Ukratko da podijelim sa vama poprilično neugodno iskustvo sa prodavačima i prezenterima Iskona:
Pred par dana zvoni kućni telefon, javila se supruga, zove neka ženska osoba, predstavlja se da radi u T-HT call centru, i da T-HT ima neke nove ponude i jeftinije tarife. Prislonim i ja uho na slušalicu i slušam kako ova s druge strane nešto drobi o super povoljnim tarifama, uglavnom čita PR materijal sa šalabahtera. Nakon minute njene recitacije, supruga se zahvaljuje i šalje joj, onako, pristojan odje*.
Jučer, predvečer, zvoni parlafon, ja se javljam, ko je? THT! dobro... bzzzzzznem ja njega u zgradu (na krovu zgrade je odašiljač od T mobilea, pa svako malo dolaze nešto čačkati po njemu), kad eto tipa na vratima stana, maše s nekakvim papirom na kojem su napisani brojevi telefona... Dobar dan, dobar dan, evo mene iz telekoma, dobio sam poziv iz call centra da dođem kod vas. Mogu uć'? Ja pogledam suprugu, ona gleda mene... telepatski razgovor između nas dvoje: jesi ih ti zvala? ne... ja se ne pačam u te tvoje kablove! jesi sigurna? da!
Uglavnom, iskoristivši moju nespremnost na situaciju, činjenicu da sam bio koncetriran na telepatsku komunikaciju i pohlepu koja mi se javi svaki put kad pomislim da mogu dobiti besplatan router, splitter ili bar utp kabel tip se provuče u stan i počne pričati o telefonskim računima i kako to može jeftinije. Ja lud, oću ga zadavit, nepozvan mi zvoniš, ulaziš u stan, šta hoćeš, naporan si!
Oooo pa vi imate i maxtv, sigurno su vam računi visoki! Mi vam u sklopu nove ponude T HT-a nudimo (ne slušam ga više, ser* nešto, samo ga hoću izbaciti)... bla bla bla paketi, jeftino, televizija, trlababalan ISKON, flatrate, IP... OPA, koči prijatelju, rekao si iskon? Da, da iskon, mi nudimo... Ma kakav iskon, sad nakon svega mi kažeš da prodaješ iskon, mislio sam da si iz T-Coma. Počnem vikati, kipam mu svašta o tome kako je iskon loš (samo hoću da izađe is kuće).
On se brani, mene su poslali iz call centra, iskon nije smeće, iskon je super... van! Drugi put nek se tvoja kolegica iz call centra predstavi i nek kaže šta hoće i šta nudi, a isto vrijedi i za tebe.
Eto, naživcirali su me pa se sad jadam na forumu. Kakav je to način uvaljivanja usluga? Kad već zovu i gnjave me, mogu direkt reći da su iz iskona i da mi žele prezentirati usluge. Tko je kriv za takav nastup, ovaj što mi je došao u stan, tuka iz call centra koja ga je poslala (možda jadan čovjek mislio da smo ga zbilja zvali) ili im je to službeni, odobreni nastup u prodaji, ne znam, nit me briga.
Znam da je iskon u vlasništvu HT-a i da, tehnički, nisu govorili neistinu, ali način na koji nastupaju prema mogućim korisnicam je jadan, agresivan i nedostojan telekomunikacijske kompanije.
Zato onome ko je odgovoran za takvo ponašanje (akviziter, tuka iz call centra, direktor marketinga ili CEO, baš me briga), želim da mu se svaki dan na kućna vrata nacrta barem po jedan Jehovin svjedok, anketar, cigo maloljetni rom koji prodaje prošlogodišnje katoličke kalendare, teta koja prodaje knjige o zdravlju koja je prezentirana na Dobro jutro, Hrvatska, i da ga na telefon svaki dan obavijeste da je osvojio putovanje i večeru i pitaju želi li kupiti namještaj.
I to sve točno za vrijeme večere.
Hvala na pažnji, gotov sam.