Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
maxy0 kaže...

aha, kakvi bi mi onda zvucnici trebali?

Koje još izlaze ti TV ima?

Ako tražiš 5.1 zvučnike s optičkim ulazom, takvi ti koštaju puno više, npr Logitech Z906 košta preko 2100 Kn.

Za novce koje imaš najbolja solucija ti je neki pošteni 2.1 (npr Logitech Z333 koji dođe ispod 500) kojeg bi prikopčao na običan izlaz za slušalice na TV-u.

Edit: Eventualno neki soundbar koji ima optički ulaz, nešto poput ovoga https://iponcomp.hr/webshop/product/samsung_hw_j250_soundbar/1295291?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 20:47 (191x7).
17 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Kako bi Genius HF1250B zvučali da ih se spoji preko Logitech S-220 subwoofera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
paradajz kaže...

Uzeo sam je u AudioPro preko ljeta, bila je 5500kn za gotovinu ako se ne varam, vidim da su sad digli cijenu.

http://www.audiopro.hr/proizvod/allenheath-xone43c-dj-mikser?idPro=18870

Dobra je da, super mi je što ima integriranu zvučnu karticu s 4 kanala. :)

nisam expert ali sto nije ovo bolje uzeti od miksete?

https://sonusart.hr/denon-avrx-1400-av-receiver.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
paradajz kaže...

Uzeo sam je u AudioPro preko ljeta, bila je 5500kn za gotovinu ako se ne varam, vidim da su sad digli cijenu.

https://sonusart.hr/denon-avrx-1400-av-receiver.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

To mi neće baš pomoći za DJ-anje.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Loše, to nije niti subwoofer, to je šuškava kutija koja se trudi svirat niske tonove. Nemoj ih spajat, sami 1250B zvuče bolje u svakom pogledu. Da si rekao sub od Z333 ili nečega što je barem 5.25 membrana, onda nekako, ovako ništa ne dobivaš.

roby27 kaže...
paradajz kaže...

Nije, jedno je mikseta, a drugo reciver.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
explorer 4 kaže...
191x7 kaže...

Loše, to nije niti subwoofer, to je šuškava kutija koja se trudi svirat niske tonove. Nemoj ih spajat, sami 1250B zvuče bolje u svakom pogledu. Da si rekao sub od Z333 ili nečega što je barem 5.25 membrana, onda nekako, ovako ništa ne dobivaš.

A kako bi Logitech Z313 ili možda Z333 zvučali u usporedbi s HF1250B?

15 godina
neaktivan

Z313 ništa, to su prepakirani X210. Mislim, ok zvučnic su to, ali nisu u ligi sa Z333. Ako bi morao birati između 1250B i Z333, išao bih na Genius jer su mi zvučnici primarno za glazbu, a na tom području Logitech zaostaje. Za igre i filmove je nedvojbeno bolji Z333.

0 0 hvala 0
17 godina

Za igre, filmove, glazbu (flac iz cdaudio), youtube...

5 Logitech Z333
1 Genius HD1250B
0 Neke treće ~400Kn (navesti)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako su ti bitniji za igre i filmove onda se nemaš šta misliti. Jedino što bih još pogledaj su Creative T3300. Ne znam kakvi su, valjalo bi ih probati.

1 0 hvala 2
17 godina

Sada čak razmišljam da uz komp ostavim S-220 a da nove zvučnike spojim na TV. XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako na kompu gledaš filmove i puštaš flac, onda bi ja radije S220 prebacio na TV.

0 0 hvala 0
17 godina

S-220 bi bili bolji od ugrađenih u TV (navodno su ugrađeni 20W RMS)?

Na kompu sam znao gledati filmove, no nabavio sam 43" TV na metar i pol od kompa pa na njemu po novome gledam. Nema smisla gledati na 21.5" kada se može na 43".

U biti mi na kompu i treba samo osnovni zvuk, za MP gaming koristim slušalice. Ni ne znam zaš bih mijenjao zvučnike, valjda jer su ovi S-220 prastari...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može bit da ti ugrađeni imaju 20W, ali to je (uglavnom) tako očajna kvaliteta zvuka da je to sramotno. Sjećam se Samsung plano televizije koju smo kupili 2000. godine, 72cm, ravni ekran i zvučnici su bili vrhunski, dvosistemci s 4" ili 3" wooferom i 1" tweterom. Glasni i kvalitetni. Doduše telka je imala 50kg :)

Što se tiče tvoje dvojbe, novih stvari za tu cijenu ima malo i nisu nešto preposebno. Ugl. sa Z333 i 1250B ne možeš falit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.1.2018 16:24 (explorer 4).
17 godina
Eto, opcija mi je sutra uzeti HF1250B za cca 350 Kn ili Creative T3300 za 460 Kn ili naručiti Logitech Z333 te krajem tjedna platiti 500 Kn. Nisam pametan. Koje da uzmem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1250B bi uzeo na tvom mjestu zbog razlike u cijeni, s tim da ćeš onda više uživat u glazbi.

0 0 hvala 0
12 godina
explorer 4 kaže...

Može bit da ti ugrađeni imaju 20W, ali to je (uglavnom) tako očajna kvaliteta zvuka da je to sramotno. Sjećam se Samsung plano televizije koju smo kupili 2000. godine, 72cm, ravni ekran i zvučnici su bili vrhunski, dvosistemci s 4" ili 3" wooferom i 1" tweterom. Glasni i kvalitetni. Doduše telka je imala 50kg :)

uf, trenutno imam neki full hd lg star 5 godina i koliko gledam tv, dobar je što se tiče slike

osim zvuka, to je katastrofa samo takva

s druge strane, još uvijek imam 20 godina star sony trinitron sa hrpom zvučnika (možda i teži od 50 kila), koji je čudo od zvuka i još uvijek me iznenađuje kako odbija zvuk od zida i kako dobro imitira kojekakve surround kerefeke

a tek bas da ne spominjem, ovaj lg je limena i šuplja bačva naspram sonya

17 godina

Eto, moram sutra (najkasnije prekosutra) odlučiti. Najmanje naginjem ka Geniusu, najviše ka Logitechu.

7 Logitech Z333 za 500 Kn
4 Genius HF1250B za 350 Kn
0 Creative T3300 za 450 Kn
0 Logitech Z313 za 300 Kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Z333 500kn? Imas u Mall.hr za 400kn

17 godina
ibme74 kaže...

Z333 500kn? Imas u Mall.hr za 400kn

+ dostava

Gle, malo je nezgodno zbog načina plaćanja. Napisao sam 500, ustvari je nekih 480-490 ovdje, možda i manje. 20-30 Kn gore-dolje ne igra mi veliku ulogu.

12 godina

Ako si iz ZG mozes doxi osobno kod njih preuzeti i onda te kosta 5kn, dostava bilo gdje u RH ti je 20kn.

Takodjer imas u Dxtreme Digital za 370kn+15kn dostava. Jedino sto tu imas veliki minus po pitanju reklamacije sa njima.

17 godina

Daleko sam od Zagreba, taman negdje na pola između ZG i OS.

Plaćanje je neka luda kombinacija Visa poklon kartice i gotovine i još nekakvih dogovora, vjerujem da to ne bi upalilo kod web shopova.

I ovdje, lokalno, u slučaju reklamacije ne bih imao nikakvih problema kao ni troškova slanja na servis (slanje paketa je 50-70 Kn uglavnom).

12 godina

Uglavnom, samo sam ti htio ukazati da mozes proci i jeftinije (i sam sam kupio te zvucnike za oko 350kn sve skupa ako se ne varam) jer me ubolo u oci tih "500kn" a ti sad najbolje znas kako tebi pase s placanjem i gdje ti je najbolje uzeti. Pozdrav.

17 godina

Primio na znanje i hvala ti na tome. Naravno da sam provjerio sve na Nabavi prije. Cijene ovdje jesu nešto veće, ali mi je praktičnije tako neke stvari rješavati lokalno.

17 godina

Z333 nemaju tweeter, iznad srednjetonaca u satelitima je fake plastika koja izgleda kao visokotonac.

Visoki tonovi zbog toga pate. Logi me malo razočarao tim potezom. :(

Creative T3300 pak, navodno, nema baš dobre visoke tonove iako su bolji nego Logitechovi, no zato su im srednji tonovi naovdno "zamazani". Nisam oduševljen pročitanim.

Jel' zvuk HF1250B baš toliko dobar (koliko ga svi hvale)? Je li i dalje pristuan problem interferencije s mobitela, TV-a i ostale elektronike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Z333 ne vrijede 500kn to sigurno. Pogledaj na njuskalu da se naci zanimljivih stvari ako svaki dan pratis. 

15 godina
neaktivan

Evo vrhunski očuvani Z2300 za 550kn, jako dobar ulov.

https://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-2300-2.1-sustav-2x-zvucnik-subwoofer-txh-certifikat-oglas-24430494

191x7 - ako imaš kakvih dvojbi po pitanju zvuka baci oko na recenziju koju sam napisao prije cca 4-5 god. 

https://www.bug.hr/forum/topic/periferija/genius-sp-hf-1250b-recenzija-review/186786.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 11:00 (explorer 4).

6 0 hvala 2
17 godina

Rabljeno mi nije opcija.

Razlog razmatranja HF1250B mi i jeste tvoja recenzija, samo što je onda koštao ispod 200 Kn a sada je preko 300 (barem me toliko dođe).

Imaš li još te zvučnike i kako se drže ako da?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemam ih više, ali znam otprilike kakvi su. I dalje oni dobro zvuče, čak i za traženu cifru, samo su prije za tih 170kn bili uvjerljivi best buy. I dalje su najbolji do nekih 400kn. 

EDIT: Sad sam se sjetio da imam kontakt broj od čovjeka koji ima trgovinu s audio opremom te u ponudi ima i Edifier...budem to probao naći sada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 12:00 (explorer 4).

1 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Makar mi jedan Z2300 skuplja prasinu, u napasti sam da uzmem i ove :/

Predobar sistem... Za te pare - nenadmasivo.

Truth in engineering.
14 godina

Da uzmem sad te z-2300 i oni i z-5500 bi mi skupljali prasinu. :D

Ako su ovak ko na slikama stvarno su ko novi, ak nije to slikano kad ih je kupio prije 10 god.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice