Poštovanje, ekipa, vidim da ste aktivni i da ima dobrih uvida na ovoj temi, molio bih pomoć...
Moram si uzeti laptop. Krenuo sam sa idejom da uzmem nešto malo jače, što bi moglo zavrtiti WoT i zamislio budget od oko 5000kn. Gledam 15,6, htio bi matirani ekran i nekako sam samog sebe uvjerio da su veće šanse dobiti kulturan ekran u FHD rezoluciji nego HD. Baš bi htio da tipkovnica svjetli.
Nakon intenzivne potrage, došta švrljanja po vašoj temi, prekopavanja reviewa i youtubea, nisam ništa pametniji sa odabirom, samo mi se povećao raspon gledanja :-)
Uz uvijet igranja na FHD se nametnula ideja da mi treba 860m, da je sve ispod toga upitno, što mi povećava budget na cca 7000.
Trenutne opcije koje razmatram su:
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11620
Otišao ga pogledat uživo, naravno da ga u dućanu nisu htjeli upaliti, ali mi se čini baš zgodan, osim što se touchpad tipke čine bljakave...
3700kn
Druga opcija je vaša sugestije koji post prije:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15844
ali nema FHD, niti svjetle tipke :-)
5500kn
Sličan, sa FHD i svjetlećim tipkama, plus možda malo bolji zvuk, hlađenje... a i lijep je :
no, tu smo već na 6400kn
Da ne kažem da za 860m treba cca 7000+kn.
Gledao sam komentare na trojac lenovo y50, acer v nitro i ovaj asus, od trojice mi se asus nekako najviše sviđa. Lenovo je fora jer je lagan, no pitanje SSDa i navodno katastrofa ekran?!!? (makar sam siguran da moja mjerila kvalitete ekrana nisu na toj razini da bih ga ja proglasio katastrofičnim). Za Acer sam već i zaboravio što mi je upalo u oko kao mana, asus se najlakše otvori za dodat memoriju, SSD, no, opet, sa kulturnim komponenatama unutra, zapravo je upitno što mi SSD nosi, osim bržeg butanja. Ne mislim na laptopu koristit zahtjevne aplikacije, solidworks ili kakav photoshop, da bi SSD iskazao svoje vrline... Svakako mi je ASUS nekako naj simpatičniji, ali zapravo bi bilo koji od ovih tri bio super..
Zapravo tražim odgovor na pitanje, mogu li štedljivi i3 i 840m garantirati igranje WoTa na FHD, slijedećih 3 god? Nisam eye candy tip, ni na desktopu mi nisu detalji na bog zna kako visokim vrijednostima, samo da je upotrebljivo.. Osim WoTa neće biti nikakve zahtjevne aktivnosti, net, skype, word...
Ako idem na više novaca, ima li smisla trošit 5500 ili 6400kn na 850m karticu ili kad sam već tu roknut 7000+ pa sam sigurno na miru...
A zapravo mi se ne troši brdo love na laptop jer mi se kosi sa vjerom, i htio bih da me uvjerite da bi mi jeftini Acer bio sasvim ok :-)