Flash player i 5.1 zvuk

poruka: 3
|
čitano: 1.757
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Flash player i 5.1 zvuk

Pozdrav!

Imam ploču Asus A8V Deluxe i na njoj integriranu "Realtek AC97 Audio for VIA Audio controller" 7.1 zvucnu. Imam na nju spojene Teac Powermax 1800 5.1 zvučnike.

Namješten je u postavkama zvuk na 6 kanala i to sve fino šljaka; radi surround u igrama, DVD ima i sl, u winampu sve što svira iako je stereo, radi na svim kanalima, problem se javio sa zvukom koji potiče od Adobe Flash Playera. Znači sve na youtube-u i inim siteovima kaj ima audio u flashu mi svira samo na dva kanala - prednji lijevi i desni zvučnik. Pošto su ti zvučnici mali sateliti, to zvuči jako loše bez subwoofera...

Probao sam instalirati novu verziju drivera, ali opet isto. Probao sam staviti drivere baš od VIA-e (znači to radi i sa VIA i Realtek driverima) ali mi onda uopće ne rade prednji desni i lijevi zvučnik, tak da sam to maknuo i vratio se na najnovije Realtek drivere.

Sad zanima me dal ima neki trik kako da ovo profunkcionira ili neki programcic koji salje audio iz flasha na sve kanale?

Znam da mi je na starijoj matičnoj sa istim zvučnicima zvuk iz flasha radio na svim kanalima bez ikakvog uštimavanja.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Flash player i 5.1 zvuk

Sad sam malo gledao kak je to radilo na ploči koju sam prije imao. Ona ima nvidia chipset. Tamo u nvidia control panelu ima opcija "Create LFE channel" i "Create center channel" i kad je to bilo uključeno onda je sve sto je stereo (flash plajer kolko ja znam ima samo stereo output) sviralo i na LFE (subwoofer) i centralnom kanalu, tak da sam imao na njoj zvuk na 4 kanala kad sam vrtio flash, a sad na ovom VIA chipsetu imam samo 2. :-( S druge strane ne znam onda kako mi sad winamp, mediaplayer itd radi na svih 6 kanala iako su pjesme koje svira stereo, a flash nece.

16 godina
neaktivan
RE: Flash player i 5.1 zvuk

Nista, ha?

Mozda sam trebao ovo u hardver staviti, ali mislim da nije nista s hardverom krivo, mislim da treba samo nesto napraviti ili negdje u postavkama flasha, drivera ili neki programcic da to napravi, pa sam stavio u softver...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice