Neće u krpe!

poruka: 10
|
čitano: 2.301
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Neće u krpe!

Daklem, od prije kojih mjesec dana ne mogu hibernirati kantu! Imam dva diska, i dva windowsa, pa mi je stari kopirao sve postavke sa drugih windowsa na kojima hibernacija uredno radi, ali opet ništa. Imam windowse xp profesional, sa vista trensformation packom 5. ovo spominjem jer je več puno problema izazvao(rikao Power DVD, sporiji rad računala, svi playeri rikavali...). ak mislite da je problem hardwerski, recite pa ću staviti konfu. Hibernacija mi mnogo koristi, pa, ljudi pomagajte!

If death of one man can save thousand lives,then that one sacrifice is worth it!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Neće u krpe!

opisi sto se desava da si u nemogucnosti hibernirati kantu?

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan
Neće u krpe!

Imam isprogramiranu tipku na kučištu za hibernaciju, kad je stisnem, kanta se restatra, a kada odem na turn off i sa shiftom odaberem stand by, onda mi ode na log off screen i zablokira, kadkad mi se isto dogodi i sa tipkom na kučištu.

If death of one man can save thousand lives,then that one sacrifice is worth it!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stand by je jedno a hibernation je drugo. Jesi li probao hibernirati sustav?

odi u start - run - eventvwr.msc

Pogledaj poda system da li ima kakvih gresaka sto se tice standby-a

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan
Neće u krpe!

Znam šta je stand by, a šta hibernacija, kad u turn offu držiš shift, stand by se pretvori u hibernate. Sto se tiče run-a, nemam na popisu eventvwr.msc. 

Što je to zapravo(ne znam baš puno o takvim stvarima oko windowsa)?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Run nema popis. To je kucica gdje upisujes sto pokrenuti ( vidi sliku )

eventvwr.msc je Microsoft Management Console sa otvorenim Event Viewerom ( tu izmedu ostaloga mozes vidjeti sistemske poruke, a ja ciljam na to da su windowsi ostavili neku informaciju u toj sekciji o greskama koje se desavaju kada zelis ukljuciti stand-by

16 godina
neaktivan
Neće u krpe!

Za skoro sve greške mi piše ovo: The COM Service service failed to start due to the following error:
The system cannot find the path specified. Ima jedna skupina grešaka, ali ne u vremenu kada je hibernacija prestala raditi, nešto o  NtpClient  i par programa je zakazalo, tima Punk Bustera i Ad-Adwera, a sva upozorenja se odnose na IP adresu i slične stvari.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa hajde, pokreni services.msc i potrazi COM+ Event System i otvori ga.

Vidi da li je pokrenut i koji mu je Path to executable?

16 godina
neaktivan
Neće u krpe!

uključen je, a ovo mu je Path: C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k netsvcs

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, to vise necemo dirati....vjerovatno i nije problem sa time...

Najcesce su problem driveri koji nisu napisani kak spada ili pak postavke za power managment u nekom od drivera....

Ajde probat disable-at sve svoje mrezne adaptere pa probaj ponovo.

I evo ti jedan link pa proceitaj i probaj nesto http://www.kellys-korner-xp.com/xp_standby.htm

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice