GTX 560 Ti crash u igrama.

poruka: 30
|
čitano: 5.156
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GTX 560 Ti problemi u igrama.

Znači. Kupio sam Gigabyte GTX 560 Ti i novo napajanje Corsair CX600. Sam sam ih instalirao i sve radi zadovoljavajuće. Ali problema ima kad igram igre, konkretno Witcher 2 i Crysis (1). U Witcheru mi nakon svakih 20-30 minuta igre zapne i pocrni ekran. To uspijem riješiti tako da minimiziram igru (Ctrl+Alt+Del) i ponovo ju otvorim nakon čega se ona normalno pokrene nakon par trenutaka i nastavi gdje je stala. Dok se Crysis nakon dvije minute igre zamrzne i tako ostane. Kad probam na način kao kod Witchera jednostavno se minimizira i kad ga ponovo otvorim bude samo crni ekran, ponekad sa kursorom iz igre. Zvukovi iz igre se cijelo vrijeme ćuju, ali samo pozadinski, svaki drugi (glasovi, efekti, pucanje, udarci mačeva) stanu što je logično jer igra stane, a pozadina je nevezana. Igre igram na postavkama koje su mi zadane automatski skeniranjem. Neznam je li problem u mojoj instalaciji (teško jer nema puno za zeznut u instalaciji PSU-a i grafičke kartice, ma kakav amater bio) ili neki softverski, driveri su svi najnoviji, grafa je nova novcata i ne grije se iznad 70-80 stupnjeva.

Jako iritantan problem.

Konfiguracija:

PSU:  Corsair CX600; 600W

CPU:  Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz Q6600

GPU:  Gigabyte nVidia GeForce GTX 560 Ti 1GB

RAM:  4GB RAM

0 0 hvala 0
18 godina

Kako ti se drži procesor pri igranju, jesi kontrolirao temperature? Također, jel OCan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam imao sličan problem sa gtx260 i to s OC verzijom i to sam rješio tako da sam pojačao vent (iako temperatura nije prelazila 65 C) i nakon toga je sve radilo OK, a možeš probati vratiti na stock frekvencije ako imaš neku OC verziju.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: GTX 560 Ti problemi u igrama.

Za crysis probaj patcheve skinut jer imaju dosta patcheva sa crash fixovima koji su vecinom za multiplayer, ali mozda neki imaju utjecaj i na single player.

15 godina
neaktivan

Imam tvornički overklokiranu karticu, ali to rađe ne bih dirao. Nije bezveze takva. Probat ću pojačat vent. Jel to ono u nVidia control panelu "Cooling"? Sad mi je na automatic.

CPU nije OC-an. Probat ću i sa patchevima, ali to mi neće riješit Witchera koji mi je važniji. Crysis sam instalirao čisto radi nekok mentalnog benchmarka (vrti ga na max postavkama u 30-ak FPS-a).

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:40 (WooddieBone).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: GTX 560 Ti crash u igrama.
WooddieBone kaže...

Imam tvornički overklokiranu karticu, ali to rađe ne bih dirao. Nije bezveze takva. Probat ću pojačat vent. Jel to ono u nVidia control panelu "Cooling"? Sad mi je na automatic.

Ma nema šanse da ti se ta Gigabyteova ( ona sa dva venta ) pregrijava jedino kao su otkazali ventovi. Nešto drugo te zeza, pogledaj temperature od svih komponenti nakon 10-ak minuta igranja.

15 godina
neaktivan

Di mogu vidjet temperaturu svih komponenti? za grafičku imam gadget na desktopu. I ziher nisu otišli ventovi (elise XD) jer sam kupio u petak karticu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:49 (WooddieBone).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WooddieBone kaže...

Di mogu vidjet temperaturu svih komponenti? za grafičku imam gadget na desktopu.

skini everest

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:54 (JozaxD).
16 godina
neaktivan
WooddieBone kaže...

Di mogu vidjet temperaturu svih komponenti? za grafičku imam gadget na desktopu. I ziher nisu otišli ventovi (elise XD) jer sam kupio u petak karticu.

skini ovaj, malo je bolji od everesta

pozz

15 godina
WooddieBone kaže...

Skini Everest ili HWmonitor. U Everestu imaš test ( u opciji alati desni click na tray ikonu ) stabilnosti sustava i pokreneš to ali nepokreneš stress test nego samo jednostavno upališ taj test stabilnosti sustava i on ti onda bilježi sve te bitne temperature od komponenti. Nakon što upališ taj test stabilnosti samo pokreni igru i igraj se 10 do 15 minuta. Izađi iz igre i pogledaj kako su se ponašale temperature u tom vremenu. HWMonitor ti je jednostaviniji alat ali imaš isto sve ključne podatke, instaliraš ga i pokeneš i odeš se igrat. Kad izađeš iz igre pogledaš samo maximalne zabilježene temperature.  Everst je bolji jel ti pruža uvid u kretanje temperatura ( grafikon i podatci korz neko vrijeme ) pa ti to preporučam.

15 godina
neaktivan

Imam everest ultimate još od prije. probam pa javim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo što mi je izbacilo. igrao sam witchera dosta dugo i izbacivalo me samo u velikom boss battle-u. U normalnim situacijama (hodanje, pričanje...) je sve bilo u redu. Izgleda da mu nešto smeta kod zahtjevnih scena, ali temperature su sve na mjestu. Nije mi jasno ovih 128 stupnjeva na matičnoj, ali pretpostavljam da to nije ništa jer su sve tri iste. Probat ću smanjiti grafičke postavke, ali to mislim da neće pomoći jer ionako savršeno radi na maksimumu pri 50-ak stupnjeva (CPU) odnosno 70-ak stupnjeva (GPU)

0 0 hvala 0
17 godina

OCaj taj proc, slab je za grafu ali to nije rješenje za tvoje crashove :)

p.s. koja je to ploča? s njom nešto nevalja..

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 23:15 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bik kaže...

OCaj taj proc, slab je za grafu ali to nije rješenje za tvoje crashove :)

p.s. koja je to ploča? s njom nešto nevalja..

Ploča je http://www.computeruniverse.net/products/e90243144/d2/specifications/ecs-g31t-m2-s775-matx.asp

Sad mi samo treba da mi je neki kondenzator otišel. Zato sam i mjenjao grafičku. Pošto je komp brand name (nije hp, al je Fujitsu Siemens :D) nebi trebala tak brzo otkazat ploča.

P.S. sa procesorom nisam imao problema. Vrtim sve na maksimumu bez pregrijavanja i usporavanja. Možda ga zamjenim u budučnosti, ali neznam koje mi procesore ploča podržava. Za sada nema potrebe, Skyrim će vrtit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 23:56 (WooddieBone).
16 godina
neaktivan

ECS {#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Iskreno ploča ti je lošta , pogotovo ako na njoj imaš gladan procesor i grafičku i želiš igrat novije igre, ja bih na tvom mjestu razmišljao o promjeni ploče, uzmeš ovako nešto i miran si 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=9058

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jest 100% sigurni da bi mi to rješilo probleme? I bi li mi daljnje igranje moglo još naštetiti komponentama?

EDIT:Evo sad sam probao CoD4 i problem se nije javljao niti jednom. Izgleda da mu stvarno smetaju zahtjevne igre, ali pokreće ih na 40-50 FPS-ova. Logično bi mi bilo da igra uspori ako se komp muči ili prije kreša, ali ovo izlaženje pri 40 FPS-a mi nije jasno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 10:34 (WooddieBone).
16 godina
neaktivan
WooddieBone kaže...

Jest 100% sigurni da bi mi to rješilo probleme? I bi li mi daljnje igranje moglo još naštetiti komponentama?

Možda ću izvaliti notornu glupost, ali na tu ploču ja ne bi toster spojio, a ne kvoda i 560Ti, mislim da joj je regulacija voltaže komatozna, i jednostavno preslaba. Plus taj G31 čipset, to je ploča kvragu za Office konfe, integrirano sve živo i mrtvo, potrošnja cijele konfe 100W i amen.

Ja bi išao na neki P35/P43/P45 čipset ploče i renomiranijeg proizvođača. Svakako provjeriti i na novoj regulaciju voltaže i ponašanje pod opterećenjem.

Cemetary gates
16 godina

Mozes naci polovnu plocu za 200-300kn

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Znam, ali mislim da bi mi mjenjanje ploče ipak bio prevelik korak za sada. Starci, konzerve kakve jesu, su mi još u šoku zbog grafičke i napajanja, a još sam se i u međuvremenu posvađao sa tatom. Mjenjanje ploče nije opcija, bar ne sada.

16 godina
neaktivan

Pri većem opterećenju znači crni ekran ili smrzavanje, izbacivanje? Ma, CX600 bi to morao lijevom rukom držati, i to puta 2. U ploči je 99% problem. A što se da napraviti, pa kao prvo ne overclockirati ama baš ništa, vratiti i proc i rame na što niže vrijednosti što se voltaža tiče, dakle što niže stabilne, najbolje tvorničke..lupiti load setup defaults u biosu, onemogućiti samo integriranu grafu a ostalo ostaviti kako je..

Namjestiti naravno boot sekvencu i ostalo..ali što se OC-a tiče, zaboraviti.

Nikako ne OC-ati grafu pogotovo ne dizanjem voltaže..i to je to..uživati dokle ide..pa 20 po 20kn štedi, i neki za 200-300kn kako ti je i sugerirano, ispravnu fino polovnu P43 čipset ploču upiknuti. Sa boljom zvučnom, boljom regulacijom, hlađenjem, svime.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ne mogu ti ja u ništa bit 100% siguran ovako preko "neta" {#}

Može te zezat bilo koja komponenta, ja sumljam na ploču jer je ona očito najslabija karika i ako je vjerovat Everestu onda ploča gori, hdd je isto prevruč i napajanje ili ploča daje krivu voltažu 1.81 na 3.3V a može bit da senzori nevaljaju i lažu.

Predaj PC nekoj stručnoj osobi da utvrdi kvar.

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na savjetu. Nisam ništa OC-ao, ali sad niti ne namjeravam. Pošto je na tvorničkim postavkama probat ću malo underclockat.

Evo nakon underclocka (Graphics clock sa 900 na 800 MHz i Memory clock 2004 na 1900 MHz) Crysis mi na high opcijama nije izlazio ni jednom probat ću još duže igrat pa javim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 11:16 (WooddieBone).
16 godina
neaktivan

Mada se slažem sa kolegama što se tiče hardverske strane ja bih provjerio prvo softversku stranu. Najbolje bi bilo napraviti svježu instalaciju windowsa sa up-to-date driverima , directx-om i C++ runtime-om  pa probati prije bilo kakvih hardveskih intervencija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svi driveri su najnoviji mogući. Crysis sad patcham, a Witcher mi je skroz patchan.

EDIT: Evo nakon underclocka i dva patcha Crysis radi savršeno na full postavkama. Neznam za Witchera, ali mislim da neće biti problema. Hvala svima, a najviše thedream-u jer mi je dao ideju da probam underclockatai.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 12:43 (WooddieBone).
14 godina
neaktivan

Ne bi htio otvarati novu temu, jer vidim da tema postoji, iako nisam siguran koliko je napisana na odgovarajućem forumu. Ne znam što da radim, pa zato pišem jer ovdje vidim da postoje ljudi koji se razumiju u tematiku. Kupio sam novo računalo i kao Mujo krenuo igrati World of tanks. Imam grafičku karticu GTX 560 ti i doživio sam istu stvar koja se opisuje u prvom postu ove teme. Naime,u igri World of Tanks nakon nekog vremena ekran pocrni, čuje se pozadinski zvuk, kao što je opisano u prvoj poruci. Nakon toga se isključi monitor, a sustav ne reagira na ništa /npr alt-ctrl-del/. Jedino rješenje je ugasiti i ponovno upaliti kompjuter. Driveri grafe su najnoviji, vidim čitajući na netu da downgrade ne pomaže. Ostale zahtjevnije igre nisam još probao...

Konfiguracija je I7 2600, 8 RAM, mb asrock p67 pro3, xfx 650 W xxx edition napajanje....win 7 64 bit.

Što da radim? {#}

15 godina
protjeran

GTX560 ima mnogo problematicnih karti, razni problemi.

Neki su imali problema sa malom voltazom sa tim OC verzijama.

Trebalo je povecati Voltazu ali nisam siguran da li je to GIGABYTE bas ili koje.

Pa se to valjda resilo ili smanjivanjem kloka ili povecanjem voltaze.

Ali je ocigledno da GTX560 ima mnogo problema. 

Necu da savetujem nikoga da spusta klok ili da podize voltazu za stepen dva ali ja bi to uradio ako vec ne uspem drugacije da resim. 

Prvo klokove na klok obicne GTX560 pa ako uspe da radi tako na fabricki klok tog modela sa malo voltaze. Ali to bi ja radio ne morate vi, pokusajte drugacije.

Mada mozda je samo i neki driver najobicniji los. 

Ali drivere okrive za vecinu krs HW sa istoka. Krivi driveri. HW poluispravan.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 2:26 (Vlada011).
16 godina
neaktivan

Mnogi se zale na GIGABYTE verziju 560-ke,netko je ovdje na forumu isto imao problema sa gtx 560 gigabyte.

=XII=SandMan....
17 godina
protjeran

Provjeri u drugim zahtjevnijim igrama prvo - i svejedno probaj starije drivere. Ako ti se problem javlja i u drugim igrama, i bez obzira na driver koji imaš, odnesi grafičku na servis - moj ti je prijedlog da se ne zaebavaš sa downclockom i voltažom i takvim stvarima, nisi davao lovu da bi morao prčkati po njoj.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
15 godina
protjeran
PsychoticBaklava kaže...

Provjeri u drugim zahtjevnijim igrama prvo - i svejedno probaj starije drivere. Ako ti se problem javlja i u drugim igrama, i bez obzira na driver koji imaš, odnesi grafičku na servis - moj ti je prijedlog da se ne zaebavaš sa downclockom i voltažom i takvim stvarima, nisi davao lovu da bi morao prčkati po njoj.

Da, ko bre j*** Kineze. Hvataju na to a ne optimizuju dobro.

Neko bi rekao radi evo na manjem kloku. Ma sta radi platio je covek OC verziju. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice