Nedostupnost ADSL-a - Alternativa?

poruka: 9
|
čitano: 3.342
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav

evo ispričavam se ako već postoji slična tema, ili ako je tema u krivom podforumu.

Naime, u mom mjestu ne postoji mogućnost adsl priključka, do prije par godina sam bio osuđen na modemsko spajanje, no u posljednje se vrijeme cijena mobilnog interneta malo smanjila pa sam uzeo to. Međutim, nemam ni 3g signala, pa sam osuđen samo na edge, možda oko 250 kbps u najboljem slučaju, kad je lijepo vrijeme.

Pala mi je jedna ideja napamet, ali ne znam koliko je to pametno ili glupo. Naime, frend koji je udaljen od mene možda 6 km zračne linije ima vrlo kvalitetan dsl signal i maxadsl internet. E sad, da li bi bilo moguće (i ekonomski isplativo) napraviti neku wimax mrežu? Ne znam točno kako funkcionira ta tehnologija, znam samo da ima dobar domet. Da li za to postoje ruteri kao za wlan ili je u pitanju nešto kompliciranije i skuplje?

2. solucija: Ako to ne upali, što mislite o satelitskom internetu? (dvosmjernom, ili čak jednosmjernom pa da koristim mobilni internet)

3. solucija: Da li bi bilo moguće npr. pojačati 3g signal uz pomoć neke antene ili slično? Naime, oko 20 km od mene je repetitor sa 3g signalom, da li bih ga mogao hvatati ako nabavim neki stick s nekom kvalitetnom antenom i koliko je ta opcija isplativa?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Nedostupnost ADSL-a - Alternativa?
da ne otvaram novu temu: lokalna kablovska tv čiju uslugu koristim nudi opciju flat rate interneta. zna li netko da li se njihov router montira na postojeću fiksnu telefonsku liniju ili na njihov tv kabel?
May justice be done though the heavens fall
15 godina

Na njihov kabel..

15 godina
protjeran
svaka čast na infu sad mi je lakše jer drugačije ne bi moglo pošto već imam dsl od t-coma kući.
samo je problem što operator nema nikakve druge informacije, ne javljaju se ništa kao da im nije stalo...
15 godina
neaktivan

Koji kabelski operater?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
trebas se spojit preko obicnog wifija, kakav wimax... koje antene i apove, prosurfaj malo imas foruma cak i nasih o tome. Velika je udaljenost između vas pa bi tu bilo posla, ako imate optičku vidljivost ne bi trebalo bit problema
14 godina
neaktivan
FX_09 kaže...
trebas se spojit preko obicnog wifija, kakav wimax... koje antene i apove, prosurfaj malo imas foruma cak i nasih o tome. Velika je udaljenost između vas pa bi tu bilo posla, ako imate optičku vidljivost ne bi trebalo bit problema

e ali nisam rekao da imamo optičku vidljivost, ima tu svega pomalo (ja sam na višoj nadmorskoj visini u maloj udolini, čak i da se izdignem ima tu drveća i svega)

zato i pitam tu malo da me netko uputi

15 godina
protjeran
draž kaže...

Koji kabelski operater?

CATV. imaš kakva iskustva s njima? rekli da će doć u svibnju, a možda i u lipnju, brzina do 1MB/s nema wireless, ugovor na 6 mjeseci, cijena 79.99 kn mjesečno + kabelska gratis 35 programa (svi nacionalni, national geographic, itd ali mene za tv nije briga ne gledam ga previše).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 10:23 (karakteran).
15 godina
neaktivan
loc kaže...
FX_09 kaže...

e ali nisam rekao da imamo optičku vidljivost, ima tu svega pomalo (ja sam na višoj nadmorskoj visini u maloj udolini, čak i da se izdignem ima tu drveća i svega)

zato i pitam tu malo da me netko uputi

e jebg onda nista od toga vjerojatno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice