Nemogućnost spajanja preko kabla

poruka: 11
|
čitano: 15.409
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Prijatelj ima slijedeći problem:

Na router se spaja preko wirelessa, a kad ide igrat recimo Battlefield 2 spaja se preko kabela...

Problem je u tome što se od nedavno ne može spojiti preko kabla...znači wireless radi normalno...

Ništa to ne bi bilo čudno da ja nisam odnio svoj komp i probao se spojit preko istog kabela i meni se spojio normalno.

Isto jedna stvar koje se događa...ili bolje reći ne događa je ta da kada uključim kabel u mrežnu karticu ne svijetle one 2 male lampice...ovo se događa samo kada se pokuša spojit preko kabela na router...

A kada spojimo recimo komp sa laptopom sve radi normalno...

Ako netko zna kako da riješim ovo bio bih zahvalan...

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 13:36 (unique83).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Provjeri jel disabled mrezna kartica.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nemogućnost spajanja preko kabla
autorov komentar

Sve je enabled...i u biosu...

Bit će!
17 godina
neaktivan

Probaj sa drugim kablom :D meni tako nije radilo na jednom kompu, a sa istim kablom je radilo na drugom Smijeh

Probaj jos disable/enable ponovo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
unique83 kaže...

Prijatelj ima slijedeći problem:

Na router se spaja preko wirelessa, a kad ide igrat recimo Battlefield 2 spaja se preko kabela...

Problem je u tome što se od nedavno ne može spojiti preko kabla...znači wireless radi normalno...

Ništa to ne bi bilo čudno da ja nisam odnio svoj komp i probao se spojit preko istog kabela i meni se spojio normalno.

Isto jedna stvar koje se događa...ili bolje reći ne događa je ta da kada uključim kabel u mrežnu karticu ne svijetle one 2 male lampice...ovo se događa samo kada se pokuša spojit preko kabela na router...

A kada spojimo recimo komp sa laptopom sve radi normalno...

Ako netko zna kako da riješim ovo bio bih zahvalan...

To ti pokusavas spojiti kompjuter s routerom preko crossover kabela. Crossover kablovi su razlicito spojeni da bi omogucili komunikaciju izmedu dva mrezna uredaja bez hub-a ili routera. Tebi treba "normalni" straight-trough za spajanje izmedu routera i kompjutera ili bilo kojeg drugog mreznog uredaja.

Zlo i Naopako
17 godina
autorov komentar

Stvar je u tome što mu je prije sve radilo, a od nedavno ne radi...

Kaže on da je samo od sebe prestalo radit, da nije ništa čačkao po kompu...

Ali OK probat ćemo sa drugim kabelom...onim što je dobio uz router...

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 18:06 (unique83).
16 godina

Probaj napravit uninstal mrezne pa novi instal (u device manageru)...to se kod nas na poslu zna desit na starim kantama

Gigabyte GA-8I945P-G, Intel Pentium 4 531 @ 3000 MHz, 3GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT , 22T33-H-ES - 20 inches, Vista Ult SP1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje
meni se cini da ti je crko Lan Port na Routeru....ajd probaj pingati ip routera...
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan

bok! kupila sam novi laptop, i ne mogu se spojiti na internet preko kabla, čuje se zvuk spajanja i zatim počne krčiti i šumiti, dok sa na stolnom kompjutoru normalno spaja. i preko wirelesa se ponekad uspije spojiti na internet, ali preko modema ne uspijeva....pomognite???

..

thanhs:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
endy kaže...

bok! kupila sam novi laptop, i ne mogu se spojiti na internet preko kabla, čuje se zvuk spajanja i zatim počne krčiti i šumiti, dok sa na stolnom kompjutoru normalno spaja. i preko wirelesa se ponekad uspije spojiti na internet, ali preko modema ne uspijeva....pomognite???

..

thanhs:)

El ti imas neki ADSL ili se spajas samo preko (obicnog) modema ???

Ako ti ne uspijeva konekcija obicno kaze u cemu je problem... nest tipa..

wrong username or password, connection timed out, not able to connect to server, .....

btw. sad vidim, ovo je pomalo stara teme, trebala si otvoriti novu, ali sto je, tu je....

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 18:01 (drnde).
16 godina
neaktivan

evo sad se ne znam kako uspjelo spojiti! svejedno ti hvala! pozz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice