Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 480.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
DamageHigh kaže...
Praedator kaže...

A koliko je vrijeme za Arctic MX-4? A koliko za MX-2?

Da postigne maksimalnu vodljivost?

Takve paste u principu od početka imaju identične performanse...

Ok, onda iz prve ruke, MX-2 je bolja za 4 stupnja na grafickoj i na procesoru naspram MX-4. Isprobano jucer.

Danas se vracam na MX-2.

Što hladnije to bolje...
17 godina
Stjepanj kaže...

moze neko misljenje o dolje doticnoj pasti? nisam bas nesto stigao pogledati i ono sto sam na preskocke procitao sam da je dobra...tx!

Zalman ZM-STG2

LP!

Dobra je, nemaš brige.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
Stjepanj kaže...

moze neko misljenje o dolje doticnoj pasti? nisam bas nesto stigao pogledati i ono sto sam na preskocke procitao sam da je dobra...tx!

Zalman ZM-STG2

LP!

Dobra je, nemaš brige.

izgleda{#} moj i7 3820 od 130w u primeu95 nakon 10 min przenja drzi na max 54°c!

||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
Stjepanj kaže...
191x7 kaže...
Stjepanj kaže...

Zalman ZM-STG2

LP!

Dobra je, nemaš brige.

izgleda{#} moj i7 3820 od 130w u primeu95 nakon 10 min przenja drzi na max 54°c!

Koliko si platio i s kojim pastama ju za sada uspoređuješ?

13 godina
protjeran
191x7 kaže...

50kn! imao sam sve zivo i mrtvo kaj se da kupiti{#} razlike izmedu svih njih zapravo niti nemrem reci dali je nesto bilo jer sam promijenio poprilican broj soketa tj proceva tak da ...

zadnju sam imao na ovom procu coolermaster E1 ic essential i nisam imao nikakvih zamjerki, ali cini mi se da ova zalman drzi dosta bolje jer po ovoj vrucini imam temp u loadu priblizne kao po zimi s CM E1!

e1 e1

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 22:46 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
191x7 kaže...

50kn! imao sam sve zivo i mrtvo kaj se da kupiti{#} razlike izmedu svih njih zapravo niti nemrem reci dali je nesto bilo jer sam promijenio poprilican broj soketa tj proceva tak da ...

zadnju sam imao na ovom procu coolermaster E1 ic essential i nisam imao nikakvih zamjerki, ali cini mi se da ova zalman drzi dosta bolje jer po ovoj vrucini imam temp u loadu priblizne kao po zimi s CM E1!

Jesi koristio Arctic MX-2 ikada?

Citam na testiranjima da je bolja od zalmanove, a jeftinija je.

Što hladnije to bolje...
12 godina
Termalne paste - pitanja i odgovori

Gdje se može kupiti termalna pasta i koliko ona košta?

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU kaže...

Bilo koja trgovina sa informatickom opremom.

Trazi Arctic MX2 kosta cca 30kn 4 grama, to ti je dosta za 10-15 puta promjeniti pastu.

Manje pakiranje nema.

Što hladnije to bolje...
15 godina
CPU kaže...

Mozes kupitui u bilo kojem informatickom ducanu ! Samo gledaj proizvođace poput Arctic Coolinga , Coolermastera , Anteca ...!

Evo ti i par dobrih i cijenom prihvatljivih pasti : MX-4 , HTK-002 ... !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Praedator kaže...

ja nisam naisao na takav review..(zalmanovu pastu sam uzeo jer sam citao dosta reviewa i bila je uvijek u top 5 (ovo se odnosi na standardne paste koje nisu vodljive i nisu tekuce,metalne i ostale brije) a to je bila najbolja pasta u ponudi linksa kad sam je uzimao prije 2 tjedna), pored nje jedino mi se izdvaja silver {#}5-ica...ostalo je sve bilo vise manje isto!LP

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Praedator kaže...

ja nisam naisao na takav review..(zalmanovu pastu sam uzeo jer sam citao dosta reviewa i bila je uvijek u top 5 (ovo se odnosi na standardne paste koje nisu vodljive i nisu tekuce,metalne i ostale brije) a to je bila najbolja pasta u ponudi linksa kad sam je uzimao prije 2 tjedna), pored nje jedino mi se izdvaja silver {#}5-ica...ostalo je sve bilo vise manje isto!LP

http://forums.pureoverclock.com/cooling/14262-thermal-compounds-roundup.html

Izvoli.

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran

ocigledno sto god izaberes nemres pogrijesiti razlike su zaista male...LP

12 godina

Koliko košta termalna pasta ,gdje se može kupiti i koliko se često mjenja termalna pasta na procesoru?

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

razni spektar cijena, http://www.links.hr/?page=sviartikli&option=search&id_kategorija=0&search_phrase=termalna , svakih godinu, max  2 godine. Svaka informaticka trgovina prodaje paste, jedino se razlikuje ponuda pasti

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 21:53 (g3arv8).

0 0 hvala 0
12 godina

jel poslije kad se pasta na procesoru promjeni jel procesor išta bolje radi, jeli brži??

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne, termalna pasta, doslovno znaci i radi to provodi toplinu izmedju hladnjaka i procesora, ona jedino moze za par stupnjeva spustit temperaturu ako je pravilno nanesena na procesor.Niza temperatura znaci duzi radni vijek procesoru stoga.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
CPU kaže...

jel poslije kad se pasta na procesoru promjeni jel procesor išta bolje radi, jeli brži??

Ne.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
CPU kaže...

Koliko košta termalna pasta ,gdje se može kupiti i koliko se često mjenja termalna pasta na procesoru?

A da pročitaš prvi post u temi, topic?

12 godina
neaktivan

Evo pošto ja živim u Požegi gdje nema ovih boljih shopova, tako da ne znam ni šta nude ti mali koje imam, otišao sam u najbliži i uzeo ovu termalnu pastu... Spire SP-420/0.3g i platio 15kn -.- Jer većeg pakiranja nije bilo...
Eh sad recite vi meni jel valja to šta? Znam da nije vjerovatno kao MX-4 :D
I ako može objašnjenje kako staviti termalnu pastu na grafičku zatvorenog kućišta? 

15 godina

Usudim se reci da losiju pastu nisi mogao uzeti !

Da bi stavio pastu na grafu , moras skinut hladnjak od grafe i tek onda na GPU čip nanjeti pastu u kolicini zrna riže ! onda vratis hladnjak natrag i pritom ce se pasta sama razmazati !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da bi stavio pastu na grafu , moras skinut hladnjak od grafe i tek onda na GPU čip nanjeti pastu u kolicini zrna riže ! onda vratis hladnjak natrag i pritom ce se pasta sama razmazati !

Deleted.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 9:34 (Nello).
16 godina
moderator
Nello kaže...

A nenenene! Pastu se mora namazat na grafički čip i ostavit par sata da se malo tvrdne i i ugradit hladnjak jer će na taj naćin smanjit će temp!!!Čitao sam jednom na forumu.

Razlog je to što ako svježe namazan i odmah stave jer taj naćin nije formiralo pastu nego se brzo razlije pastu van a nije sjela pasta na namazani na hladnjak.

I stvarno sam tako napravio nisam vjeroval po takom uputu!

Ne pričaj gluposti.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

A daj me nemoj zaj... Platio sam 15kn... Još mislio produžit do 2. trgovine da vidim šta ima tamo, al reko ova mi bliža -.- ... a dao 15kn za sranje (ja sam htio uzet preko linksa da mi frend pošalje, međutim ima drugih korisnika u kući koji su rekli da bolje odem tu -.-)

Ajde mi preporuči neku dobru termalnu pastu? Čitao sam da su MX-2, MX-4 i Zalman ZM-STG2 dobre... Jel jesu :D ?
A što se tiče grafe, hvala! Baš sam gledao i tutorijal i sad je jasnije :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 0:04 (SikyHD).
13 godina

Sam si nabrojo dobre, da istina spire ,za 15 kuna je dobra ako nemozes nigdje nabaviti drugu haha, a ove arctic  , cm , su dosta dobre, vrlo malo mozes pogrijesiti.

0 1 hvala 0
12 godina
SikyHD kaže...
Haf932 kaže...

A daj me nemoj zaj... Platio sam 15kn... Još mislio produžit do 2. trgovine da vidim šta ima tamo, al reko ova mi bliža -.- ... a dao 15kn za sranje (ja sam htio uzet preko linksa da mi frend pošalje, međutim ima drugih korisnika u kući koji su rekli da bolje odem tu -.-)

Ajde mi preporuči neku dobru termalnu pastu? Čitao sam da su MX-2, MX-4 i Zalman ZM-STG2 dobre... Jel jesu :D ?
A što se tiče grafe, hvala! Baš sam gledao i tutorijal i sad je jasnije :) 

Razlika između Spire i MX-2 je 3-4 stupnja viruj mi probao sam i ako nečeš klokati do maximuma poslužiće i Spire mada je najgori od svih koje sam probao.

Trenutno sam na Arctic silver 5 i daje iste rezultate je ko MX-2

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 0:59 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan

Jaooo na šta sam naletio -.- Danas sam otišao do 2. trgovine (ak bi se to moglo nazvat) i termalna pasta isto SPIRE samo 0.5G i isto 15KN!!?!!?!? Pa za poludit... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam onu 0.3 (sa slike) spire platio 10kn :D mogu reci da je pasta solidna za office i home,za gaming nije,a bome nije ni za overclock...

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Solidna bi bila i pašteta {#}

Morao sam malo {#}

Najjeftinija i najhladnija, 29kn MX-2 ako nema onda 39kn MX-4 od Arctic Coolinga.

Rekao sam vec nekoliko puta ali eto opet.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Promjenio pastu i nema nikakvih promjena u temperaturi... (bilo je vidljivo na grafici da treba termalnu pastu jer sam vidio to srebrno unutra ne znam šta je :D Ali evo ventilator na grafi 80% 48C-49C a bila je 50C -.- stupnjeva u mirovanju -.-
jedino ne znam jel ima razlike, ja sam razmazao termalnu pastu, nisam stavio zrno... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 14:08 (SikyHD).
17 godina

A pod opterećenjem?

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice