Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.679
|
čitano: 14.653.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
mikes kaže...
The_Fichek kaže...
mikes kaže...

Molim za pomoć

Kolegi treba laptop kaze treba mu 17'' ekran ,minimum 4gb ram,što veci hard disk, i po njegovom misljenju sto bolja grafička kartica na njemu i raspolaze s oko 3500kn

Kolega radi puno u autocad arhitecture ( to mu je posao ) pa ga zanima sto bi mu prporučili  

hp probook 470

Za te pare mislim da je najbolja opcija, za 4000kn ima isti probook ali sa 15.6" dijagonalom te i5-3230m procesorom.

Doduse, ako mu je to posao mislim da bi trebao izdvojiti nesto vise novca i ici barem na ovog Acera

Treba jos malo proguglat bi li i3-4000m bio dovoljan jer mislim da je veci problem i3 proc nego radeon 8750m grafa koja se inace cak i racunanju moze mjeriti sa osrednjom nvidia 740m grafom.

Za acera mislim da je puno sigurnija opcija, iako bi optimalan bio laptop sa nestedljivim i7 (bez U u imenu) i tako nekom osrednjom nvidia grafickom, po mogucnosti nesto jacom od 740m.

Ima kod kuće puno jace stolno računalo ( kantu ) na kojem on radi ovaj laptop bi bio za po terenu ako bi mu nesto zatrebalo al eto ne misli na njega potrositi nesto puno novca.Uvijek je bolje pitati pa mazda netko ima kakav bolji prijedlog.Bas smo maloprije pricali i kaze da bi se cak i odrekao veceg ekrana u korist jaceg procesora i grafičke.

Pa eto otvoreni za prijedloge ako tko ima sto jos za reci

Imas taj 15.6" probook sa i5-3230m i 8750m do 4000kn. Iznad toga za 300kn vise imas isti probook sa i5-4200m i 8750m, ili Asus sa stedljivim i5-4200U i jacom novom 840m grafickom. Medju ovim najjeftinijim sa liste (svi su isti modeli) ima verzija i sa 4gb rama i 8.1 windowsom i ona bolja sa 8gb rama: klik! i upravo tu bih opciju preporucio kao prvu, ako bi se naravno covjek mogao protegnuti na 4400kn. Kako je procesor stedljiv bio bi dobar za terenski rad, ako nebi imao di ustekati laptop na terenu. Sto se tice izrade nazalost neznam puno o modelu isto kao sto neznam ni kakva je tocno kvaliteta ekrana. Tu nema matt ekrana kao kod Probooka ali je hardver bolji.
Ako performanse nebi bile dovoljne po vani, fino ukljucit high performanse mode dole kod znakica baterije (windows8.1) i clock jezgri se automatski dize na 2.5Ghz (2.4Ghz- max. 2.6Ghz).

Potencijal i5-4200M proca je veci radi veceg max. clocka (3.1Ghz), ali je je to manja razlika nego ona izmedju 840m i 8750m grafe.

740m grafa nije toliko slabija od 840m po testovima, i da, ustvari bila bi nest bolja za autocad nego 8750m, ali i5-4200m i 740m u kombinaciji se nalaze za jos malo vise novca: lista Prvi model sa liste je primamljiv, ali mislim da je izrada i samo hladjenje losije nego kod Asusa. Takodjer ti toshibini modeli su cijeli glossy tako da bi to dost bljestalo po vani..

Kad sam kod asusa, da, ima i modela sa i5-3230m i 740m grafom: lista, al to su nesto stariji modeli i tu bi tek bila upitna izrada, tj. lakoca odrzavanja.. Istekan laptop sa i5-3230m ce trajat krace i od novih i5-4200m, a pogotovo i5-4200U, ali sa njim bi se mozda, ali mozda mogao izvuci max. za autocad s obzirom na cijenu naravno jer ja nisam siguran je li malo bitniji CPU ili GPU za tocno taj autocad s kojim bi se kupac bavio..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 17:24 (The_Fichek).
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Jel mi moze netko preporuciti par laptopa do 3000 kn. Pr enstveno bi ga koristio za surfanje i gledanje filmova, ali nebi bilo lose da moze koju igricu pokrenut.

lnova65

0 0 hvala 0
17 godina

Kupljen Dell 3537 za 1999kn u tehnomarketu s tri godine garancije. Ima 2gb rama i celeron 2995u.  Isprobao sam gledati Full hd i 3d filmove, vrte se bez problema u media player classicu. Mane su sto dolazi s linuxom i ako se zeli staviti recimo xp treba updateta bios inace se pojavljuje plavi ekran. No i da se uspije staviti xp nema drivera za njega. Stoga sam stvaio win 7 32 bitni no ni za njega nemaju svi driveri. Naime Dell nudi drivere samo za 64 bitne sisteme. Ti driveri vecinom rade na 32 bita no wireless driver neradi. Da bi imali wireless treba instalirati 64 bitni OS a sa 2gb rama to nije najbolja solucija.

