Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 835.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike

Kakav je to kompjutor točno? :D

8 godina
protjeran
Objavio sam fotku na slike vaseg hardvera. 1Ghz via proc, 128mb ssd, 1gb ram. Da ima veci disk, isla bi sedmica na njega, ovako je neki mini linux na njemu. Triba bi kupit neki adapter na ibeju za par kuna da mogu ustekat pata disk. Imam jedan od 40gb, ali za ono za sto mi taj komp bude sluzio, napotrebno. Imas oglas na njusci. Nowell ca 22 se zove, mislim, zaboravio sam vec. Za slozit firewall na njega, idealan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vodič kroz matične ploče za početnike

Prije nego sad potvrdim narudžbu, završna provjera:

Ovaj procesor odgovara ovoj matičnoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Pashe, uzimaj
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Hvala :) Matičnu sad naručujem s jedne stranice, procesor i ram ću sutra jer nisam siguran za kompatibilnost rama (nema popisa ni na msi-ovoj stranici, ni na corsairovoj - ludilo). A i moooožda padne odluka na i5 8400, ali sumnjam. Rađe ću sad čim jefitnije pošto se razvlačim na matičnoj, pa neki upgrade kad bude potrebno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Jedino za teze smece od igre ti triba jaci, ali kad bude dx12 u djiru, visak jezgri bi ti dobro dosao, a onda ces ili ubost novi stroj ili se ic hebat na ibeju,ili dat domacim lihvarima previse za taj i5. Plus sto ces se bolje osjecat sa i5 pod haubom i 6 jezgri. Zgrabis zeru samopouzdanja di god mosh, s obzirom da ga danas nitko ne nudi, svi cipelare. Nek ti ne bude zao para, tu su da se trose.
8 godina
protjeran
Pitanj za ibme-a : kakva se pokazala ova najjeftinija msi 1151 ploca u futuri it? Prodo sam ipak m.2 i planiram za 650kn nabavit tu plocu i 4gb ddr4, oboje iz future.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kupio na kraju i3 jer je i5 bio rasprodan. Steta, ali mozda i bolje.

Jel ce mi mozda trebat neki dijelovi novi kod slaganja? Neki kabel, aapter itd? Da ne docekam nespreman :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Nista ti ne treba. Mozda bolja pasta za cpu i eventualno adapter za monitor, ovisno o tome koje izlaze/ulaze imaju on i grafa.
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Super onda, hvala :) Graficku ne mijenjam, spajam se hdmi kablom, pa ce onda i ostat tako :)

14 godina

Molim vas moze kratki osvrt na vrste maticnih ploca ? Konkretno imam procesor i7 3770k i 16 gb ddr3 rama i trebam gtx 1060 6gb kupiti za vikend no receno je da je ploca koju imam b75mle lga 1155 i sad sto to konkretno znaci ? Na njuskalu sam gledao da imaju A B H I Z(overclock) koji chipset? ploce i kako odabrati koju ? hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gamer21 kaže...

Molim vas moze kratki osvrt na vrste maticnih ploca ? Konkretno imam procesor i7 3770k i 16 gb ddr3 rama i trebam gtx 1060 6gb kupiti za vikend no receno je da je ploca koju imam b75mle lga 1155 i sad sto to konkretno znaci ? Na njuskalu sam gledao da imaju A B H I Z(overclock) koji chipset? ploce i kako odabrati koju ? hvala.

uzmi najeftiniju, jer niti jedna nema garancije...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
daniel2809 kaže...

Hvala :) Matičnu sad naručujem s jedne stranice, procesor i ram ću sutra jer nisam siguran za kompatibilnost rama (nema popisa ni na msi-ovoj stranici, ni na corsairovoj - ludilo). A i moooožda padne odluka na i5 8400, ali sumnjam. Rađe ću sad čim jefitnije pošto se razvlačim na matičnoj, pa neki upgrade kad bude potrebno.

zasto nisi uzeo najprodavaniju  MSI z370A-pro?  ako ti nesto znaci 1xm2 slot vise, 2x usb3.1 gen2 onda si uzmi tu carbon ali ono velis razvlacis se, rade uzmi i5 nego taj i3!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 21:55 (Stjepanj).
13 godina
Gamer21 kaže...

Ta tvoja ploča (pretpostavljam ASUS P8B75-M LE) paše za tvoj i7 3770K procesor, ali na njoj ne možeš overclockati.

Ako želiš clockati onda kupi ploču Z77(chipset) LGA 1155(socket). Grafa ti paše na ploču, ako te to brine.

9 godina
neaktivan

i5 nisam na kraju uzeo jer je bio rasprodan u shopu kad sam narucivao, a mozda i bolje. rade cu ga posteno nadogradit (bilo za dva mjeseca, bilo za godinu dana) s 8600k, a do onda imat zamijenjenu platformu sa solidnim procesorom za male novce. a tu maticnu sam uzeo jee ssd isao gratis uz nju, a po reviewima se nije cinila losa. hvala vam na savjetu, nadam se da nisam pogrijesio, ali vec sam narucio 😊😊

14 godina
neaktivan
Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi rade uzo asrock ljepsa je i ima bolju regulaciju napona mi se cini.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav dal moja matična(pogledaj pod moj pc) podržava grafičku gtx1050?

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Uzimam jednu od ovih dvije zbog jednog PCI slota. Koja ima manju mogućnost krepavanja u vlažnoj okolini (kuhinja)?

ASUS H110M-C

ASROCK H110M-DVP

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marino15 kaže...

Pozdrav dal moja matična(pogledaj pod moj pc) podržava grafičku gtx1050?

Podržava.

Sandi4 kaže...

Uzimam jednu od ovih dvije zbog jednog PCI slota. Koja ima manju mogućnost krepavanja u vlažnoj okolini (kuhinja)?

ASUS H110M-C

ASROCK H110M-DVP

Pa kako će ti to netko znati, tj. kako uopće testirati? Kakva te sreća zadesi. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze li se prominit socket za procesor na maticnoj ploci? Vidim ima vide pa se moze odvidat? Imam iskrivljenu iglicu i nece da mi prepozna drugu plocicu rama zbog toga.. Maticna je asus pb875 mlx

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zbilja ne znam gdje da postavim pitanje, al da probam ovdje...

Nisam baš siguran jel hardverski ili softverski problem... Ali u zadnje vrijeme (nažalost ne znam točno otkad, ali znam da sam bios update-o prije dva tjedna, pa je možda povezano) mi traje jako dugo otkad upalim komp do prikaza slike matične ploče (gdje se nudi ulaz u bios). Pod jako dugo smatram nekih 10-15 sekundi, a normalno je bilo do maksimalno 5 sekundi crna slika i onda prikaz MSI...

Boot order je dobar. I nema veze ako stavim UEFI ili UEFI + LEGACY (mada ni ne znam šta to znači, al kad je već nudilo u boot menu sam isprobao).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Moze li se prominit socket za procesor na maticnoj ploci? Vidim ima vide pa se moze odvidat? Imam iskrivljenu iglicu i nece da mi prepozna drugu plocicu rama zbog toga.. Maticna je asus pb875 mlx

Pokušaj, ništa te ne košta, ionako ne radi. 

daniel2809 kaže...

Zbilja ne znam gdje da postavim pitanje, al da probam ovdje...

Nisam baš siguran jel hardverski ili softverski problem... Ali u zadnje vrijeme (nažalost ne znam točno otkad, ali znam da sam bios update-o prije dva tjedna, pa je možda povezano) mi traje jako dugo otkad upalim komp do prikaza slike matične ploče (gdje se nudi ulaz u bios). Pod jako dugo smatram nekih 10-15 sekundi, a normalno je bilo do maksimalno 5 sekundi crna slika i onda prikaz MSI...

Boot order je dobar. I nema veze ako stavim UEFI ili UEFI + LEGACY (mada ni ne znam šta to znači, al kad je već nudilo u boot menu sam isprobao).

Pogrešna tema, probaj razni hardverski problemi, ili slično.

Ali kad si već tu, jesi li probao flashati na staru verziju BIOS? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
neaktivan

Može li mi netko reć koju matičnu da uzmem, čitao sam da je aorus gaming 7 kao best buy, postoji li neka druga da je malo i jeftinija od nje, uzea san 8700k i sad moram maticnu. Kupnja je u gotovini , i samo HR ducani. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imam i5 8400 pa me zanima koja b360 bi bila best buy

meni se nekako cini GIGABYTE B360M-D3H kao najbolja, 7.1 alc 892 i ima cak i pci, dok druge u rangu 600-650 to nemaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mislim da ti nema tu previse filozofije. Sam znas koji konektori su ti vazni, koliko fan headera trebas, dal ti treba rgb konektor, da li zelis bolji zvuk itd pa jednostavno ides od najjeftinije i nases onu koja ti zadovoljava uvjete.
8 godina
protjeran

Malo su zajeb ovi novi chipseti b i h coffee, premalo fan headera, 4 komada jedino vidim na asr b360m pro4

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rijesis to fan splitterima sa e baya za 6kn, imam ti ja jedan viska ;)
12 godina

jel to funkionira sa fan splitterom? znaci da ce obadva ventilatora imati istu brzinu? za maticnu nece biti problem, nece nista pregoriti? gledam itx plocu pa me zanima kako rijesiti taj problem

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice