Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.478.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!

Zapeo mi za oko ovaj laptop pa me zanimaju mišljenja:

http://www.svijet-medija.hr/p/Satellite-L875-10D-PSKBLE-00100LY4/38475/

Usput da pitam, kakva su iskustva sa Intel Core procesorom i AMD grafičkom u zajedničkom radu, jerbo "priča se" da se nevole tj. da se laptopi pregrijavaju, pa sad jel to drži vodu ili ne?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
purple_girl kaže...

Pozdrav!

Usput da pitam, kakva su iskustva sa Intel Core procesorom i AMD grafičkom u zajedničkom radu, jerbo "priča se" da se nevole tj. da se laptopi pregrijavaju, pa sad jel to drži vodu ili ne?

Računalo je dobro , samo ako već kupuješ za 5 k kuna, probaj naći nešto sa i5, jer CPU ti je bitniji danas od grafičkih što se tiče igara. Sve ostalo što dolazi s njim je super , pogotovo AMD 7 serija grafičke. JA samo znam da se laptopi sa AMD-ovim procesorom jako zagrijavaju, pa obično čujem uvijek da je najbolje uzeti kombinaciju Intel + AMD GPU. Stoga ukoliko ne nađeš bolju konfu od ove, slobodno uzmi. Ali preporučio bi ti da si nađeš nešto s malo jačim CPU-om. (kao npr jedan i5 2,4ghz nebi škodio).  Bolje ti je uzeti nešto sa i5 + HD 6 seriju , nego i3 + HD 7 seriju. CPU će ti štekat dosta te predstavljat usko grlo u cijeloj konfi. Pa sad sve ovisi o tebi za što će ti ciljano računalo. 

{| qu!ck_s!1\/3r |}
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 8:27 (Clone).
13 godina
neaktivan
purple_girl kaže...

Pozdrav!

Za te novce imaš DELL sa boljim hw-om unutra (procesor, veći hdd) koji je nešto kvalitetniji te ima veću garanciju i jeftinije te košta.

14 godina
neaktivan

Znači ovo bi možda konfiguracijski  bilo bolje riješenje

http://www.svijet-medija.hr/p/Prijenosno-ra%C4%8Dunalo-Toshiba-Satellite-L855-10R,-PSKACE-00L00RY4/38474/

Bolji procesor na štetu veličine ekrana i hdd, trebala bih odvagati šta mi je bitnije (realno {#})

P.S.  Toshiba će biti sigurno, nije da sam nedokazana, ali sa Dellom u više navrata ima loša iskustva!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 10:28 (purple_girl).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako je tako onda uzmi ovu Toshibu za istu cijenu sa većim hdd-om.

14 godina
neaktivan
zober kaže...

Ako je tako onda uzmi ovu Toshibu za istu cijenu sa većim hdd-om.

Hvala, ulazi u favorite!

14 godina
neaktivan

preporuka laptopa za igranje do 5000kn? ima li neki koji bi mogao u tom cjenonom rangu vrtjeti BF3?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

DELL ili ova Toshiba 2 posta iznad.

16 godina
neaktivan

Faks pocinje uskoro i potreban mi je laptop.

Interesuje me sve ispod 4k kuna.

Koristio bih ga mnogo, za posao i zabavu. Nadam se da imate neke preporuke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle ovako, trebala bi mi pomoc u izboru 3 laptopa, tko god pomogne, unaprijed mu puno hvala! U sva tri slucaja trazim nesto s cim ljudi imaju dobra iskustva, nesto sto mi se nece nakon godinu dana pokvarit.

1. laptop: jaci, veci i skuplji, izgled nebitan

Cijena: 6000-8500kn (optimalno bi bilo negdje oko 7500 kn)

HDD: 750GB ili vise (optimalno 1TB) - ako je ovo previse, ako ne postoje laptopi s 1TB ili su preskupi, moze i 500GB pa cu kupiti eksterni disk...

Dijagonala: 16" (plus minus 1 inc)

Baterija: vrlo bitna (planiram ga koristiti na faksu gdje necu imati struju u blizini)

Procesor, grafika i memorija: najvise sto se za gore navedene novce moze dobit

Izgled: nebitan

2. laptop: manji, jaci i skuplji, izgled nebitan

Cijena: 4000-8500kn (nemam pojma koliko ovakvi laptopi kostaju, moze maximalno do 9500kn)

HDD: 750GB ili vise (optimalno 1TB) - ako je ovo previse, ako ne postoje laptopi s 1TB ili su preskupi, moze i 500GB pa cu kupiti eksterni disk...

Dijagonala: 11" - 14"

Baterija: vrlo bitna (planiram ga koristiti na faksu gdje necu imati struju u blizini)

Izgled: nebitan

3. laptop: lijepi, zenski laptop, srednje velicine i srednje snage

Cijena: 4000-5000 kn

HDD: cca 500GB

Dijagonala: cca 14" (plus minus 2 inca)

Baterija: srednje bitna

Izgled: jako bitan, pozeljno je da bude u nekoj boji (crvenoj npr), ugodan zenskom oku

Svakome tko pomogne, puno hvala :D

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 13:24 (Assassin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle, tražim laptop prvenstveno za školovanje.

Dakle, autocad i net. Stavio bih ubuntu na njega. Ne treba mi jak laptop, ali da nije baš ni šrot.

Cijena do 3k

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Možete li mi predložiti laptop do 5k ? Što bolji mogući za tu cijenu. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Na drugom postu ovdje (ispričavam se, nisam vidio ovaj ultimativni posta za ovakva pitanja) savjetovano mi je

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=DI5520I7-6-1TBVGA7670-09

Laptop do 6k kn za gaming.

Čini mi se dosta dobar izbor. Može koji komentar?

Go for the eyes Boo, yaaar!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tražim lap do 3500kn (+/-200kn)

i za oko mi zapeo

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.545fe5b8cce34896b9f5625dc2715453.toshiba-satellite-c855-12l-pskcee-00400dy4.aspx

molim za misljenje i savjet, lap je potreban za svakodnevni rad i pokoju igru!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 17:42 (Madjar).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Madjar, biti će ti ta Toshiba ok, jedino joj tipkovnica baš i nije nešto posebno. Procesor nije baš previše jak, a grafička je baš za eventualno igranje tu i tamo, na nižim detaljima i/ili rezoluciji. Ne znam za kakav je rad planiraš koristiti, ali bi za srednje zahtjevne stvari trebala biti OK (morati ćeš jedino imati malo strpljenja)

@Bartender, mislim da ti je solidan laptop zapeo za oko (tipkovnicom i ekranom sigurno nećeš biti razočaran, tipično su Dellovski)

@Arxi, ovaj Acer laptop ti je apsolutni best-buy ako se možeš protegnuti, ako ne gledaj u smjeru ovog HP-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 23:34 (Filemona).
16 godina
neaktivan

Može li se za 4500 kn naći 17.3" laptop sa trećom generacijom intelovih procesora i grafičkom koja se na netebookcheck.com nalazi na mjestu boljem od 150.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, FileMona, moze li jos neko preporuciti neki BestBuy do/oko 4k kuna?

0 0 hvala 0
14 godina

Molim prijedlog iskusnih korisnika za laptop do 3200kn.

Namjenjen multimediji i pokojoj igri.

I ako može iz dućana: Links, MakroMikro, TehnoTrade, ali ako ima dobra ponuda iz nekog drugog može i to.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
topgun1 kaže...

Može li se za 4500 kn naći 17.3" laptop sa trećom generacijom intelovih procesora i grafičkom koja se na netebookcheck.com nalazi na mjestu boljem od 150.

Evo jedan laptop,grafa je 125 mjesto,a procesor nije novi i5,ali do 4500 se nemoze to naci

150 kn je preko budzeta ali se isplati

13 godina
neaktivan
Filemona kaže...

@Arxi, ovaj Acer laptop ti je apsolutni best-buy ako se možeš protegnuti, ako ne gledaj u smjeru ovog HP-a

pa men se čini bolji HP od onog, koji je od ova tri najbolji? 

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=hp-nb-ll132av-tc1

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6CDAEE6B-E363-49E3-B28B-BF2F37B03E52.aspx

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=DI5520I3-4-500VGA7670-09

0 HP PB 4535s AMDA6/8gb/750gb/H
0 Acer Aspire 5830G-2314G50Mnbb,
3 Notebook DELL Inspiron N5520
13 godina
neaktivan

Dali se isplati za asus g73 sw dati 5500 kn bez garancijem kupljen vani pred pol godine no lik nema racun, objektivno? Te kakav je laptop? Hitno mi je jer trebam do veceras odluciti ..

Budjet mi je 5500 eventualno 6000 pa dali se nesto drugo isplati, potrebno mi za net, mediu ali poglaviti bf3  , eh da mora biti laptop zbog putovanja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gigabyte00 kaže...

Evo jedan laptop,grafa je 125 mjesto,a procesor nije novi i5,ali do 4500 se nemoze to naci

Kakva je kvaliteta HP-a općenito, čuo sam da se znaju pregrijavati?

I ako ti imaš taj HP, možeš li mi reći koliko mu je sjajan poklopac, odnosno koliko lagano prima otiske prstiju?

15 godina
neaktivan

@Okean, po svemogućem notebookchecku, Acerova grafička je nekih 70 mjesta bolja od HP-ove, a od svih ovih laptopa, Dellov je najbolji (što košta dodatnih 1800 kn u odnosu na Acerov), pa bi od svih ovih odabrao već spomenuti best-buy Acerov Timeline X 5830G. I ovo glasanje nema smisla, jer je to kao da uspoređuješ Intelov i7 sa FX 81xx.

EDIT: gledao sam drugu konfiguracijsku varijantu Inspirona. Evo odgovora:

Dellov ima još malo jaču grafičku od Acera, i mislim da je od ovih najbolji laptop, no tražena je preporuka laptopa do 4000 kn, pa nisam htio probijati budžet još više. HP nije toliko zaokružen i jak laptop kao Acer i Dell, no ako je budžet toliko strgo, mislim da će teško dobiti bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 19:32 (Filemona).
13 godina
neaktivan

ma kužim, nego pitam za sebe a isto mi je budžet oko 4k al smijem malo i više jer dell mi ima frend i preporučio mi je a nije neka razlika

13 godina
neaktivan
luj0 kaže...

Dali se isplati za asus g73 sw dati 5500 kn bez garancijem kupljen vani pred pol godine no lik nema racun, objektivno? Te kakav je laptop? Hitno mi je jer trebam do veceras odluciti ..

Budjet mi je 5500 eventualno 6000 pa dali se nesto drugo isplati, potrebno mi za net, mediu ali poglaviti bf3  , eh da mora biti laptop zbog putovanja

Pliz dajte mi odgovor, hvala =)

15 godina
neaktivan
S obzirom na to da je rabljen, za 5500 kn (ma i za 6000) teško da ćeš dobiti išta bolje ako kupuješ novo. Laptop je dosta jak, svakom novom "obnvom" ima sve bolje hlađenje i komponente. Ako si spreman živjeti bez garancije onda ok. Možda bismo ti još bolje pomogli kada bi napisao njegove specifikacije :)
13 godina
neaktivan

Notebook specifications

Asus G73SW-TZ083V

:: Processor

Intel Core i7-2630QM 2 GHz (Intel Core i7)

:: Mainboard

Intel HM65

:: Memory

8192 MB, 4 x 2048 MB DDR3 (1333 MHz), max. 16 GB

:: Graphics adapter

NVIDIA GeForce GTX 460M - 1536 MB, Core: 675 MHz, Memory: 625 MHz, Shader speed: 1350 MHz, ForceWare 261.14

:: Display

17.3 inch 16:9, 1920x1080 pixel, Hannstar HSD173PUW1, 43.94 cm, LED backlighting, glossy: yes

:: Harddisk

Seagate Momentus XT ST95005620AS, 500GB 7200rpm two hybrid hard drives with 1000 GB in total

:: Soundcard

Realtek ALC269 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller

:: Connections

3 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 VGA, 1 HDMI, 1 Kensington Lock, Audio Connections: headphones, microphone, Card Reader: SDXC, MMC, MS, MS Pro, MS Duo,

:: Networking

Realtek PCIe GBE Family Controller (10/100/1000MBit), Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (bgn), 2.1 Bluetooth

:: Optical drive

Slimtype BD E DS4E1S

:: Size

height x width x depth (in mm): 57 x 420 x 320

:: Weight

3.9 kg

:: Battery

75 Wh Lithium-Ion, 5200 mAh, 8 cells, A42-G73

:: Price

1800 Euro

:: Operating System

Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit

:: Additional features

Webcam: 2.0 Megapixel, Mains adaptor: 150 W, cleaning cloth, handbook, warranty card, ExpressGate instructions, driver & tools DVD, 24 Months Warranty

Velika lova za studenta, do koje necu ubrzo opet doci pa me iskreno muci garancija =) ali po konfiguraciji  i cijeni s novim laptopom se nemogu ni pribliziti ovoj konfi

15 godina
neaktivan
mislim da ga možeš uzeti bez puno razmišljanja, ali za svaki slučaj pričekaj još koji savjet
13 godina
neaktivan
topgun1 kaže...
Gigabyte00 kaže...

Kakva je kvaliteta HP-a općenito, čuo sam da se znaju pregrijavati?

I ako ti imaš taj HP, možeš li mi reći koliko mu je sjajan poklopac, odnosno koliko lagano prima otiske prstiju?

Ipak to nije obicni HP nego Pavillion,HP je HP...

Ako ti se pregirajava imas garanciju ,tako sam ja svoga acera nosio...

16 godina
neaktivan

u potrazi za laptopom do 5000 kn pronašao sam i izdvojio ova dva modela:
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.1F3747F7-7651-4611-B830-83C965BB16A8.aspx 
http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/DELL-Inspiron-N7110-N0283/Detailed-product-flyer.html 
zanimaju me iskustva ako ih ima te možda i preporuka koji je po vašem mišljenju bolji :) 

Druid ftw!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice