AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD FX Club

Na kojem vam naponu radi FX8350 na 4.5ghz i 4.8ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD FX Club
ivanzu kaže...

8320, vjerojatno među prvim batchevima, 1.428V 4.5GHZ stabilan.

12 godina
zoharbizo kaže...
ivanzu kaže...

Tako je, ja sam imao 8320 4.5ghz i 1.428V a sad imam opet 8320 al noviji 4.5ghz i 1.368

http://hwbot.org/signature/u135800.png
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
ivanzu kaže...

Kod mene isto.

13 godina
AMD FX Club

Kod mene je 1.44V na 4.5GHz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kolega itomic009 u rupicu gdje fali pin stavi improvizirani pin da ti pravi kontatkt,ali opet pazi da nije predug.

Imat ces dosta yebade sa timali eto probaj. Ako ne ide komadic spajalice,probaj sa komadicem igle za sivanje.

Tako sam koristio jednog prescott p4.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 22:13 (tadic).
8 godina
odjavljen
AMD FX Club

fx8350 (na sabertooth maticnoj) 4.5ghz-1.308v  4.9ghz-1.392v  5.2ghz-1.476v

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Phanteks imaš bolestan primjerak.

3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
phanteks kaže...

Aj prodaj hahaha

12 godina
AMD FX Club

Mojem 8320 za 4.9 GHz treba 1.53-1.57 V , toliko mi varira. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
phanteks kaže...

Uf to je bolesno dobro. Meni treba 1.392v za 4.5 GHz.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

A dobro, ne treba vjerovati svemu sto se procita. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Pozz...

Imam FX 6350 

Snimio sam kratko , kolko temparatura skace sa " 30 , 35,  33 , 40 " I tako stalno.... 

Video

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
razermario kaže...

Pozz...

Imam FX 6350 

Snimio sam kratko , kolko temparatura skace sa " 30 , 35,  33 , 40 " I tako stalno.... 

Video

Probaj sa drugim programima očitati temperature,ako problem i dalje bude prisutan onda je senzor u banani.

12 godina
tadic kaže...
razermario kaže...

Pozz...

Imam FX 6350 

Video

Probaj sa drugim programima očitati temperature,ako problem i dalje bude prisutan onda je senzor u banani.

Senzor na procesoru ? 

Dali mogu to odnjesti u servis, posto imam garanciju na CPU jos uvijek.   I dali mi mos dati jos koji program ? 

Finger Up :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 20:59 (razermario).
13 godina
AMD FX Club

Možeš odnijeti na servis samo ne govori da si OC ili nešto slično radio.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Najvjerovatnije mi je riknula matična ploča M5A97 EVO R2.0, zanima me koja bi bila dobra zamjena? Asus 970 gaming aura ili nešto drugo? Kod moje EVO hlađenje VRM-a nije bilo baš super, razlika između temperature socketa i jezgri bi znala biti oko 14C pa bih htio da bude nešto bolje od te.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jolckan kaže...

Najvjerovatnije mi je riknula matična ploča M5A97 EVO R2.0, zanima me koja bi bila dobra zamjena? Asus 970 gaming aura ili nešto drugo? Kod moje EVO hlađenje VRM-a nije bilo baš super, razlika između temperature socketa i jezgri bi znala biti oko 14C pa bih htio da bude nešto bolje od te.

Pocevsi od jeftinije, Gigica Fxa UD3 sto novije revizije, M5A99X Evo sto novije revizije ili kao najbolja opcija Asus Sabertooth isto sto novije revizije...

P.S Ako te slucajno zanima Sabertooth moze pm jer ja imam jednu koja ce mozda u prodaju...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 19:22 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Jolckan kaže...

Pocevsi od jeftinije, Gigica Fxa UD3 sto novije revizije, M5A99X Evo sto novije revizije ili kao najbolja opcija Asus Sabertooth isto sto novije revizije...

P.S Ako te slucajno zanima Sabertooth moze pm jer ja imam jednu koja ce mozda u prodaju...

To sam mislio zamijeniti ako servis pristane, još je pod garancijom  Znači ništa Gaming aura? Mislio sam uzeti jednu od ovih novijih koje su izašle prošle godine u cjenovnom rangu moje EVO...

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
12 godina
AMD FX Club

Imas msi 970 carbon...bilesna ploca a dodje 850kn....ja ju narucio danas

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dobra zamjena je iskoristit priliku, prodati ono sto je ostalo od te prastare arhitekture i ukrcati se na hype train name rajzen

Davati 850 za plocu za fx danas je **¥@##/*
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jolckan kaže...

To sam mislio zamijeniti ako servis pristane, još je pod garancijom  Znači ništa Gaming aura? Mislio sam uzeti jednu od ovih novijih koje su izašle prošle godine u cjenovnom rangu moje EVO...

Nisam nesto pratio novije ploce u zadnje vrijeme pa slobodno baci par primjera... Inace mislim da su te nove ploce izbacili samo reda radi da nesto izbace i da ima nesto "novije", a opcije i karakteristike nisu nista bolje od starih am3+ ploca...

EDIT: gaming aura isto ne, fazna losija od ovih koje sam gore naveo, losije hladenje, eventualno bolje sitnice kao lan, audio i sl. dide mide koje su ti manje bitne...

mariolla79 kaže...

Imas msi 970 carbon...bilesna ploca a dodje 850kn....ja ju narucio danas

Po cemu je to bolesna ploca? Po izgledu i didama, midama?

Nije sve u didama i midama, ima nesto i u hladenju, faznim regulacijama, opcijama, zvucnoj kartici, mreznoj kartici, kondezatorima itd itd...

Cim vidim da nema nikakve "cijevi" koja povezuje faznu regulaciju za procesor i chipset odmah mi je dosta da ne gledam dalje jer ce se fazna u tom slucajno grijati samo vise i vise, problema imaju neke ploce koje imaju tu cijev koja pomaze u provodenju topline, a kamoli tek one ploce koje nemaju, to na ljeto kuha i prokuhava sto puta...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 21:50 (Tomo53nja).
12 godina
AMD FX Club

Ja na svojoj ud3 nemam cijevi i isto je fazna 8+2..... pa se ne grije ko luda...cek malo sto fali novoj msi? Jos rajzen nije dosao a bolja je nego sto je imao...didje midje postrani...ima hladjenja...ima dobru faznu...to.sto svijetli nije bitno..pase m2 ssd...ima sli...sto  moja nema...sve u svemu nije losa ploca

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Dobra zamjena je iskoristit priliku, prodati ono sto je ostalo od te prastare arhitekture i ukrcati se na hype train name rajzen

Davati 850 za plocu za fx danas je **¥@##/*

Mislio sam i o tome ali to je skupa investicija. Prvo bi triba uzeti neki procesor koji predstavlja osjetno veći pomak od FX (nebi mi bilo koristi ako bi išao na neki koji je 10-15% jači), nakon toga DDR4 memoriju a vjerovatno bi triba i novi CPU cooler.

Tomo53nja kaže...
Jolckan kaže...

Nisam nesto pratio novije ploce u zadnje vrijeme pa slobodno baci par primjera... Inace mislim da su te nove ploce izbacili samo reda radi da nesto izbace i da ima nesto "novije", a opcije i karakteristike nisu nista bolje od starih am3+ ploca...

EDIT: gaming aura isto ne, fazna losija od ovih koje sam gore naveo, losije hladenje, eventualno bolje sitnice kao lan, audio i sl. dide mide koje su ti manje bitne...

Gaming aura je dosta hvaljena po recenzijama, ima dobru faznu regulaciju (7+1), pročitao sam da je nebitno što je ovo 970 chipset, da je Asus u oproštaju od AM3+ platforme stavio dosta dobrih stvari na ovu ploču. Od ostalog od Asusa ostaje m5A99 evo/pro.

Od Gigabyta od novijih ploča ima GA-990FX-GAMING ali ona mi je van budžeta, za ostale gigabytove pročitao sam da imaju dosta loš BIOS, da zna praviti probleme pri OC, da neki modeli imaju duplu 4+1 faznu regulaciju, da bi to najbolje trebalo izbjeći. Možda u tome ima nešto istine pošto mi prijatelj ima GA-990FXA-UD3 koja mu nekad neće prepozna 8GB rama.

Asrock nisam ni gledao jer nisam čuo puno pozitivnih stvari o njemu.  Od MSI-a: 970A SLI KRAIT EDITION990FXA GAMING (vjerovatno van budžeta) i 970A GAMING PRO CARBON.

Ja najviše naginjem Asus-u jer ga svi hvale, bitno mi je i da može postići OC od ~4,4Ghz bez da moram stavljati ventilator na VRM...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 10:13 (Jolckan).
13 godina
AMD FX Club

Imas gigabyte 990X za nekih 750kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Imas gigabyte 990X za nekih 750kn.

Ne kupujem u trgovini, nadoplaćujem razliku na svoju M5A97 EVO ako u servisu odobre. Ta gigica mi ništa posebno, zasad ostajem na gaming auri.

8 godina
neaktivan
GA-990FX-UD3 R5 nova da li ima iko ovu maticnu I sabertooth r2.koristena je li gigabyte sredio vdroop imao sam 970 I lose pravo znam da asus prave dobre 990fx ali ipak ovdje je koristena treba mi za oc fx 8350

0 0 hvala 0
14 godina
Dali te zanima moja MSI 990FXA GD80 ? Odlična ploča za tvog FX8350...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

Ja na svojoj ud3 nemam cijevi i isto je fazna 8+2..... pa se ne grije ko luda...cek malo sto fali novoj msi? Jos rajzen nije dosao a bolja je nego sto je imao...didje midje postrani...ima hladjenja...ima dobru faznu...to.sto svijetli nije bitno..pase m2 ssd...ima sli...sto  moja nema...sve u svemu nije losa ploca

A koliki je klok na tom tvom manje trosnom phenomu i koji napon? Slobodno se javi kada ti dode fx pa ga stavis bar na 4.4 ghz pa da vidimo jer ja sam imao Fxa ud3 slabije revizije bez cijevi pa je ploca kuhala na svim vecim klokovima od 4.3...

Pa nije da joj fali nesto posebno ali ipak vjerujem u plocu koja je duze na trzistu i koja je provjerenija od svih novijih ploca... Prednost je m2 ssd, bolje opcije i noviji lan i zvucna ostalo mi se ne cini bolje ali ako nema drugog izbora dobra je za uobicajne radnje i klok do 4.5 ghz...

Jolckan kaže...

Gaming aura je dosta hvaljena po recenzijama, ima dobru faznu regulaciju (7+1), pročitao sam da je nebitno što je ovo 970 chipset, da je Asus u oproštaju od AM3+ platforme stavio dosta dobrih stvari na ovu ploču. Od ostalog od Asusa ostaje m5A99 evo/pro.

Od Gigabyta od novijih ploča ima GA-990FX-GAMING ali ona mi je van budžeta, za ostale gigabytove pročitao sam da imaju dosta loš BIOS, da zna praviti probleme pri OC, da neki modeli imaju duplu 4+1 faznu regulaciju, da bi to najbolje trebalo izbjeći. Možda u tome ima nešto istine pošto mi prijatelj ima GA-990FXA-UD3 koja mu nekad neće prepozna 8GB rama.

Asrock nisam ni gledao jer nisam čuo puno pozitivnih stvari o njemu.  Od MSI-a: 970A SLI KRAIT EDITION990FXA GAMING (vjerovatno van budžeta) i 970A GAMING PRO CARBON.

Ja najviše naginjem Asus-u jer ga svi hvale, bitno mi je i da može postići OC od ~4,4Ghz bez da moram stavljati ventilator na VRM...

Kopirat cu jedan dio teksta iz te recenzije: "krajnji stabilan rezultat je bio na 4.4 GHz pri 1.4 V što je identično ASRockovoj ploči, no i slabije u odnosu na Sabertooth 990FX"....Jednostavno se u klokanju, stabilnosti napona (dropanju ili overvoltanju) vidi snaga neke ploce + zagrijavanje tu igra jednu veliku ulogu jer sto je vece ono donosi losije rezultate pa na kraju moguce i crkavanje ploce nakon par godina...

Mislim ploca generalno nije losa ali ja mislim da gledajuci prelazak sa tvoje neces nista vise dobiti a nadoplatiti ces mozda i vise od 200 kn...

Asusica M5A99X Evo je dobra ploca samo takoder obavezno sto novije revizije, a ako bih gledao ostale onda bi 970A Sli Krait izbjegao i gledao 970A Gaming Pro Carbon koja je bolja ploca..

Za klok od 4.4 ghz bez da stavljas vent na VRM ti ostaje onda jedan od ovih asusovih ili pro carbon, ostalo nemoj ni gledat...

ile123 kaže...
GA-990FX-UD3 R5 nova da li ima iko ovu maticnu I sabertooth r2.koristena je li gigabyte sredio vdroop imao sam 970 I lose pravo znam da asus prave dobre 990fx ali ipak ovdje je koristena treba mi za oc fx 8350

Obje su ploce dobre, a novo je novo... Koliko bi trebao dati za koristenu Sabertooth?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 18:59 (Tomo53nja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice