Poštovani,treba mi pomoč i savjet,imam na raspolaganju 2200 kn,za tu lovu trebao bi složiti konfu(samo proc,mem , motherboard,grafa),a da igra "Ark Survival" radi barem na "Medium" postavkama. Molim savjete za sigurne konfiguracije koje će radit pod tim postavkama ili blizu njih.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo da olakšam, uzeo bi neki 4 jezgreni proc 3.0 , memorija ddr3 8 gb i neka jaća grafa ,recimo, r9 380 980\5500 Mhz .
Dal mi je to neka garancija da ta igra ne laga pod tom konfom. Moje je mišljenje da je najbitnija grafa ili me ispravite. Dakle govorim o "Medium " postavkama ili oko tih postavki.
Pitaj ovdje:
to je podforum baš za tvoje pitanje.
Tamo će ti brzo i točno reći koje komponente trebaš ti samo reci dućan i cijenu.
Zamolio bi admina da temu premjesti ondje,hvala.
Što se tiče tvojih očekivanja u vezi sklapanja računala za ARK neznam dali će ti poć za rukom no u svakom slučaju ograničen buđet ti neda drugu opciju nego da probaš kupit negdje polovne komponente u tom slučaju mogao bi proć jeftinije no ako se odlučiš na ovaj korak probaj kupit komponente koje imaju garanciju te ako je to moguće da isprobaš to računalo na licu mjesta. Nemoj pristat na nikakve pisane garancije koje ti daje neko ko prodaje računalo već jedino na garanciju koju ima komponenta od dućana gdje je komponenta kupljena. Osobno imam ARK i mogu kazat da je igra jako zahtjevna (imam poprilično solidno računalo ... možeš pogledat pod moja konfigurcija i ja nemogu sve postavke vrtiti na najvećim detaljima a k tome radna reza mi je 1680*1050 stoga ciljano računalo bi trebalo bit u nekim mojim okvirima ... bar ja tako mislim), probaj složit konf. siguran sam da će ti naši forumaši pomoć oko odabira. Da nisam pitao šta sve planiraš kupit od komponenti ili baš želiš složit cjelo računalo (ako je riječ o ovom drugom ... sretno ... probaj se u tom slučaju informirat o računalu kojeg kupuješ pitat nekoga ko posjeduje slične komponente). Dosta nas igra ARK tako da ima ljudi koji igraju ark i na običnijim strojevima ... nadam se da ćeš pronać odgovarajuću stvar za sebe ... pozdrav
Sad me zanima ,imam računalo, proc. Athlon II 3 445 3.1 ghz ,Mem Kingstone 8 gb ddr3 ,Mbo GF615m-p33 am3, eh sad bi li bi grafa ,recimo , Grafička kartica Gigabyte AMD Radeon R7 360 GDDR5 2GB/128bit, 1200MHz/6500MHz, PCI-E 3.0 x16, DP, HDMI, 2xDVI, VGA Cooler(Double Slot), Retail bila dostatna da se to vrti pod nekim "Midium" postavkama ili koju bi vi preporučili ?!
Moj savjet je pojačat procesor vidim da imaš AMD stoga čuj možda i nebi bilo loše pojačat tak procesor s kojim jačim pulenom ... pojačao bih grafu na R280 (polovnu jasno) možeš na njušci nać povoljno ovu karticu 1200-1400 kuna ... jasno ako budeš rasprodao stare komponente mogla bi se i promjenit matična ploča (možda ćeš bit neko vrijeme bez kompa) ali ako je lova prioritet onda ti je to najbolja opcija.
... pojačao bih grafu na R280 (polovnu jasno) možeš na njušci nać povoljno ovu karticu 1200-1400 kuna ...
A koja je to grafa r9 ? Ne mogu je naći pod nazivom r280. Dakle,ona kombinacija u postu gore gdje sam ostavio link nebi išla na "Midium" ili nisi siguran ??
Lp