Dobro je sto je jeftin i multimedija se vrti bez vecih problema, lose je sto ima problema s driverima.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
lnova65 kaže...

Jel mi moze netko preporuciti par laptopa do 3000 kn. Pr enstveno bi ga koristio za surfanje i gledanje filmova, ali nebi bilo lose da moze koju igricu pokrenut.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8750m

Jedini laptop sa 8750m grafom do 3000kn, tj. za 3000kn je taj prvi sa liste probook 455.

To ti je najbolja budzet grafa u rangu do 4000kn, doduse za neke igre je 740m bolja, znaci medjusobno su konkurentne grafe, ali za isti novcani iznos do 4000kn se dobiju bolje druge komponente sa 8750m nego sa 740m grafom.

U svakom slucaju ni sam se nisam ponadao da ce uopce iceg biti sa tom grafom do 3000kn, ali naso se taj jedan laptop i to ne bilokoji nego HP probook, znaci uz lenovo jedan od najkvalitetnije izradjenih budzet laptopa.

Jedina mana je ne bas jak AMD proc, koji zapravo nije ni pravi dvojezgreni proc: link, ali se dobro drzi protiv slabijih intelovih procesora, npr. haswell pentiuma: link

Mozes razmotriti za 400kn vise opciju istog laptopa, ali sa valjda najboljim pentium laptop procom i 4gb rama vise: probook 450, razlika procova: link2

Tu imas i novog Asusa sa super stedljivim i3 Haswell procesorom i novom 840m grafom: Asus Nie losa kombinacija, ali stedljivi i3 ce osakatit potencijal graficke i to ce na kraju vjerojatno ispast slabija ili jednaka kombinacija nego probook sa 2020m procom, a jaca opcija nego probook za 3000kn

Sto se tice jamstva u startu dobis 2 god kod Asusa, ali je produljenje na 3god 500kn, a kod probooka 600kn tak da to dodje na isto ak bi iso na tu preporucenu opciju.

Za 3600kn imas definitivno najveci best buy oko 3500kn: Lenovo G510 Bilo je i vecih akcija od ove, ali kako je laptop trazen ocito vise nece biti ispod 3500kn..

Osim 8750m grafe dobis odlican nestedljivi i3 proc i SSHD disk. Jos jednom, lagana usporedba procova: link3

*Za detaljnije usporedbe procesora gledaj cpuworld.com

**Evo primjera sa cpuworlda: link4 Kad kaze da AMD In games and graphics programs, this CPU has 43% higher performance u odnosu na 2020m tu se misli na usporedbe integriranih grafa, znaci ti stavis diskretnu grafu uz 2020m i imas bolji sustav. Na cpuworldu se puno bolje vide razlike i bolji su testovi, cpuboss stavljam za okvirnu usporedbu.

*Kada gledas rezultate grafickih na notebookchecku imaj na umu da u probooku dobis nesto jacu (bolje clockanu) verziju nego onu koji oni tamo testiraju.

**Klikom na broj fps-a gledaj s kojim procesorima su testirane graficke jer nemozes ocekivat isti fps ako je 840m testirana sa i5-4200U, i7 ili tim slabasnim i3-4010U..

Sa skupljim opcijama ces dobiti puno bolji sustav za igranje koji ce prakticki moci iskoristiti potencijal grafe te ces moci igrati i novije igre na medium settings sto je dost dobro za taj cijenovni rang laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 14:06 (The_Fichek).
11 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Kupljen Dell 3537 za 1999kn u tehnomarketu s tri godine garancije. Ima 2gb rama i celeron 2995u.  Isprobao sam gledati Full hd i 3d filmove, vrte se bez problema u media player classicu. Mane su sto dolazi s linuxom i ako se zeli staviti recimo xp treba updateta bios inace se pojavljuje plavi ekran. No i da se uspije staviti xp nema drivera za njega. Stoga sam stvaio win 7 32 bitni no ni za njega nemaju svi driveri. Naime Dell nudi drivere samo za 64 bitne sisteme. Ti driveri vecinom rade na 32 bita no wireless driver neradi. Da bi imali wireless treba instalirati 64 bitni OS a sa 2gb rama to nije najbolja solucija.

Dobro je sto je jeftin i multimedija se vrti bez vecih problema, lose je sto ima problema s driverima.

Šikni jos 2gb rama pa bi trebao normalno vrtit 64-bitni sistem, ili 4gb da se osiguras za nadolazeci windows9.

Ak ti je skupo nadje se na njuskalu dobrih ponuda i dosta cesto..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 14:03 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Idem na fax i treba mi laptop do 4000 kuna. Treba mi za potrebe faxa + tu i tamo koja igra :) (planiram kasnije ubaciti jos rama i ssd umjesto hdd-a, ali tek kasnije kad financijska situacija dopusti)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kalmageddon kaže...

Idem na fax i treba mi laptop do 4000 kuna. Treba mi za potrebe faxa + tu i tamo koja igra :) (planiram kasnije ubaciti jos rama i ssd umjesto hdd-a, ali tek kasnije kad financijska situacija dopusti)

HP Probook 450 dobar laptop super izrade, najjeftiniji model sa i5 i solidnom budzet 8750m grafom. i5 proc je ivy bridge, znaci ne novi haswell, ali prakticki nema osjetne razlike izmedju njih: klik

Do 4000kn ovo je best buy kako po specifikacijama tako i po izradi sto se tice all-around laptopa dobrog i za gejmanje.

Jeftinije opcije su ti isti probook 17.3" ali sa i3-4000m procom za 3800kn, ili lenovo g510 isto dobre izrade sa istim tim i3, SSHD diskom (8gb ssd) i 8750m grafom.

Za 300-400kn skuplje opcije su ti isti 15.6" probook sa navedenim haswell i5-4200M procom ili Asus sa stedljivim i5-4200U procom i nvidia 840m grafom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 22:03 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Trebam preporuku za lap do 3000kn. Glavna namjena - internet/Office/filmovi.

Roknite dva-tri prijedloga, plz. :) Meni u oko pada Lenovo G500, a frendica kaže da bi onda možda crveni ( :D ). U  nekom shopu sam vidio neki crveni Asus, ali enivej, kvaliteta fkors na prvom mjestu. :)

0 0 hvala 0
11 godina
Simpzon kaže...

Trebam preporuku za lap do 3000kn. Glavna namjena - internet/Office/filmovi.

Roknite dva-tri prijedloga, plz. :) Meni u oko pada Lenovo G500, a frendica kaže da bi onda možda crveni ( :D ). U  nekom shopu sam vidio neki crveni Asus, ali enivej, kvaliteta fkors na prvom mjestu. :)

Prvi najbolji prijedlog Lenovo b590,

drugi toshiba

Lenovo ima bolju izradu (bolju i od g500 i g505) i anti-glare ekran, toshiba ima god vise garancije u startu i jeftinije produljenje garancije. Izrada je isto okej, nema brige da ce biti zagrijavanja.

U tom rangu ima milijun drugih opcija, ali svi imaju dost slabije procesore koji nemaju hyperthreading. Doduse ti svi procesori ce biti dobri za internet i filmove i tako, ali ako gledas do 3000kn onda mislim da je bolje uzet nesto cim bolje.

Cak i da zelis fensi laptop mozes uzeti bijelu toshibu, prvu sa liste. I lenovo i toshiba su nesto visi u odnosu na nove super tanke laptope, ali ti isti tanji laptopi kazem dolaze sa slabijim procesorima u sebi, barem u tom cijenovnom rangu.

Ako ti se nest od ovog nece svidjet ili ako nece biti dostupni modeli do 3000kn javi se pa cemo nac nesto drugo.

*Ako zelis cim dugotrajnije trajanje laptopa dok nije ukljucen u struju javi se isto pa cemo nac nesto sa stedljivim i3, koji nije jak kao i3-3110m u toshibi i lenovu, al ce posluzit svrsi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 0:46 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

pozdrav svima. Tražim laptop do max 3500 kn, idealno do 3200-3300 kn budući da ću još trebati nabaviti Office pa da mi ukupni trošak ne prelazi 4000 kn. Trebao bih laptop za Internet, Office i gledanje filmova/serija. Pa ako mi možete nešto preporučiti. Naravno, bitno mi je i da ima instalirani Windows 8. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
zvone9489 kaže...

pozdrav svima. Tražim laptop do max 3500 kn, idealno do 3200-3300 kn budući da ću još trebati nabaviti Office pa da mi ukupni trošak ne prelazi 4000 kn. Trebao bih laptop za Internet, Office i gledanje filmova/serija. Pa ako mi možete nešto preporučiti. Naravno, bitno mi je i da ima instalirani Windows 8. Hvala

Performanse laptopa ti u smislu procesorske snage i potencijalne graficke dosta padaju ako ces u tome rangu uzimati i windows8. Naravno ispostovat cu zelju.

Gledao sam nesto sa i3 nestedljivim procesorom. Kako sa windowsima nemozes dobiti novi haswell i3-4000m u tom rangu, gledao sam nesto sa malo starijim i samo malo (2-10%) slabijim ivy bridge i3-3110m kao najjacim rjesenjem za laptope s windowsima u tom rangu.

Evo kaj sam nasao: lista

Preporucujem da ides na HP 250 G2 sa windowsima 8.1 iz arhiteha ili iz telebita iako je manje poznat ducan jer dobis i torbu ili idi na prvi sa liste iz Linksa sa win8. Neznam naplacuje li se ista ako legalno ides upgrejdat sa win8 na 8.1

Evo review identicnog modela samo sa losijim procesorom unutar.

Nadalje imas lenovo g500 kojeg isto preporucujem. Ovdje imas reviewove kupaca sa amazona: link Slican model popularnom g510, samo sto ovaj ima glossy ekran i malo je plasticniji ili jednako plastican plasticnom modelu g510, jer ima i g510 metalne zavrsne obrade.

Sto se tice izrade mislim da su i HP 250 i Lenovo g500 izjednaceni, oba laptopa su okej izrade za svoj rang i obadva imaju bracu laptope sa jacim izradama. Probook 450/470 kod HP-a, g510, g710, z710 kod lenova. Jedina osjetna razlika je sto HP 250 ima matt nebljestav ekran.

Iduce opcije bi bile sa slabijim, novim haswell, ali stedljivim i3 procesorom koji ima manji clock speed od nestedljivih, a nema turbospeed da taj clock digne. Doduse ima hyperthreading i zato je tu ispred nekih slabijih pentium procesora itd.

Evo liste. Mos vidjet da ne pocinje bas od jeftine znamenke, ali sta je tu je. Znaci prakticki imas samo tog Lenova G50-70 za tu cijenu koju ti gledas. Laptop izgleda manje plasticno od g500 te je kao i vecina laptopa sa stedljivim procesorima dosta tanak. Naravno ima hrpetina drugih tankih laptopa, npr. meni je novi dell 3524 zanimljiv sa najnovijim stedljivim procesorima, npr. sa i3-4010U dignutim za 0.2Ghz, ali istih nema sa windowsima za te novce.

Sto se tice produljenja garancije ono je nazalost medju skupljima i kod lenova i kod HP-a

Produljenje na 2 god kod HP-a kosta oko 300kn, na 3g oko 600kn. Kod lenova na 2g 200kn, na 3god 500kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 12:47 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Kakvi su ovi?

http://www.ekupi.hr/Toshiba-Satellite-(Intel-Quad-Core/8GB/750GB/Windows-81)-C50-A-1JQ-prijenosno-racunalo-445694.aspx

sad sam skužio da ovaj drugi nema windowse pa zanemarite

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 13:06 (zvone9489).

0 0 hvala 0
11 godina

Toshiba je okej, ali modeli sa nestedljivim i3-3110m su nesto jaci, a oni sa stedljivim i3 samo malo jaci. n3520 nije los proc, pogotovo ako te zanima cim dugotrajnije trajanje baterije dok je laptop istekan. Radi 4 jezgre proc je blizu obicnih i3 sto se tice multitaskinga, ali kak su dosta slabe jezgre u single-core performsama je dosta slabiji ne samo od tih i3, nego npr. i od dobrog pentiuma 2020m Inace toshiba ima super jamstvo i najduze produljenje na cak 4 god za 500kn, a ono na 3god za 300kn.

Ako se ne mislis baviti apsolutno nikakvim zahtjevnim stvarima komotno mozes ici i na jeftinije laptope sa n3520, pentium 2020m, haswell pentiumom 3556U, celeronima 1000m ili 1005m itd.

Sa tim opcijama bi izgubio malo u performasama, a jako malo samo za surfanje i gledanje filmova, a mogao bi ustedjeti nekih 1000kn pa ti mogu pogledati tako nesto isto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 13:07 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

može, puno ti hvala

11 godina

Stavljam modele sa najjeftinijim cijenama sa nabave.net (svi naravno imaju win8 ili 8.1):

HP 250 - Celeron 1000m, 500gb hard disk, 4gb rama, matt ekran, solidna izrada - web cijena 2278kn

Toshiba C55-A-1KZ - potrosnja jednaka celeronu, a performanse dost bolje (link) iako kazem to nisu extra razlike posto su to sve budzetni procesori, 2020m je prvi najjaci proc ispod i3 po meni, jednaka kolicina rama i prostora na hardu. Posto je ja mislim malo stariji model u pitanju provjeri za svaki slucaj na youtube-u ima li kakvih zagrijavanja kod modela ili sam vidi nakon kupovine jer mislim da se bilosta smije vratiti unutar 7 dana nakon kupnje. Inace toshiba ima NWMT jamstvo, znaci jamstvo na gotovo bilosta, tako da ako bi ti jednog dana slucajno nesto pregorilo trebali ti bez problema zamjeniti. A unutar prvih 7 dana bi trebalo vidjeti dolazi li do nepodnosljivog grijanja, ako bi se odlucio na ovaj model. Ovo kazem cisto radi sigurnosti, ne zato sto mislim da je toshiba los proizvodjac ili nesto.

Cijena: 2800kn

Slicna prica kao kod toshibe sa Lenovo g500 - iste specifikacije, samo 500gb vise prostora na hardu; vjerojatno nest bolja izrada od toshibe u smislu hladjenja, ako su windowsi legalni, a trebali bi biti, besplatno ih nadogradis na 8.1 preko interneta

Cijena: 2876kn

Acer Aspire E1-532 - Intel Dual Core 2955U, proc je malo slabiji od celerona 1000m u probooku, ali je noviji i stedljiviji te ces s ovim laptopom medju spomenutima imati najdulje trajanje baterije dok nije ukljucen u struju. Integrirana graficka je bolja od one u celeronu. Evo review

Cijena: 2.361 kn

Od Della nema niceg jeftinog sa windowsima.., a od Asusa se u tom rangu vrte tableti i asus transformer bookovi, dok se oko cijene blize 2800-2900kn vrte neisplativi modeli sa dost slabijim procesorima od pentiuma 2020m

Eh sada, po meni je dealbreaker i jamstvo i pogotovo produljenje jamstva.

Za HP, Lenovo i Toshibu sam ti vec objasnio. Za acer cu nadodati da bi svi modeli trebali imati 2 god jamstva u startu te opciju produljenja na 3 god za 300kn.

Znaci kada uzmes sve skupa u obzir, preporucio bih ti da biras izmedju navedenih modela toshibe i lenova, ako zelis cim jacu opciju sa windowsima za razumne novce bez obzira na ikakvu stedljivost. Doduse u Lenovu je 6-cell litijum-ionska baterija dok vecina drugih laptopa pa tako ja mislim i toshibe dolazi sa 4-cell Li-ion baterijom (na sluzbenoj stranici ne pise tocno, pise samo da traje do 3.5h..).

Znaci sa lenovom dobis malo kvalitetniju izradu, a sa toshibom vece jamstvo, NMWT jamstvo i jeftinije produljenje jamstva.

Ako ces se dvoumiti izmedju ova 2 modela najbolje ti je otic u ducane i pogledat malo, pogotovo ekrane koje bi trebao moci vidjeti u boji posto su predinstalirani windowsi.

Ako zelis jeftiniju opciju preporucujem Acera ispred HP 250 jer ima 2x jeftinije produljenje jamstva na 3god (300vs600kn) te noviji proc sa boljom grafickom. Ovdje su ti razlike: link1, detaljnije link2

Acer je way to go od svih navedenih ako zelis cim dulje trajanje baterije. Probook je nesto stariji, ali i dalje ima malo bolju izradu od Acera iako to ne znaci puno u ovom slucaju jer je unutar Acera stedljiv proc koji zapravo nece dovest do osjetnog zagrijavanja.

Ako ti je dealbreaker matt nebljestav ekran gledaj HP 250.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 14:17 (The_Fichek).
14 godina

Pozdrav ljudi, moze savjer, trebao  bi mi prijenosnik od 4500 pa do 5500-5800kn.

Koristio bih ga za nekakve igre tipa LOL, WoW i GTA 5 sad kad dodje.

I normalno za multimediju i internet..

Pa ako bih mogao dobiti kakav savjet ?

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
MrSapphire kaže...

Pozdrav ljudi, moze savjer, trebao  bi mi prijenosnik od 4500 pa do 5500-5800kn.

Hvala

acer v3-772g do 5500kn sa HD rezolucijom, od 5500kn nadalje sa FHD rezolucijom

Za gaming je ovo najveci best buy u tom rangu.

14 godina
The_Fichek kaže...
MrSapphire kaže...

Hvala

Hmm a ako bih isao do 6000-6500 se moze naci jos sta?

11 godina
neaktivan

Pošto mi je na starom laptopu acer travelmate 5320 (star 7 godina) oštećen ekran, što mi preporučate za normalo korištenje (internet surfanje, tu i tamo gledanje, te skidanje filmova i pjesama, youtube). Pošto na aceru imam matt ekran, odlučio sam isti ekran uzeti i na novom, cijenovni rang je 2000-3000 kuna. Za sada mi je izbor pao na: http://www.technomarket.hr/products/09132119/lenovo-b590-59-388930 i https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0CHMQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.arhiteh.hr%2Fshop%2Findex.php%3Fmain_page%3Dproduct_info%26products_id%3D10579&ei=57PCU4qIHcS8ygPEpIKwAg&usg=AFQjCNGqILsHkZ21SBPupC0OXkXujARF8Q&sig2=DCYr5lHmJVqMj3UO18GxVQ

vincek kristijan
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 18:32 (megane 1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MrSapphire kaže...
The_Fichek kaže...
MrSapphire kaže...

Hvala

Hmm a ako bih isao do 6000-6500 se moze naci jos sta?

Yap, onda imas opcije sa dost jacom gtx 850m grafom: lista, a za 6650-6700kn imas opciju sa jos boljom gtx 860m grafom: lista

Taj lenovo je tek nedavno dosao kod nas. Za sada znam da ga je kupio ovaj forumas crocop1 pa mozes pitati za iskustva.

Rezultate grafickih si gledaj na notebookcheck.net Inace ta 4GB verzija 860m u Lenovu bi 99% trebala biti jaca Maxwell, a ne Kepler varijanta.

Sto se tice asusa prednost je IPS ekran i godina garancija vise, kod Lenova je prednost jaci hardver.

Sto se dodatno tice asusa samo 15.6" varijante imaju IPS ekran, a razlika izmedju n550jk i g550jk je sto je druga ROG verzija, znaci ima jace hladjenje i malo bolju izradu te se u ducanima prodaje sa 4GB rama vise. Jos jedna napomena, i5-4200H je najbolji laptop i5 proc sa najvecim clockom te u velikoj vecini igara nece biti razlika izmedju ovog i nekog i7 proca.

Sto se dodatno tice lenova, isti forumas je imao malih problema sa zagrijavanjem tako da ces za izivljavanje u igricama morati ici na dodatni cooler (ima ih solidnih do oko 200kn).

Inace onaj acer ti je za jako solidno igranje novih igara na medium postavkama, dok su laptopi sa 850m i jacim grafama za solidno igranje novih igara na high postavkama. Najbolje ces vidjeti kad malo pogledas notebookcheck.

Moja preporuka je da biras izmedju najjeftinijeg n550jk ili lenova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 18:35 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Ima li kod nas koji 17" laptop sa ips panelom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da ne i mislim da su dva, tj. tri najbolja laptopa sa IPS-om kod nas asus n550jk, g550jk i acer v5-573g s kojeg tipkam. Svi su 15.6"

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 15:24 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

arhitekt sam i kupujem laptop do cca 6000 kn, sa mogućnošću nadogradnje 120gb ssd-a.

Uvjet je 17.3'' monitor,  i7 procesor sa 4 jezgre, poželjno je da nema OS,

i, naravno, da ima solidnu grafiku, po mogućnosti neintegriranu....

Ima li tko kakav savjet?

Unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav.

Ovako, treba mi notebook/ultrabook za fakultet.
Sad točno nezz što mi sve treba no znam da imam otprilike 4500 kuna pa što mi preporučate?
Za procesor znam da bi Intelov od i3 na više no dalje sam stao (neka mi se jave fakultetlije koji znaju kako im je, što traže, za što im služi).

Podpitanje: Da li Acer valja (čuo sam da ne pa me zanima) i gdje je nestao Samsung iz trgovina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav, treba mi pomoc oko odabira laptopa za faks. Cijena bi bila max. 3500 kn. Po mogucnosti da je bijeli i treba mi vise za osnovne stvari tipa gledanje i skidanje filmova, slusanje muzike, pisanje u word-u, te brz prijenos podataka. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
brejki kaže...

Pozdrav svima, 

arhitekt sam i kupujem laptop do cca 6000 kn, sa mogućnošću nadogradnje 120gb ssd-a.

Ima li tko kakav savjet?

17.3" modeli sa i7 malo vise kostaju nego isti ili slicni sa 15.6" pa cu ti dati obadvije opcije.

Kao 17.3" opciju preporucio bih zapravo samo ovaj HP probook 470. Grafa se moze mjeriti sa nvidijom 740m. U tom rangu sam preporucivao lenova z710 sa FHD rezolucijom i nvidia 745m grafom, ali izgleda da je isceznuo ili je vjerojatno bila neka greska u opisu ducana (M-Computers, ne bas poznat ducan).

Mozes i sam vidit kako je ponuda 17.3" laptopa sa i7 siromasna: lista Bas sam nedavno pitao roby27 vezano za tog asusa jer je prije pricao kako je los za odrzavanje pa mi je poslao i sliku. To ti je 15.6" verzija tih asusa sa linkane liste. Znaci samo HDD i rami su pristupacni sto je lose. Probook je tu daleko bolji, sto se tice odrzavanja, nadogradnje pa i izrade.

Dell inspironi koji se nude su dobre izrade, ali apsolutno svi dolaze sa stedljivim procesorima tako da nemozes dobiti pravi i7 sa 4 jezgre s njima.

Lenovo g710 koji se nudi sa i7 procom ima samo ovdje U opis su stavili code name grafe, kad uguglas vidjet ces da se radi o slabasnoj 820m koja je slabija od radeon 8750m.

S obzirom na sve to, mislim da bi ti bilo pametno da uzmes u obzir i 15.6" opcije:

HP Probook 450 G1 - isti kao 470 model samo sto ustedis 700kn s obzirom na dijagonalu

Prije je bio veci izbor Toshiba, sada su sve neke sa stedljivim i7 procom, a ona sa nestedljivim i7 iz arhiteha za 5400kn trenutno nije dostupna. Evo liste Po meni nije best buy jer dobis bespotrebne windowse i 4gb rama manje, a dobro je sto dobis nvidia 740m ipak malo malo bolju za racunanje nego 8750m.

Eh sad imas lenovo opcije Neznam kakve su tocno nove IdeaPad Z50-70 serije, ali vidim da dolaze sve sa stedljivim novim i7 procovima, koji se kazem ponasaju kao i5, znaci imaju 2 prave jezgre, 4 logicke pomocu multithreadanja, dok pravi i7 imaju 4 prave jezgre, a 8 logickih. Ono sto tu meni pada u oci i jos nisam vidio je prvi sa liste g510 model sa pravim i7 procom i rebrand 8750m grafom.

Aceri sa i7 procom do 6000kn takodjer dolaze svi sa stedljivim procovima i nisu isplativi za tvoju namjenu.

Znaci s obzirom na sve mislim da ti je super best buy 15.6" Lenovo g510 jer u odnosu na prvolinkanog 17.3" Probooka dobis prakticki sve isto, samo manju dijagonalu i time ustedis 1270kn. Za te pare mozes kupiti jako dobar 256Gb SSD i ostane ti kusur 300kn. Za sicu kupis jos caddy kako bi namjestio taj SSD na mjesto optickog citaca. Za tu preporuku pitaj roby-a ili na temu SSD-ova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:12 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
brejki kaže...

Pozdrav svima, 

Ima li tko kakav savjet?

što mislite o 

http://www.bug.hr/cijene/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-7737-17173/591063.aspx

cijena je nešto viša, ali....?

Ima li tko kakva iskustva?

Kakav je Dell za nadogradnju sa ssd-om?

11 godina

Napisah ti poruku, vjerojatno nisi vidio dok si pisao svoju.

Za te pare se nadje daleko bolja opcija koja vec u sebi ima 120Gb SSD-a, ali nema i7 proc. Doduse ima i5-4200m koji je mrvu jaci od tih stedljivih i7. Slika na stranici je katastrofa, guglaj si v3-772g model pa ces vidjet da lijepo izgleda. Inace ducan je dobar, ali mislim da ti se puno puno vise isplati onaj Lenovo g510, a ovaj acer kojeg sam linkao je way to go ako zelis FHD rezoluciju na 17.3" ekranu.

Eh sad opet, u ovom rangu imas Asuse ili cak novi Lenovo, sve 15.6" modeli, s time da Asus ima i IPS ekran. Radi superb grafi to su vise gaming opcije, a Lenovo ima i i7 pa bi bio bolji, ali nema IPS ekran niti 17.3" ekran i mislim da ti samo radi FHD rezolucije nije dobro dati 2000kn vise nego za onaj Lenovo g510.

Kad smo kod IPS ekrana imas i ovako jos acera sa i7 starije generacije, IPS FHD ekranom koji vjerojatno jos nece biti dugo na prodaju, ali nije los, dapace: link Cisto za racunanje mislim da nema neke velike razlike izmedju 730m, 8750m, rebrand 8750m: r 265m i 740m grafa. Iako je malo stariji i7 unutra, sto se performansi tice puno je bolji od novih stedljivih i7, a samo malo losiji od novih nestedljivih i7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:10 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Napisah ti poruku, vjerojatno nisi vidio dok si pisao svoju.

Za te pare se nadje daleko bolja opcija koja vec u sebi ima 120Gb SSD-a, ali nema i7 proc. Doduse ima i5-4200m koji je mrvu jaci od tih stedljivih i7. Slika na stranici je katastrofa, guglaj si v3-772g model pa ces vidjet da lijepo izgleda. Inace ducan je dobar, ali mislim da ti se puno puno vise isplati onaj Lenovo g510, a ovaj acer kojeg sam linkao je way to go ako zelis FHD rezoluciju na 17.3" ekranu.

Eh sad opet, u ovom rangu imas Asuse ili cak novi Lenovo, sve 15.6" modeli, s time da Asus ima i IPS ekran. Radi superb grafi to su vise gaming opcije, a Lenovo ima i i7 pa bi bio bolji, ali nema IPS ekran niti 17.3" ekran i mislim da ti samo radi FHD rezolucije nije dobro dati 2000kn vise nego za onaj Lenovo g510.

Kad smo kod IPS ekrana imas i ovako jos acera sa i7 starije generacije, IPS FHD ekranom koji vjerojatno jos nece biti dugo na prodaju, ali nije los, dapace: link Cisto za racunanje mislim da nema neke velike razlike izmedju 730m, 8750m, rebrand 8750m: r 265m i 740m grafa. Iako je malo stariji i7 unutra, sto se performansi tice puno je bolji od novih stedljivih i7, a samo malo losiji od novih nestedljivih i7.

Puuuuno hvala na iscrpnim odgovorima!

17.3'' ekran bi mi puno više odgovarao jer ga neću često nositi, a radi crtanja mi je veličina ekrana dosta bitna.

Još ću malo istražiti predložene modele, pa donijeti konačnu odluku.

Hvala još jednom..

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:19 (brejki).
11 godina
Zylvio kaže...

Pozdrav.

Ovako, treba mi notebook/ultrabook za fakultet.
Sad točno nezz što mi sve treba no znam da imam otprilike 4500 kuna pa što mi preporučate?
Za procesor znam da bi Intelov od i3 na više no dalje sam stao (neka mi se jave fakultetlije koji znaju kako im je, što traže, za što im služi).

Podpitanje: Da li Acer valja (čuo sam da ne pa me zanima) i gdje je nestao Samsung iz trgovina?

Evo da nisam trazio za covjeka prije tebe nebih nasao ovaj model.

Ne da ces dobit i3, ne da ces dobit i5, ne da ces dobit stedljiv i7, nego najnoviji nestedljvi i7 :))

Strasan strasan best buy za jednog studenta u ovom cijenovnom rangu: Lenovo g510

Nemam ti dalje sta pricati.

Sto se Acera tice nova serija je dosta kvalitetna i dosta poboljsana u odnosu na stariju seriju, te ima par best buyeva pogotovo za gejmanje ili za IPS ekran, ali u malo skupljem i malo jeftinijem rangu.

Mozes check, ali za tvoju namjenu je lenovo g510 bolji radi nejeftinog i7 proca i super akcije. Ti aceri za 5000-5500kn su bolje opcije cisto za gejmanje, iako se ti mozes naigrat i se lenovom g510 :)

Sto se samsunga tice meni su poznati njihovi ativ bookovi kojih bas nema kod nas. Nasao sam samo ovaj primjer Nije lose, ali ima boljih stvari za tu cijenu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice