Intel Club (opća tema o procesorima)
- poruka: 14.623
- |
- čitano: 2.408.236
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Vidi 8P jezgri zato sto PC držiš na zelenoj majci.
Edit: Našao sam fix na reedit-u, rasklopi dasku za peglanje i stavi PC na dasku bez zelene maijce, nakon restarta u Biosu bi trebao imati 6P jezgri.
Joj daj molim te, do prije Ryzen serije ste dva desetljeca savijali pinove na procesorima, lemili ih, stavljali termalnu pastu na krivo mjesto, krečili, ljepili super ljepilima stavljali lubrikante itd itddva desetljeca se smijemo tim fotkama
Intel od pamtivjeka koristi taj plasticni dio na socketu i generalno nema apsolutno ikakvih problema, to kaj moze biti bolje i da se tezi savrsenstvu je drugi par rukava.
I sam sam uzeo Thermalrightov contact frame jer sam htio najbolje no evo nisam ga ni stavio toliko se cpu grije poradi tog mikro savijanja
I sam sam uzeo Thermalrightov contact frame jer sam htio najbolje no evo nisam ga ni stavio toliko se cpu grije poradi tog mikro savijanja
Na neki 13. i 14. bi ga stavio... a možda i lubrikant.
I sad kad AMD izbaci novi X3D bit će kuku lele
x3d ne bude brzi od 7800x3d vise od 5%, tako da o kukuleleu mozemo samo sanjat
Kao što je intel imao godinama kroz tick- tock, a znamo da AMD kopira Intel. Također kvaliteta košta, tih 5% će trebati i platiti.
x3d ne bude vise gaming kralj....uvijek ce biti ovaca
Ako ne X3D koji CPU bude gaming kralj, diktator i povijesna legenda ?
budemo vidjeli nakon win i mikrokod updejta....nema logike da st i mt performanse otkidaju(pokazuju prave mogucnosti proca) a da gejming šepa....nakon toga se mozemo posipat pepelom
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-ryzen-7-9800x3d-beats-the-7800x3d-by-26-percent-in-leaked-blender-benchmarks-outpaces-even-the-current-generation-ryzen-7-9700x-by-11-percent
Čekamo intel i mikrokod.
bitno je koliko ce ga tuc u gejmingu a ne u blenderu...i ovaj intel srot ga tuce u blenderu pa u gejmingu ne vrijedi pisljivog boba...
Si pogledao recenziju.
Vreatimo se mojem prvom postu, kad izbaci AMD novi X3D bit će kuku lele
I sad kad AMD izbaci novi X3D bit će kuku lele
x3d ne bude brzi od 7800x3d vise od 5%, tako da o kukuleleu mozemo samo sanjat
Kao što je intel imao godinama kroz tick- tock, a znamo da AMD kopira Intel. Također kvaliteta košta, tih 5% će trebati i platiti.
x3d ne bude vise gaming kralj....uvijek ce biti ovaca
Ako ne X3D koji CPU bude gaming kralj, diktator i povijesna legenda ?
budemo vidjeli nakon win i mikrokod updejta....nema logike da st i mt performanse otkidaju(pokazuju prave mogucnosti proca) a da gejming šepa....nakon toga se mozemo posipat pepelom
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-ryzen-7-9800x3d-beats-the-7800x3d-by-26-percent-in-leaked-blender-benchmarks-outpaces-even-the-current-generation-ryzen-7-9700x-by-11-percent
Čekamo intel i mikrokod.
bitno je koliko ce ga tuc u gejmingu a ne u blenderu...i ovaj intel srot ga tuce u blenderu pa u gejmingu ne vrijedi pisljivog boba...
Si pogledao recenziju.
Vreatimo se mojem prvom postu, kad izbaci AMD novi X3D bit će kuku lele
budemo cekali nekog realnijeg, a ne ovog kojemu rezultati odudaraju od svih ostalih, i takav je jedva navukao 10%.
Da, čekamo Frame chasersa!!
pa stevo je amdov frejm čejsers. nikad necu zaboraviti njegov review ryzena 3600 koji rastavlja 9600k (zapravo ga je 9400 prao), a 9600k je rasturao cak i 3700x, ali kod steve je sve bilo obratno...
u prosjeku x3d 8-10 % brzi od 7800ice...
budemo cekali nekog realnijeg, a ne ovog kojemu rezultati odudaraju od svih ostalih, i takav je jedva navukao 10%.
Svi viđeniji tjuberi koji recenziraju hw i poneki overclockeri su danas objavili video o ovom cpu i svi pjevaju iste hvalospjeve... so jump on the bandwagon
pa stevo je amdov frejm čejsers. nikad necu zaboraviti njegov review ryzena 3600 koji rastavlja 9600k (zapravo ga je 9400 prao), a 9600k je rasturao cak i 3700x, ali kod steve je sve bilo obratno...
u prosjeku x3d 8-10 % brzi od 7800ice...
ma naravno....ha ha ha ha ah ah aha ha ah
Frame chasers koji se dosta puta pretvori u unstable chasers sa svojim "pro" klokovima
Nemoj da se kolega sfc_PsychQ baci kroz prozor sa prizemlja nije mu laka.
3 jednostavne postavke u BIOS-u promjenjene i zrakom hladjeni 12700K (Thermalright Phantom Spirit 120) max 63'C nakon R23 runa
I bez gubitka performansi.
Prime95 max 78'C nakon 15 minuta, nije mi se dalo cekati vise, ali ne vjerujem da bi i nakon 1h+ islo ista vise od 80'C max.
Majke ti 1% min. mu je bolji od i9 12.gen average.
Ne znam jedino tko kupuje cpu samo za gaming i da daje 500e za njega, uzmite u obzir da vecina igra na i5 13500 i r5 7500f, a da ne pricam kolilo je ljudi jos uvijek na am4 i intel 10-11gen.
Ne znam jedino tko kupuje cpu samo za gaming i da daje 500e za njega, uzmite u obzir da vecina igra na i5 13500 i r5 7500f, a da ne pricam kolilo je ljudi jos uvijek na am4 i intel 10-11gen.
Pa ovaj je zvijer i u negejming poslovima, brži je od svog x parnjaka 9700x u svemu + najbolji gejming, baš me interesira ukoliko 9900x3d i 9950x3d budu otključani i imali extra cache na oba ccda, kako će to "bolesno" izgledati, ukoliko bude tako možda nadogradim... 9900x3d po svemu sudeći kao neka četvrta gejming opcija i ne bude išao tako dobro odnosno ne bude previše tražen, možda mu i cijena bude normalnija.
Neki još gameaju Starcraft na I5-4590
Kada jednom i budem upgradeao na AM5, ne bu to X3D model, nego neki početni, "low hanging fruit", pa ću poslije vidjeti.
...uzmite u obzir da vecina igra na i5 13500 i r5 7500f, a da ne pricam kolilo je ljudi jos uvijek na am4 i intel 10-11gen.
Pa ovaj je zvijer i u negejming poslovima, brži je od svog x parnjaka 9700x u svemu + najbolji gejming...
kolega nije mislio na poslovne korisnike ne-gejmere
mislio je na gejmere iz mid-range i low end tržišnog segmenta, kojih je debela većina i za njih, poput primjerice mene, za negejmerske namjene i ovaj moj 11400 je avion
za drkanje po netu, malo po dokumentima, filmovi itd., više nego dovoljno - na te negejming 'poslove' je mislio
... Kada jednom i budem upgradeao na AM5, ne bu to X3D model, nego neki početni, "low hanging fruit", pa ću poslije vidjeti.
Teko sam i ja razmišljao, a sada mi se nešto čini da bi bilo bolje da sam uzeo 7800X3D dok su se mogli naći za 350€.
Majmun je težak za gpu, cpu nije pa ga zato i ne bechaju puno za testove
Majmun je težak za gpu, cpu nije pa ga zato i ne bechaju puno za testove
Ja sam za otprilike 200mhz all core više na svom cpu dobio točno 1fps više, ukoliko se dobro sjećam.
Ja clockao svoga intela za 1000mhz i u prosjeku dobio 15-20fpsa
Ja sam igrao Loto i nisam dobio ništa