Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav forumaši!!

Prije svega želim svima sve najbolje za blagdane :)

Molio bih vas za mišljenje ovog prijenosnika: http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.033d9338dada4868afaaff294678b0e3.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-2gb-p-n-e9y39ea.aspx  

i naravno ako znate za bolje,molio bih da mi preporučite nešto u tom rangu cijene! U laptope se ne razumijem baš previše tako da mi je bilo kakva pomoć dobro došla...zahvaljujem :D

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Muvi kaže...

Pozdrav, zanima me preporuka za laptop do 3500 kn, ekran 13.3 ii nesto manji ali ne veci. Koristenje vecinom fakultetsko, word, excel, powerpoint, filmovi, muzika i youtube. Izbor nije velik znam, pa eto best buy u tim okvirima. Free dos moze, placanje na rate vjerojatno, ducan u splitu i okolici po mogucnosti. Unaprijed hvala

Preporucujem da se radi puno veceg ulozeno/dobiveno omjera protegnes na 4000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+ssd+13%2C3 te narucis webom taj laptop, umjesto da kupis nesto losije u vjerojatno losijem ducanu na ruke. Dostava ti je besplatna, ti biraj centro.hr, arhiteh, instar ili ekupi.hr. Jamstvo nije jedna nego dvije godine za fizicku osobu, tamo di pise samo 1 god opis je netocan, tj. nije uredjen. Fora kod tog Acera je u FHD rezoluciji, zatim i3 procesoru, zatim 240GB SSDu koji u ducanu kosta najmanje 760kn. Konkurencija pa i drugi model tog Acera ne nude sve to nego HD rezoluciju, slabiji pentium i windowse. Konkurencija preporucenom Aceru je 14" Lenovo Thinkpad, ali si rekao da te ne zanima nista vece. Uostalom i3-4005U je taman za vrlo brzo izvrsavanje namjene koja tebe zanima. Znaci nema klasicnog Hard diska, nego SSD i to SSD netipicno velikog kapaciteta za tako jeftin laptop. Uz i3 ce programi kojima bi se bavio letit. Eventualni problem bi mogao biti ako volis skladistit hrpu podataka, filmova itd. na kompu, al opet, 13.3" laptopi sa 1TB HDD-om se javljau tek od 4400k (klik). Skupi su ti laptopi koji odudaraju od 15,6" a veci su od 10,1" tableta.

cola777 kaže...

fichek ja bi ugradio Samsung EVO 840 od 120 gb u taj Z710, zanima me jel ja to smijem sam otvorit i ubacit jer je pristup komponentama pre jednostavan ili tako gubim garanciju

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_IdeapadZ710_Wartungsfach_3045dac4e7.jpg

Njihov model nema naljepnicu preko niceg, a zna bit preko sarafa, to je naravno super i oznacava da mozes radit sta oces sa laptopom. Znaci da imas situaciju kao sa te slike, povadis jos sarafe lijevo i onda se valjda dodje do optike, koju skines van. Kupis HDD/SSD internu ladicu, eng. "caddy" visine 2.5" (6.35cm), ovako nesto: klik ili u Hrvatskoj: klik2 Sigurno ima i kakav tutorial sto se tice ugradnje. Ne vidim po cemu bi neka ladica bila bolje od druge, jer tu nisu bitne nikakve spuzvice i gluposti koje smanjuju vibracije kao kod HDD-a. Sata3 kabel se valjda dobije sa SSDom.

Sule93 kaže...

Pozdrav forumaši!!

Prije svega želim svima sve najbolje za blagdane :)

Molio bih vas za mišljenje ovog prijenosnika: http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.033d9338dada4868afaaff294678b0e3.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-2gb-p-n-e9y39ea.aspx  

i naravno ako znate za bolje,molio bih da mi preporučite nešto u tom rangu cijene! U laptope se ne razumijem baš previše tako da mi je bilo kakva pomoć dobro došla...zahvaljujem :D

Misljenje je da to jedan od rijetkih laptopa sa i5M procesorom i solidnom zasebnom grafickom u tom i skupljem rangu. Jedini drugi 15,6" laptop koji to nudi na hrv. trzistu u tom rangu je svjezi Acer E5-572G koji ima jos bolju graficku i bolji ekran, +god jamstva, ali je izrada nesto slabija, no vjerujem dovoljno dobra (najbitnije temperature), iako u slucaju tog M procesora to valja provjerit prije kupnje, a nekakvih reviewova slabo ima, dok ces za Probook lako nac review. Druga stvar je da se nemoras bojati ako gledas reviewove sa najpopularnijeg notebookchecka i gledas prikaz temperatura pod max loadom te vidis npr. 50 stupnjeva jer su to prilicno isforsirane temp i tesko, tj. prakticki nemoguce ces ih postic u stvarnom svijetu. To kazem jer su za moj laptop pisali da postize i 60 stupnjeva na nekim podrucjima u max. loadu. Taj max. load nije pojam koji oznacava kad je procesor 100% na 5 minuta nego na najmanje 1 sat, u njihovom slucaju vjerujem da se to sili na najmanje sat i pol, vjerojatno 2 sata.

Za kraj, i5-4200M/i5-4210M je generalno jedno 25% bolji od i5-4200U/i5-4210U/i3-4000M, tj. 50% bolji od i3-4030U/i3-4010U/5U.

Znaci za konacnu preporuku je potrebno znati koja je namjena, ako je to klasika, tipa nesto sto je naveo covjek u prvom citatu u ovom postu onda je i3U skroz dovoljan pa bih preporucio ovako laptop ako je potrebna graficka (v3 acer ima jacu izradu od e5, po izradi konkurira probooku, lenovu), tj. i igranje ili ovako2 ako nije bitno nikakvo igranje, a pod igranje ne mislim na fejs/flash igrice. To kao i prikaz youtube i drugih videja, opcenito slike rjesava integrirana graficka procesora. 17,3" popularan laptop u tom rangu je Acer E5-771G.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 19:37 (The_Fichek).
13 godina

Interspar ima neku akcijsku prodaju laptopa  http://www.spar.hr/hr_HR/aktualno-za-kupce-hr/3/13/20/1001252.html da li je to ok laptop za potrebe studenta za te novce

0 0 hvala 0
11 godina

Je, ali je i skroz obicna ponuda za 2000kn, laptop sigurno ne vrijedi 2500kn i ne kuzim tih 320GB kad se novi laptopi prodaju ili sa 500GB ili sa 1TB hard diskom. Model se interesantno nemre pronac na nabava.net

Za te novce ja bih radje gledao:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2830+4gb , a ako windowsi nisu bitni onda je pametno protegnut se na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3530+4gb radi +2jezgre istog pentium procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 22:46 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Moze preoporuka za laptop za vecinom surfanje, gledanje filmova ali takoder volim kad su mi praznici par partija League of Legendsa zaigrat! Budzet mi je do 4000 kuna.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
mačupiču kaže...

Moze preoporuka za laptop za vecinom surfanje, gledanje filmova ali takoder volim kad su mi praznici par partija League of Legendsa zaigrat! Budzet mi je do 4000 kuna.

Unaprijed hvala!

Osobno bih gledao nesto sa Njuskala da ima M procesor i 8750m grafu. U ducanu bih se protegnuo za 50kn van budzeta na Probook 450 Tebi nebih preporucio npr. Acere sa 840m, i3-4030U jer je za LoL bolja kombinacija nesto slabije 8750m graficke, a opet vrlo solidne za taj rang, te kakvog i3M ili jos bolje i5M procesora, iako bi i3M dobro posluzio svrsi, pogotovo najnoviji i3-4000M.

10 godina
neaktivan

Pozdrav drustvo.

Ovdje se spominje prijenosnik koji i mene zanima i djelomicno sam dobio odgovor. (http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.033d9338dada4868afaaff294678b0e3.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-2gb-p-n-e9y39ea.aspx). Jedino sto na CPUboss.com kaze da je to 2 jezgreni procesor, neznam koliko je to bitno ili ne, ali upada u oci. :)

Fichek ili neka dobra dusa, ako bi mi mogli pomoci pri odabiru. 

Prijenosnik ce sluziti uglavnom za surfanje (podosta tabova otvorenih u isto vrijeme), pokoji video, youtube  i ako tu i tamo bacim koju neprezahtjevnu igricu.

Naravno kao i vecina, htio bih sto manje platiti, a dobiti sto vise. :)

Uzi izbor su: 

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.033d9338dada4868afaaff294678b0e3.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-2gb-p-n-e9y39ea.aspx 

- 4199,00kn .

http://www.hp-store.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook-400/product/77-hp-probook-450 

- 3999,00 kn  (ovo mi trgovac u Mikronisu ga hvali kao cudo za malu cijenu zbog SSD, ali me malo "brine" Intel Pentium 3550M procesor.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=196676

- 3249,00 - 3499,00 kn (meni kao laiku ovo zvuci najprihvatljivije, ali molio bih vasu sugestiju).

Napominjem nisam strucnjak, ucim u hodu, svaki komentar i sugestija je dobrodosla.

Unaprijed hvala na pomoci! :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:57 (mrco).
11 godina

Je, dvojezgreni je sa hyperthreadingom, znaci u praksi 4 jezgre i to je jedan od jacih i5 laptop procesora i zapravo overkill za tvoje potrebe. Za igre je opcenito bitnija graficka pa bih ti preporucio nesto sa slabijim procesorom, jacom grafickom i boljim ekranom, tj. sa FHD rezolucijom, npr. V3-572G-33X6 ili 17,3" E5-771G Sad opet zavisi koje igre bi igrao, ako bi igrao LoL, DotA ili GW2, WoW onda je Probook 450 bolji jer su te, pogotovo zadnje 2 procesorski jace igre, iako starije. BF3/4 ista prica.Dota i LoL nisu tak procesorski zahtjevne, ali imaju koristi od jaceg procesora vise nego od razlike izmedju 840m i 8750m, u to se dam kladit, a i neki gameplayevi ukazuju na to. Sa druge strane, ako bi npr. igrao na FHD rezi e onda je 840m bolja, ali onda radje sa i5U ili bolje i5M procesorom, a takav laptop i nije tolko skuplji od Probooka 450: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m te jos ima god jamstva vise.To sam trebao odmah napisat.

Ovaj Probook sa 3550M i SSDom nije nikakvo cudo, glupost. i5-4200M je preko 50% bolji od tog pentiuma, bolje nego bilokakav SSD. Mislim sve zavisi o namjeni. Zadnji kojeg si linkao je isto los, usporedi ga sa Lenovo z50 sa puno jacom grafickom, malo jacim procesorom i jos FHD rezolucijom i god dana jamstva vise. Taj Lenovo je konkurencija prvolinkanom Aceru, samo taj V3 Acer ima zgodnu metalnu izradu sa gornje strane te jos svjetlecu tipkovnicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 2:23 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

cola777 kaže...

fichek ja bi ugradio Samsung EVO 840 od 120 gb u taj Z710, zanima me jel ja to smijem sam otvorit i ubacit jer je pristup komponentama pre jednostavan ili tako gubim garanciju

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_IdeapadZ710_Wartungsfach_3045dac4e7.jpg

Njihov model nema naljepnicu preko niceg, a zna bit preko sarafa, to je naravno super i oznacava da mozes radit sta oces sa laptopom. Znaci da imas situaciju kao sa te slike, povadis jos sarafe lijevo i onda se valjda dodje do optike, koju skines van. Kupis HDD/SSD internu ladicu, eng. "caddy" visine 2.5" (6.35cm), ovako nesto: klik ili u Hrvatskoj: klik2 Sigurno ima i kakav tutorial sto se tice ugradnje. Ne vidim po cemu bi neka ladica bila bolje od druge, jer tu nisu bitne nikakve spuzvice i gluposti koje smanjuju vibracije kao kod HDD-a. Sata3 kabel se valjda dobije sa SSDom.

hvala puno, a vjerojatno da ipak ima razlike u ladicama, vidi sliku , EDIT: ipak je svejedno kakva je ladica kad se ova mala plastika skida sa optike i namješta na caddy,

al nije mi jasno zašto bi mi trebao sata 3 kabel jer ako ja stavim ssd u caddy ta ladica ima izlaz onaj koji se spoji direktno na ploču isto kao i optika, tj ja sam planirao ssd stavit na mjesto hdda, a hdd na mjesto optike jel to u redu?

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 10:32 (cola777).
11 godina

HDD je odmah ispod optike prema onoj slici koju si prije poslao. U redu je, tak svejedno di ces stavit SSD, di HDD, glavno da imas max. brzinu, a za to treba sata3 sucelje/utor/kabel. Ako ide direkt u maticnu onda valjda netreba sata3 kabel jer ta ladica vec ima sata3 utor. Nisam bas znalac za te stvari, pitaj na temi SSDa za svaki slucaj.

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima..

Kupujem notebook do nekih 6000 kn, može i sa njuškala samo da je pod garancijom.. išao bih do 14" max sa što boljim ekranom i rezolucijom.. za oko mi je zapeo Lenovo T440s, samo treba imati sreće i ne dobiti LG ekran koji je katastrofa.. Lenovo X1 Carbon također igra ulogu, samo ne hvale tipkovnicu al ajde.. očito se ne može sve..

E da, notebook bi mi trebao za zezanje s virtualkama, znači da mogu nakrcati RAM, grafička nije toliko bitna, poželjno da je kvalitetna izrada notebooka (bussines), kako sam rekao ekran i da ima SSD..

Ova dva modela koja sam naveo ima intel inžinjering u Zadru za po 6000 kn.. renew..

Thx

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Puno ti hvala!

Idem malo pronjuskati i odvagati, pa javim.

Cijena je isto vazna, a igranje je stvarno rijetko i nije prezahtjevno.

moj stari prijenosnik koji sada imam je Probook 4720s i3  M 330  2,13 Ghz, 2 GB rama , 17'

i solidno je odradivao zadatke do nedavno.  (Ova puta bih htjeo jos malko bolje)

Nemam iskustva s Acer-om, (neznam zasto,nemam konkretan razlog) ali mi nije bas najdrazi brand, ali ovaj Aspire V3-572G-33X6 zvuci privlacno zbog spcifikacija.

Onako "na prvu" za ulozeno i moje potrebe mi se cini ovaj Lenovo Z50 zbog garancije i spec.

Idem istraziti, pa javim.

Jos jednom hvala! :)

P.S.

Jos komentara i sugestija je dobrodosla, jer sutra idem u kupnju!! :)

11 godina

V3 isto ima 2 god jamstva za fizicke osobe. Tamo gdje to ne pise opis nije tocan, tj. nije uredjivan. Za Badnjak sam malo gledao te laptope i V3 stvarno ima metalni finish i radi toga bolju vanjsku izradu od bilokojeg z50 Lenova koje sam gledao, a z50 Lenova ima u vise izvedbi, neki malo manje neki malo vise plasticni, ima tu i aluminija, ali na dodir se metal odmah prepozna, povrsina je hladnija i teze se zagrije od aluminija (to kazem iz iskustva sa coolerima koji su imali aluminij/metal mrezu). Ja sam prepoznao 2 vrste z50, mozda ih ima jos. Vidio sam i E5-771G Acera, uopce ne odaje dojam da je gore plastika, znaci isto neka mjesavina plastike i aluminija kao kod z50. Taj E5-771G je vec dosta forumasa kupilo, a najvise je popularan radi valjda najboljeg ekrana u tom rangu, znaci ne samo radi FHD nego i same kvalitete ekrana. z50 je fora kao i svaki Lenovo radi laganog pristupa komponentama od ispod. Znaci sva 3 laptopa su super pa ti biraj. Btw. imam 3 Acera u krugu familije i to najjeftiniji E5 (nekih par mjeseci), E1 (nekih pol god) koji je bio prije E5 i V5 (nekih 7 mjeseci), svi sljakalju za sada i nikakvih problema nije bilo. Ne preporucujem radi toga inace tolko Acere nego jer uz Lenovo za prosjecnog korisnika imaju najveci omjer ulozeno/dobiveno, a npr. Probook je bolji kad ti treba cista procesorska snaga za cim manje novce. Opet zavisi i u kojem rangu se gleda laptop i tak. Vrijedi jos reci da je svjetleca tipkovnica iz nekog razloga jako rijetka, javlja se jos u odredjenom modelu Lenova z710 i onda tek u gamerskim laptopima od 6500kn nadalje. To kazem za hrv. trziste sto sam proucavao do sad..

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 15:04 (The_Fichek).
11 godina
CrAsH58 kaže...

Pozdrav svima..

Kupujem notebook do nekih 6000 kn, može i sa njuškala samo da je pod garancijom.. išao bih do 14" max sa što boljim ekranom i rezolucijom.. za oko mi je zapeo Lenovo T440s, samo treba imati sreće i ne dobiti LG ekran koji je katastrofa.. Lenovo X1 Carbon također igra ulogu, samo ne hvale tipkovnicu al ajde.. očito se ne može sve..

E da, notebook bi mi trebao za zezanje s virtualkama, znači da mogu nakrcati RAM, grafička nije toliko bitna, poželjno da je kvalitetna izrada notebooka (bussines), kako sam rekao ekran i da ima SSD..

Ova dva modela koja sam naveo ima intel inžinjering u Zadru za po 6000 kn.. renew..

Thx

Sa kojim tocno specifikacijama ta 2 modela mozes kupit za 6k ? Ako dolaze sa i3 onda je to preslabo. Ispod 6000kn imas Lenovo Flex 2 14" sa solidnim all-around i5-4210U, solidnom 840m grafom, IPS touch glossy FHD ekranom i zanimljivog dizajna, tj. moze se vrtit da bude kao i tablet. Jos se dobiju origigi win8.1 uz to: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+flex+2+14+ips

15 godina
neaktivan

Na temelju ovoga za lenovo z710 zaključujem da mi treba ova ladica od 9,5 mm

jel to točno? znam da sam vjerojatno već naporan, ali želim u sve bit siguran pa provjeravam dvaput

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nazdravlje vam feste svima, posebno Ficheku - legendi foruma.

Imam oko 7000kn, sto cu kupit? Volio bi FHD rezu, 15"

Fala, zivjeli

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
CrAsH58 kaže...

Pozdrav svima..

Thx

Sa kojim tocno specifikacijama ta 2 modela mozes kupit za 6k ? Ako dolaze sa i3 onda je to preslabo. Ispod 6000kn imas Lenovo Flex 2 14" sa solidnim all-around i5-4210U, solidnom 840m grafom, IPS touch glossy FHD ekranom i zanimljivog dizajna, tj. moze se vrtit da bude kao i tablet. Jos se dobiju origigi win8.1 uz to: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+flex+2+14+ips

Nešto slično ovome.. http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/thinkpad-carbon-x1-najtanji-14-ultrabook-i7-3.2ghz-256gb-ssd-8gb-oglas-13712552

Neznam točno koji i7 proc, ali je 8Gb rama i 256 SSD..

Gledao sam taj Flex, neki dan sam radio na Lenovo Yogi i nisam baš bio oduševljen.. više volim poslovne modele..

11 godina
oceanspirit kaže...

Nazdravlje vam feste svima, posebno Ficheku - legendi foruma.

Imam oko 7000kn, sto cu kupit? Volio bi FHD rezu, 15"

Fala, zivjeli

Živio i ti nama. Reci namjenu za početak.

11 godina

@cola777

Ja bih rekao da je. Za 200% sigurnosti pitaj roby27 na pp za svaki slucaj. Silverstone je dobar brand, jos 24 mjeseci jamstva, jos aluminij, najs.

@oceanspirit

Hah, hvala xD Zivio. Kao sto kolega rece, najbitnija je namjena, ako si gamer onda je preporuka vrlo jasna: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+15.6

@CrAsH58

To sa njuskala je super ponuda i vrijedno detaljnog pregleda uzivo prije kupovine. Vidi sto je sa tim pa javi kako je proslo. To nije onaj pravi i7 sa 8 jezgri, nego stedljivac, ali skoro pa najbolji stedljivi procesor. Nikakav M procesor nemoze ic u tako tanki laptop. Interesantni su i razni stedljivi Haswell i5 procesori, tj. one nabrijane verzije stedljivih i5 koji bi bili jaki kao taj i7. Posebno je interesantan i5-4250U sa Iris Pro grafom, taj dolazi u nekom Macbooku, neznam kojem tocno. Bilosta sa i3, znaci bez turbo boosta mislim da te nebi zadovoljilo kad vec gledas savrseni 14".

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 22:20 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pitao sam po forumima i zvao trgovinu, čini se sve ok.. Laptopi su renew, pod garancijom worldwide, idu po narudžbi.. ima još dosta izbora.. mislim da ću uzet ili t440s ili X1, jer za te novce ne postoji bolje.. javim sad poslije nove kako će proći.. možda je i z***b.. :)

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@cola777

Ja bih rekao da je. Za 200% sigurnosti pitaj roby27 na pp za svaki slucaj. Silverstone je dobar brand, jos 24 mjeseci jamstva, jos aluminij, najs.

jest provjerio sam na jednom forumu još to je ta od 9.5 mm, uglavnom naručio sam taj caddy iz centro.hr, a laptop+ssd sutra najkasnije prekostura sa compuniverse, pa postam par slika kad to dobijem čisto da nam tema ne bude monotona, hvala još jednom

14 godina
protjeran

trebam preporuku laptopa do 5000, max 5500 kn, namjena igranje, bitno mi je da ima osvjetljenu tipkovnicu, dal bi se moglo mozda nesto s gtx 850m pronaci?
unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebao bi mi prijenosnik za cirka 4000-4500 kn uglavnom namijenjen igranju, FHD rezolucija nije potrebna.

Malo sam čitao temu i čini mi se  da za taj cijenovni rang najviše bi mi se isplatio  Acer aspire E5, i5-4210m(3.20), gt840m za 4385 kn.

Ako ima neko bolju preporuku bio bih mu veoma zahvalan.

1 0 hvala 0
11 godina
ibosilj kaže...

trebam preporuku laptopa do 5000, max 5500 kn, namjena igranje, bitno mi je da ima osvjetljenu tipkovnicu, dal bi se moglo mozda nesto s gtx 850m pronaci?
unaprijed hvala 

Kratko i jasno ti tražiš upravo ovo. Jedini problem je što nema osvijetljenu tipkovnicu, ali mislim da ovakve komponente za ovu cijenu su odlična ponuda i ako si više gamerski tip onda su ti sigurno na 1. mjestu performanse, a tek onda ostalo.

EDIT: Koliko ja znam prvi gamerski orijentiran laptop sa osvijetljenom tipkovnicom je y50 dok su neki jeftiniji ne baš gamerski orijentirani (neka me kolege isprave ako griješim). Inače koliko vidim sad je u điru y50 sa 4 GB DDR5 pa je malo poskupio, a i u adm ima za samo 100kn skuplje IPS varijanta ili čak za malo manje od 200kn skuplje UHD IPS varijanta. Trebalo bi to malo provjeriti, pogotovo ovo za UHD. link 

EDIT 2: Sad vidim da ovaj FHD nije IPS, pa mi je sad još čudnije da je UHD IPS ovako jeftin. Svakako bi trebalo provjeriti. 

Inače ibosilj ovo se sve ne odnosi nužno samo na tebe. Ti za početak ozbiljno razmisli o linkanom asusu na početku mog komentara.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 0:35 (AirLive).
11 godina

@Pepi102

Da, taj Acer je definitivno najbolji za igranje u tom i skupljem rangu, a jace performanse bi dobio tek od 5500kn. Ako bi bilo ikakvih nepozeljnih grijanja (moguce, nista alarmantno, nema brige) kupi si cooler koji ti uostalom taman popuni budzet ili jednostavno stavis proc na balanced, ali mislim da do takve mjere nece trebat posezat. To ti sve kazem jer ima slabo informacija i reviewova, no E5 serija se do sada pokazala vrlo uspjesnom, iako niti u jedan E5 Acer osim toga nije stavljen M proc koji vise grije od U.

@CrAsH58

Javi tocne specifikacije T440S i sto jos tocno imaju u ponudi, iako bi taj Carbon X1 trebao biti nedostizan za 6000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 1:17 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Meni se je isto tako činilo, onda sam se malo raspitao, zvao trgovinu, za sad se čini sve ok.

Poslao sam im mail da vidim što sve imaju u ponudi pa javim..

10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Vjerovatno ću taj laptop onda i kupit, nego, vidim da taj proc ima dvije jezgre, dali će imati kakvih problema sa procesorski intenzivnijim igrama poput bf3 i arme, ili se to sve rješava putem magične intelove arhitekture?{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 12:06 (Pepi102).
11 godina

Magicna intelova arhitektura naravno xD Definitivno ces moc fino vrtit te igre, ali ne na FHD nego na HD, to sigurno, dok ces hrpetinu starijih igara moc vrtit na FHD rezoluciji. Npr. Dotu2 bi trebao rasturat na FHD ako je ja igram sa 750M i i5-4200U. Ako te tjesi, cak i sa spomenutim laptopom od 5500kn (i7-4710HQ, 850m) nebi mogo fluidno igrat BF3/4, za Arma neznam jer te igre ubijaju hardver i pokazatelj su snage kod puno jacih desktop grafickih. I jos jedna informacija za svaki slucaj, kad ides igrat na HD rezi, a imas FHD rezu difoltnu kao kod Acera, prvo trebas promijenit rezu van igre na desktopu, zatim u igri.

13 godina
neaktivan

E ljudibja narucujem taj s i7,valjda necu pogrijesit

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Specifikacije Lenova T440s su:

i5-4300U(2.9GHz), 4GB RAM, 500GB 7200rpm HD, 14.1in 1600x900 LCD, Intel HD Graphics, Intel 802.11 ac abgn wireless, WWAN option, Bluetooth, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure Chip, Fingerprint reader, Camera, 3c Li-Poly, Win7 Pro 64
+ moguća nadograda za 700kn + pdv za 256 GB SSD..
Čekam još da mi jave cijenu..
6500 kn
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 14:50 (CrAsH58).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice