Kako spasiti podatke s hard diska?

poruka: 21
|
čitano: 20.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako spasiti podatke s hard disca?

Imam unutrnji  ATA hard disc HITACHI  kapaciteta 164 gb..ali neradi uopce ukljucim ga na napajanje uopce se ne vrti i nepokazuje nikakve  znakove zivota, fizički izgleda posve ispravno ona vanjska elektoronika izgleda kao da nije nigdje gorila. Na tom discku imam jako vaznih podataka htio bih nekako prebaciti na komp na odnosno da drugi hdd, jel mi moze netko malo pojasniti sto da napravim citao sam slicne teme na forumu ali nezz od ceg da pocnem moze li mi netko pomoci??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako spasiti podatke s hard disca?

Na disku je najvjervatnije otišla elektrionika, to možeš riješiti tako da kupiš identični disk i zamijeniš elektroniku, no to nije jednostavan posao pa bih ti stoga preporučio odlazak u profesionalne studie za Data Recovery.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 18:49 (Joco55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako spasiti podatke s hard disca?

Prvo zamjena elektronike ne pali vec godina. Sanse da ce to uspjeti su skoro nikakve. i izvini ali moram ti reci da ako nemas backup tih podataka oni ti nisu ni bili vazni. To je jednostavno surova cinjenica.

:)
15 godina
neaktivan

tocnije je bio program s pjesmama odnosno jukebox

a di ja mogu sad kupiti takav disc nigdje skoro..

jel bi se mogla ta ploca iznutra izvaditi i staviti ma neki drugi hdd koji je ispravan a razlicte je marke

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 18:50 (mikovicm).
17 godina
neaktivan

Psokidaj ih ponovo. Jeftinije je.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Psokidaj ih ponovo. Jeftinije je.

nisam nigdje na netu nasao taj program

14 godina
neaktivan

to smo mi radili u servisu... ali reci mi jel reagira,jel mos upalit komp,da dobijes makar crna slova kad je taj hard unutra? 
uzmi program koj se zove "geek",ubaci ga i prilikom testiranja pogledaj jel ti izbaci error na bazi "read" . 
ako izbaci mislim da su male sanse onda da spasis podatke. ali ako nesto druge neradi mozes spasit podatke.i za to ima program,sam ja sam zab kak se zove,mog se raspitat... 

Boky
17 godina
neaktivan

U prvom postu pise ovo:".ali neradi uopce ukljucim ga na napajanje uopce se ne vrti i nepokazuje nikakve  znakove zivota,"

Ako ga bios ne vidi baci ga.

15 godina
neaktivan
Bmbsbi kaže...

to smo mi radili u servisu... ali reci mi jel reagira,jel mos upalit komp,da dobijes makar crna slova kad je taj hard unutra? 
uzmi program koj se zove "geek",ubaci ga i prilikom testiranja pogledaj jel ti izbaci error na bazi "read" . 
ako izbaci mislim da su male sanse onda da spasis podatke. ali ako nesto druge neradi mozes spasit podatke.i za to ima program,sam ja sam zab kak se zove,mog se raspitat... 

ja mogu upaliti komp i dobijem normalno sve ko i obicno i onda pise da ubacim hard neki posto ga on nevidi odnosno neprepoznaje...

aj se probaj sjetiti pa mi javi ako mozes...

17 godina
neaktivan

Imas more tih programa ali niti jedan ne radi ako os ne vidi disk. Imas li taj disk u disk managmentu?

control panel-administative tools- computer managment-disk managment

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Imas more tih programa ali niti jedan ne radi ako os ne vidi disk. Imas li taj disk u disk managmentu?

kad prikljucim taj hard i svoj na kojem je windows nece mi ocitati windows s drugog harda

14 godina
neaktivan

da imas pravo... 
btw frend je napravio sebi ovako... kupio je komp nedavno, kupio 2 harda od 500Gb, i spojio ih,al je napravio nesto,sad neznam kak se to zove, ugl. kao da jedan hard koristi,a svi ti podaci se kopiraju na drugi ako se jedan pokvari. prilicno pametno :) 

Boky
17 godina
neaktivan
mikovicm kaže...
logic kaže...

kad prikljucim taj hard i svoj na kojem je windows nece mi ocitati windows s drugog harda

Vidi li njega os ili ne? Ima li ga u spisku tamo gdje ti rekoh?

Bmbsbi kaže...

da imas pravo... 
btw frend je napravio sebi ovako... kupio je komp nedavno, kupio 2 harda od 500Gb, i spojio ih,al je napravio nesto,sad neznam kak se to zove, ugl. kao da jedan hard koristi,a svi ti podaci se kopiraju na drugi ako se jedan pokvari. prilicno pametno :) 

Napravio je RAID polje i to mirroring. Tada se svi podaci zapisuju istovremeno i na jedan i na drugi disk. Imaj na umu da to niej pravi backup al je bolje od jednog diska u svakom slucaju.

15 godina
neaktivan
Bmbsbi kaže...

da imas pravo... 

da sve je to oke al ja trebam prebaciti podatke s pokvarenog na ispravni hard disc

14 godina
neaktivan

btw sazno sam... to si pravite cesce kod tih mrdanja.... imas program Acronis.... s njim smo u servisu vracali podatke, naime on ako nade hard, ako je vidljiv,moc ces nac podatke i vratiti ih..odma prikljucis externi i prebacuje na njega...program je močan. mozes praviti "image",kad rusis sustav i tak,ak sta zeznes... ma program je dobar. jos ga neznam koristit savrseno i malo me strah kad koristim,al nagledo sam se toga u servisu

Boky
15 godina
neaktivan
logic kaže...
mikovicm kaže...
logic kaže...

nemogu doci do spiska jer kad spojim taj hard na svoj komp onda mi se nece windows dici

17 godina
neaktivan
Bmbsbi kaže...

btw sazno sam... to si pravite cesce kod tih mrdanja.... imas program Acronis.... s njim smo u servisu vracali podatke, naime on ako nade hard, ako je vidljiv,moc ces nac podatke i vratiti ih..odma prikljucis externi i prebacuje na njega...program je močan. mozes praviti "image",kad rusis sustav i tak,ak sta zeznes... ma program je dobar. jos ga neznam koristit savrseno i malo me strah kad koristim,al nagledo sam se toga u servisu

Acronis? doar neki servis ako si ti radio u njemo. NHF

mikovicm kaže...
logic kaže...
mikovicm kaže...
logic kaže...

nemogu doci do spiska jer kad spojim taj hard na svoj komp onda mi se nece windows dici

Kad prikopcas disk udji u bios i podesi da se komp dize sa drugog diska.

15 godina
neaktivan
logic kaže...
Bmbsbi kaže...

Acronis? doar neki servis ako si ti radio u njemo. NHF

mikovicm kaže...
logic kaže...
mikovicm kaže...
logic kaže...

jesam i nece ga dici

17 godina
neaktivan

99% da mozes zaboraviti podatke.

17 godina
moderator
mikovicm kaže...
logic kaže...

jesam i nece ga dici

Pokreni onda racunalo s nekom live distribucijom Linuxa (recimo Ubuntuom).

16 godina
Kako spasiti podatke s hard diska?

- .. 1% (uz zvuke fanfara il vuvuzela..)

Odspoji HD i izvadi ga iz kućišta, uzmi novi kabel (ATA ili SATA  disk?) i priključi ga, odspoji druge diskove-kabele.

upali PC držeći HDD u ruci i u prvih par sekundi dok BIOS inicijalizira trebaš osjetiti pomicanje glave-motora, ako je 'mrtav' okreći ga... kvrcni.

... ako provergla ko stari fićo, imaš tih jedan posto šanse. (o tome ako do tog dođe..) U suprotnom googlaj za novim torrentima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice