Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.619.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Poštovanje, ekipa, vidim da ste aktivni i da ima dobrih uvida na ovoj temi, molio bih pomoć...

Moram si uzeti laptop. Krenuo sam sa idejom da uzmem nešto malo jače, što bi moglo zavrtiti WoT i zamislio budget od oko 5000kn. Gledam 15,6, htio bi matirani ekran i nekako sam samog sebe uvjerio da su veće šanse dobiti kulturan ekran u FHD rezoluciji nego HD. Baš bi htio da tipkovnica svjetli.

Nakon intenzivne potrage, došta švrljanja po vašoj temi, prekopavanja reviewa i youtubea, nisam ništa pametniji sa odabirom, samo mi se povećao raspon gledanja :-)

Uz uvijet igranja na FHD se nametnula ideja da mi treba 860m, da je sve ispod toga upitno, što mi povećava budget na cca 7000.

Trenutne opcije koje razmatram su:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11620

Otišao ga pogledat uživo, naravno da ga u dućanu nisu htjeli upaliti, ali mi se čini baš zgodan, osim što se touchpad tipke čine bljakave...

3700kn

Druga opcija je vaša sugestije koji post prije:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15844

ali nema FHD, niti svjetle tipke :-)

5500kn

Sličan, sa FHD i svjetlećim tipkama, plus možda malo bolji zvuk, hlađenje... a i lijep je :

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jk-cn129d-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i5-4200h-34ghz-4-cores-8gb-1tb-hdd-geforce-gtx-850-2gb-gddr-presales-u-tijeku-isporuka-cca-0601/90NB05T2-M01690

no, tu smo već na 6400kn

Da ne kažem da za 860m treba cca 7000+kn.

Gledao sam komentare na trojac lenovo y50, acer v nitro i ovaj asus, od trojice mi se asus nekako najviše sviđa. Lenovo je fora jer je lagan, no pitanje SSDa i navodno katastrofa ekran?!!? (makar sam siguran da moja mjerila kvalitete ekrana nisu na toj razini da bih ga ja proglasio katastrofičnim). Za Acer sam već i zaboravio što mi je upalo u oko kao mana, asus se najlakše otvori za dodat memoriju, SSD, no, opet, sa kulturnim komponenatama unutra, zapravo je upitno što mi SSD nosi, osim bržeg butanja. Ne mislim na laptopu koristit zahtjevne aplikacije, solidworks ili kakav photoshop, da bi SSD iskazao svoje vrline... Svakako mi je ASUS nekako naj simpatičniji, ali zapravo bi bilo koji od ovih tri bio super..

Zapravo tražim odgovor na pitanje, mogu li štedljivi i3 i 840m garantirati igranje WoTa na FHD, slijedećih 3 god? Nisam eye candy tip, ni na desktopu mi nisu detalji na bog zna kako visokim vrijednostima, samo da je upotrebljivo.. Osim WoTa neće biti nikakve zahtjevne aktivnosti, net, skype, word...

Ako idem na više novaca, ima li smisla trošit 5500 ili 6400kn na 850m karticu ili kad sam već tu roknut 7000+ pa sam sigurno na miru...

A zapravo mi se ne troši brdo love na laptop jer mi se kosi sa vjerom, i htio bih da me uvjerite da bi mi jeftini Acer bio sasvim ok :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja narucio asusa,javim dojmove tamo oko vikenda

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Baš ovog asusa, sa 850m? Ajde molim te, kad uloviš priliku, probaj zavrtit WoT, ako igraš, na FHD, sa što boljim detaljima i prijavi FPSe :-)

14 godina

evo upravo igram WoT, srušilo me pa da ti odgovorim - sa 850m grafičkom možeš igrati na max postavkama na asusu x550j

edit: ali nije na FHD rezoluciji

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 16:46 (TCO 006).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja sam naletio na ovo: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_243&products_id=11741

Kako sam radio u servisu, Acer mi se nikada nije svidio, ali mi se sviđa.. 24 mjeseca garancije..

Za te novce čini mi se kao super ponuda.. ima netko iskustva sa ovim Acerom?

0 0 hvala 0
11 godina

@drakula789

Koje Asusa si narucio? Zar nisi na drugim temama pisao da razmisljas o kupovini kompa za jedno 5 mjeseci, ako se dobro sjecam.

@Hrvoj

Ok, ovak, za WoT ti definitivno treba M procesor ili barem i7U. Ovaj youtube

mi se cini prikladnom demonstracijom onoga sto mozes ocekivati od 850m grafe bilo sa i5-4210H bilo sa i7-4710HQ. Znaci 840m graficka nije prikladna za igranje te igre na FHD kolko vidim, iako nisam puno trazio. 850m bi to trebala gurati da bude prilicno igrivo, znaci iznad 30fps, 40fps. 860m bi trebala dobro pogonit, ali koje su to vec pare, radi se o najmanje 6800kn - klik Znaci onaj Asus g551jk je skroz neisplativ pored Nitroa i vrijedi se protegnut na Nitroa ako gledas tako oko 6500kn, radi IPS ekrana i jace 860m grafe, pogotovo kako mislis igrati na FHD di gddr5 memorija igra ulogu. Pogledaj si jos malo i ovaj link: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=970&game=World%20of%20Tanks pa skrolas dole i vidis "CAN I RUN WoT", oznacis laptop i kucas specifikacije pa usporedjujes sa drugim laptopima.

Znaci bas sto trazis igranje na FHD, a ne HD ti prilicno otezava izbor jer inace bi Asus X550JK bio lagan odabir. Ako si bas zapeo za FHD ja ti preporucujem radje kupnju zasebnog kompa za WoT, tj. da iskoristis sto mozes od starog kompa, upgrejdas itd. i onda sa ostatkom novca kupis laptop za skajp i filmove koji su ionako vecinom u HD rezi, jedino ako se ne bavis skidanjem, ripanjem i sta ja znam FHD filmova. Takav laptop, skroz solidan isto sa 4 jezgre bi te kostao malo vise od 2300kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3530 ili dobis jos origigi windowse i +500gb HDD za 150kn vise: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540 n3530 i n3540 su prakticki ista stvar i oba imaju +2jezgre naspram osnovnog n2830 koji dolazi u laptopima za 2000kn.

@CrAsH58

Cini se super, definitivno isplativije od T440s kojeg si opisao u zadnjem postu, pogotovo ako ti nije problem snaci se za windowse. Carbon X1 obavezno vidi kakvu rezu ima i svidja li ti se ta reza i ekran, takodjer zapamti specifikacije onog kojeg ti nude. Kod Lenova takodjer imas onaj famozni gumbic i tak. Je li izrada uz taj gumbic, supertanak dizajn i 20% jaci procesor vrijedno 1400kn razlike, to na tebi ostaje. Primjetio sam da samo najjefitniji Carbon X1, za 11000kn nudi 1600x900 rezu, ostali nude IPS i WQHD, znaci 2560X1440 rezu sto je mozda i previse za 14", a mozda i vrlo dobro za iskoristavanje svake mrve prostora. Takodjer, sa X1 Carbonom bi trebao imati 3 god jamstva u startu, vidi kolko ti nude ti koji ti nude..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:11 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Sestrama treba za fax.Roditelji rekli nađi neki koji je dobar i da ima duzu garanciju.Komp kupujem za sebe.Imamo sad ovu Toshibu Satellite c650 i rikno je hdd,pa smo zato sad na brzinu uzeli,a vidim i na akciji je u admu. Malo cu ja ga probat,pa ga onda dajem njima nazad :D hehe :)

Edit:http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15844

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:14 (drakula789).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Mislim da ću uzeti ovog Acera na kraju..

Što se tiče X1 Carbona, njega mi danas nisu ni spomenuli kada sam slao upite, malo su bili šturi odgovori na mailove.. a čitam da ima jako lošu tipkovnicu sa tim njihovim kapacitivnim tipkama koje se mijenjaju i ekran je lutrija..

A Acer za 4600 kn, bolje da uštedim 1500 kn, mislim da neće biti ono što sam na početku planirao ali sasvim dovoljno za mene.. brine me samo malo kvaliteta izrade i sada čitam da touchpad zna zezati s vremena na vrijeme.. očito danas svaki laptop ima neke mušice, ne postoji best of, nego samo best za određene novce..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AirLive kaže...
oceanspirit kaže...

Nazdravlje vam feste svima, posebno Ficheku - legendi foruma.

Imam oko 7000kn, sto cu kupit? Volio bi FHD rezu, 15"

Fala, zivjeli

Živio i ti nama. Reci namjenu za početak.

multimedija,

obrada videa,

dosta prostora za pohranu podataka - ok, svi zadovoljovajaju manje vise ovaj kriter (1TB)

FULL HD ekran

kvaliteta izrade

pa mozda osvjetljena tipkovnica ko nekakav bonus

The_Fichek kaže...

@oceanspirit

Hah, hvala xD Zivio. Kao sto kolega rece, najbitnija je namjena, ako si gamer onda je preporuka vrlo jasna: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+15.6

11 godina

@oceanspirit

Ja bih tebi preporucio iz Njemacke laptop jer u Hrvatskoj izmedju 6-7 i vise tisuca su nastanjeni vise manje gaming laptopi sa i5 + 860m, a tebi bi zgodnija bila kombinacija i7 + 850m kakvu npr. ima Asus X550JK, no ti trazis jos FHD rezu, a dati + skoro 2000kn za FHD rezu i kupit Asus N551JK sa i7/850m/FHD nema nekog smisla, pogotovo jer nema IPS ekran, a npr. Acer Nitro ga ima.. Sad ti reci jesi spreman na kupnju vani da ne dajem bzvz linkove. Eh da, u Hrvatskoj bi ti najpovoljnije zapravo dosao: Lenovo z710 koji je nedostupan..

@CrAsH58

Drito to sto kazes, iako bi taj Carbon X1 trebao biti jedan od best of u svojoj kategoriji, da nisi spomenuo te musice nebi ni znao da ih ima.

Prije konacne odluke si pogledaj jos malo ove Samsung Ativ Bookove sa Njuskala - klik Postoje plasticne, metalne i mozda aluminijske verzije tog laptopa.

EDIT: Malo sam prosvrljao i nije neka ponuda, ovaj mi se jedini ucinio vrijednim gledanja: http://www.njuskalo.hr/ostali-prijenosnici/samsung-ativ-book-7-oglas-13305819 Pitanje je koji tocno stedljivi i5 dobis unutra. U odnosu na Acera dobis IPS ekran, nesto sto sigurno vrijedi razlike 120GB SSD-a. Covjek je iz Pozege, cini se uredan oglas.. Prosvrljao sam Macbook Air-ove i ovako malo nabrzake nisam nasao nista posebno do 6500kn na Njuski, vise manje su to sve stariji modeli sa Core 2 Duo procesorima sa malo iznimaka od 5k nadalje di se prodaje mid 2012 verzija sa core i5, npr. ovaj

@drakula789

Sestrama je taj X550JK debeli overkill za fax. Za te novce se kupi 2 laptopa, svaki za jednu sestru i bili bi skroz dobri za fax, filmice, surfanje. Mislim na 2x KLIK  pa biraj E5 Acera, Toshibu L.., Asusa sa i3-4xxxU (uglavnom nema optiku) ili Lenova koji redovno dolazi sa 1TB HDD. Takodjer vidim da ima verzija Lenova sa jos entry m230 grafom - klik, koja bi mogla posluzit za starije Simse i tak. Ako moja ideja nije dobra, nego treba jedan jedini laptop onda se javi. U tom slucaju bi dovoljan bio: Lenovo z50, Acer V3-572G, Acer E5-771G. Svi sa jos FHD rezom i solidnom 840m grafom, V3 ima svjetlecu tipkovnicu i metal finish, E5-771G je 17,3" i ima super ekran.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 21:31 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@oceanspirit

Ja bih tebi preporucio iz Njemacke laptop jer u Hrvatskoj izmedju 6-7 i vise tisuca su nastanjeni vise manje gaming laptopi sa i5 + 860m, a tebi bi zgodnija bila kombinacija i7 + 850m kakvu npr. ima Asus X550JK, no ti trazis jos FHD rezu, a dati + skoro 2000kn za FHD rezu i kupit Asus N551JK sa i7/850m/FHD nema nekog smisla, pogotovo jer nema IPS ekran, a npr. Acer Nitro ga ima.. Sad ti reci jesi spreman na kupnju vani da ne dajem bzvz linkove. Eh da, u Hrvatskoj bi ti najpovoljnije zapravo dosao: Lenovo z710 koji je nedostupan..

Mogu uzet iz Njemacke. Imam prijatelja tamo koji mi to moze poslat. Iz Berlina.

Thx puno, ovo je uzbudljivo :)

EDIT: Ali da, onda nemam hr tipkovnicu itd...................pffff

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 21:39 (oceanspirit).
10 godina
neaktivan

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=25345

Što kažete o ovom modelu? Bio bi korišten za puno uređivanja slika u Photoshopu, povremeno uređivanje videa, puno skidanja i gledanja HD filmova.

Razmišljam ili o tom modelu ili možda o prelasku na Mac, da vidim jednom u životu o čemu se tu radi. Tu se onda dvojim između Aira (base model s 4gb RAM-a) i Retina Pro-a s 8 gb RAM-a (tkođer base model). Mnogi kažu da je Air s 4gb dostatan i za povremeno uređivanje videa i za Photoshop (rad u 2d-u), a i poveći multitasking. Drugi pak govore da je 4gb premalo. 

Savjet?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 21:53 (kiraxxx01).

0 0 hvala 0
11 godina
oceanspirit kaže...
The_Fichek kaže...

@oceanspirit

Mogu uzet iz Njemacke. Imam prijatelja tamo koji mi to moze poslat. Iz Berlina.

Thx puno, ovo je uzbudljivo :)

EDIT: Ali da, onda nemam hr tipkovnicu itd...................pffff

Evo ja rjesio neki dan Razer tipkovnicu, odma mi ju Windows prepoznao i dole desno u desktopu mi je ponudjeno kako zelim da radi, na HRV ili ENG. Znaci ista stvar ce biti i kod bilokoje druge tipkovnice makar ona bila od laptopa, to se rjesi u Windowsima, makar ih namjestio da opcenito budu na engleskom kao ja. HRV naljepnice za preko tipkovnice mozes kupit preko Njuskala, ako ce te smetat sto fizicki na tipkovnici nece biti palatala.

Sad sto se tice samog laptopa, ja bih ti radi IPS ekrana prije Lenova z710 preporucio Acer VN7-791G, jedan od trenutno najisplativijih laptopa uopce, pogotovo jer su 17,3" te klase sa IPS skuplji, npr. prvi iduci je Lenovo y70-70 koji ti vec premasuje budzet, ako gledas da ima pravi i7 proc sto je tebi nekakav prioritet jelda, makar je dobra i kombinacija i5-4210H + jaca 860m grafa koju isto fino mozes uposlit u obradi videja, u tom slucaju gledas Acera iz Hrvatske: KLIK1

Vidis vraga, na idealo.de nema verzije Nitroa sa i7 i 850m za ili ispod 900 eura kako je bilo u par navrata, sad je situacija ovakva sto se tice te konfiguracije: KLIK2

Ako nebi koristio GPU boost u obradi i ne mislis igrati nesto igre onda je razmotri i7 + 840m: KLIK3 Opcenitije: KLIK4

Znaci za 900 eura ga imas sa win8.1, i7, 1TB HDD, 840m, ovaj za 830 eura ima 500GB HDD i nema windowse, za 950 eura ga imas sa win8.1, 1TB HDD, i7 i 850m grafom koja je inace 2x jaca od 840m.

Jeftinija varijanta je Lenovo z710 kojeg nema sa IPS, nego uvijek dobis nest bolju TN matricu od prosjeka, neki modeli imaju svjetlecu tipkovnicu, mislim da neki imaju i matt ekran iako je karakteristicniji za taj laptop glossy.

Ponuda je sarolika: KLIK5 i mozes fino ustedit ako ga uzmes sa i7 bez ikakve zasebne graficke

Vidi jos: KLIK6 Funkcionalno jednako dobar kao Nitro, samo je ovaj robusniji, nema verzije sa IPS ekranom, ali interesantno svaka verzija sa 850m grafom je ona sa jacom gddr5 verzijom te grafe, no taj laptop sa i7 i 850m isto kosta vec 1000 eura. Usput da razjasnim razliku izmedju grafi. gddr5 850m je prakticki identicna 860m samo sa nizim taktom (da se overlockat), dok je ddr3 850m slabija, tj. nema potencijal da bude jaka kao 860m. GDDR5 memorija pomaze na vecoj rezi od HD, tj. FHD rezoluciji, sto se pogotovo vidi u igrama. 750m grafu u tom Aceru ja imam na svom laptopu i ona je mrvu jaca od 840m, dok je 840m kao i sve 8xxm efikasnije arhitekture (manje trosi za iste ili vece performanse) od 7xxxm.

Malo pogledaj pa javi sto ti se svidjelo. U bilokojem slucaju nemoj uzimati i7 ili i5 sa U u oznaci, ali takvi su i rijetki u tim laptopima jer su to performans laptopi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 23:09 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@CrAsH58

Drito to sto kazes, iako bi taj Carbon X1 trebao biti jedan od best of u svojoj kategoriji, da nisi spomenuo te musice nebi ni znao da ih ima.

Prije konacne odluke si pogledaj jos malo ove Samsung Ativ Bookove sa Njuskala - klik Postoje plasticne, metalne i mozda aluminijske verzije tog laptopa.

EDIT: Malo sam prosvrljao i nije neka ponuda, ovaj mi se jedini ucinio vrijednim gledanja: http://www.njuskalo.hr/ostali-prijenosnici/samsung-ativ-book-7-oglas-13305819 Pitanje je koji tocno stedljivi i5 dobis unutra. U odnosu na Acera dobis IPS ekran, nesto sto sigurno vrijedi razlike 120GB SSD-a. Covjek je iz Pozege, cini se uredan oglas.. Prosvrljao sam Macbook Air-ove i ovako malo nabrzake nisam nasao nista posebno do 6500kn na Njuski, vise manje su to sve stariji modeli sa Core 2 Duo procesorima sa malo iznimaka od 5k nadalje di se prodaje mid 2012 verzija sa core i5, npr. ovaj

Da, na X1 se ljudi masovno žale, kao i na T440 model.. Lenovo je počeo previše odstupati od IBM kvalitete..

Gledao sam prije Ativ Bookove, čak se nameću kao neki best buy, samo treba naći full hd ili bar hd+ ekran.. u usporedbi sa Acerom su tu i to.. jedino ovaj ima 128Gb manje.. :/

Macbook Air imam sada, samo 11".. uzeo bi ja i 13", ali 8Gb model da mogu hranit virtualke, ali onda su cijene već +8000kn..

11 godina

Vidi kolko rama stane u v3-371, tj. ima li 2 ili 1 slot, ako ima samo jedan slot to je jos jedna prednost za Samsunga, ak ti je 8GB dosta onda u redu. Znaci taj Samsung sa Njuskala ima FHD IPS ekran, taj Ativ 7 je noviji i nije dostupan u RH, ostali sa Njuskala vecinom nude slabije verzije kolko sam vidio. Ativ 9 vec ima touch i tak, no ako te zanima touch Lenovo Flex 2 je pravi odabir. Hebiga, covjek zivi predaleko od tebe da provjeris, no svejedno razmisli i vidi u ducanu kak izgleda Acer ako mozes.

10 godina
neaktivan

Acer mislim da ima jedan slobodan utor a 4Gb je na ploči, tako da je max 12 Gb..

Ovaj Ativ 7 nije loš, provjerit ću sutra koliko još ima garancije i ako bi ga dao za 4000kn..

Naletio sam i na ovo: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-zenbook-ux31a-i7-ssd-256-gb-ram-4gb-ddr-3-itd-topmodel-oglas-13846707

Danas sam radio na Yogi-2 koja je jako slična Flexu 2.. ima mi previše "mesa" oko ekrana i ekran je malo pre glossy za moj gušt.. to mi je zadnja opcije jer sam našao novi za 5500 kn..

11 godina

Cini se dobar isto Asus, samo ne vidim nigdje matt ekran, vidi se da se zrcali, slike od oglasivaca su opcenito katastrofa. Trebao bi ugradjivati u njega jos rama. i7U kao i bilokoji laptop i5 u praksi jesu cetverojezgreni, pomocu intelove tehnologije hyperthreadinga, ali ne koriste bas svi programi tu tehnologiju, znaci ima 2 ciste jezgre naspram "pravog" i7 koji nema U u oznaci. Takav i7 kao sto rekoh nemoze ici u tako supertanak laptop, ali bez problema idu u samo nesto deblje laptope kao sto su Lenovo y50, Acer Nitro, Asus N/G/550/551JK/JM..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 0:31 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Magicna intelova arhitektura naravno xD Definitivno ces moc fino vrtit te igre, ali ne na FHD nego na HD, to sigurno, dok ces hrpetinu starijih igara moc vrtit na FHD rezoluciji. Npr. Dotu2 bi trebao rasturat na FHD ako je ja igram sa 750M i i5-4200U. Ako te tjesi, cak i sa spomenutim laptopom od 5500kn (i7-4710HQ, 850m) nebi mogo fluidno igrat BF3/4, za Arma neznam jer te igre ubijaju hardver i pokazatelj su snage kod puno jacih desktop grafickih. I jos jedna informacija za svaki slucaj, kad ides igrat na HD rezi, a imas FHD rezu difoltnu kao kod Acera, prvo trebas promijenit rezu van igre na desktopu, zatim u igri.

Mislim da bi se sa ovim asusom sve igre mogli dobro vrtjeti na visokim grafičkim postavkama osim baš ovih najnajnovijih. Jer npr. 850m sa 2GB DDR3 po ovome što piše na game-debate bi mogla sve vrtjeti odlično na HD rezoluciji. Poviše ovih specifikacija što pišu o GPU imaš ove ocjene za određene rezolucije, tu stoji da za 1600x900 ima ocjenu 9.9 pa bi onda za 1366x768 trebala biti čista desetka. A kad testiraš ovo na game-debate oni ti ponude samo 1 rezoluciju koja je veća od ove na asusu, a možeš je mijenjat samo ako si član.

Evo npr. za BF4 na moj y50 je ovakva situacija, ali na GD daju rezoluciju 1280x1024=1310720, a kod mene je 1920x1080=2073600. Kad ova 2 broja podijelim dobijem ugrubo 0.63 pa sad nisam baš ekspert za ovo, ali to bi valjda trebalo značiti da bi na FHD trebao očekivati skoro 40% lošije performanse. Ako ova moja teorija stoji onda za HD rezoluciju u ovom asusu od gore bi trebale biti 20% bolje performanse u odnosu na ono što bi pisalo na GD kad bi se ubacile komponente od asusa (ovo kažem za GPU).

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 10:02 (AirLive).
11 godina

Na FHD sam mislio ofc. Na HD moze i sa 840m.

11 godina
The_Fichek kaže...

Na FHD sam mislio ofc. Na HD moze i sa 840m.

Aha, jer ja sam shvatio pričaš o asusu koji nema FHD ekran. Hmmm, bezveze sam se raspisao onda, a ništa, možda nekome bude od koristi.

11 godina

:D Nema veze. Malo sam zbunio jer sam Asus nema FHD rezu, vise sam mislio na opcenito 850m graficku.

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Cini se dobar isto Asus, samo ne vidim nigdje matt ekran, vidi se da se zrcali, slike od oglasivaca su opcenito katastrofa. Trebao bi ugradjivati u njega jos rama. i7U kao i bilokoji laptop i5 u praksi jesu cetverojezgreni, pomocu intelove tehnologije hyperthreadinga, ali ne koriste bas svi programi tu tehnologiju, znaci ima 2 ciste jezgre naspram "pravog" i7 koji nema U u oznaci. Takav i7 kao sto rekoh nemoze ici u tako supertanak laptop, ali bez problema idu u samo nesto deblje laptope kao sto su Lenovo y50, Acer Nitro, Asus N/G/550/551JK/JM..

Asus mi ne podržava više od 4Gb RAM-a.. a čuo sam se za Samsung, ne spušta cijenu, pa neznam ako da dam za njega 4500kn ili 4600kn za novi Acer.. Trebao bi prodati svoj MacBook pa bi bilo lakše.. :)

13 godina
neaktivan

Jel "fer" cijena 200 eura za lenovo thinkpad T420(rez. ekrana. 1600 x 900), 4 GB ddr rama, 320GB 7200rpm disk, i5 proc 2 generacije). Odlično očuvan, bez tragova korištenja. Baterija i dalje odlična, već lično testiran.

Planiram kupit za cca. 2 dana, isprike ako sam promašio temu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav !

Potrebna mi je preporuka što jeftinijeg laptopa, stvari koje sam naumio koristiti su: Browser, 720/1080p video, pdf te word.

Radnja: http://imtec.ba/ ; Znači što jeftinije !

Unaprijed HVALA !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

izbor mi je pao na ova tri modela, pa me zanima vaše mišljenje koji bi za nijansu bio bolji.

Toshiba Satellite l50-b-1kf

HP Probook 470 g2

HP Pavillion 15-p151nm

Sve je u životu 5, samo je renault 4
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 11:58 (zambata).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zambata kaže...

Pozdrav,

izbor mi je pao na ova tri modela, pa me zanima vaše mišljenje koji bi za nijansu bio bolji.

Toshiba Satellite l50-b-1kf

HP Probook 470 g2

HP Pavillion 15-p151nm

Toshiba je po meni najbolja IMHO

Pogledaj si jos asus x550jk

11 godina

Da, Toshiba radi IPS ekrana. Jedino Lenovo Flex 2 jos nudi IPS ekran u tom rangu i on ima 840m grafu koja je jaca od m260. Lenovo Flex ima touch zrcalni ekran isto FHD rezolucije i moze se zavrtit da bude kao tablet, sto je karakteristika nekih manjih laptopa, a taj Flex se javlja u 14" i 15,6" izvedbi pa si gledaj ako te zanima. Toshiba neznam ima li matt ili glossy, trebao bi biti matt ekran, iako je toshiba poznata ne samo po zrcalnom ekranu nego i po zrcalnoj izradi. Ta L serija i nije tako losa sto se inace izrade tice, najbolje ti pogledat uzivo prije kupnje ako je moguce.

Ti HP modeli sto se multimedije tice nemaju sta trazit, ima odredjenih best buyeva, a to ti nisu. U tom rangu je vrijedan spomena Lenovo z710 kao 17,3" i Asus X550JK kao performans 15,6", tj. ima pravi, a ne stedljivi i7 i gtx850m grafu koja fluidno pokrece bez problema sve igre na HD rezi s kojom i dolazi taj Asus. Rezolucija i sto nije IPS je jedini kompromis tog modela. Ta 2 laptopa imaju klasican ekran za laptop, TN matrice koja se podrazumijeva kad ne pise u opisu dok je IPS ekran jos uvijek rijetkost u laptopima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 13:27 (The_Fichek).
11 godina
micr0 kaže...

Pozdrav !

Potrebna mi je preporuka što jeftinijeg laptopa, stvari koje sam naumio koristiti su: Browser, 720/1080p video, pdf te word.

Radnja: http://imtec.ba/ ; Znači što jeftinije !

Unaprijed HVALA !

Cijena laptopa sa najjeftinijim n2830 procesorom i 4GB rama pocinje od 642KM:

https://shop.imtec.ba/search?search_query=&controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=n2830

Znaci s obzirom na tu cijenu ja bih ti preporucio da si radi jace izrade i brzeg procesora, koji bi bio taman vrlo dobar za brzo surfanje, rad itd. razmislis o:

http://shop.imtec.ba/laptopi/21003-acer-v5-561-nx-mk8ex-008-.html

iako ce i n2830 posluzit, al eto, cijenovna razlika je realna, zapravo i nesto manja od realne sa tim popustom i cijenom od 750KM, a taj i3 je 2.5x brzi od startnog pentiuma za laptope.

Interesantno cijena laptopa sa n3530/n3540 koji bi trebali cijenovno biti izmedju n2830 i i3 to nisu, nego kostaju od 800KM nadalje.

Takodjer vidim da ima neka akcija od 15% do 31.12., sad ne znam je li na sve laptope ili ne, pogledaj sto je sa time i vrijedi li na laptop koji vec je na akciji kao taj v5-561.

kenan.M kaže...

Jel "fer" cijena 200 eura za lenovo thinkpad T420(rez. ekrana. 1600 x 900), 4 GB ddr rama, 320GB 7200rpm disk, i5 proc 2 generacije). Odlično očuvan, bez tragova korištenja. Baterija i dalje odlična, već lično testiran.

Planiram kupit za cca. 2 dana, isprike ako sam promašio temu.

Fer je cijena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 13:45 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen

Pozdrav,

Tražim laptop za nekih 3000 kn. Zna li netko postoji li laptop za tu cijenu otprilike koji se može nadograditi, odnosno da se mogu zamjeniti komponente? 

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije mi najjasniji upit. Laptop bas i ne sluzi za mjenjanje komponenti. Zelis reci da imas neki dio koji zelis ugradit u novi laptop ili? Za mjenjanje procesora ti treba M, kao mobilni procesor, a ne U koji su trenutno popularniji i zalemljeni za maticnu koja isto treba biti kompatibilna. Zasebne grafe se mogu mjenjati, no njih jedva ima u tom rangu i investicija mjenjanja grafe ce kostati upola cijene laptopa koje trazis. Malo pojasni jos sto si htio rec.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice