Imam unutrnji ATA hard disc HITACHI kapaciteta 164 gb..ali neradi uopce ukljucim ga na napajanje uopce se ne vrti i nepokazuje nikakve znakove zivota, fizički izgleda posve ispravno ona vanjska elektoronika izgleda kao da nije nigdje gorila. Na tom discku imam jako vaznih podataka htio bih nekako prebaciti na komp na odnosno da drugi hdd, jel mi moze netko malo pojasniti sto da napravim citao sam slicne teme na forumu ali nezz od ceg da pocnem moze li mi netko pomoci??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na disku je najvjervatnije otišla elektrionika, to možeš riješiti tako da kupiš identični disk i zamijeniš elektroniku, no to nije jednostavan posao pa bih ti stoga preporučio odlazak u profesionalne studie za Data Recovery.
Prvo zamjena elektronike ne pali vec godina. Sanse da ce to uspjeti su skoro nikakve. i izvini ali moram ti reci da ako nemas backup tih podataka oni ti nisu ni bili vazni. To je jednostavno surova cinjenica.
tocnije je bio program s pjesmama odnosno jukebox
a di ja mogu sad kupiti takav disc nigdje skoro..
jel bi se mogla ta ploca iznutra izvaditi i staviti ma neki drugi hdd koji je ispravan a razlicte je marke
Psokidaj ih ponovo. Jeftinije je.
Psokidaj ih ponovo. Jeftinije je.
nisam nigdje na netu nasao taj program
to smo mi radili u servisu... ali reci mi jel reagira,jel mos upalit komp,da dobijes makar crna slova kad je taj hard unutra?
uzmi program koj se zove "geek",ubaci ga i prilikom testiranja pogledaj jel ti izbaci error na bazi "read" .
ako izbaci mislim da su male sanse onda da spasis podatke. ali ako nesto druge neradi mozes spasit podatke.i za to ima program,sam ja sam zab kak se zove,mog se raspitat...
U prvom postu pise ovo:".ali neradi uopce ukljucim ga na napajanje uopce se ne vrti i nepokazuje nikakve znakove zivota,"
Ako ga bios ne vidi baci ga.
to smo mi radili u servisu... ali reci mi jel reagira,jel mos upalit komp,da dobijes makar crna slova kad je taj hard unutra?
uzmi program koj se zove "geek",ubaci ga i prilikom testiranja pogledaj jel ti izbaci error na bazi "read" .
ako izbaci mislim da su male sanse onda da spasis podatke. ali ako nesto druge neradi mozes spasit podatke.i za to ima program,sam ja sam zab kak se zove,mog se raspitat...
ja mogu upaliti komp i dobijem normalno sve ko i obicno i onda pise da ubacim hard neki posto ga on nevidi odnosno neprepoznaje...
aj se probaj sjetiti pa mi javi ako mozes...
Imas more tih programa ali niti jedan ne radi ako os ne vidi disk. Imas li taj disk u disk managmentu?
control panel-administative tools- computer managment-disk managment
Imas more tih programa ali niti jedan ne radi ako os ne vidi disk. Imas li taj disk u disk managmentu?
kad prikljucim taj hard i svoj na kojem je windows nece mi ocitati windows s drugog harda
da imas pravo...
btw frend je napravio sebi ovako... kupio je komp nedavno, kupio 2 harda od 500Gb, i spojio ih,al je napravio nesto,sad neznam kak se to zove, ugl. kao da jedan hard koristi,a svi ti podaci se kopiraju na drugi ako se jedan pokvari. prilicno pametno :)
kad prikljucim taj hard i svoj na kojem je windows nece mi ocitati windows s drugog harda
Vidi li njega os ili ne? Ima li ga u spisku tamo gdje ti rekoh?
da imas pravo...
btw frend je napravio sebi ovako... kupio je komp nedavno, kupio 2 harda od 500Gb, i spojio ih,al je napravio nesto,sad neznam kak se to zove, ugl. kao da jedan hard koristi,a svi ti podaci se kopiraju na drugi ako se jedan pokvari. prilicno pametno :)
Napravio je RAID polje i to mirroring. Tada se svi podaci zapisuju istovremeno i na jedan i na drugi disk. Imaj na umu da to niej pravi backup al je bolje od jednog diska u svakom slucaju.
da imas pravo...
da sve je to oke al ja trebam prebaciti podatke s pokvarenog na ispravni hard disc
btw sazno sam... to si pravite cesce kod tih mrdanja.... imas program Acronis.... s njim smo u servisu vracali podatke, naime on ako nade hard, ako je vidljiv,moc ces nac podatke i vratiti ih..odma prikljucis externi i prebacuje na njega...program je močan. mozes praviti "image",kad rusis sustav i tak,ak sta zeznes... ma program je dobar. jos ga neznam koristit savrseno i malo me strah kad koristim,al nagledo sam se toga u servisu
nemogu doci do spiska jer kad spojim taj hard na svoj komp onda mi se nece windows dici
btw sazno sam... to si pravite cesce kod tih mrdanja.... imas program Acronis.... s njim smo u servisu vracali podatke, naime on ako nade hard, ako je vidljiv,moc ces nac podatke i vratiti ih..odma prikljucis externi i prebacuje na njega...program je močan. mozes praviti "image",kad rusis sustav i tak,ak sta zeznes... ma program je dobar. jos ga neznam koristit savrseno i malo me strah kad koristim,al nagledo sam se toga u servisu
Acronis? doar neki servis ako si ti radio u njemo. NHF
nemogu doci do spiska jer kad spojim taj hard na svoj komp onda mi se nece windows dici
Kad prikopcas disk udji u bios i podesi da se komp dize sa drugog diska.
Acronis? doar neki servis ako si ti radio u njemo. NHF
Kad prikopcas disk udji u bios i podesi da se komp dize sa drugog diska.
jesam i nece ga dici
99% da mozes zaboraviti podatke.
jesam i nece ga dici
Pokreni onda racunalo s nekom live distribucijom Linuxa (recimo Ubuntuom).
- .. 1% (uz zvuke fanfara il vuvuzela..)
Odspoji HD i izvadi ga iz kućišta, uzmi novi kabel (ATA ili SATA disk?) i priključi ga, odspoji druge diskove-kabele.
upali PC držeći HDD u ruci i u prvih par sekundi dok BIOS inicijalizira trebaš osjetiti pomicanje glave-motora, ako je 'mrtav' okreći ga... kvrcni.
... ako provergla ko stari fićo, imaš tih jedan posto šanse. (o tome ako do tog dođe..) U suprotnom googlaj za novim torrentima.