke->idi desno na aplikacije->scrollaj na telefon->na dnu imas SIM sigurnost :)
Cekao sam tri radna dana da mi prebace broj i danas stigao mobitel.., nisu ga imali prije u vip centru..sve zajedno tjedan dana ..
Mene zanima kakva su vasa iskustva s baterijom..
meni nikako da raskine ugovor t com..uhh ,u ponediljak su rekli da ce biti ,ako ne bude,necu dobro proc,otic ce htc8s ,a xperiu sam proda,,haha ostat cu na nokia 6233..stara dobra nokijica ,cak ima i 3 g i fajs aplikaciju haha
Taj TCom je očajan po pitanju toga. Ja sva sreća nikad nisam imao ugovor sa njima, ali kad je očuh prelazio pred par godina, tu je bilo problema do prošle godine. Recimo, on koristi VIP sa istim brojem kao TCom, ali mu je sljedeći mjesec opet došao TCom račun, pa je to bilo po sudu, pa ovo, pa ono.... Gamad.
Ja sam si kupio bonbon karticu da mogu kao preći na VIP, sad čekati do 31.12...
Ja sam si kupio bonbon karticu da mogu kao preći na VIP, sad čekati do 31.12...
Minimaln0 vrijeme korištenja SIM kartice i broja je 90 dana prema zadnjoj informaciji, kako bi ga mogao prenjeti u drugu mrežu, odnosno VIP i iskoristiti pogodnost.
A napomenuo sam djelatniku da sam sinoć aktivirao i da nije registrirana pa nije ništa rekao :S
Ljubazna gospođica iz službe za korisnike kaže da taj uvjet više ne postoji :)
Nije moguće ništa na microSD.
uzeo sam mob,konacno,hm sta rec,mala usporedba,
kvaliteta izrade ,HTC bolji 20 posto.
zvuk,HTC bolji 20 posto,
baterija i tu je po meni HTC bolji
ekran-Xperia U bolja,
fluidnost software individualno ,malo aplikacija za win 8,al nikakav lag nisam do sada primjetio.
kamera-xperia bolja 20posto.
svejedno za 300kn i tarifa 222\2 iduce 2 god, ja zadovoljan,nema laga nema krckanja plasrike niti prekida poziva samo tako a ni cekanja 5 sec da otvori imenik..
kao laikja happy