Fora kod tih koje sam linkao je sto ne placas puno FHD rezoluciju i te Nvidijne graficke koje su najbolje i za vece novce. Znaci Acer i Lenovo definitivno najvise nude za te i vece novce, kada covjek zeli i zasebnu graficku i FHD rezu za cim manje novce. Nebih kupio tog Asusa. Da konkurira ovima koje sam linkao bi trebao kostati 3000kn, a i onda bi bio upitan jer ima Lenovo Ideapad 100 sa vise jamstva (u Linksu Lenovo i Dell imaju 4g jamstva, HP 3..), doduse taj Lenovo ima dosta zrcalni ekran i mislim da je ispod z50/z51 po seriji i vjerojatno ispod Asusa sto se izrade tice. Ako te iz nekog razloga vise volja imati HD rezoluciju gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+5005u+920m koji bi trebao imati podrsku za Win7.
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 37.500
- |
- čitano: 14.396.726
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Aha,razmem hvala još jednom na pomoći.
Bok svima, molila bih preporuku za laptop, i za 17" i 15" jer se trenutno još nemogu odlučiti koji bi, cijena 4000, max 4500 kn.
Treba mi za surfanje, filmove, office i slično kao i svima drugima. Igrice ako bi igrala onda jedino one na browseru, na facebooku i slično.
Bitno mi je da ima jak procesor, 1TB hard diska a što se tiče zasebne grafičke može varijanta sa i bez ako vam nije teško, ili eventualno neka zasebna ali nemora biti prejaka, tek toliko da ju imam ako zatreba.
Rezolucija bi naravno poželjno što bolja za tu cijenu.
Hvala :)
Nevezano za iciji zahtjev evo best buy za one koji kupuju laptop oko 4500kn i potrebna im je apsolutno cim dulja autonomija baterije: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+P2520LA sa nevjerovatnom 9cell-7838mAh baterijom (nesto vise od 2x vise od prosjeka - računica) i jamstvom na nju i laptop od 3g. Evo i reviewa: klik Laptop je entry biznis klasa, ali sa baterijom koja komotno moze ici u biznis laptop 2x vece cijene, ako su specifikacije tocne. U odnosu na druge u ovom rangu, ovaj nema nikakve zasebne grafe i nema IPS kojeg ima samo Acer v3-574g za te novce.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa sudeci po recenziji autonomija nije nista spektakularna ..
"Our realistic Wi-Fi test automatically opens web site at 40 second intervals. The profile "balanced" is active and the display brightness is set to about 150 cd/m². The ASUSPRO P2520LA achieves a decent battery life of 5:21 hours."
Bok svima, molila bih preporuku za laptop, i za 17" i 15" jer se trenutno još nemogu odlučiti koji bi, cijena 4000, max 4500 kn.
Treba mi za surfanje, filmove, office i slično kao i svima drugima. Igrice ako bi igrala onda jedino one na browseru, na facebooku i slično.
Bitno mi je da ima jak procesor, 1TB hard diska a što se tiče zasebne grafičke može varijanta sa i bez ako vam nije teško, ili eventualno neka zasebna ali nemora biti prejaka, tek toliko da ju imam ako zatreba.
To što tražiš možeš komotno dobiti za puno manje novca. Mislim da čak najjeftiniji laptop od 1800kn sa windowsima zadovoljava tvoje potrebe.. Svaki laptop može vrtiti multimediju i office. Isto tako ne znam zašto tražiš što jači proc, ne znam di ćeš ga iskoristiti stvarno. Moja preporuka ti je lenovo z50/z51 do 3500kn- Sve preko toga ti je bacanje novca jer nemaš potrebe za jačim. Pa sad, kako želiš... I ficek će reći svoje mišljenje
Pozdrav,
Tražim bestbuy laptop od 2500 - 3000 kn ne više, ne treba biti neki gaming laptop već da što duže posluži.
To što tražiš možeš komotno dobiti za puno manje novca. Mislim da čak najjeftiniji laptop od 1800kn sa windowsima zadovoljava tvoje potrebe.. Svaki laptop može vrtiti multimediju i office. Isto tako ne znam zašto tražiš što jači proc, ne znam di ćeš ga iskoristiti stvarno. Moja preporuka ti je lenovo z50/z51 do 3500kn- Sve preko toga ti je bacanje novca jer nemaš potrebe za jačim. Pa sad, kako želiš... I ficek će reći svoje mišljenje
matrix777 hvala na savjetu, malo sam pročitala po ovoj temi i jasno mi je da bi i neki jeftiniji bi dobar za moje potrebe, ali trenutno raspolažem sa tim buđetom i želim kupiti najbolje što se za te novce može pogotovo vremenski da sam mirna što se laptopa tiče a ne da za par godina moram mijenjati laptop. Laptop bi mi dosta i poslovno služio tako da želim da bude brz i da dugo posluži.
matrix777 hvala na savjetu, malo sam pročitala po ovoj temi i jasno mi je da bi i neki jeftiniji bi dobar za moje potrebe, ali trenutno raspolažem sa tim buđetom i želim kupiti najbolje što se za te novce može pogotovo vremenski da sam mirna što se laptopa tiče a ne da za par godina moram mijenjati laptop. Laptop bi mi dosta i poslovno služio tako da želim da bude brz i da dugo posluži.
Imaj na umu da za 1000 ili 1500kn više nećeš dobiti "dugotrajniji" laptop. Akcije od 5god jamstva ćeš naći u raznim dućanima. i Za jeftinije i skuplje laptope. Cijena ne određuje dugotrajnost. Uzmeš laptop uz 5god jamstva i toliko ćeš biti mirna (najmanje toliko). Također laptopi sa kvalitetnijom izradom ili aluminijskim kućištem također ne jamče veću dugotrajnost, to je moje mišljenje. Ako ti laptop ne padne na pod ili sl, ništa mu neće biti kakvu god on izradu imao. Govorimo o dugotrajnosti. Sve je stvar što će se dogoditi danas sutra s hardwearom unutar kućišta, gdje moraš tražiti pomoć servisa. Ne treba ti neki super laptop gdje trebaš muku mučiti kakvo ima hlađenje ili sl. Na tvom mjestu ne bi bacao novac. Jer za tvoje potrebe nećeš vidjeti razliku od laptopa od 3000kn ili 4500. Niti je jedan od drugoga dugotrajniji. Po meni ovaj laptop i više nego zadovoljava tvoje potrebe a ima i zasebnu grafičku, FHD, 1T, i3 procesor.
http://www.nabava.net/out.php?enc=Z7Sssl0DE2VgUBWYf4S7BKqosxY4J1Nb2HAcfMraOWsGu3cFzmuA94G1Y6DShEzt&check=1f252c74836832bba4ddb17c8cd48c2a3324d8ea2c5654899448854b819134c3
Treba samo vidjeti gdje se nudi 4 ili 5god jamstva. to ce ti ficek znati reći i ispraviti me ako nisam dao dobru preporuku. pozz
EDIT: taj kojeg sam linkao ide sa 4god jamstva u linksu
Imaj na umu da za 1000 ili 1500kn više nećeš dobiti "dugotrajniji" laptop. Akcije od 5god jamstva ćeš naći u raznim dućanima. i Za jeftinije i skuplje laptope. Cijena ne određuje dugotrajnost. Uzmeš laptop uz 5god jamstva i toliko ćeš biti mirna (najmanje toliko). Također laptopi sa kvalitetnijom izradom ili aluminijskim kućištem također ne jamče veću dugotrajnost, to je moje mišljenje. Ako ti laptop ne padne na pod ili sl, ništa mu neće biti kakvu god on izradu imao. Govorimo o dugotrajnosti. Sve je stvar što će se dogoditi danas sutra s hardwearom unutar kućišta, gdje moraš tražiti pomoć servisa. Ne treba ti neki super laptop gdje trebaš muku mučiti kakvo ima hlađenje ili sl. Na tvom mjestu ne bi bacao novac. Jer za tvoje potrebe nećeš vidjeti razliku od laptopa od 3000kn ili 4500. Niti je jedan od drugoga dugotrajniji. Po meni ovaj laptop i više nego zadovoljava tvoje potrebe a ima i zasebnu grafičku, FHD, 1T, i3 procesor.
http://www.nabava.net/out.php?enc=Z7Sssl0DE2VgUBWYf4S7BKqosxY4J1Nb2HAcfMraOWsGu3cFzmuA94G1Y6DShEzt&check=1f252c74836832bba4ddb17c8cd48c2a3324d8ea2c5654899448854b819134c3
Treba samo vidjeti gdje se nudi 4 ili 5god jamstva. to ce ti ficek znati reći i ispraviti me ako nisam dao dobru preporuku. pozz
EDIT: taj kojeg sam linkao ide sa 4god jamstva u linksu
Da vas ne zbunjujem, pod trajnost nisam mislila na solidnost izvedbe kučišta i komponenata (iako ću i to provjeriti u dućanu prije kupovine) nego na performanse laptopa, ne planiram uskoro kupovati novi a sad imam novce.
Na poslu imam neki stolni Lenovo (mislim da piše Thinkpad) na kojem je naljepnica i5 dok moje obje kolegice imaju naljepnicu i3 i razlika u brzini je nebo i zemlja, moj se upali i digne sve programe odmah dok njihov treba pol sata, sve mi radi puno brže al pritom mislim na stvarno osjetno vidljivu razliku u brzini jer sam radila i na njihovim PC-ima. PC-i su na WIN 7 a od programa koristimo Outlook, SAP, Office, Internet i neke interne programe za povlačenje podataka iz SAP-a, znači ništa prezahtjevno.
Onda kažeš da želiš jače performance a ne dugotrajnost. Pod dugotrajnost se smatra perilica rublja koja radi i nakon 20god. :) To što pričaš za usporedbu i3 i i5 opet ovisi o kojim procovima se tu radi. nećeš dobiti i5 quad za te novce.. Ja imam u asusu i5 4200U dok moja zaručnica ima isti laptop koji sam ti linkao. Ja ne vidim razoliku u brzini, mislim da se mjeri u milisekundama. Oboje smo nadogradili na 8GB rama, što i ti možeš za još + 175kn jer dobivaš 4 tvorničkog zalemljenog. Želim ti reći da se krivo orjentiraš šta gdje piše, jedan i5HQ je puno puno jači od nekog i7, tako da ti to nije mjerodavno. Za brzinu i fluidnost su bitni Rami, a taj i3 iz lenova mora vrtiti kao beba. Imaš i i3 koji su bolji od od onih prvih i5. Pričekaj dok se ekipa javi, jer krivo ćeš odabrati. Fichek i Roby su bolji znalci.
Evo zamolio bih nekoga tko se razumi u laptope da mi da procjenu asusa k73ta ty050. Odlucio sam ga prodat u dijelove pa mi recite koliko bi moga trazit za njega, tj prodajem ga coviku koji popravlja laptope. Znaci malo je razbijen ali sve radi moze se palit i sve. Ugl da ne duzim evo par slika i bili moga za njega dobit 500 kn?
Ima li išta slično 13-14"... Tražim čim mobilniji laptop, mat ekran, drugih zahtjeva nemam... Koristim ga za office, matlab, surfanje, nikakve igrice... Budžet do 4,5tkn.
Onda kažeš da želiš jače performance a ne dugotrajnost. Pod dugotrajnost se smatra perilica rublja koja radi i nakon 20god. :) To što pričaš za usporedbu i3 i i5 opet ovisi o kojim procovima se tu radi. nećeš dobiti i5 quad za te novce.. Ja imam u asusu i5 4200U dok moja zaručnica ima isti laptop koji sam ti linkao. Ja ne vidim razoliku u brzini, mislim da se mjeri u milisekundama. Oboje smo nadogradili na 8GB rama, što i ti možeš za još + 175kn jer dobivaš 4 tvorničkog zalemljenog. Želim ti reći da se krivo orjentiraš šta gdje piše, jedan i5HQ je puno puno jači od nekog i7, tako da ti to nije mjerodavno. Za brzinu i fluidnost su bitni Rami, a taj i3 iz lenova mora vrtiti kao beba. Imaš i i3 koji su bolji od od onih prvih i5. Pričekaj dok se ekipa javi, jer krivo ćeš odabrati. Fichek i Roby su bolji znalci.
Pa gdje sam ja napisala dugotrajnost? Napisala sam da želim jači procesor tako da i za par godina se mogu služiti snjim bez problema, kaj procesor ne spada u performanse?
Bok. :)
Trebam pomoć oko kupnje laptopa. Cijena do 3000kn. Za svakodnevnu upotrebu,filmove,office..
Zasad sam pronašla ove laptope koji mi se čine u redu,no nisam sigurna koji je bolji.
Ili ako imate možda još koji prijedlog. :)
Hvala.
Nisan naručio još, malo ću još uzet vrimena za razmislit jer mi nije hitno. Možda i izađe u međuvremenu nešto još isplativije :P Svaćan da linkaš laptope sa naj specs, ali kako to obično bude Acer, ipak ću rađe žrtvovat jednu specifikaciju pa uzet Lenovo. Važen između z50 i z51, ali zar je moguće da niti jedan od ovih Lenova nema mogućnost nadogradnje RAM-a? Zbunio me Matrix777 jer je napisa da su oni nadogradili z51 na 8 gb...
Nevezano za iciji zahtjev evo best buy za one koji kupuju laptop oko 4500kn i potrebna im je apsolutno cim dulja autonomija baterije: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+P2520LA sa nevjerovatnom 9cell-7838mAh baterijom (nesto vise od 2x vise od prosjeka - računica) i jamstvom na nju i laptop od 3g. Evo i reviewa: klik Laptop je entry biznis klasa, ali sa baterijom koja komotno moze ici u biznis laptop 2x vece cijene, ako su specifikacije tocne. U odnosu na druge u ovom rangu, ovaj nema nikakve zasebne grafe i nema IPS kojeg ima samo Acer v3-574g za te novce.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa sudeci po recenziji autonomija nije nista spektakularna ..
"Our realistic Wi-Fi test automatically opens web site at 40 second intervals. The profile "balanced" is active and the display brightness is set to about 150 cd/m². The ASUSPRO P2520LA achieves a decent battery life of 5:21 hours."
To je bio sigurno jeftiniji model, sto zakljucujem radi HD reze i upravo tog prekratkog trajanja. Linkao sam da se vidi izrada, trebao sam tako i napomenuti, al nvm. Moj laptop sa 53mAh i i5-4200U drzi 6h bez problema kombinacijom Balaced i Power saver modea i na normalnoj svjetlini. Za moj laptop su na notebookchecku za isti test napisali: "The runtime during web browsing is more convincing; medium display brightness and activated WLAN result in 7:09 hours". Znaci, Asus kojeg sam linkao bez problema drzi 10h, bez gasenja monitora + Broadwell je kao nesto ucinkovitiji od Haswella pa i to moze malo pridodati.
Razumljivo je da svatko zeli cim jace specifikacije, ali ovdje pricamo i o FHD rezoluciji koju na 15.6" laptopu ne dolazi ispod 3200kn, a na 17.3" ispod 4050kn.
Za facebook igrice sigurno da netreba nikakva zasebna graficka; ako se ne misle igrati zasebne igre ne treba ni zasebna graficka :)
Skuplji laptop ne donosi samo bolje specs, nego i nesto/malo bolju izradu/ekran/bateriju.
- 15.6" ja bih preporucio od jeftinijeg prema skupljem gledajuci web cijene, jamstvo, FHD rezoluciju i kvalitetu izrade:
Lenovo z51 4g 3600kn (oprez, nekome je ekran prezrcalni, svi iduci 15.6" prijedlozi ce imati matt, tj. nezrcalni ekran), HP N6C16EA 3g 3900kn, HP N6C16EA 5g 4180kn, v3-574g 5g 4180kn (najjeftiniji laptop sa IPS ekranom, koji je kvalitetniji od TN ekrana koji se podrazumijeva kada ne pise TN, IPS ili WV), v3-574g 2g (model sa boljim i3, u Mikronisu za 4700kn ima 5g jamstva), Asus sa brutalnom baterijom 3g i 3g na bateriju
- Od 17.3" samo Acer nudi FHD sve do nekih 5000kn i tu nema ponuda sa viskom jamstva: crno-bijeli i3, crno-sivi i3, model3 i5
- 17.3" 1600x900: Acer (sa 500GB HDD od 3400kn, sa 1TB od 3800kn), Asus (od 3640kn sa/bez graficke, sa/bez 7200rpm), Lenovo 4g 4085kn
EDIT: nadodao sam Asusa na kraj liste 15.6" laptopa. vise podataka o istom mozes procitati odmah iznad ovog citata
EDIT2: sad sam vidio sve sto ste napisali. Thinkpad se dize brze jer je kao i npr. Asus poznatiji da dolazi cesce sa 7200rpm diskom koji je brzi od, za laptope klasicnih, 5400rpm (ti su cesci jer su tisi i hladniji). Procesor bas nema veze sa time koliko ce se brzo sto otvoriti. Tu glavnu zadacu ima hard disk drive, skracena oznaka HDD, a itekako popularni su postali SSD diskovi, solid state drive, koji su visestruko brzi od klasicnih HDDeva i mogu se staviti u bilokoji laptop preko dvd przilice. Tada se kupuje ssd/hdd ladica koja kosta 100kn, samo treba paziti na visinu 9.5mm ili 12.7 sto treba odrediti ducan, tj. servis. Ta ladica onda ide na mjesto przilice da ssd ne plese u laptopu.
Preporuku SSDa pitati na ovu temu ili jednostavno roby27 na PM. Radi brzine i toga sto su necujni (jer rade digitalno, a ne mehanicki) su jos uvijek dosta skupi s obzirom na kapacitet/cijena, ali i to se sve vise mijenja. S obzirom na nacin funkcioniranja i cijenu, treba paziti sto se stavlja na SSD. Obicno to budu Windowsi, Office, Web browseri i programi s kojima se najvise sluzis. Tj. 120GB kapacitet bi trebao biti dovoljan, od 350-570kn, a 240GB kapacitet, ako se osjecas da bi tolko popunila (razmisljaj da ostavis malo praznog, skoro pa napunjeni disk nije jednako brz). 240/250GB kosta 590-720kn. Glavni u tom poslu je Samsung i njihovi 850 EVO SSDi su ti cija je zadnja cijena od navedenih.
Sorryte za roman, nadam se da nisam previse toga ispisao. Valjda nece boljeti glava od viska. Trebao sam odmah procitati da je zapravo pozeljan SSD i pitati koju dijagonalu zelite, al eto, sad su tu apsolutne sve opcije od 3400-4700kn.
Pozdrav,
Tražim bestbuy laptop od 2500 - 3000 kn ne više, ne treba biti neki gaming laptop već da što duže posluži.
Ima vise laptopa koji bi dulje posluzili. Odabir cemo skratiti tako da se odlucis bi li vise htio matirani, nezrcalni ekran (nema odbljesaka, boje malo/mrvu prigusene) ili glossy, zrcalni (nije pogodan za sluzenje vani ili u prostoru sa puno svjetla, boje su zivlje). Zlatna sredina je semi-glossy ekran, no takav dolazi na desktop monitorima.
Nije mi toliko važan ekran već što bolje performanse, ali matt ekran mi se više sviđa
Gledaj http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/HP-M9S99EA/ ili isti u drugom ducanu: https://www.sancta-domenica.hr/notebook-hp-250-g4-m9t00ea.aspx 3825U je odlican Pentium te je radi Hyperthreadinga u praksi skoro pa kopija i3U, ali po nizoj cijeni. Usporedjuje se sa i3-4030U po brzini, a npr. laptop sa malo slabijim i3-4005U ide od 2800kn. Ako zelis popuniti budzet do 3000kn, radje kupi SSD disk o kojem sam se tolko raspisao prijemalo i kako im je cijena nesto pala stane i SSD disk 120/128GB kapaciteta i SSD ladica - klik (99% 9.5mm visine) do 3000kn.
Može, imat ću to na pameti. Hvala na brzom odgovoru i pomoći. Živio :)
Sto tocno ne funkcionira sa laptopom? Koje su specifikacije laptopa?
Za matlab ne treba zasebna graficka pa onda mozes ici na manju dijagonalu (laptopi sa manjom dijagonalom od 15.6" obicno nemaju grafu). Svaki odmak od 15.6" se dodatno placa. Imas npr. 13.3": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+066 (verzija i5U Broadwella sa Iris integriranom grafickom), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E31-80 (ima IPS, ima Skylake), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+Asus+X302LJ-R4101D (ima graficku, WV=bolje od TN, ali losije od IPS). Sva 3 nemaju optiku da budu laksi i tanji sto povlaci nemogucnost imanja 2 diska u njemu. Ovako na prvu, moj favorit bi bio Lenovo od tih. Mozes traziti i nesto slicno sa i3: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+13.3, ali ne sa i3-4005U jer za Matlab je ipak bolje nest jace, od 5005U nadalje.
Dobro pronadjeno i najbolje sto se tice procesora za te novce. Osobno bih radje isao na matirani, nezrcalni ekran, 3825U procesor jer je praktcki jednako dobar kao srednje jaki i3U (znaci malo ispod 5005U), a do 3000kn bih onda laptop nadogradio sa SSD diskom (objasnjeno par postova prije). Tocnije, vama ide isti prijedlog kao forumasu buljaaa post prije. Odabir SSDa ide na kolegu roby27, uglavnom to bi kostalo 350-400kn zavisno o modelu + SSD ladica cca 100kn. Do malog problema dolazi, ako vam je stalo do DVD przilice, ali nekako bi se moglo srediti da se postojeca iz laptopa prenamijeni u tzv. vanjsku DVD przilicu.
Ideapad 305 je bolji izradom od modela 100. Jesu li z51 i g70 onda jos bolji neznam. Ne svidja mi se malo ispodprosjecna baterija kod tog 305 Lenova, a svidja mi se matt ekran.. Mogu se nadograditi RAMi kod svih. Neda mi se gledati ima li koji zalemljeni RAM, ali obicno se uvijek oslobodi 2. slot za nadogradnju. Prije sumnji na Acer radje odi u ducan vidjeti na sto lice svi ti laptopi. Takodjer razmisli o ugradnji SSDa. Nesto sam navalio sa tim SSDima, al bome tek sam danas primjetio da im je cijena dobro pala od zadnjeg puta kad sam gledao (prije jedno mjesec dana).
Ne znam znate li, ali ima toshiba sa ips-om malo jeftinija od acera. Pa kome ne treba dodatna grafička i voli "zlatnu" boju nije loš izbor. Dosta tanak i lagan (sitno iznad 2kg).
I zna li netko šta je sa ovim lenovo ideapad 100 sa ips-om? Nije cpu baš neki, n2940 najbolje što se nudi, ali je barem jeftin.
Nisam skuzio, fala za info! Linkao si opet Toshibu na Lenovo link :D Ta se Toshiba se cini dobra, a kao manu vidim zrcalni ekran. Zrcalni ekran + IPS obicno idu skupa kada se radi o touch ekranu, tako da me ovo malo cudi, al nebi bila Toshiba da se nesto ne zrcali..
Istina, sredio sam sad link.
Glossy ekran nije bas mana :) Veca svijetlina, živopisne boje, non-grainy image. U kontroliranim uvjetima svijetla je super po meni.
Kako kome da. Btw. neznam jesi vidio, moglo bi te sutra gnjavit vise ljudi nego inace za SSD :P ili jednostavno napisi ovdje koji su best buyevi za 350-450kn..
Ln
Patriot Blast, Kingston Fury :)
Za matlab ne treba zasebna graficka pa onda mozes ici na manju dijagonalu (laptopi sa manjom dijagonalom od 15.6" obicno nemaju grafu). Svaki odmak od 15.6" se dodatno placa. Imas npr. 13.3": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+066 (verzija i5U Broadwella sa Iris integriranom grafickom), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E31-80 (ima IPS, ima Skylake), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+Asus+X302LJ-R4101D (ima graficku, WV=bolje od TN, ali losije od IPS). Sva 3 nemaju optiku da budu laksi i tanji sto povlaci nemogucnost imanja 2 diska u njemu. Ovako na prvu, moj favorit bi bio Lenovo od tih. Mozes traziti i nesto slicno sa i3: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+13.3, ali ne sa i3-4005U jer za Matlab je ipak bolje nest jace, od 5005U nadalje.
Vidim da ovaj lenovo ima 500 gb + 8 gb ssd, dakle 2 diska... ja imam u starom laptopu 180 gb 2.5-inch SATA SSD, bi li ga mogao staviti unutra?
EDIT: taj je po spec drugačiji od ovih ostalih, nije mi zanimljiv.
Muči me 1god garancije na tom lenovu... Zato sam snimio ovaj (mogao bih se protegnuti):
http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-7359-133-intel-core-i3-6100u-230-ghz__18746171
Ako mogu birati, vjerujem dellu i asusu (dosadašnje iskustvo). Zaboravih napomenuti da mi je backlit tipkovnica uvjet.
Pozdrav ekipa, već neko vrime san van stroja šta se tiće tehnike. Pa me zanima kakav laptop preporučujete do neki 4000-4500 kn. Veličina ekrana nije bitna, jedini gaming uvjet je da pokreče Football Managera i Diablo 3(može i na medium). Služija bi kao multimedijski i poslovni laptop (nista tipa modeliranje vec za office paket). Preporučljivo bi bilo da ima SSD nego veliki HDD jer filmove i slično držin na eksternom hddu.
Ne triba mi OS, njega cu na poslu uzet.
1god jamstva je za pravne osobe kao i kod vecine laptopa, a 2g za fizicke osobe. Tamo gdje pise samo 1g bez ovih naznaka krivo pise. Gdje got vidis ponudu sa 5g jamstva za nesto vec novce razmisli o tome jer samo +1g kosta najmanje 300kn, a za E seriju Lenova vrtoglavih 800kn, ako ja nisam corav. 500+8GB disk je objasnio kolega. Dell radi toga sto u startu dolazi sa 3, a ne 2g jamstva nema mogucnosti produljenja jamstva (obicno se moze naknadno produljiti na 3g, ne vise). Touch je druga kategorija laptopa. Kod tog Della mijenjas i5U za Touch, doduse Skylake i3U je jak kao Haswell i5U, a malo ispod Broadwell i5U. Direktni konkurent je Lenovo Yoga 14": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=80N400RNSC Ako zelis svjetlecu tipkovnicu i touch i priklonjen si Dellu nemas kaj razmisljati. Eventualno jos razmisli o ovom Asusu, ako ti touch nije tolko bitan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=UX303LA-RO614T Fora je u vec ugradjenih 256GB SSDa. To vise nije entry Asus ultrabook kojeg sam prijemalo linkao, nego Zenbook. Valja jos napomenuti 50WH bateriju kod tog i da model sa i7-5500U, bez SSDa, sa 1TB HDD i +2GB RAMa kosta 500kn vise: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=UX303LA-RO429T, no to je vec i prebijen budzet i uostalom mislim da je za tvoju namjenu bolje i3 ili i5U + SSD, a hard disk kupujes vanjski ili od postojeceg napravis vanjski.
Gotovo rjesenje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=X554LJ-XX863D
Preporuka je kupiti laptop sa vise jamstva, vecom FHD rezolucijom pa naknadno staviti SSD: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+N6C16EA (3g jamstva, 5g u Sancta Domenica), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 (malo stariji model sa jacom grafickom, slabijim procesorom, 4g jamstva u Linksu, 5g u Mikronisu), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z51+i3 (noviji model sa jacim CPU, slabijim GPU, ali M360 bi trebala biti skroz ok), http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g (prvi na HR trzistu sa IPS, najjaca grafa, najmanje jamstva od navedenih, 5g jamstva za manje novce ima samo u Elipso i to onda model sa slabijim i3). U sve njih bi SSD nadogradio uz pomoc ladice, najvjerojatnije 9.5mm visine, koju onda stavljas na mjesto dvd przilice koju vadis van iz laptopa. Od jeftinijih 120GB SSDa gledas HyperX Fury i Patriot Blast od 350-400kn, od skupljih Samsung EVO, slicno i za 250GB SSD, ali u tom slucaju Samsung nije tolko skuplji od jeftinijih modela i onda je preporuka Samsung EVO 250GB za 720-750kn. Fora kod ovog rjesenja je sto sam biras SSD, znas koje ces brzine dobiti i mozes piknuti npr. Samsunga sa 5g jamstva. Mana je sto ce te sve skupa vise kostati, a mozda manje, ako bi prodao HDD. Prednost osim vece rezolucije koja isto ima cijenu je sto za razliku od Asusa imas dosta opcija sa vise od uobicajenih 2g jamstva, dok kod Asusa imas naknadno produljenje na 3g za preskupih 500-600kn.