Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 808.135
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Community review vaših web stranica
Pranja kaže...

Idemo ponovno-usability i design?

Let's go. Usability sigurno nećeš dobiti sa 2 feedbacka na BUG forumu, NHF. Design is not how it looks, or feels, it is how ot works Namigiva Nekonzistentni vertikalni i horizontalni ritam, bez obzira što si koristio grid system, i pretjerana modulacija tipografije. Isto tako, preko 80% load timea, ti odlazi na top-bg.jpg koji ima preko 1.2 Mb, uz današnje broadband veze, zanemarivo, ali pitao si za usability. Isto tako, bolje da si za slideshow stavio placeholdere, ako je ovo rani prototip, ove slike su kao slikane krumpirom, i umjesto lorem ipsuma stavi context related dummy tekst.

13 godina
odjavljen
alankish kaže...

Let's go. Usability sigurno nećeš dobiti sa 2 feedbacka na BUG forumu, NHF. Design is not how it looks, or feels, it is how ot works Namigiva Nekonzistentni vertikalni i horizontalni ritam, bez obzira što si koristio grid system, i pretjerana modulacija tipografije. Isto tako, preko 80% load timea, ti odlazi na top-bg.jpg koji ima preko 1.2 Mb, uz današnje broadband veze, zanemarivo, ali pitao si za usability. Isto tako, bolje da si za slideshow stavio placeholdere, ako je ovo rani prototip, ove slike su kao slikane krumpirom, i umjesto lorem ipsuma stavi context related dummy tekst.

THX za tip o slici,ali ne znam čime bih ju zamijenio jer trebam neku high rez sliku za to. A one i nisu baš male.

Ono što ne razumijem-što je vertikalni i horizontalni ritam i modulacija tipografije?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
15 godina
odjavljen
Pranja kaže...

Ono što ne razumijem-što je vertikalni i horizontalni ritam i modulacija tipografije?

Imaš prevelike razmake u veličinama slova, odnosno trebao bi imati linearnost u tipografiji, skačeš s, karikiram, fonta veličine 12px na font veličine 54px. Isto tako obrati pozornost na indent, odnosno uvlake, margine, da ti tekst bude poravnat i po vertikalnoj liniji. Za slike, stavi ili placeholder images, ili skokni na sxc.hu. Da si lakše vizualiziraš, uzmi screenshoot stranice, i u nekom programu si povuci par gudiova, linija, da vidiš kako su ti elementi poravnati. Možda da i baciš oko na specijalizirane web blogova za malo inspiracije. Keep up the good work {#}

15 godina
protjeran

Eto, gotov je.

Sada mogu umrijeti sretan {#}

www.ishop.hr

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
Don Kihoty kaže...

Eto, gotov je.

www.ishop.hr

Jako lijepo, samo zašto se tako dugo učitava? Čemu loadanje 20 fontova (doslovno ih ima toliko :) )

WordPress ❤
17 godina
Don Kihoty kaže...

Eto, gotov je.

www.ishop.hr

Nelose... samo kod izlista komponenti bilo bi dobro da stavis i "katalog mode" kakvog ima Links...

I da, ucitavanje je poprilicno sporo, poradi malo na tome.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 8:23 (tnakir).
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Eto, gotov je.

www.ishop.hr

Lijepo, nije loše. Mada meni izgleda to sve nekako preveliko pogotovo taj slider. 

A jel mi se čini, ili koristiš 4+ fonta?

'Dal oni vide i moj bol jer ja ne umem'
13 godina
odjavljen
Community review vaših web stranica

Nije ga on napravio-već je riječ o komercijalnom projektu koji je napravio Kreativa studio.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sumnjam da bi kreativa studio koristio 4 fontova...
14 godina

mozda je clan dio kreative, pa se pohvalio radom....

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 18:59 (sinkee).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pogledajte pažljivije stranicu-imate i link na kolektiva studio.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Misliš na ovaj dio?

Copyright © 2013 iSHOP, made by Kreativa Studio
13 godina
odjavljen
Aliser kaže...
Misliš na ovaj dio?

Copyright © 2013 iSHOP, made by Kreativa Studio

Točno.

15 godina
protjeran

Stvar sa fontovima - radi kompatibilnosti sa programom Synesis od Puppila-e - da Synesis nije toliko ograničen,

nebi bilo ni toliko fontova.

Također su zato neke stvari krivo "pobacane" - tipa Spire termalna pasta je bačena među "kućišta",

umjesto hladnjake - baš zbog Synesis-a.

Ali da, Kreativa studio je radila dizajn i programiranje Web-a - prezadovoljani smo svi sveukupno sa njima.

Da je moglo bolje - moglo je - ali taka kompatibilnost sa Synesis-om nebi postojala.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina
odjavljen

Ali bar izgleda bolje od onog starog zdelanca. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pokrenuo sam nedavno gejming froum: http://www.stondenstik.com/index.php?option=com_kunena&view=listcat&catid=0&func=listcat&Itemid=30

Sad' ne znam kolika je zasičenost na balkanu ovakvih stranica ali eto, reko da pokusam.

Moze koja kritika a dobro bi i dosao pokoji novi clan.. hehe.

http://stondenstik.com/index.php

0 2 hvala 0
14 godina

Ovako, neki likovi u mojoj školi su se počeli igrati izradom nove web stranice kak ti...

Sad mene zanima što se vama čini bolje.

Moja verzija - www.petagimnazija.hr koja ima custom CMS i dizajn koji je iz nule urađen u photoshopu, istina da fale neke komponente jer nismo još dobili potrebne materijale

Njihova verzija - www.petagimnazija.hr/wp koju pogoni wordpress sa generičkim templateom koji nije u stanju prikazati naše dijakritičke znakove.

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tvoja unikatna verzija, naravno.
14 godina
neaktivan
Tvoje je naravno daleko bolje.

Wordpress nije toliko loš, ali baš sada da se koristi za školsku web stranicu..
12 godina
protjeran

1. ..www.fifa-onlineliga.com.hr

2. Može vaš prijedlog za doraditi stranicu ili pomoć ako znate

3. Ovdje se igra Fifa, sve o Fifi,lige i ostale teme

14 godina
neaktivan

/

'I samo mi dozvoli da ja nastavim, da nastavim gdje sam svoju sjenu ostavio' Mel
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 23:13 (Aliser).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stranica je vrlo outdated, jako loše za današnje pojmove dizajna i funkcionalnosti.
WordPress ❤
12 godina
neaktivan

Zanima me vaše mišljenje o mojoj novoj web stranici tj forumu ebay hrvatska

[url=http://ebayhrvatska.com/]Ebay hrvatska[/url] - posjetite i pitajte sve što vas zanima o kupnji i prodaji preko ebay-a

0 8 hvala 0
12 godina
protjeran
kresok kaže...

Običan SMF forum?

14 godina
neaktivan
kresok kaže...

Ne znam šta baš očekuješ. Ovo je sasvim običan SMF (Simple Machines Forum za one koji ne znaju) i nije to ništa posebno.

Jedino što imaš je domena i onaj "banner". Ostalo je sve više/manje viđeno. 

'I samo mi dozvoli da ja nastavim, da nastavim gdje sam svoju sjenu ostavio' Mel
17 godina
odjavljen

evo moje stranice:

http://isvijet.com.hr

posto me faks zeznuo, vec dugo nije napisan nikakav post, u vrhuncu je na stranici znalo biti oko 1000 posjeta dnevno.

http://isvijet.com.hr

3 1 hvala 0
14 godina

http://sportskenovosti.uhostall.com/

početnička u wordpressu

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...

http://sportskenovosti.uhostall.com/

početnička u wordpressu

Ako je pocetnicka i nije lose. Ako zelis nesta ozbiljnije kupi domenu i hosting i imaj pravi sajt nesto u cemu mozes i zaraditi vremenom.

www.frexhosting.info - CS 1.6 - SAMP - Minecraft - Web hosting - Audio streaming
12 godina
neaktivan

Evo moje stranice. Radi se o stranici smijesne slike nedavno pokrenuta.

http://drekavac.com

www.frexhosting.info - CS 1.6 - SAMP - Minecraft - Web hosting - Audio streaming
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Ok je, samo što je jako spor server na kojoj se hosta, na pagespeed insights dobivaš 86/100 što je odličan rezultat, ali nešto usporava stranicu
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice