7735 pričamo o hsu? 7735 hs najjeftiniji na nabavi net 550e . A za 700e čuda nađem za polovnjaka.
Ajde MOLIM TE pročitaj gdje sam napisao 7735HS, a napisao sam 7735u na jedno 5 mjesta, i isto tako dolazi u smećima od laptopa, a košta manje od 500e.
Došao si s premisom da nemaš pojma prije dva tjedna i pitao si za prijedlog, a sad si utjelovljenje intelekta
laptopasi,prije svega macbook korisnici,koliko vam traje laptop? koliko godina?
neki prosjek
imao sam jednom laptop,asus,mislim da mi nije 3 godine izdrzao
mislim sada o macbooku mozda pa me zanima
Uočio sam vaš post kolega, a da se referiram i na kolegu PzKpfw koji ima Mrcinu isto!
U mene MBP model 2021 godina, kupljen u ožujku 2022 u Deutschland sa službene stranice, uz veliku bitnu digresiju!
Takva konfiguracija kao moja, samo sa 1TB memorije, dok su kod mene 2TBa, je koštala u iStyla skorom 800.00€urića više!
Za razliku sam imao avion tamo i nazad, mišonju, CD ladicu i ostalo je kusura za najmanje janje platiti!
Razlog zbog čega pišem je činjenica kako je i dan danas stabilan, makar imam M1 Pro chip, naspram današnjih M4 a uskoro i M5, ne vidim mu mane! Što pričaju kolege, 4K video je da pobudališ, rad sa slikama (moj primarni razlog uzimanja MACa), bakterija radi pošteno dugo, recimo sa 85% pogledam dvije utakmice Lige Prvaka i još mi ostane preko 50% minimalno! Ovo sa minimalnim sam malo karikirao, ali da ide ispod 45%, nema blage šamse!
Još malo after detalja! Nikada ga od prvog dana nisam fizički ugasio, isključio, uvijek ga samo zatvorim! I dan danas imam onaj papir u njemu između displaya i tipkovnice! Punim ga sa preko ANKER punjača koji mi je bolji od njegovog iz kutije! Mehanizam otvaranja zatvaranja je odličan kao i prvog dana, zvuk je skorom preglasan, ali zadovoljavajuće čist, a od aplikacija koje imam, sve lete koliko su prije svega optimizirane za rad na njemu!
Još nisam skinuo Mac OS Mojave26 iz razloga što CANON neće barem mjesec dana, možda se varam daj Bože, updateat drivere za pisač, pa se budem štrpio malo, odnia vrag prišu!
Ugkavnom, kako je neko spomenuo, i poslije Maca Mac, kojeg chipa budem vidio nekad, ako bi ovaj M1 radio još četri godine uz SW nadogradnju, negdje za izlazak M8, moguće se ponovim!

Osobno sam friški korisnik Mac kao jedinog do sada Apple proizvoda. Onako amaterski i laički, jednostavno sam oduševljen, te sam sebe zbog tog iskustva, često pitam, gdje si bio Apple cijelog mog života?
Zkj mi nitko nije rekao kako Apple dobra stvar? Ne govorim sada tu od cijeni, marketingu, politixi Apple, nego o tome kako je MacBook Pro M4, koji imam jako dobra stvar.
Baterija traje i traje, vizual nevjerojatan, aplikacije fludine, samo lete i lete, XCode(Swift) svijet za sebe, SW i HW su kod Apple vrlo dobro izbalasirani.
Naravno i neApple lapovi su vrlo dobra stvar. Ne usuđujem se napisati da je Apple najbolji, ali iz mojeg iskustva jest. Okay, nisam probavao bolje.
e, da radi grafike MBP, dođem mi da nabavim Visual Display, al za sada će i dalje to ostati tiha patnja,.....
--------
E, da ATJ kao jedinica, jest dobra jedinica. Znam neke veterani te jedinice. Dobri ljudi. Jedan se vrhunski šora, radi sa psima, ..drugi zna sastaviti exploziv od sastojaka iz kuhinje, ..ugl. ljudi sa bogatim životnim iskustvom. Ako i pripadnici jedinice Alfi iz Zagreba, također.
Zato sam i postavio pitanje.
Zkj mi nitko nije rekao kako Apple dobra stvar? Ne govorim sada tu od cijeni, marketingu, politixi Apple, nego o tome kako je MacBook Pro M4, koji imam jako dobra stvar.
Baterija traje i traje, vizual nevjerojatan, aplikacije fludine, samo lete i lete, XCode(Swift) svijet za sebe, SW i HW su kod Apple vrlo dobro izbalasirani.
Ja nisam rekao jer sam geek i preferiram Linux , s itsim tvojim rezoniranjem prije godinu dana sam kupio Maca no doslovno mi je čučao u ladici za sve što sam radio, osim za video edit, jer tu mu jeftilen laptop uz nepodržan quirky Linux ne može za sada parirati.
Ajde MOLIM TE pročitaj gdje sam napisao 7735HS, a napisao sam 7735u na jedno 5 mjesta, i isto tako dolazi u smećima od laptopa, a košta manje od 500e.
Došao si s premisom da nemaš pojma prije dva tjedna i pitao si za prijedlog, a sad si utjelovljenje intelekta
Što misliš o ova dva kad smo već na tom procesoru i u tom rangu "jeftinijih" cifri.
https://vacom.hr/proizvod/laptop-asus-expertbook-bm1-bm1503cda-wb83c1-156-amd-ryzen-7-16-gb-amd-radeon-graphics-512-gb-ssd-noos-sivi/
https://comel.hr/hp-255r-g10-r7-7735u-16gb-1tb-15-6-fhd-freedos
Sori na uletu.
Osobno bi Acera uzeo, čini mi se rang iznad HP 255 koji je u opisu onog što sam napisao gore: loš laptop s dobrim procesorom
Misliš Asus? I ja njega pikiram. Imaš neku preporuku drugu možda do 600 eura cca. ili da idem na ovaj asus i kraj priče ? Tražim za malu za faks. (Može i netko drugi napisati mišljenje slobodno 😉).