Molim za pomoć
Kolegi treba laptop kaze treba mu 17'' ekran ,minimum 4gb ram,što veci hard disk, i po njegovom misljenju sto bolja grafička kartica na njemu i raspolaze s oko 3500kn
Kolega radi puno u autocad arhitecture ( to mu je posao ) pa ga zanima sto bi mu prporučili
Za te pare mislim da je najbolja opcija, za 4000kn ima isti probook ali sa 15.6" dijagonalom te i5-3230m procesorom.
Doduse, ako mu je to posao mislim da bi trebao izdvojiti nesto vise novca i ici barem na ovog Acera
Treba jos malo proguglat bi li i3-4000m bio dovoljan jer mislim da je veci problem i3 proc nego radeon 8750m grafa koja se inace cak i racunanju moze mjeriti sa osrednjom nvidia 740m grafom.
Za acera mislim da je puno sigurnija opcija, iako bi optimalan bio laptop sa nestedljivim i7 (bez U u imenu) i tako nekom osrednjom nvidia grafickom, po mogucnosti nesto jacom od 740m.
Ima kod kuće puno jace stolno računalo ( kantu ) na kojem on radi ovaj laptop bi bio za po terenu ako bi mu nesto zatrebalo al eto ne misli na njega potrositi nesto puno novca.Uvijek je bolje pitati pa mazda netko ima kakav bolji prijedlog.Bas smo maloprije pricali i kaze da bi se cak i odrekao veceg ekrana u korist jaceg procesora i grafičke.
Pa eto otvoreni za prijedloge ako tko ima sto jos za reci
Imas taj 15.6" probook sa i5-3230m i 8750m do 4000kn. Iznad toga za 300kn vise imas isti probook sa i5-4200m i 8750m, ili Asus sa stedljivim i5-4200U i jacom novom 840m grafickom. Medju ovim najjeftinijim sa liste (svi su isti modeli) ima verzija i sa 4gb rama i 8.1 windowsom i ona bolja sa 8gb rama: klik! i upravo tu bih opciju preporucio kao prvu, ako bi se naravno covjek mogao protegnuti na 4400kn. Kako je procesor stedljiv bio bi dobar za terenski rad, ako nebi imao di ustekati laptop na terenu. Sto se tice izrade nazalost neznam puno o modelu isto kao sto neznam ni kakva je tocno kvaliteta ekrana. Tu nema matt ekrana kao kod Probooka ali je hardver bolji.
Ako performanse nebi bile dovoljne po vani, fino ukljucit high performanse mode dole kod znakica baterije (windows8.1) i clock jezgri se automatski dize na 2.5Ghz (2.4Ghz- max. 2.6Ghz).
Potencijal i5-4200M proca je veci radi veceg max. clocka (3.1Ghz), ali je je to manja razlika nego ona izmedju 840m i 8750m grafe.
740m grafa nije toliko slabija od 840m po testovima, i da, ustvari bila bi nest bolja za autocad nego 8750m, ali i5-4200m i 740m u kombinaciji se nalaze za jos malo vise novca: lista Prvi model sa liste je primamljiv, ali mislim da je izrada i samo hladjenje losije nego kod Asusa. Takodjer ti toshibini modeli su cijeli glossy tako da bi to dost bljestalo po vani..
Kad sam kod asusa, da, ima i modela sa i5-3230m i 740m grafom: lista, al to su nesto stariji modeli i tu bi tek bila upitna izrada, tj. lakoca odrzavanja.. Istekan laptop sa i5-3230m ce trajat krace i od novih i5-4200m, a pogotovo i5-4200U, ali sa njim bi se mozda, ali mozda mogao izvuci max. za autocad s obzirom na cijenu naravno jer ja nisam siguran je li malo bitniji CPU ili GPU za tocno taj autocad s kojim bi se kupac bavio..