Koji procesor kupiti za MA77O-UD3 maticnu

poruka: 16
|
čitano: 2.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Planiram nadograditi procesor na svom kompjuteru.Maticna ploca mi je MA77O-UD3,AM3 cpu ready.Stari procesor mi je AMD Athlon 64 X2 Dual core Processor 5600+ 2.81 gigaherz kupljen jos davne 2007 godine.Sada koji bih mi novi proccesor bio najisplativija opcija koji da kupim a da bude veci porast ili usudio bih se reci drasticniji porast u performansama u odnosu na ovaj stari procesor?

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina

phenom II X4 955 bi bio odlična nadogradnja

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 14:04 (igy).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Re: Koji procesor kupiti za MA77O-UD3 maticnu

Phenom X4 955 BE oko 800kn dođe.

14 godina
odjavljen

uf koliko jezgri ima taj phenom moze li jos ista bolje od toga vidim da radi na 3.2 gigaherza :*

vidim da su neki reviewovi toga procesora iz 2009 godine ako ima ista novije poželjno je

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 14:09 (Nitro233).

0 0 hvala 0
14 godina
Nitro233 kaže...

uf koliko jezgri ima taj phenom moze li jos ista bolje od toga vidim da radi na 3.2 gigaherza :*

4 jezgre ima.Na tvoju plocu mogu i x6 procesori sa 6 jezgri ali su neisplativi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
odjavljen

moze preporuka nekog x6 procesora jos drzim oko na ovom phenomu ali ako ima jos sta bolje svakako preporučite

0 0 hvala 0
14 godina
Nitro233 kaže...

moze preporuka nekog x6 procesora jos drzim oko na ovom phenomu ali ako ima jos sta bolje svakako preporučite

Nemoj x6 procesor na am2+ plocu stavit.955 BE ti je dovoljan.Imas 4+1 faznu regulaciju,nebi bilo pametno da ga stavis pa ga jos ocnes i skuris plocu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Nitro233 kaže...

vidim da su neki reviewovi toga procesora iz 2009 godine ako ima ista novije poželjno je

Pa nije ti ni ploča mlađa {#}. Nemaš ništa bolje na tržištu za razuman novac za tvoju ploču od Phenoma a i on je overkill za tebe očito teški {#}.

14 godina
odjavljen

mislim pokrećati na masini Skyrim nadam se onda da će taj Phenom biti dovoljan za taj posao

0 0 hvala 0
17 godina
Nitro233 kaže...

mislim pokrećati na masini Skyrim nadam se onda da će taj Phenom biti dovoljan za taj posao

pa nije baš da s pločom imaš puno izbora Phenom II 955 se daje klokati i da ga klokaš zbog visokog takta dobit češ podjednake bolje ili ponegdje jednake performanse bilo kojeg X6 procesora koji zbog ploče ni nečeš moći klokati...

ti možeš staviti X6 na tu ploču, ali je jednostavno nepotrebno, a samo će grijati više

uostalom stari athlon X2 i phenom II X4 su nebo i zemlja

ja bih išao na 955 + neki hladnjak

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 16:32 (igy).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Evo naručio sam taj phenom II X4 955 i jos neki hladnjak,prodavač me pokušavao nagovoriti da uzmem neki X6 procesor ali od njih niti jedan nije radio poviš 2,8 gigaherzca  pa nisam htio.Mislim vrtiti ove novije igre pa ćemi valjda biti dovoljan taj phenom za Skyrim i novije igre u budućnosti jer nemislim mjenjati procesor nekih 4 godine.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 10:51 (Nitro233).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...

Evo naručio sam taj phenom II X4 955 i jos neki hladnjak,prodavač me pokušavao nagovoriti da uzmem neki X6 procesor ali od njih niti jedan nije radio poviš 2,8 gigaherzca  pa nisam htio.Mislim vrtiti ove novije igre pa ćemi valjda biti dovoljan taj phenom za Skyrim i novije igre u budućnosti jer nemislim mjenjati procesor nekih 4 godine.

ovaj phenom ti je sasvim dovoljan, vidjet ćeš da je odličan procesor, koji si hladnjak uzeo? koju grafu imaš?

14 godina
odjavljen

e neznam koji je hladnjak samo sam vidio da je zračno hlađenje i da košta 280 kuna.Liči mi na taj coolermaster.Grafa mi je stara 4870 X2 1 gigabajt ddr5 jos me dobro sluzi a i bila joj je paprena cijena kad sam je kupio tako da se jos ne mislim rastavljati od nje.Neznam kad vidim da neka grafička bude imala puno jače performanse od nje i bude joj pristojna cijena kupit ću je.Sadasnja serija 6000 mi se cini i da nije puno odmakla od nje,a nemislim ponovo izdavati veliku sumu novaca za grafičku karticu.Vidjet ću jos kroz 2-3 godine hoće li izaći nesto dobro  sa pristojnom cijenom.Vidjet ću još

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...

e neznam koji je hladnjak samo sam vidio da je zračno hlađenje i da košta 280 kuna.Liči mi na taj coolermaster.Grafa mi je stara 4870 X2 1 gigabajt ddr5 jos me dobro sluzi a i bila joj je paprena cijena kad sam je kupio tako da se jos ne mislim rastavljati od nje.Neznam kad vidim da neka grafička bude imala puno jače performanse od nje i bude joj pristojna cijena kupit ću je.Sadasnja serija 6000 mi se cini i da nije puno odmakla od nje,a nemislim ponovo izdavati veliku sumu novaca za grafičku karticu.Vidjet ću jos kroz 2-3 godine hoće li izaći nesto dobro  sa pristojnom cijenom.Vidjet ću još

grafa ti je zvijer, u rangu s hd 6950 samo nema dx11. akoje hlađenje došlo 280kn onda je dobro. sada nemaš frke, imaš odličan komp.

imao sam i ja 4870 x2, odlična grafa.

13 godina
neaktivan

pozdrav svima .....nesto sam guglo po internetu imam intel q965 chipset i socket lga 775 procesor mi je core 2 duo 2,13ghz pa sam mislio da ubacim neki jaci al neznam hoceli mi moci podrzati nesto kao core 2 quad ..trazio sam po internetu i najaci je core 2 duo 2,66 E6700 a to mi nije dovoljno pa nezz sta vi mislite bil podrzao core 2 quad sa 1066FSB

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice