Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.035.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Batista kaže...
Umjesto da podrzavaju seljake u ovakvim situacijama, da im se pridruzi jos vise ljudi, vecina sjedi doma, "pametuje" kontra naroda i jos je spreman se posvadjat, a valjda i potuc da se moze sa sugovornikom...

Da su srezali prava ovoj škvadri iz javnog sektora, pa da su sindikati pozivali na štrajk, vjerujem da bi imao istu reakciju javnosti kao i sada. Imaš nekoliko skupina koje imaju neproporcionalno velika prava, a svi ostali snose teret krize - što te točno čudi u reakciji ljudi?

Uostalom, već sam to bio napisao - ne sjećam se da su mljekari (niti ostali seljaci) izašli traktorima na ceste kad su studenti protestirali za besplatne školarine, niti za bilo što drugo.

Osobno, ne podržavam njihov prosvjed. Mislim da ne bi trebali dobiti dodatni poticaj na onaj koji već imaju i dapače, želim da im država provede kompletnu reviziju i da one koji koriste višestruke poticaje na neki način sankcioniraju (što vjerojatno nije moguće, jer vjerojatno nisu niti predviđene zakonske pretpostavke za to). Ako si branitelj koji živi na području od posebne državne skrbi i proizvodiš mlijeko, slobodan si izabrati si najpovoljniji poticaj za sebe. Svi koji koriste više od jednog u mojim su očima - lopovi.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Da su srezali prava ovoj škvadri iz javnog sektora...

IMO, vrlo jednostavno, dok ne sreže todoriću, crkvi, bankama može napuhavat moralnu frulicu međ nogami, socijal-demokrat my ass...

15 godina
neaktivan

Ma evo tebi 500kn na ruke a ostatak do minimalca ćeš dobiti u K-bonovima po 50kn. {#}{#}{#}

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/27/0035006.html?pos=n1

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

Ništa iznenađujuće, redovito viđam ljude koji s bonovima plaćaju na blagajnama Konzuma, a moja je mama u firmi za koju je donedavno radila 2000 1000 kuna od plaće dobivala u Konzum bonovima.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 13:33 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

Sve je to dobro. {#}Šta reći..

Sindikalist Krešimir Sever dodatno nam je objasnio kako je člankom 84. Zakona o radu propisano kako se plaće isplaćuju u novcu, a člankom 28. da je zabranjeno izdavati bonove ili druge papire kao ekvivalent novcu.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Veliki Brat kaže...

IMO, vrlo jednostavno, dok ne sreže todoriću, crkvi, bankama može napuhavat moralnu frulicu međ nogami, socijal-demokrat my ass...

Prvo srezati sebi, to je osnova moralnosti. Lako tuđim qurtzem po koprivama..

Ništa od srezavanja spomenutima. Socijal demokrati? Za to nam za početak treba Šicer s pitanjem; tko je 'popalio' žito?

16 godina
Danny_HR kaže...

Ništa iznenađujuće, redovito viđam ljude koji s bonovima plaćaju na blagajnama Konzuma, a moja je mama u firmi za koju je donedavno radila 2000 1000 kuna od plaće dobivala u Konzum bonovima.

Ah...divni podsjetnik na propast Jugoslavije, kada je ekipa umjesto plaće dobivala bonove (od Name i slično), pa čak i purice {#}

Divan je osjećaj kada polovicu plaće doiješ u smrznutim puricama {#}

17 godina
bed kaže...
(s)izgoreo kaže...
Veliki Brat kaže...

Prvo srezati sebi, to je osnova moralnosti. Lako tuđim qurtzem po koprivama..

Ništa od srezavanja spomenutima. Socijal demokrati? Za to nam za početak treba Šicer s pitanjem; tko je 'popalio' žito?

Zna se kdo je popalil žito to je kak ti javna tajna,  samo to nije klasična krađa več malo elegantnjie ali puno gore uz podršku Vlasti.Tak to ide kod nas obično Vlast je iza svega, pa je močnik Todorič onda nedodirljiv ali opet niko ne zna di je Pšenica isparila a možda je i nije bilo ko zna navodno su seljači pobirali virtualnu Pšenicu.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
protjeran

ivan dragi - Neznam kako zamišljaš ekonomiju kojoj su temelj policajci. Al dobro.

Ne znam kako zamišljaš zemlju poput Hrvatske koja bi bazirala svoju ekonomiju ponajviše na uslužnim djelatnostima budući
da je bavljenje poljoprivredom neisplativo a industrija upropaštena, jer smo daleko od "zemlje znanja".

Vjerojatno će Hrvatsku iz krize izvući trgovački centri i gradnja stanova koji niču kao gljive poslije kiše (pranje novca).

ihush - opet populističke floskule o prehranjivanju europe? Biznis je biznis, isprati se radiš, ne isplati se propadneš. Dodajmo tomu i politiku, zakon jačeg itd. tad je sasvim sporedno koliko se hrane može proizvesti.
- pogotovo jer se dnevno polovica hrane na EU tržištu baca, višak, trulež... nije problem da hrane nema, nego npr Afrikanci, oni koji su gladni nemaju novca za tu hranu.

Floskula o prehranjivanju Europe je prikaz onoga što Hrvatska može. Ukoliko uvažamo poljoprivredne proizvode koje možemo sami proizvesti u tom slučaju zaslužujemo sve najgore.

ihush - Ne 'misli se Hrvatska' izvući, jer država je institucija, ona ne misli, misle ljudi, predstavnici, političari, privrednici... svaki za sebe i svoj (uski) interes.

To nisam znao, hvala na pojašnjenju. Kada netko recimo veli:"Pozdrav Splitu" onda pozdravlja grad a ne ljude koji žive u gradu.
Ako netko veli kako je država kriva za nešto onda doslovno misli na državu a ne birokraciju i institucije koje čine državu.

ihush - Uz takvu konkurenciju, normalan poduzetnik ili seljak, jednostavno ne može opstati, ako ništa drugo zezat će ga inspektori-veterinari, pa sve do isplate dali od države ili Todorića, dok ne postane njihov ili se makne s puta... Zato naši ljudi (zapravo bilo čiji, žuti, bijeli, crni.. i seljoberi) vani mogu normalno uspjeti ili porpasti u biznisu, ovdje je jedini izbor biti s njima ili ne biti.

Zemlje EU poljoprivredu na neki način subvencioniraju, druga je stvar što se kod nas to radi na krivi način i dovodi do zlouporabe.

Znači seljaci ugodno žive od poticaja a oni koji rade prosvjede, voze Mercedese SL. Normalni poduzetnici i seljaci se neka pomire sa sudbinom i čekaju neka bolja vremena jer ne mogu svi biti miljenici države i političara.

ihush - Taj seljak više ne postoji, bar nema veze s ovima u Čavićevoj. Ovaj u potocajnik je profesionalac, vozi Merc-SLa.

Na državi je da odvoji žito od kukolja. To se ne radi jer se ovako može loviti u mutnom jer postoji sprega politike i organiziranog kriminala i interesnih skupina u jednu veliku kriminalnu hobotnicu kojoj nitko ne želi stati na kraj.

16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Evo jedan (meni osobno) jako zanimljiv tekst na temu zapošljavanja i zašto su stvari takve kakve jesu.

Pročitajte i prokomentirajte po želji.

http://andorjakab.blog.hu/2012/01/06/this_is_why_i_don_t_give_you_a_job

Bas sam procitao. Jako zanimljiv clanak!

Ne znam tocno kakva je situacija u Madjarskoj, ali cinjenica je da ako zelis biti posten poslodavac - tako to ide... svoj vrat stavljas na panj i moras riskirati. Njegov problem je sto je pre-oprezan... on zeli voditi posao i razmisljati o worst-case scenariju. Nazalost, na taj nacin nikad nece pokrenuti svoj posao.

Moras vjerovati ljudima. Nema drugog. Ne mozes gledati u zenu/potencijalnog novog zaposlenika, i pitati se kad ce otici na porodiljni. Ne mozes gledati u 50godisnjeg strucnjaka i razmisljati o tome da li te laze na interviewu i nesposoban je, ali ce se 'uguziti' u tvoju firmu da prozivi te 'osigurane' godine.

3 godine porodiljnog? Lol. Norveska daje ja mislim 3 mjeseca i slus :-D

Uglavnom - najveci problem je upravo u onome sto je izlistao: uzasno velike takse i rizici ako vodis svoj posao, u odnosu na to ako si obican radnik. Nitko normalan to ne moze izgurati legalno, tako da u pravilu uspijevaju samo kriminalci.

Pogodio je problem prstom u oko, direktno.

Zvuci katastrofalno da u Kanadi covjek moze biti otpusten doslovce ako se tvom shefu ne svidja tvoja frizura, ali cini se da je to odlicna stvar, jer ne vidim da su ljudi nezaposleni i ne vidim da je itko nesretan sa svojim poslom. Jedna moja bivsa cura je dala otkaz na sigurnom poslu u uredu i postala osobna trenerica. U roku od par mjeseci se vratila na svoju uredsku placu ali je puno sretnija.

Ima takvih primjera milijun.

Sve te zastite, poticaji, beneficije... cini mi se da je vise stete nego koristi. Treba ljude bacit u vatru. Onda se svi snadju.

Edit:

citam i neke follow-upove. Sad kad sam napokon procitao rijeci istomisljenika, jasno mi je da sve neoliberalne optuzbe (bacene na moj ili generalni racun) proizlaze iz puke cinjenice da vecina ljudi koji ih bacaju, nisu nikad probali pokrenuti ili odrzati svoj posao. Iako vecina ovih blogera/poslodavaca idu opet u svoj ekstrem, a sredina ne postoji jer tamo svi gube, istina je puko jasna ko dan: kriv je totalno lose uredjen drzavni aparat.

Funkcionira kao vampir, a ne kao nekakva forma zastite. Nema to veze sa drustvenim uredjenjem kao takvim, nego sa pravilima koja se donose na nacin da se uredjenje modificira tako osigura odredjene grupacije. Uvijek je glavni problem da su neki jednakiji, nema veze u kojem sistemu zive.

Ovaj mi je, zasad, poprilicno genijalan. Spominje onaj prosli socijalizam, na koji se mnogi pozivaju iako tad jos nisu bili ni u planu...http://andorjakab.blog.hu/2012/01/08/i_don_t_give_a_job_am_i_being_antisocial

Devon lies beyond this portal, take the word of one immortal...
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:55 (Deus ex machina).
13 godina
odjavljen

Ovo se zove frajer, čudno da nitko nije postao. {#}

17 godina
neaktivan

Evo da rezimiram 696 stranica:

Društvo nam je u qurcu!

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
13 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Društvo nam je u qurcu!

To već znamo. {#}

SK crew
16 godina
the_tux kaže...

...
ihush - opet populističke floskule o prehranjivanju europe? Biznis je biznis, isprati se radiš, ne isplati se propadneš. Dodajmo tomu i politiku, zakon jačeg itd. tad je sasvim sporedno koliko se hrane može proizvesti.
- pogotovo jer se dnevno polovica hrane na EU tržištu baca, višak, trulež... nije problem da hrane nema, nego npr Afrikanci, oni koji su gladni nemaju novca za tu hranu.

Floskula o prehranjivanju Europe je prikaz onoga što Hrvatska može. Ukoliko uvažamo poljoprivredne proizvode koje možemo sami proizvesti u tom slučaju zaslužujemo sve najgore.

ihush - Ne 'misli se Hrvatska' izvući, jer država je institucija, ona ne misli, misle ljudi, predstavnici, političari, privrednici... svaki za sebe i svoj (uski) interes.

To nisam znao, hvala na pojašnjenju. Kada netko recimo veli:"Pozdrav Splitu" onda pozdravlja grad a ne ljude koji žive u gradu.
Ako netko veli kako je država kriva za nešto onda doslovno misli na državu a ne birokraciju i institucije koje čine državu.

ihush - Uz takvu konkurenciju, normalan poduzetnik ili seljak, jednostavno ne može opstati, ako ništa drugo zezat će ga inspektori-veterinari, pa sve do isplate dali od države ili Todorića, dok ne postane njihov ili se makne s puta... Zato naši ljudi (zapravo bilo čiji, žuti, bijeli, crni.. i seljoberi) vani mogu normalno uspjeti ili porpasti u biznisu, ovdje je jedini izbor biti s njima ili ne biti.

Zemlje EU poljoprivredu na neki način subvencioniraju, druga je stvar što se kod nas to radi na krivi način i dovodi do zlouporabe.

Znači seljaci ugodno žive od poticaja a oni koji rade prosvjede, voze Mercedese SL. Normalni poduzetnici i seljaci se neka pomire sa sudbinom i čekaju neka bolja vremena jer ne mogu svi biti miljenici države i političara.

ihush - Taj seljak više ne postoji, bar nema veze s ovima u Čavićevoj. Ovaj u potocajnik je profesionalac, vozi Merc-SLa.

Na državi je da odvoji žito od kukolja. To se ne radi jer se ovako može loviti u mutnom jer postoji sprega politike i organiziranog kriminala i interesnih skupina u jednu veliku kriminalnu hobotnicu kojoj nitko ne želi stati na kraj.

- floskula) - trgovac trguje, ne proizvodimo ni miševe (za PC) ili ikoju komponentu, automobile itd., pa što? Imaš ideju, znaš? - kreni u biznis, dal je to mlijeko ili neki chip... Ako HR može prehranjivati 'pola EU', dali isto može i FR, DE, NL, PL ... pa, jedna nezgodna sitnica, postoji samo dvije polovice. Još nezgodnije, jedna polovica je bitna za biznis, druga je siromašna.. (jedna prigodna, da drek nešto vrijedi, sirotinja nebi imala shupak). Da, bilo bi bolje-pametnije da to sami proizvedemo, no bilo bi lijepo biti mlad, zdrav, bogat, bezbrižan... ima puno poželjnih stvari, realnost? Realnost je takva da imamo parazite umjesto proizvođača, ne mislim (samo) na poljoprivredu nego čitav državni aparat i sve povezano..

-institucija) - Znam, da znaš (i da ja znam...), ali naglasak je na (boldano), ne na 'mislećoj državi', nego na ljudima.

- krivi način) - OK, radimo na krivi način. (posljedica je uvoz iz gornjeg odlomka), inače da radimo na pravi način, bili bi 'mala švica', ali veća od švice, i uz to bi imali more, ravnice, ... u svemu bi bili bolji (osim u sportu, pameti, ljepoti..). Pravi mali ubermenšeni. ... ali nismo, nego imamo kredite u švicarcima. Jer smo Krapinjinci. (mada isti ti Krapinjonci, kad odu van na sve strane svijeta, za čudo, posluju kao i svi ostali.. dakle, nismo zato dobri ili loši.. loša je država (koja ne postoji-institucija, nego ljudi koji upravljaju državom.. opet u krug).

- miljenici) - naravno, samo odabrani. Ostali su sitnozubi. Mlijekari su aktualni, do jučer su dobijali novac, sad dobijaju manje.. uf, uf... Ako država ima novca i želi poljoprivredu nek tako napravi, ako nema novaca ili je trgovački lobi prejak (dodajmo da FR seljo ima Laktalis), tad nek država ne kenjka s poticajima i subvencijama. Piškiti-kakiti. Kad se u nešto ide, ide se do jaja ili gubiš. Tad se gubitak opet negativno odražava na državu-građane... pa koji je smisao? Može i obrnuto, ako nešto (roba) vrijedi X-novca, FR to subvencionira da bi izvezla u pola cijene, pa je to X/2.. pa sad zamisli, da je ta roba zlato, nafta, .. pa čak automobil. Bilo bi korisno kupiti nešto ispod cijene, jer vrijednost je viša. Problem je što se nama sve isplati uvoziti, ali nešto se mora i proizvesti (zaraditi) da bi mogao platiti uvoz. Pa ponovo, nek pišu knjige, nek idu na BigBrother, Eurosong, nogomet, kriminal... ako je mlijeko ili nešto drugo neispaltivo. To je kapitalizam i matematika. (btw, mi smo mali, oni su veći... u pokeru gubiš ako nemaš novca, bez obzira na karte, a to je samo igra..).

-žito, kukolj) .. i ostali nametnici, aditivi, preparati, konzervansi, ambalaža... (=nije samo žito i kukolj). (Opet?) floskula, ili kako što napraviti... btw, lako je odvojiti žito od kukolja, to zna-može i običan seljo, problem je srediti državu. Švicarci nemaju problema s kukoljem. Kako stati hobotnici na kraj? - možda nije hobotnica, možda je mali umiljati psić? (mislim, nije fer uvjek koristiti metafore negativnog prizvuka za označavanje kriminala i negativnih pojava, hobotnica je normalno, nježno biće...) - da, seruckam.

... jer se zapravo i slažem (dijelovima između redaka), ali tad bi forumašenje bilo besmilseno (dosadno). {#}

F1-IVO kaže...

Društvo nam je u qurcu!

- ma nije... (?) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 23:30 (ihush).
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Ovo se zove frajer, čudno da nitko nije postao. {#}

Khm...

Čini mi se da bi moglo tu biti istine, no žao mi je što nam je najnezavisniji portal u zemlji ujedno i jedan od najneprofesionalnijih. Zbog Babićeve arogancije, takva bomba prođe skoro nezamjećeno.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina
Deus ex machina kaže...
The Man kaže...

Evo jedan (meni osobno) jako zanimljiv tekst na temu zapošljavanja i zašto su stvari takve kakve jesu.

http://andorjakab.blog.hu/2012/01/06/this_is_why_i_don_t_give_you_a_job

Bas sam procitao. Jako zanimljiv clanak!

Njegov problem je sto je pre-oprezan... on zeli voditi posao i razmisljati o worst-case scenariju. Nazalost, na taj nacin nikad nece pokrenuti svoj posao.

Jok, njegov problem je to što je idiot :)

Ukratko - on misli da nekom daje posao, umjesto da zapošljava ljude i da plaća za njihov rad. On nema ništa protiv žena i starijih, samo ih ne želi u svojoj blizini. Istu rečenicu sam koliko već puta čuo u kontekstu homoseksualaca, crnaca, cigana, ... (i baš zbog toga mislim kako je dobro da su određene skupine zaštićene) Priča o 13 zaposlenih, njega nema nigdje - možda sam prestrog, ali čini mi se kako bi on rado sjedio u foteljici, gledao 12 ljudi koji nešto rade i onda im davao otkaze/poslove kako mu se sprdne. Lik bi rado bio mali šerif, ali mu se to ne isplati!

Sigurno da ima puno nelogičnosti i otegotnih okolnosti, dakle i mjesta za napredak, ali tip je mogao otići u bilo koju drugu državu i pokrenuti posao tamo (ipak je Mađarska u EU). Kako ja čitam taj tekst - ovaj tip je mali fašist i neoliberalist. Mali samo utoliko jer se ne usudi  :)

Gledam te!
17 godina
neaktivan

U našoj državi je najunosniji posao prodavanje magle. Toliko je ta vrsta biznisa razvijena da ima sve više poklonika.

Dok god se situacija u državi rješava po medijima, portalima i društvenim mrežama napretka neće biti.

Umjesto jezika bi se trebali hvatat lopate i napravit nešto konkretno.

Gledam ovu Kosoricu pa i Mesića, pa svaki dan nešto imaju za reći a koji su qurac radili dok su bili na vlasti?

Izgleda da svi čekaju da se u hr rodi Harry Potter i zamahne štapićem pa rješi sve probleme.

Treba sad nahuškat pčelare da prosvjeduju pa ćemo imat med i mlijeko u državi.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
17 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem sa autorom članka

13 godina
odjavljen
Darky kaže...

Apsolutno se slažem sa autorom članka

Tako je sa svime,ne samo sa nogometom i drugim sportovima.

Nastaje šteta,nitko ne reagira a onda se svi čude kako nam država propada. U ovoj državi red ne postoji,propisi i zakoni se ne poštuju.

Od babe koja si uzima pravo da se ubaci ispred svih u redu u trgovini jer ju bole leđa,preko 25-godišnjaka koji je dobio fini posao jer mu je to "sredio" susjed, pa do onih koji to gledaju i ništa ne poduzimaju,svi ama baš svi smo mi krivi za ovakvo s(t/r)anje u državi.

Treba nam svima izbiti iz glave te mušice.

SK crew
16 godina
F1-IVO kaže...

..Gledam ovu Kosoricu pa i Mesića, pa svaki dan nešto imaju za reći a koji su qurac radili dok su bili na vlasti?

..

-Jaca na vlasti, odgoor ''ne znam'', bez vlasti, ''znam'', kao dobra školarka (ili šiparica) se javlja.. prava odlikašica. Bit će da kad su joj postavljali pitanja (na vlasti) da je pucala trema, kao svakog školarca pred pločom..

Ali, dobro je to. To je demokracija i višestranačje...(mada sad više nismo sigurni sa smo to i željeli). - di svaka budala može slobodno govoriti (pa i Braco&Seka ili Zoki kad se sjeti nešto reči, dok Zgazimirćić smao zna da nije HDZ, ali je iz grupacije KraDeZe) osim ponovnog uvođenja klevete.

Nek svi govore, nek' cvjeta stotinu, tisuću cvjetova... baš je lijepo čuti da Jaca 'zna' i da ima što reči.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Meni nije jasno s kojim pravom je Vlada zacrtala da će tek na 12kn braniti cijenu goriva? Sam termin "psihološke granice" mi je uvredljiv za ljudski um sam po sebi, pa ga ne bi ni spominjao, jer je nekoć ta granica bila 7kn, pa 8,9, sad je odjednom 12kn što će reći da smo kao društvo evoluirali u toj mjeri da nas se u razmaku 5g. 50% više (skuplje) može gaziti i opaliti po džepu, tj. litri goriva.

Ne ulazim ni u seljačke floskule tipa - eno ti javni prijevoz, jer ga eno i tebi u Zagrebu potpiše li Bandić Holdingov prijedlog o poskupljenju. Pa se vozi tri stanice za 12kn ili riskiraj švercom da te uhvate i masnije opale.

Čisto me interesira odakle im to, meni zvuči kao nešto proizvoljno, onako, kako bi birtijaški rekli - iz p*čke materine, 12kn. Cijena struje će gore ove godine, plina je ionako gotovo dupla za industriju u odnosu na kućanstvo, država se ne odriče trošarina u naftnim agregatima, pa ja onda pitam tko je tu blesav da se ide baviti industrijom i nešto proizvoditi?

Na kraju će sve propasti ne zbog toga što ne mogu prodati svoje proizvode ili viška/manjka kadra i sposobne radne snage, nego će ih prosto fiksni i var. troškovi pojesti, tim više što oni varijabilni sve više postaju fiksni u mogućnostima utjecaja na iste.

Mislim da ću poslati i mail u ministarstvo gospodarstva i financija, da mi se objasni moje pitanje. I zašto granica 12kn nije 10kn da se reagira promptno bar privremenim smanjenjem trošarina 20-30% u ovoj godini, do jeseni bar. Iluzorno je uopće očekivati bilo kakvu stabilizaciju cijene goriva kad je i na međunarodnom planu kaos, barel po 125+$, INA otišla iz Sirije, Iransko pitanje nafte Europi itd. Ali da to služi kao alibi vladi i da ne mora raditi ništa nego crtati i projicirati nekakve granice psihoze, a ne psihološke, ja bi ih nazvao - psihoze, od 12,15kn, ja to ne kužim.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 13:24 (thedream).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Izgleda da svi čekaju da se u hr rodi Harry Potter i zamahne štapićem pa rješi sve probleme.

Treba sad nahuškat pčelare da prosvjeduju pa ćemo imat med i mlijeko u državi.

ne da crkva da se rodi, a i da se rodi načinio bi se veliki medijski egzorcizam... šta već nije bila medna afera?

p.s. sorry nemam što pametnije pa odgovaram na retorička, inače me boli mozak kad nisam cinički raspoložen {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 14:08 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Crkva bolje da šuti. Jedino njima nije smanjen proračun.

Njima treba ukinut svaku vrstu subvencija i sisanja državnih sredstava. Ionako ne pridonose ničemu.

17 godina
thedream kaže...

Mislim da ću poslati i mail u ministarstvo gospodarstva i financija, da mi se objasni moje pitanje. I zašto granica 12kn nije 10kn da se reagira promptno bar privremenim smanjenjem trošarina 20-30% u ovoj godini, do jeseni bar. Iluzorno je uopće očekivati bilo kakvu stabilizaciju cijene goriva kad je i na međunarodnom planu kaos, barel po 125+$, INA otišla iz Sirije, Iransko pitanje nafte Europi itd. Ali da to služi kao alibi vladi i da ne mora raditi ništa nego crtati i projicirati nekakve granice psihoze, a ne psihološke, ja bi ih nazvao - psihoze, od 12,15kn, ja to ne kužim.

Zato jer su si napravili već planove sa tom lovom (trošarine). Sad kad je počelo polako goriti (mislim na cijenu goriva) otišli su do granice gdje još uvijek dobivaju tu zacrtanu lovu (mislim da čak i više) ako u tom trenutku ukinu ili smanje trošarine.

Po meni bi bilo super da EU sad zahebe USA(iako znam da se to nikad neće dogoditi) i reće : "Ok ako nećete vi to crno ghovno, uzet ćemo ga mi ", pa da i mi konačno vidimo kako je to tankati galon za par dolara(iako sumnjam da bi kod nas Ina spustila cijene)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 14:49 (dado2202).
15 godina
neaktivan

Toliko o suverenitetu ove zemlje, i ja iskreno žalim zbog poteza naše vanjske politike po pitanju opskrbe energentima. Razumljivo mi je da smo mali miševi i praktički promili u svjetskoj proizvodnji i opskrbi, ali nije li upravo Hrvatska imala vlastita potentna nalazišta nafte i prirodnog plina, i kako to da se 20g. ništa po tom pitanju nije poduzelo?

Možda sam ja to sanjao ali mislim da se radi o golemim nerealiziranim potencijalima, nastranu dostupne informacije od INE. Koliko smo mi zapravo, uvjetno rečeno, oštećeni, zatvaranjem pipe s bliskog istoka, preciznije, kolike potrebe domaćeg sektora je moguće zadovoljiti isključivo vlastitim bušotinama?

To je jedna jako zanimljiva i razgranata tema. Mislim da je čak bilo nekakvih ozbiljnijih prijepora sa Italijom oko nalazišta u Sj.Jadranu donedavno, ne znam je li i kako je to riješeno.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Toliko o suverenitetu ove zemlje, i ja iskreno žalim zbog poteza naše vanjske politike po pitanju opskrbe energentima. Razumljivo mi je da smo mali miševi i praktički promili u svjetskoj proizvodnji i opskrbi, ali nije li upravo Hrvatska imala vlastita potentna nalazišta nafte i prirodnog plina, i kako to da se 20g. ništa po tom pitanju nije poduzelo?

Možda sam ja to sanjao ali mislim da se radi o golemim nerealiziranim potencijalima, nastranu dostupne informacije od INE. Koliko smo mi zapravo, uvjetno rečeno, oštećeni, zatvaranjem pipe s bliskog istoka, preciznije, kolike potrebe domaćeg sektora je moguće zadovoljiti isključivo vlastitim bušotinama?

To je jedna jako zanimljiva i razgranata tema. Mislim da je čak bilo nekakvih ozbiljnijih prijepora sa Italijom oko nalazišta u Sj.Jadranu donedavno, ne znam je li i kako je to riješeno.

Znaš da je IMPORT jako unoson biznis, osobito kada se radi o energetskim derivatima. Zašto misliš da MOL ima tako velik udio u INI? Preprodaja nafte/plina sa istočnog tržišta (tu ne mislim da donji istok nego gornji istok).

Čemu se truditi sa domaćim nalazištima kada na nama (ovcama) se lagano može zaraditi preprodajom. Zadnjih par godina INA je postala samo to, preprodavač.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ukratko - on misli da nekom daje posao, umjesto da zapošljava ljude i da plaća za njihov rad. On nema ništa protiv žena i starijih, samo ih ne želi u svojoj blizini. Istu rečenicu sam koliko već puta čuo u kontekstu homoseksualaca, crnaca, cigana, ... (i baš zbog toga mislim kako je dobro da su određene skupine zaštićene) Priča o 13 zaposlenih, njega nema nigdje - možda sam prestrog, ali čini mi se kako bi on rado sjedio u foteljici, gledao 12 ljudi koji nešto rade i onda im davao otkaze/poslove kako mu se sprdne. Lik bi rado bio mali šerif, ali mu se to ne isplati!

Sigurno da ima puno nelogičnosti i otegotnih okolnosti, dakle i mjesta za napredak, ali tip je mogao otići u bilo koju drugu državu i pokrenuti posao tamo (ipak je Mađarska u EU). Kako ja čitam taj tekst - ovaj tip je mali fašist i neoliberalist. Mali samo utoliko jer se ne usudi  :)

A ben, onda sam i ja, i moram priznati da se nimalo ne sramim toga. :-D

Cinilo mi se da uporno propustam nesto jako bitno vec sigurno stotinjak stranica, no nije tako... samo se nisam mogao pomiriti s istinom da sam socijalno neosjetljiv, no sad mi se stvarno cini da je to to... meni bas sve sto je napisao ima smisla, vama nema, dakle, nema drugog objasnjenja.

Devon lies beyond this portal, take the word of one immortal...
14 godina
protjeran
Meni se dnevno.hr cini nelos.
16 godina

Vidim neki ovdje podupiru bonove, a ujedno bi pazili na prava i bitnost radnika {#}

Osobno sam za simbiozu između radnika i poslodavca, pisao sam već o tomu, ali radnik je tu radi posla. Točka (oveća točka, vidljiva iz svemira)

Da citiram Velikog burazera u vezi onog bloga o nevoljkosti zapošljavanja...

Ukratko - on misli da nekom daje posao, umjesto da zapošljava ljude i da plaća za njihov rad.

Problem kojeg taj Mađar u svojoj hipotetskoj situaciji spominje nije plaćanje samog radnika, nego sve ono što takvo plaćanje veže.

Nakaradno je na radnikovu plaću od recimo 600 eVra davati još jednako toliko za srranja i koliko god se uporno pričalo o plaćanju radnika to sa radnikom nema veze, ali ima sa državom i isisavanjem na sve moguće načine, a sve zbog nakaradno postavljenog sustava u cijelom svijetu i abnormalnih apetita, kako političara tako idiotnih jedinica koje nazivamo građanima.

Sve ove priče, pak, o privatnim tvrtkama koje propadaju ... da malo skrenem ... idu mi lagano na tukija. Vidim da se uvukla u narod neka spika da su tvrtke gotovo u radničkom vlasništvu pa tako slušam "radio sam tu 30 godina".. "mi smo izgradili ovo, a sad propada" i slične piždarije.

Gospodo, osim ako je tvrtka kupljena nekom muljažom od države i osim ako vam tvrtka na kraju duguje nešto, nije vaše, neće biti vaše i može propasti tisuću puta ako treba. Ako ste sudjelovali u izgradnji, sudjelovali ste i u propasti i to ne vlastite tvrtke. To se inače u svijetu zove poslovanje i propast.

Nešto što kod nas i "biznismeni" ne razumiju, pa zato i imamo tisuće tvrtki koje su odavno trebale biti u likvidaciji, a onda iste te tvrtke vuku tisuće drugih u propast...osim ako ste Todorić

17 godina
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...

A ben, onda sam i ja, i moram priznati da se nimalo ne sramim toga. :-D

Cinilo mi se da uporno propustam nesto jako bitno vec sigurno stotinjak stranica, no nije tako... samo se nisam mogao pomiriti s istinom da sam socijalno neosjetljiv, no sad mi se stvarno cini da je to to... meni bas sve sto je napisao ima smisla, vama nema, dakle, nema drugog objasnjenja.

Nemam pojma, možda jesi, možda nisi, ja svakako nisam tvoje stavove do sada tako čitao.

Za ovog lika sam čvrsto uvjeren da će se nakon 50. uredno pozivati na zakone koji ga štite (od otkaza i tko zna čega još). Koliko se sjećam, ti nisi glasao u dijaspori, jer je tvoj osoban stav da ne zaslužuješ to pravo (iako ga formalno imaš). On nije pokrenuo vlastitu firmu i uredno proziva druge, koji su mu nešto krivi, pri čemu ne mrda dupe iz toliko mu mrske HU. Koliko kužim, ti si preko norveške i švedske završio u kanadi i radiš na svom projektu...

Iz nekog razloga mu vjeruješ u onom što piše, ali ja mu ne vjerujem ni pet posto. I dok si ti mali kapitalist, on je točno ono što sam napisao - mali fašist i neoliberalist. On bi sve, a ne bi dao ništa. Pritom mi je smiješan, jer ne znam što priječi mladića od 25-49 da ostane trudan i na porodiljnom dvije i pol godine, dok mu žena radi za triput više novaca u nekom EU tijelu? Tip uopće ne prepoznaje svoju odgovornost u društvu. Čak niti kapitalist nema nužno taj problem i prihvaća neke datosti koje su mu uvjetovane - jednostavno radi ono što želi, jer želi raditi.

Napisao si u prošlom postu ono za Kanadu, da možeš svakom dati otkaz kad ti se ćefne... Jedna je stvar to imati na sređenom tržištu, gdje se ovako i onako cijeni tuđi rad (no iskreno, iako ne živim tamo, a ti da, prilično sam uvjeren da ne možeš nekome dati otkaz doslovno bezveze). Probaj si takvu situaciju zamisliti u HR? Nema šanse, dok ne dođe do promjene mentaliteta (a ovaj lik je upravo jedan od tih kojima je ta promjena nužno potrebna), tako slobodno tržište kod nas može samo voditi u propast (pišem kod nas, a mislim i na HU, BiH, SR, pa i šire...), čemu smo mi i dokaz - liberalizacija tržišta bez kvalitetnih zakona koji bi istu regulirali je upropastila sve što smo desetljećima stvarali.

@eevek

problem konkretnog mađara je njegov stav - prema svemu. Od radnika, preko države do konačnog proizvoda. Čak i bez ulaženja u njegov genijalan "ne-moraš-raditi-ništa-teško-niti-posebno-samo-sjediš-osam--sati-na-radnom-mjestu-i-zarađuješ-pare" posao kojeg nitko više ne propituje nakon magične rečenice kako je isti sasvim legalan, jasno je vidljiv njegov profil. I znaš na koga me podsjeća? Na onog nekog tipa iz Austrije koji je svojim zaposlinicima obračunavao odlaske na WC pod godišnje odmore i onda im nakon godinu dana odlazaka na WC skraćivao godišnje sa tri na jedan ili dva tjedna. Jer, eto, on njih ne plaća da idu na WC...

I takvih 'pametnih' imaš uvijek i svugdje i zato (između ostalog) imamo zakone koji te i takve stvari reguliraju.

Naravno da je država skupa, kad je izašla iz socijalizma bez prave volje da se provede kapitalizam u nekom zdravom obliku. Kako mađarima, tako i nama, nismo ništa različiti po tom pitanju. I naravno da prvo treba dati otkaz barem trećini državnog aparata, smanjiti administraciju na minimum potrebe i dati ljudima da dišu - samo što to državi nije u interesu. Odnosno je, ali glupača to ne kuži  :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 16:30 (Veliki Brat).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice