Procesor je AMD A6-3400M APU 4CPUs - 1.4 GHz
Rama imam 4 Gb, a graficka mislim da je integrirana AMD Radeon HD6520G.
Da, imas bolji izbor, ali bi morao malo protegnuti budzet. Za 2700kn imas Acer Aspire E1-532G kojeg na nabavi.net nema za te novce, a bilo je, ali se nadje ako upises "e1-532g akcija" na google, npr. ovako iz elipsa. Na sluzbenoj stranici mozes vidjeti kako tocno izgleda laptop, a ovdje imas review istog modela samo bez zasebne graficke. Trenutno barem meni taj review ne izgleda kako inace izgleda u smislu poretka texta i slika, neznam oce tebi radit, ali se vidi i dalje text i slike.
Cak je i integrirana grafa tog laptopa malo bolja od tvoje, iako malo, a ono bitnije je da je 8670m vec dosta bolja. Proc je najnovije intelove Haswell arhitekture pentium 3556U. Vise o njemu malo kasnije.
Eh sada, preporucujem da se jos protegnete na 3000kn jer se za te pare moze dobit 8750m graficka koja je dost bolja i od 8670m, a rezultati se fino vide na notebookchecku. Tu mozes gledati rezultate i drugih navedenih grafi i vidjet ces koliko je 8750m bolja grafa. Problem je sto za tih 3000kn neces dobiti najbolji proc uz grafu, znaci radi se o HP Probooku 455 (imaju 2 dobra ducana sa istom cijenom tako da necu reklamirat nikog). Ovdje je razlika izmedju procesora u tom i tvom laptopu, a ovdje ugrubo razlika vise prikazana pomocu brojeva. Znaci taj tvoj stari proc ima cak 4 jezgre, a godinu dana noviji proc u probooku 2 jezgre. Doduse te 2 jezgre imaju clock od 2.5Ghz, a turboclock od 3.0Ghz i nesto noviju arhitekturu, dok tvoj stariji proc ima 1.4Ghz clock, a 2.3Ghz turboclock. Znaci tu je to negdje. Kako jos uvijek vecina igri nema koristi od vise od 2 jezgre u vecini igara bi imao prednost sa procom u probooku u igrama. Naravno da je radi zasebne 8750m graficke probook puno puno bolji za igre, ali sam htio docarat malo i razliku u procesorima. Evo razlike izmedju pentiuma u aceru i a4-4300m: klik1, klik2. Tu je to negdje, vjerujem amd malo bolji cisto za gaming.
Eh sad za 3100kn ima jedan stariji acer (slika na stranici je pogresna, radi se o ovom), ali isto dobar sa nvidia 740m grafom koja je konkurencija 8750m, u nekim igrama bolja u nekima ne, gledaj notebookcheck opet. Npr. bolja je za assassins creed, losija za dotu2 i tako. Budes sam vidio i pazi naravno da klikom na brojeve fps-eva gledas s kojim su procesorima testirane graficke jer nije isto testirao ti grafu sa i7, i5, i3 ili pentiumom!
Veca razlika nego u grafickim karticama za gaming u odnosu na HP Probook 455 je u procesoru, iako ni ona nije velika: klik1, klik2. S jedne strane imas AMD sa skoro 2x vecim clockom sto je bolje za igre, a s druge strane intel sa vise cache-a i vise threadova a slabijim single-core performansom sto je inace netipicno kad se usporedjuju intel i AMD. Iz toga svega ja bi rekao da je AMD samo malo bolji za igre (jer vecina igrica, pogotovo starijih, ipak ne koristi vise od 2 jezgre, a one koje koriste vise od 2 jezgre tak i tak nebi bas mogao vrtiti sa navedenim intelom jer su to zahtjevne igre..). S druge strane kad se uzme veci zbir igrica 740m je ipak malo bolja od 8750m tako da tu sad nastaje dvojba koju bi rjesio time sto je Probook 455 bolje izrade i nesto kvalitetniji od acera e1-570g.
To zadnje, tesko pitanje koji je bolji za gaming sam pitao robya pa cemo vidjet jos, a u svakom slucaju ti preporucujem da protegnes budzet barem za 200kn, iako bi ti se cisto za igranje puno vise isplatilo podic budzet na 3000/3100kn