Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
AlterEgo22 kaže...

Procesor je AMD A6-3400M APU 4CPUs - 1.4 GHz

Rama imam 4 Gb, a graficka mislim da je integrirana AMD Radeon HD6520G.

Da, imas bolji izbor, ali bi morao malo protegnuti budzet. Za 2700kn imas Acer Aspire E1-532G kojeg na nabavi.net nema za te novce, a bilo je, ali se nadje ako upises "e1-532g akcija" na google, npr. ovako iz elipsa. Na sluzbenoj stranici mozes vidjeti kako tocno izgleda laptop, a ovdje imas review istog modela samo bez zasebne graficke. Trenutno barem meni taj review ne izgleda kako inace izgleda u smislu poretka texta i slika, neznam oce tebi radit, ali se vidi i dalje text i slike.

Cak je i integrirana grafa tog laptopa malo bolja od tvoje, iako malo, a ono bitnije je da je 8670m vec dosta bolja. Proc je najnovije intelove Haswell arhitekture pentium 3556U. Vise o njemu malo kasnije.

Eh sada, preporucujem da se jos protegnete na 3000kn jer se za te pare moze dobit 8750m graficka koja je dost bolja i od 8670m, a rezultati se fino vide na notebookchecku. Tu mozes gledati rezultate i drugih navedenih grafi i vidjet ces koliko je 8750m bolja grafa. Problem je sto za tih 3000kn neces dobiti najbolji proc uz grafu, znaci radi se o HP Probooku 455 (imaju 2 dobra ducana sa istom cijenom tako da necu reklamirat nikog). Ovdje je razlika izmedju procesora u tom i tvom laptopu, a ovdje ugrubo razlika vise prikazana pomocu brojeva. Znaci taj tvoj stari proc ima cak 4 jezgre, a godinu dana noviji proc u probooku 2 jezgre. Doduse te 2 jezgre imaju clock od 2.5Ghz, a turboclock od 3.0Ghz i nesto noviju arhitekturu, dok tvoj stariji proc ima 1.4Ghz clock, a 2.3Ghz turboclock. Znaci tu je to negdje. Kako jos uvijek vecina igri nema koristi od vise od 2 jezgre u vecini igara bi imao prednost sa procom u probooku u igrama. Naravno da je radi zasebne 8750m graficke probook puno puno bolji za igre, ali sam htio docarat malo i razliku u procesorima. Evo razlike izmedju pentiuma u aceru i a4-4300m: klik1, klik2. Tu je to negdje, vjerujem amd malo bolji cisto za gaming.

Eh sad za 3100kn ima jedan stariji acer (slika na stranici je pogresna, radi se o ovom), ali isto dobar sa nvidia 740m grafom koja je konkurencija 8750m, u nekim igrama bolja u nekima ne, gledaj notebookcheck opet. Npr. bolja je za assassins creed, losija za dotu2 i tako. Budes sam vidio i pazi naravno da klikom na brojeve fps-eva gledas s kojim su procesorima testirane graficke jer nije isto testirao ti grafu sa i7, i5, i3 ili pentiumom!

Veca razlika nego u grafickim karticama za gaming u odnosu na HP Probook 455 je u procesoru, iako ni ona nije velika: klik1, klik2. S jedne strane imas AMD sa skoro 2x vecim clockom sto je bolje za igre, a s druge strane intel sa vise cache-a i vise threadova a slabijim single-core performansom sto je inace netipicno kad se usporedjuju intel i AMD. Iz toga svega ja bi rekao da je AMD samo malo bolji za igre (jer vecina igrica, pogotovo starijih, ipak ne koristi vise od 2 jezgre, a one koje koriste vise od 2 jezgre tak i tak nebi bas mogao vrtiti sa navedenim intelom jer su to zahtjevne igre..). S druge strane kad se uzme veci zbir igrica 740m je ipak malo bolja od 8750m tako da tu sad nastaje dvojba koju bi rjesio time sto je Probook 455 bolje izrade i nesto kvalitetniji od acera e1-570g.

To zadnje, tesko pitanje koji je bolji za gaming sam pitao robya pa cemo vidjet jos, a u svakom slucaju ti preporucujem da protegnes budzet barem za 200kn, iako bi ti se cisto za igranje puno vise isplatilo podic budzet na 3000/3100kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 15:18 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...

Da, ima puno bolje u svakom smislu jednog laptopa: Acer v3-772g Best buy, od izrade i lakog odrzavanja i upgrejdanja do multimedie/igranja/rada u tom i skupljem cijenovnom rangu. 17.3" ekran je ispostovan. Do 5500kn su modeli sa HD rezolucijom, a od 5500kn su isti sa FHD rezolucijom i 2gb rama vise.

predlozio sam taj prijatelju... "ali ovaj ima 12 GB rama", imas li jos neke dobre argumente da ga razuvjerim :D :D

11 godina
msimu666 kaže...
The_Fichek kaže...

Da, ima puno bolje u svakom smislu jednog laptopa: Acer v3-772g Best buy, od izrade i lakog odrzavanja i upgrejdanja do multimedie/igranja/rada u tom i skupljem cijenovnom rangu. 17.3" ekran je ispostovan. Do 5500kn su modeli sa HD rezolucijom, a od 5500kn su isti sa FHD rezolucijom i 2gb rama vise.

predlozio sam taj prijatelju... "ali ovaj ima 12 GB rama", imas li jos neke dobre argumente da ga razuvjerim :D :D

Je li tvoj prijatelj MrSapphire sa foruma? jer isti mi se javio i rekao da ce ipak ici na Acera.

Neznam o kojem laptopu sa 12gb rama pricas uopce? Inace sve dalje od 8gb rama je overkill i to vrijedi za sve igre trenutno. Dalje od 8gb rama se gleda samo ako znas sto ce ti, npr. za neke najzahtijevnije radnje kao sto su adobe suit programi, cim brza video obrada, nekakav 3D zahtjevni autocad, NASA istrazivanje xD itd.

15 godina
The_Fichek kaže...
msimu666 kaže...
The_Fichek kaže...

Je li tvoj prijatelj MrSapphire sa foruma? jer isti mi se javio i rekao da ce ipak ici na Acera.

Neznam o kojem laptopu sa 12gb rama pricas uopce? Inace sve dalje od 8gb rama je overkill i to vrijedi za sve igre trenutno. Dalje od 8gb rama se gleda samo ako znas sto ce ti, npr. za neke najzahtijevnije radnje kao sto su adobe suit programi, cim brza video obrada, nekakav 3D zahtjevni autocad, NASA istrazivanje xD itd.

o ovom. ma nije, a to za rame sam mu i ja reka!

11 godina
neaktivan

Hvala na ovako super objasnjenom odgovoru, ali problem je sto i ovih 2500 je jedva nagurano :D

Tako da nebi prilazio tu cifru. Prijatelj koji se koliko-toliko razumije u laptope mi je preporucio ova dva do te cijene? Sto kazete? 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=11067

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13935

EDIT: Vas prijedlog do 2500 kuna bi bio? Znaci ako dodam 200 kuna najbolje sto mogu dobiti za te pare je ovaj spomenuti ACER?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 15:41 (AlterEgo22).
11 godina

@msimu666

Neznam sta rec osim da Acer ima bolju izradu, bolji procesor, bolju graficku. Ako mu to nije dosta neznam sta je. Kaj se rama tice 6GB ce biti dosta za apsolutno sve normalne radnje, max. brzinu windowsa 8 i 99% igrica. Ako ce minimalni zahtjev nekih igrica biti 8gb neka si kupi jos 2 ili kolko vec zeli GB rama, Acer ionak ima cak 4 slota za rame u sebi, a ak se moze protegnuti moze ici i na model za 5500kn sa 8gb rama i onim bitnijim, FHD rezolucijom. Samo napomena za svaki slucaj iako vjerujem da to znas, a za prijatelja neznam heh. Kod vece rezolucije se ne radi o tome da su sitnija slova jer se to da lako podesit, nego se radi o nesto vecoj ostrini slike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 15:46 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ja se odlucio za asusa g550jk sa i7 procom :) koje drivere kada kupim trebam instalirat, jel dobim neki disk sa driverima ili?

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
AlterEgo22 kaže...

Hvala na ovako super objasnjenom odgovoru, ali problem je sto i ovih 2500 je jedva nagurano :D

Tako da nebi prilazio tu cifru. Prijatelj koji se koliko-toliko razumije u laptope mi je preporucio ova dva do te cijene? Sto kazete? 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=11067

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13935

EDIT: Vas prijedlog do 2500 kuna bi bio? Znaci ako dodam 200 kuna najbolje sto mogu dobiti za te pare je ovaj spomenuti ACER?

Koliko muke uzalud x)

Losi su prijedlozi ne samo za nekakav budzet budzet gaming nego i za sve ostalo jer ti Asusi su jako slabi za odrzavanje i ciscenje. Jedino cemu mozes pristupiti jesu hard disk i rami sto je lose, tj. nije dovoljno. Inace zasebna 710m grafa u drugom asusu je par posto bolja od one koje vec imas u svom laptopu.

Topla preporuka da se onda strpite ili nesto pa ici barem na onog acera za 2700kn jer bi s njim imao razlike u odnosu na svoj laptop, iako su to sve budzet budzet grafe. Znaci sa 8670m bi nove igre mogao igrat na low settings, one malo starije neke na low neke na medium, a one jos starije mozda na high nemam pojma. Mislim da ti sam mozes bolje pretpostavit koliko bi to bolje bilo jer iz iskustva mozes reci koliko bi bilo nesto 50% bolje u odnosu na tvoju integriranu grafu i igre koje igras s njom.

8750m grafa je prakticki puno bolja i ista se moze naci i u cijenovnom rangu do 5000kn sto govori kolko je dobra za jednu budzet laptop graficku. Nisam siguran ali mislim da bi ta 8750m mogla raditi u duelu sa 7420G  integriranom grafom u a4-4300m procu, naravno da takav dual gpu sustav nece uvijek donijet +fps, ali ce u nekim igrama dovesti do malo veceg fps.

Stoga mislim da jednostavno ne pozurujete kupnju i strpite se, probaj nekako ustedit novce ili ih zaraditi neznam. Mislim da je probook 455 najjeftinija best buy opcija za laptop gejmanje, a dobio bi i vrhunsku izradu jednog laptopa za te novce.

Jos jedan savjet. Ako bi se tako strpili sa laptopom ili cak ne strpili za 2500/3000kn mozes sloziti daleko bolju konfiguraciju drito za igranje u odnosu na probook 455. Iznenadio bi se sto se da slozit za te novce, tako da zapravo mislim da je upravo to najbolje rjesenje ako ti nije potrebna prenosivost !

Ako bi isao na takvo sto predlozio bih ti da ides na nesto sa intelovim pentium g3258 procesorom kojeg ima za 500kn a ima nevidjene performanse u tom cijenovnom rangu za intela. Naime radi se o procu koji je izbacen na trziste da obiljezi 20. godisnjicu postojanja pentium procova. Isti se da clockat i onda radi cuda u odnosu na skuplje desktop intel i3 i neke amd desktop quad corove. Povodom toga ima nekih jeftinijih maticnih ploca koje su otkljucane za clockanje samo za taj procesor i tako. Stvarno bi se dala slozit super konfa za igranje za 2500/3000kn. Netrebam ni govorit da imas desktop grafickih oko 1000kn koje su na razini najjacih laptop grafickih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 17:04 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Kupujem 17" laptop za posao (nezahtjevan) i igre. Koliko sam shvatio čitajući ovdje, i7 U procesori iliti štedni su otprilike u rangu onih neštednih i5 po performansama. Zanima me ako se npr. jedan Dell inspiron ili ASUS s tim štednim i7 procom grije manje nego neki isti model s neštednim i5? Ako u igrama (ne igram baš neke najzahtjevnije) ne bi osjetio neku posebnu razliku, i ako se manje grije to mi se čini prihvatljiva varijanta. Tim više što mi je laptop u pogonu od ujutro do popodne zbog posla, a onda još i poslije uvijek netko čačka po njemu, možda nije zanemariva ni manja potrošnja struje s štednim procesorima. Volio bi da mi netko da svoje mišljenje o tome, možda sam ja i krivo shvatio

0 0 hvala 0
11 godina
lučina kaže...

Kupujem 17" laptop za posao (nezahtjevan) i igre. Koliko sam shvatio čitajući ovdje, i7 U procesori iliti štedni su otprilike u rangu onih neštednih i5 po performansama. Zanima me ako se npr. jedan Dell inspiron ili ASUS s tim štednim i7 procom grije manje nego neki isti model s neštednim i5? Ako u igrama (ne igram baš neke najzahtjevnije) ne bi osjetio neku posebnu razliku, i ako se manje grije to mi se čini prihvatljiva varijanta. Tim više što mi je laptop u pogonu od ujutro do popodne zbog posla, a onda još i poslije uvijek netko čačka po njemu, možda nije zanemariva ni manja potrošnja struje s štednim procesorima. Volio bi da mi netko da svoje mišljenje o tome, možda sam ja i krivo shvatio

Dobro si shvatio, al zato dell inspiron u svoje laptope stave nesto energetski neefikasnije radeon graficke pa ti to grijanje dodje na isto ako igras igre, a ako ih ne igras da, onda imas malo hladniji i efikasniji laptop, al nemaju svi laptopi istu izradu i hladjenje tako da je to vise objektivna poanta.

Poanta ULV stedljivih procova je najvise u tome da se dobije na cim duljem radu laptopa dok je istekan iz struje sto poslovnjaci narocito cijene.

Sto se Asusa tice modeli ispod n550jk (6300kn) su losi zbog lose izrade, tj. dostupnosti komponenti, pogotovo 17.3" Asusi kojima sam nemozes pristupit niti jednoj komponenti nego moras nosit na servis laptop.

Takodjer laptopi sa nestedljivim procovima koji su samo za 20W vruci od stedljivih u sebi najcesce imaju dobro rjesenje za to u smislu hladjenja, npr. 2 ventilatora i dobro odvodjenje topline kao kod Acera i tako. Uostalom bili stedljivi ili ne novi Haswell procesori radi efikasnosti imaju dobru regulaciju topline. Kupnja vanjskog laptop hladnjaka/stalka od 200kn u slucaju nezeljenog zagrijavanja isto moze bit dobar ulog ako je pocetna cijena laptopa razumna.

Moje pitanje je koliki je budzet i je li bitno da od jutra do podneva laptop radi bez kablova na poslu te da li je 17.3" obavezan uvjet, jer npr. ima dobrih novih lenova sa stedljivim procovima i solidnim grafickama za razumne novce, kao npr. ovaj Inace procesoru se lako dignu jezgre na najvecu mogucu frekvenciju od 2.6-2.7Ghz klikom na high performans mod na ikonu baterije tako da je moguce i stedit i ne stedit proc. Ako ta stedljivost nije bitna i 17.3" ekran je uvjet onda je best buy acer v3-772g koji ima za pola klase bolji hardver nego u lenovu (najvise u smislu nesto bolje grafe za igranje u aceru), ali se sa FHD ekranom moze naci od 5500kn, dok Lenovo vec ima FHD ekran i to je rijedak primjer laptopa, pogotovo tako solidnog, koji ima FHD rezoluciju ispod 5000kn. Izrada acera je takodjer kvalitetna i malo bolja u smislu nadogradnje (npr. ima slot za SSD, dok bi se kod Lenova i vecine drugih laptopa trebao micati opticki uredjaj pa staviti jeftina ladica za SSD za SSD nadogradnju).

*Rezultati 840m, 750m grafickih (Skrolati dole i onda klikom na brojeve fps-eva vidjeti s kojim procesorima su testirane graficke i to isto uzeti u obzir).

Slobodno pitajte ako ima dodatnih pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 23:49 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

najprije hvala na detaljnom odgovoru. Bađet je cca 7.000 kn (moram potrošit poticaj za samozapošljavanje), Laptop je skoro stalno uštekan u struju (razmišljam i o nabavi stolnog računala, ali malo mi je prostor problem), 17" mi je nekako glavna vodilja, pogledam koju utakmicu na kompu, a ipak je to bolje  ako je veće. Ta acer je stvarno dobar za te novce, uklapa se u bađet i ako uzmem FHD i hladnjak i malo SSDa. Jel ti hladnjaci dobro funkcioniraju?

A Dell ne postoji s GeForce?

Asus n550 jk i skuplji od 6.300 su znači ok po kvaliteti i dostupnosti komponenata?

11 godina
lučina kaže...

najprije hvala na detaljnom odgovoru. Bađet je cca 7.000 kn (moram potrošit poticaj za samozapošljavanje), Laptop je skoro stalno uštekan u struju (razmišljam i o nabavi stolnog računala, ali malo mi je prostor problem), 17" mi je nekako glavna vodilja, pogledam koju utakmicu na kompu, a ipak je to bolje  ako je veće. Ta acer je stvarno dobar za te novce, uklapa se u bađet i ako uzmem FHD i hladnjak i malo SSDa. Jel ti hladnjaci dobro funkcioniraju?

A Dell ne postoji s GeForce?

Asus n550 jk i skuplji od 6.300 su znači ok po kvaliteti i dostupnosti komponenata?

Ima ponesto coolera koji su funkcionalni do cca. 200kn i malo vise. Mogu ti ih predloziti, ali prvo preporucujem da kupis laptop pa vidis hoce li biti potrebe za time.

Da, od n550jk i sa njim pa nadalje su Asusi jako kvalitetni po svemu, pogotovo IPS ekranu kojeg ima samo npr. jos u mom aceru v5-573g i nekim starijim slicnim acerima, ali oni nisu nimalo isplativi pored tog Asusa. Ja sam tog acera kupio prek njuskala pa se nemoj vodit prema tome.

Dell Inspirona nazalost nema sa nvidijom da pa ti zbog toga i ne preporucujem Della, pogotovo kako imas tako fleksibilan budzet.

Moras li potrositi budzet bas na laptop ili to moze biti na bilokakvo racunalo i moze li npr. ici i na racunalo i na laptop??? I koliko se tocno mora potrositi da ne bi ostao zakinut za taj poticaj?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 0:10 (The_Fichek).
13 godina

Fichek pomagaj.

Koji procesor ima Acer E1-510?

http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/?page=1 ovdje kažu Intel celeron N2820

http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E1-510.120999.0.html a ovdje kažu N2920...

Komp bi služio za lagano surfanje, youtube... I koji proc od ova dva je bolji za takve lagane uvjete u idućih ~4 godine?

EDIT: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-N2920-vs-Intel-Celeron-N2820#specs ovdje vele da GPU na N2920 radi na višem taktu...

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 0:24 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Moze neka preporuka laptopa, cijena do 3000-3500 kuna,

Laptop mi treba prvenstveno za faks, ali uz to bih htjeo samo da moze pokreniti igricu Dota 2.

Toliko

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Spiridon kaže...

Fichek pomagaj.

Koji procesor ima Acer E1-510?

http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/?page=1 ovdje kažu Intel celeron N2820

http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E1-510.120999.0.html a ovdje kažu N2920...

Komp bi služio za lagano surfanje, youtube... I koji proc od ova dva je bolji za takve lagane uvjete u idućih ~4 godine?

Jedan model najcesce dolazi u vise opcija, tj. sa razlicitim specifikacijama tako da ima vise verzija tog acera da.

Koliki je budzet, zelis li windowse itd. Prvo odgovori na ta pitanja pa cu ti uz acera i to onog najboljeg koji se nudi ponuditi i druge opcije. Naravno zanima li te mozda bilokakvo igranje, npr. barem neke starije igrice ili nesto. I zanima li te mozda 17.3" ekran jer bas sam sad malo gledao i ima okej lenovo g710 za 2900kn koji bi dobro posluzio za lagane uvjete, a ima veci ekran. Jedini problem bi bio kasnije sto ima malo skuplje produljenje jamstva nego acer, ali to produljenje jamstva se moze obaviti bilokada dok ne krene zadnji mjesec redovnog jamstva.

11 godina
ToMisLaW kaže...

Pozdrav,

Moze neka preporuka laptopa, cijena do 3000-3500 kuna,

Laptop mi treba prvenstveno za faks, ali uz to bih htjeo samo da moze pokreniti igricu Dota 2.

Toliko

Hvala

Tomislawe dota fanu :D Za dotu2 i to sve sto si naveo ti je savrsen ovaj Lenovo g510, samo 100kn van budzeta. To ti je najjeftiniji trenutno na trzistu sto se tice placanja gotovinom, ako ces ici na rate idi na istog u Linksu za 3700kn. 8750m grafa drzi odlicnih 60fps za Dotu2 na medium settingsima sto mozes vidjeti na notebookcheku te je tocno za dotu2 superiorna u odnosu na konkurentnu nvidia 740m.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 0:32 (The_Fichek).
13 godina

Pa nekih ~2700 kn sa 3 god jamstva i Windowsima kao ovaj u Emmezeti. Ili nešto manje. Igranje ide na desktopu, ne bih igrao na laptopu.

Hvala.

Ekran nije bitan.

plaćanje kešom.

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 0:31 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moram još u ponedjeljak provjeriti par stvari koliko mi točno dođu pa ću znat i točno koliko mi ostane za računalo, ali cifra će biti 7.000 - 7.500 kn. Može biti bilo kakvo, dakle stolno, prijenosno, all-in-one. Nisam provjeravao ako bi mogao uzet dva kompa, ali mislim da ni nebi jer već imam laptop star pola godine, koji je bio jeftiniji, pa računam da mi n trebaju još 2 jeftina, bolje 1 pravi. U biti ne bo ni kupovao comp, ali mi ne daju da potrošim na neke stvari koje mi trebaju pa moram potrošit lovu na stvari koje mi nisu neophodne, ali će opet dobro doć.

Dakle, ostajemo onda na Aceru i Asusu što se laptopa tiče. I hladnjak moram odmah stavit u troškovnik ako ga želim kupit s poticajem.

Što se tiče stolnog računala , interesantna su mi malo niža kućišta, nešto kao ovo ili ovo, tako mi prostor zahtijeva.

11 godina
lučina kaže...

Moram još u ponedjeljak provjeriti par stvari koliko mi točno dođu pa ću znat i točno koliko mi ostane za računalo, ali cifra će biti 7.000 - 7.500 kn. Može biti bilo kakvo, dakle stolno, prijenosno, all-in-one. Nisam provjeravao ako bi mogao uzet dva kompa, ali mislim da ni nebi jer već imam laptop star pola godine, koji je bio jeftiniji, pa računam da mi n trebaju još 2 jeftina, bolje 1 pravi. U biti ne bo ni kupovao comp, ali mi ne daju da potrošim na neke stvari koje mi trebaju pa moram potrošit lovu na stvari koje mi nisu neophodne, ali će opet dobro doć.

Dakle, ostajemo onda na Aceru i Asusu što se laptopa tiče. I hladnjak moram odmah stavit u troškovnik ako ga želim kupit s poticajem.

Što se tiče stolnog računala , interesantna su mi malo niža kućišta, nešto kao ovo ili ovo, tako mi prostor zahtijeva.

Da, upravo to su kucista koja bi bila super za tebe, ima i puno jeftinijih, a nesto slabijih. Ta koja si linkao su vise vrhunska mini kucista, a mislim da je izasla i nova node serija.

Pitanje je moras li ti upisati u troskovnik sto ces tocno kupiti prije nego dobijes poticaj ili je postupak obrnut? Jer ako je ovo prvo onda bi se trebao dobro smisliti sto i kako uzeti. Za 7000-7500kn mozes sloziti bijesno racunalo za gaming sa mini kucistem ili super racunalo za gaming sa mini kucistem i jos jedan solidan 17,3" HD laptop za office, multimediju, npr. ovaj Lenovo g710 za kojeg ti kao i za svaki drugi noviji ne-gaming laptop nebi trebao vanjski cooler.

Btw. koji trenutno laptop imas? I nemoj gledati all-in-one racunala jer su totalno neisplativa. Za taj budzet velim mozes uzeti i komp i laptop pa i super monitor!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 0:43 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

u troškovnik nasreću nemoram specificirat, samo napišem računalo - 7.000 kn. 

Skloniji sam ovoj prvoj varijanti s bijesnim računalom, jer 3 računala bi mi stvarno bila previše. Sada imam omraženi HP Pavilion 17 Notebook PC AMD A4-5000 APU with Radeon(TM) HD Graphics, za kojeg će vjerojatno 90% ljudi ovdje reć da je zadnje smeće, ali ja sam zasad superzadovoljan za ovo što mi treba. Mogao bi jednog prodat, ali vjerojatno ne bi mogao ove nove, a za ovog sad već polovnog ne bi dobio baš neke pare (koštao je 3000 kn prije pola godine)

Kod slaganja neke konfihuracije opet bi mi fokus bio na monitor (barem 23"), vidio sam da neki spominju IPS (ako je to samo da se bolje vidi iskosa nije mi presudno), da bude sve kako treba da traje , dakle dobro napajanje, hlađenje (opet ja ), da nema velike buke od ventilatora...

11 godina
Spiridon kaže...

Pa nekih ~2700 kn sa 3 god jamstva i Windowsima kao ovaj u Emmezeti. Ili nešto manje. Igranje ide na desktopu, ne bih igrao na laptopu.

Hvala.

Ekran nije bitan.

plaćanje kešom.

Hmm. Evo gledam po nabavi.net i uz onog acera e1-510 kojeg si linkao vidim jos samo izgleda novi Lenovo g50-70 (najjeftinija cijena, inace Portio je web shop Linksa di isto imaju taj Lenovo). Nasao sam i

istog lenova na youtube-u, a za acer mi se neda trazit sad.. Uglavnom i taj acer kojeg si nasao je noviji model i pazi samo jer modeli sa dnkk na kraju kao i taj kojeg si linkao ti nemaju opticki citac, a oni koji ga imaju zavrsavaju na mnkk kao npr. ovaj najjeftiniji sa windowsima ja mislim: link

Kako si rekao da imas desktop mislim da ti opticki citac nece biti dealbreaker pa preporucujem da se odlucis izmedju acera kojeg si linkao i Lenova kojeg sam ja linkao i da se odlucis na temelju izgleda i ekrana kojeg bi trebao moci vidjeti u ducanima posto imaju predinstalirane windowse. Kako je emmezeta web shop trazi na nabavi.net prvi iduci ducan koji ima tog e1-510 dnkk acera u poslovnici, a Lenovo mislim da mozes jasno vidjeti i u youtube recenziji. Isto tak mozes probat nac i za acera neki video review.

11 godina
lučina kaže...

u troškovnik nasreću nemoram specificirat, samo napišem računalo - 7.000 kn. 

Skloniji sam ovoj prvoj varijanti s bijesnim računalom, jer 3 računala bi mi stvarno bila previše. Sada imam omraženi HP Pavilion 17 Notebook PC AMD A4-5000 APU with Radeon(TM) HD Graphics, za kojeg će vjerojatno 90% ljudi ovdje reć da je zadnje smeće, ali ja sam zasad superzadovoljan za ovo što mi treba. Mogao bi jednog prodat, ali vjerojatno ne bi mogao ove nove, a za ovog sad već polovnog ne bi dobio baš neke pare (koštao je 3000 kn prije pola godine)

Kod slaganja neke konfihuracije opet bi mi fokus bio na monitor (barem 23"), vidio sam da neki spominju IPS (ako je to samo da se bolje vidi iskosa nije mi presudno), da bude sve kako treba da traje , dakle dobro napajanje, hlađenje (opet ja ), da nema velike buke od ventilatora...

Da imas super 23" IPS monitora kao npr. AOC i HP 23xi za 1150kn, 24" IPS Dell p2414h te 24" i cak 27" za cijenu 24" BenQ superbest buyeve koji nemaju neke opcije stalka kao Dell, ali imaju tu neku novu matricu koja nema IPS glow, izvrstan kontrast itd.

Uz takav monitor slozis  jako dobru gaming konfu, idi na ovu temu i oni ce ti sloziti best buy opciju, a ti im samo navedi npr. ako zelis future-proof stvar i tako neke zahtijeve jer ako to ne navedes oni ti izbace najvecu ulozeno/dobivenu stvar bez obzira na to bila maticna stara pola godine ili bila nova maticna koja ce podrzati nove generacije intela (broadwell) i brze ssd-ove u buducnosti. Reci im i da zelis sto bolji ili kakav vec mini case ili nesto, da ti je bitna tisina itd. Mislim da ces dobit super slozenu stvar.

Moras navest znaci tocno kaj zelis, a prije toga ti je mozda najbolje da se odlucis za monitor i to pitas na ovu temu ili robya na PM, iako sam ti ja vec nabrojao neke, tj. ja mislim sve best buyeve od 1-1.5k kn. Ako ti na temu slaganja konfi samo kazes da zelis i monitor oni ce se vise fokusirati na jaci komp, a malo slabiji monitor pa ti zato kazem da ovako radis.

*Kaj se tvog HP-a tice omrazen je samo jer je losiji u odnosu na noviju probook seriju i jer ima primjera sa musicama kod te serije. Najbitnije je da te laptop sluzi, a preporucujem da produljis jamstvo laptopu prije nego ti istekne zadnji mjesec redovnog jamstva cisto da se pokrijes: link Procitaj malo kaj pise na pocetku linka, kod nekih se ducana moras javiti nekakvom referentu cim se kupi laptop, a kod drugih kao npr. Linksa ja mislim mozes samo doc i rec zelim produljit jamstvo, ali nisam siguran.

** Vrijedi reci da su onaj Dell i BenQ monitori flicker-free sto jos uvijek nije cest slucaj kod drugih monitora te ces bas zato najvjerojatnije i od drugih dobiti te prijedloge ako ides na monitor ne samo do 1500, nego i do 2000kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 1:33 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

ok, hvala na pomoći, riješili smo se Della, a možda sam još i najbliži stolnom računalu, s obzirom da imam laptop. Monitor definitivno jedan od ova 4 (ovisno koliko ostane od budzeta kad mi slože konfu). S ovim malim Fractalom dođe mi skoro ko da imam all-in-one kakvog bi platio vjerojatno blizu 15.000 kn, odnosno koje ni ne postoji
Čitam malo tamo, često se spominje i5 4690 (3,5Ghz), vrijedi po tebi on toliko u odnosu i5 4440 (3,1Ghz)? Mislim, gdje ću to koristiti?

Što je flicker free?

2h je, vrijeme za krpe, pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 2:05 (lučina).
11 godina
lučina kaže...

ok, hvala na pomoći, riješili smo se Della, a možda sam još i najbliži stolnom računalu, s obzirom da imam laptop. Monitor definitivno jedan od ova 4 (ovisno koliko ostane od budzeta kad mi slože konfu). S ovim malim Fractalom dođe mi skoro ko da imam all-in-one kakvog bi platio vjerojatno blizu 15.000 kn, odnosno koje ni ne postoji
Čitam malo tamo, često se spominje i5 4690 (3,5Ghz), vrijedi po tebi on toliko u odnosu i5 4440 (3,1Ghz)? Mislim, gdje ću to koristiti?

Što je flicker free?

2h je, vrijeme za krpe, pozz

Flicker-free je ono da uopce nema onih crtica koje su bile na CRT monitoru, neznam kak da to velim, bolje objasnjenje bus dobio ak guglas. Tog flickera ima i na puno novih monitora, samo sto nije toliko zastupljen kao sto je to nekad bilo sa CRT monitorima. Prakticno flicker-free znaci 100% zdravo za oci, iako naravno da nie zdravo blejat neznam kolko sati u monitor..

Nema velike razlike u tim procovima. 400kn 300kn* razlike u cijeni ne opravdava sitnu prednost i5 4690. Najbolje da ta pitanja i bilosta drugo pitas na temu za slaganje konfi, a prije toga si izaberes monitor na onoj temi ili pitas robya na PM kao sto rekoh jer decki na tim temama i roby su svi veci strucnjaci od mene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 2:37 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
hurem kaže...

Molim vas preporuku za laptop do 4500/5000 (najviše 5500 kuna). Uglavnom bi se koristio za surfanje i igranje (Minecraft, GTA...). Zahvaljujem na pomoći!

Skrolaj samo malo gore.

Edit: Malo me zeznuo forum pa nije ispalo gore nego prosla stranica. Evo ti link posta da se ne izgubis x)

Znaci imas Lenovo z50-70 za 4650kn i Acer v3-772g za 5000kn sa HD rezolucijom, a za 5500kn nadalje sa FHD rezolucijom. To su definitivno 2, tj. 3 najveca best buya za multimediju i gaming u tom cijenovnom rangu. Obrazlozenja su ti u linkanom postu.

Hvala, vidjela sam ova dva laptopa, al s Acer-om sam imala loša iskustva, a Lenovo je bijelo :) Znaš li možda može li se negdje za Lenovo z50-70 produljiti garancija na 3 godine?

11 godina
hurem kaže...
The_Fichek kaže...
hurem kaže...

Molim vas preporuku za laptop do 4500/5000 (najviše 5500 kuna). Uglavnom bi se koristio za surfanje i igranje (Minecraft, GTA...). Zahvaljujem na pomoći!

Skrolaj samo malo gore.

Edit: Malo me zeznuo forum pa nije ispalo gore nego prosla stranica. Evo ti link posta da se ne izgubis x)

Znaci imas Lenovo z50-70 za 4650kn i Acer v3-772g za 5000kn sa HD rezolucijom, a za 5500kn nadalje sa FHD rezolucijom. To su definitivno 2, tj. 3 najveca best buya za multimediju i gaming u tom cijenovnom rangu. Obrazlozenja su ti u linkanom postu.

Hvala, vidjela sam ova dva laptopa, al s Acer-om sam imala loša iskustva, a Lenovo je bijelo :) Znaš li možda može li se negdje za Lenovo z50-70 produljiti garancija na 3 godine?

Sa Acerom su takodjer i mnogi drugi imali losa iskustva, ali se nova serija u koju spada doticni v3-772g stvarno poboljsala pogotovo u smislu izrade koja je sada bolja, pristupacnija i efikasnija.

Da, mozda ce ti trebati cooler za izivljavanje u zahtjevnijim igrama, ali cooler bi trebao i za svaki drugi laptop sa takvim "nestedljivim" komponentama, osim ROG asusa..

U tom postu kojeg cu opet linkat: klikni sam sve dalje objasnio, i za tocne rezultate u igricama sam stavio linkove i napisao za jamstvo.

Znaci jos jednom produljenje na 3god za lenovo: klik Nesto od zadnje 3 opcije bi to bilo. Neznam je li ova cijena od 550kn vrijedi za tocno Z seriju o kojoj pricamo, treba pitati, ali mislim da bi trebala vrijediti.

Zakljucno: za malo bolje performanse u igricama (najcesce se radi o nekih 5-10fps za najvise novije zahtjevne igre, gledati notebookcheck, dao sam link na linkanom postu, tako isto gledati i za 750m) je bolji acer. Lenovo dolazi sa manjim ekranom, ali i za skoro 900kn manje ako je zelja imati ekran sa FHD (1920x1080p pisem za svaki slucaj..) rezolucijom. Doduse razlika se malo smanjuje ako se u obzir uzme da lenovo ima 250kn skuplje (ako je 550kn tocna informacija iz superneta za tu Z seriju) produljenje na 3g nego acer. Naravno malo jaci hardver, malo veci ekran, malo bolja opcija nadogradnje i 2gb rama vise opravdavaju cijenu acera sa FHD rezom za 5500kn. Ako problem nije HD rezolucija onda je vise nego ocit izbor acer za 5000kn.

Za kraj, poanta samog Lenova je nesto vise prenosivija opcija u odnosu na malo starije serije. Stedljivost, tj. efikasnost procesora pa i graficke cine svoje u produljivanju rada dok laptop nije ustekan. Model je kilu laksi i nesto manji sa svih strana u odnosu na Acer koji je vise opcija za strastvenog gamera/gamericu :)

*Vidim da u onom postu nisam stavio review za acera, pa cu stavit ovdje. Isti je model kao ovaj o kojem pricamo samo sto taj sa notebookchecka ima monster specifikacije, ali izrada je ista, kao vrlo vjerojatno i sam ekran. Za lenovo z50-70 nisam nasao dobar review kako je model dosta nov, a

se moze vidjeti kako malo izgleda, isto tako preporucujem naci neki video za acera.

**Taj plavkasti ekran koji se vidi na videju za lenovo je problem i svih drugih TN matrica, ali to se u velikoj vecini slucajeva da lako rjesiti sa kalibracijom boja ili preko windowsa ili neznam cega, bas kao sto jako detaljno pise za acera na reviewu kojeg sam linkao. Meni je osobno pomoglo to njihovo strucno zapazanje za moj laptop i slika mi je bila bolja kad sam kalibrirao ekran prema njihovim savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 12:36 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
11 godina

Bolji je ovaj prvi sa 710m nvidia grafom, ali ti sa tim laptopom gotovo da neces dobiti nikakve bolje performanse u igrama u odnosu na laptop koji vec imas!

Neznam jesam li ti rekao, mislim da jesam, ti asusi su iznimno losi za odrzavanje i ciscenje. Upadne ti malo prasine medju ventilatore, nemres ih pocistit, odes u servis, oni te opljackaju i sto si dobio, nista, a za te pare za koje ce te opljackat si mogao ici na barem malo bolji laptop za igranje kao onaj acer kojeg sam spomenuo ili npr. ovaj: Acer E1-530G koji je u stvarnom svijetu i nesto bolji za novije igre od onog acera sa 8670m grafom kojeg sam ti preporucio. Ovako ustvari izgleda taj acer: sluzbena stranica Iz toga mislim da je noviji od Acera E1-532G kojeg sam ti predlozio prije iako je u 530G stariji, ali jednako dobar procesor kao u 532g. Gledajuc rezultate 720m i 8670m i naravno pazeci na to s kojim su procesorima testirane kao sto rekoh klikom na brojeve fps-eva vidjet ces da je 720m malo bolja za igranje, a ima i bolji suport i drivere tako da ti ja preporucujem da za igranje ides barem na ACER E1-530G jer sa jeftinijim laptopima ti gotovo da nista neces dobiti bolje za gejmanje u odnosu na svoj laptop!!

Nisi dao nikakav komentar za konfu, za 2500-2700kn se da slozit puno bolji sustav za igranje od navedenih acera ! Taj dio za konfu sam dodatno napisao u zadnjem postu namjenjenom tebi pa mozda nisi vidio, uglavnom provjeri zavrsetak post-a

11 godina
neaktivan

Hvala ti ko bratu :)

Ma stvar u tome da sam cuo da svi pljuju po Acerima, ja ga osobno nisam imao, ali kazu da su jako losa kucista, pregrijavanje, te da su za multiprocesing jako lose.

Sad ne znam, ako vi predlazete Acer, onda bi mogao ici na njega jer vidim da se razumijete u sve sto pricate, a nije toliko skuplji od recimo ovog ASUS-a što sam stavio link.

Vidio sam ovo za stolno računalo, ali pošto sam student, laptop mi je prijeko potreban.

EDIT: Znaci bolje uzet ovaj Acer530 nego 532? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 13:53 (AlterEgo22).
11 godina
AlterEgo22 kaže...

Hvala ti ko bratu :)

Ma stvar u tome da sam cuo da svi pljuju po Acerima, ja ga osobno nisam imao, ali kazu da su jako losa kucista, pregrijavanje, te da su za multiprocesing jako lose.

Sad ne znam, ako vi predlazete Acer, onda bi mogao ici na njega jer vidim da se razumijete u sve sto pricate, a nije toliko skuplji od recimo ovog ASUS-a što sam stavio link.

Vidio sam ovo za stolno računalo, ali pošto sam student, laptop mi je prijeko potreban.

Ovaj zadnji kojeg sam ti predlozio mislim da ima nesto bolju izradu ako je to noviji model, a trebao bi biti prema izgledu. Mozes zvati acer.hr i pitati ih koji je noviji.

To su inace jako stedljivi procesori (15-17W) i jedino sto se moze zagrijat je zasebna graficka, ali ni one ne trose puno (nvidia 720m - cca. 25W, radeon 8670m - 15W) tako da ti cak i da imas neznam kakvu izradu nemas neko posebno grijanje. To famozno grijanje inace jako jednostavno rjesis ako ce doc do njega kupnjom jeftinih coolera ili tako da jednostavno ispod stavis komad drveta, al vjerujem da to nece bit potrebno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 15:03 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice