Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 8.989.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

U cijeloj ovoj prici, meni je osobno najuzasnije procitati da se kravu tovari sijenom i raznim vitaminskim smjesama - te onda cijedi 300 dana u godini.

I da ako je vlasnik imao srece, njezinu bebu vec nakon samo godinu dana ocekuje ista stvar od zivota. Ako je vlasnik nesretan, onda bikic ide na McDonalds dijetu i pod noz.

Reko bi, pasji zivot, ali ne pase...

Edit:

sad sam procitao clanak od Sprajca. Fenomenalno!

e a znaš kaj je najbolje?

sagradiš farmu muznih krava uz pivovaru ili obrunto

onda direktno iz pivovare kravama prebace "trop"

da vidiš krave na pivi {#}

i kaj je najbolje takve krave daju puno dobrog milijeka

17 godina
thedream kaže...
Šalim se naravno u mnogočemu, ali daj mi malo pojasni ako ti se da..

Paaa, ja ti to gledam ovako - ja imam svoj stav, ti imaš svoj, ja imam svoju savjest, ti svoju...

Nema pojma koji je tvoj stav, niti kakva ti je savjest, ali meni moja savjest ne dozvoljava da podržavam događaje koje smatram, štajaznam, štetnima? Dakle, ne podržavam Big Brother, pa ga ne gledam i ne glasam za ekstroverte u BB kući. Ne podržavam sve što se događalo oko centra Cvjetni, pa jednostavno ne kupujem tamo. Ne radim promet niti H&M-u, niti Horvatinčiću, niti netkom trećem - u tom centru. Sam ih ne mogu niti kazniti, niti smijeniti, niti nešto treće, mogu samo unutar civilizacijskog dosega aktivno protestirati.

Jer, za razliku od mahanja zastavama mjesecima (što je zapravo užasno puno, čiji sam dio folklora bio i smatram sramotnim što se ništa konkretno nije dogodilo za tone gluposti koje su tamo napravljene i tom vremenskom periodu), ne-konzumiranje sadržaja onih koji su bili dio te (iz moje perspektive) prevare - smatram aktivnim protestom.

E sad, ovisno o svom osobnom stavu (sjećam se da je tada bila rasprava i na BOL forumu, te da su ljudi branili projekt sa nekim svojim argumentima), svatko bira kako će djelovati - hoće li kupovati jer mu je to ionako bilo super (ili svejedno), hoće li bojkotirati jer mu je to ionako bilo koma, ili mu je pak bilo koma, ali mu se baš jako sviđa štimung, i curke, i dečki, i biti viđen... Po meni samo ovog zadnjeg treba peći savjest, ostali ionako rade po savjesti. Ali niti njega ne mora peći savjest, jer možda čovjek jednostavno nije aktivist (što pak smatram drugim problemom i stava sam da bi svatko od nas trebao biti društveno aktivan).

Kao što kažeš, H&M postoji i na drugim lokacijama, daju se dobre gaće kupiti i tamo. Nemam ništa protiv H&M-a, dapače. A ima i drugih dućana za nabavit gaće, pa je tako meni Galeb nenadyebiv :)

Ja sam baš ciljao na centar cvjetni - sprega politike i kapitala koja razara grad. Ne samo naš, nego i stotine drugih prije i poslije, pa nismo mi baš tako posebni...

Ne znam zašto kažeš mrav? Jednostavno, imaš stvari koje su ti bitne, i koje nisu bitne (a i sve one između :)

Osobno, to mi je bitno. Ako imam frenda koji baš hoće popiti kavu u tom centru i ne želi sa mnom otići negdje drugdje, onda se naši interesi jednostavno kose, što više reći. Ali i dalje smo prijatelji i družimo se na način koji ne muči obojicu. Tko je tu dobar, a tko loš prijatelj, teško je reći, a ne moramo ni biti nasuprotni. U nekim drugim stavovima nisam tako krut, pa tako bez problema odem s prijateljima pušačima negdje gdje se dimi naveliko, često i kod njih doma. Nemam pjma, valjda mi se to ne čini kao društveni problem...

A da su ljudi konformisti? Pa jesu, kako nisu? Nije to nužno loše - bez toga ne bi vozili aute, niti živjeli u stanovima, nego bi hodali pješke i spavali u pećinama - jer bi bilo dovoljno dobro. Ali u nekim trenucima (IMHO, naravno) to zaista postaje loše. Ja to čak drugima niti ne zamjeram, pogotovo kad vidim roditelja (koji je bio protiv svega oko cvjetnog) koji u H&M u centru vodi dijete, jer to dijete tamo želi ići.

Iskreno, Ja bi svom djetetu isprao mozak pričama o lošim stvarima koji stoje iza toga i čvrstini koju mora imati kad se bori za svoje ciljeve ma koliko mali (ili veliki) bili, ali to sam ja (kao što sam gore, uostalom, napisao svoj stav - svatko bi od nas trebao biti društveno aktivan). Ljudi vole svoju djecu i rade ono što misle da je najbolje za njih. Nekad su u pravu, nekad nisu, ali imaju pravo na tu svoju odluku - tko sam ja da ih osuđujem?

A gdje si ti u toj priči, kako ti stoji savjest i treba li te uopće biti briga? Pa nemam pojma - to ti odlučuješ sam za sebe. Ja tebi nisam implicirao ama baš ništa :)

EDIT: sry svi na predugom postu - kamenujte dreama, a ja nakon odrađenog posla i ovog posta idem u miru krepat.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 19:19 (Veliki Brat).
17 godina
protjeran

ivan dragi - O svakome tko očekuje od mene lovu da bi "preživio" dok u štali ima 400 krava i vozi Mercedes ML mislim da je kreten, lopov i licemjer. I uopće ne generaliziram. Moji imaju 20 krava i 20 svinja + nešto zemlje. I voze nekekav Opel Kadet karavan iz 97'. Pa ne blokiraju cestu. I neznam zašto bi svoju familiju vrijeđao i prozivao ih idijotima sa dvoznamenkastim IQ-om.

Radi par gnjida (interesnih skupina) koje su (pot)kupljene od vlasti po sistemu podijeli i vladaj (i sistemu nebuloznih poticaja (slučajno zbog nesposobnosti i neznanja ili namjerno i sa određenim ciljem?), recimo po hektaru a ne po proizvedenom) osuđuješ ostale poštene seljake.

Ovako to rade Francuzi i ostali samosvjesni narodi Europe koji nisu razjedinjena hrvatska stoka od koje vlast radi budale.

Rješenje vidim u osnivanju seljačkih zadruga i prodaji robe na crno. Neka si onda država uvozi hranu i naplaćuje uvoznom lobiju PDV.

ivan dragi - Kako može Belgijac imat isplativost sa 2.25kn/l?

Možda zato jer ga država subvencionira ili na neki drugi način štiti?

Evo jedne zanimljive vijesti iz 2009. o belgijskim mljekarima:

http://www.msnbc.msn.com/id/32878129/ns/business-world_business/t/belgium-farmers-say-milk-does-nobody-good/#.T0fQ3vEge0c

Belgian farmers sprayed 790,000 gallons of fresh milk onto their fields Wednesday, furious over the low milk prices they say are bankrupting farmers.

"We are looking at a real catastrophe. Nobody can produce milk at these prices," he said.

To raise milk prices from the current 18 to 24 euro cents ($.26 to $.35) a kilo to the 40 cents ($.58) they say it required to cover costs, the farmers are demanding tougher EU production quotas. More government support is essential to stave off bankruptcies, they claim.

The 27-nation EU already pays for extra help to farmers in addition to the euro55 billion ($80 billion) it pays annually for support payments, market regulation, storage aid, rural development and other projects.

Dakle, nisu hrvatski mljekari izolirani slučaj. Ali ne, to je bahata stoka koja želi živjeti na račun države. Izgleda da se plan o par bogatih obitelji ostvaruje, uništenje malih gospodarstava (koja mogu proizvoditi EKO hranu) a opstanak velikih farmi koje će uvjetovati cijene na tržištu uslijed manjka konkurencije i uvoznog lobija koji će uvažati smeće.

Ako Milanović nije sposoban lupiti šakom po stolu i voditi računa o interesima hrvatskih građana (radnika, seljaka i općenito), a nije (http://www.vecernji.hr/vijesti/zao-nam-je-ako-rh-uvede-sankcije-siriji-ali-vi-cete-biti-gubitnici-clanak-380214) neka se makne.

15 godina
Rekao sam da NE GENERALIZIRAM. Post se odnosi na ove sa mercedesima itd. postoje nacini na koje se pojedinac moze boriti kako bi ostvario neku privatnu dobit. Blokiranje javnih cesta nije jedan od tih nacina. Zasto ne blokiraju ulaz u bolnice?
Apsolutno se slazem sa svima da problem postoji ali uvijek bi trebalo sagledat sve strane medalje. Dakle neka se oni bore za prava ali ne da pritom ugrozavaju zivot i imovinu ostalih gradjana.
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
Rekao sam da NE GENERALIZIRAM. Post se odnosi na ove sa mercedesima itd. postoje nacini na koje se pojedinac moze boriti kako bi ostvario neku privatnu dobit. Blokiranje javnih cesta nije jedan od tih nacina. Zasto ne blokiraju ulaz u bolnice?
Apsolutno se slazem sa svima da problem postoji ali uvijek bi trebalo sagledat sve strane medalje. Dakle neka se oni bore za prava ali ne da pritom ugrozavaju zivot i imovinu ostalih gradjana.

Bit prosvjeda je da ukaže na probleme i da skrene pozornost na sebe. Nije bit prosvjeda fućkanje i nošenje transparenata. I da, ako je potrebno, treba se blokirati promet, ne govorim o blokiranju bolnica i ugrožavanje ljudskih života.

I najbolje su mi fore sa birokratiziranjem prosvjeda. Treba se najaviti prosvjed, treba ovo, treba ono. Mogu zamisliti kako bi se francuska i oktobarska revolucija odvijale da su organizatori išli najavljivati prosvjede, nosili transparente, fućke i slične gluposti.

Kada Talijanski sindikati najave štrajk onda se tresu gaće Vladi i građani se solidariziraju sa štrajkašima i na tisuće izađe na ulice. Kod nas je obrnuto, "sami su si krivi".

ivan drago - Ja nemam iskustva sa kravama, ali recimo imam sa ugostiteljstvom. I također imaš miljon stvari koje moraš uračunati u bilancu. Imaš preko 20.000 nezaposlenih konobara na burzi i još bar 100.000 slabo plaćenih konobara koji IPAK ne izlaze sa tacnama na ceste. Poznajem bar 150 konobara koji rade već desetak godina a da nemaju ni tisuću kuna ušteđenih. Pa opet ne blokiraju ceste.

Ideš uspoređivati tercijarni sektor sa primarnim. Možda očekuješ kako će te Kinezi i Todorić jeftino i kvalitetno hraniti uvoznom hranom.

Možda da smo razvijeni kao zapad bi furka sa uslužnim djelatnostima i prošla a kako sada stvari stoje Hrvatska si ne može priuštiti luksuz smanjivanja primarnog i sekundarnog sektora.

Zanimljivo kako se obični ljudi grizu među sobom i na sebi primjenjuju tržišni model ekonomije, ali to isto se ne primjenjuje na političare i njihove štićenike. Bili oni glupi ili nesposobni, komotno su u nekoj fotelji bez odgovornosti. Mogu krasti, oštečivati državu ali vrlo teško
će odgovarati za nastale štete dok je za obične građane suprotan slučaj. Birokracija ih gazi gdje stigne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 0:09 (the_tux).
16 godina
the_tux kaže...

.. 

Radi par gnjida (interesnih skupina) koje su (pot)kupljene od vlasti po sistemu podijeli i vladaj (i sistemu nebuloznih poticaja (slučajno zbog nesposobnosti i neznanja ili namjerno i sa određenim ciljem?), recimo po hektaru a ne po proizvedenom) osuđuješ ostale poštene seljake.

Ovako to rade Francuzi i ostali samosvjesni narodi Europe ..

- koristeći Šprajcov termin HTZovci, 'moram' upsti u raspravu o pravednom-moralnom-siromašnom-žuljevitom .... seljaku. (Internacionala u pozadini.)

- nema poštenog seljaka, jer ljudi nisu pošteni zato jer su; bijeli-crni, visoki-niski, seljaci-turisti-građani, kinezi-zagorci itd. Pa ne teba koristiti te socreal hiperbole..

Postoje oni koji su u tom biznisu zato jer imaju kravicu i oni koji su u tom lovely-jobely biznisu jer postoje poticaji. Ovi na cesti su vrlo poticajni primjerci.

Francuzi, Njemci i svi ostali štite svoje interese, razlika je samo što su oni veći, ostalo je jednako. Posao s mlijekom je velik, to je jedna od strateških sirovina, pogotovo mlijeko u prahu... zato i postoje takve igre s milionima.

Nema tu EKO proizvodnje i ostalih utopija, to je borba za novac.

Jedino (što bi bilo pametno) je preuzeti npr Austrijski model (poljoprovreda-vlasništvo), umjesto da sve rasprodamo, uništimo, pokrademo. -mogli bi za razliku nešto i proizvesti, zaraditi, pa i imati neovisnost (materijalnu). Ali lakše je uništiti i rasprodati. Slinić i Kradimir su tu, bit će rasprodaja. Zoki je tu, ali dok on pusti brkove (izađe iz puberteta), već će biti gotova i ta runda privatizacije.

- Što je sljedeće? Šume i vode ili ... 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
the_tux kaže...
...

Ako prosvjeduješ za PRIVATNU korist tako da štetiš JAVNOJ koristi si kriminalac. Sve ceste su javne i nitko nema pravo ugrožavat sigurnost cestovnog prometa radi privatne ili bilo kakve koristi.

Nemoj širit temu i nepotrebno generalizirati kada vidim da neznaš dovoljno ni o ovim prosvjedima s mljekarima. Ni francuska ni oktobarska revolucija s ovim našim mljekarima nemaju veze.

Konobarluk i je i nije tercijarni sektor. Kod nas je turizam jedan od pokretača industrije i veliki izvor prihoda. To je sve usko povezano i smatram da je usporedivo. Barem za primjer u kojem sam ih ja usporedio. (npr) O konobaru ovisi hoće li se gost odlučiti za domaći biftek, domaću ribu..

Ti farmeri dobivaju (cca) 50lp poticaja, 800 kn po kravi godišnje, manji pdv na sve i svašta. Sada se bune zbog toga što ime država neće dati cca50 lp IZVANREDNIH poticaja (dakle oni bi 50lp+50lp) koje im je Čobanković dao (zbog suše, ovo ono..). Dakle ti poticaju nisu ni bili predviđeni za podjelu ove godine jer su bili izvanredni.

Najveći problem farmerima su krediti. Al šta je fora. Izračune su radili tipa "best case scenario". I nitko očito nije računao da se svijet mjenja, da cijene padaju, a da kamate rastu. Ako digneš 3 Miljona kuna na 5 godina moš mislit kolka je mjesečna rata. A daj mi reci biznis di ti možeš vratiti 3 miljona u 5 godina? Da ne govorim o svim neisplativim traktorima i inim mašinama koji stoje 200 dana u godini.

Zašto ne prosvjeduju ispred banaka?

Dakle kada ideš malo detaljnije gledati vidjet ćeš da su hrvatske farme male i neisplative. Ti ne možeš (kao država) štititi neprofitabilnu industiju do vijeka. Realnost je da će veliki dio farmera morat propast da bi se smanjio broj proizvođaća i povećao broj krava po gospodarstvu i proizvodnja mljeka po kravi. Imaš u Nedjeljnom Jutarnjem 20 kartica teksta o tome. Detaljno.

Ak će tebi bit lakše, okrivi državu za sve. E da, i digni te optužnice protiv svih tih ljudi za koje znaš da so pokrali državu. Što se mene tiče, svatko je nevin dok ga sud ne okrivi.

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Najveći problem farmerima su krediti. Al šta je fora. Izračune su radili tipa "best case scenario". I nitko očito nije računao da se svijet mjenja, da cijene padaju, a da kamate rastu. Ako digneš 3 Miljona kuna na 5 godina moš mislit kolka je mjesečna rata. A daj mi reci biznis di ti možeš vratiti 3 miljona u 5 godina? Da ne govorim o svim neisplativim traktorima i inim mašinama koji stoje 200 dana u godini.

Zašto ne prosvjeduju ispred banaka?

nije problem samo kredit

problem je i savjetodavna služba i ministarstvo

kad ti kao refernt za stočarstvo i mljekarstvo bude automehaničar, onda stvarno ti kao seljak  možeš očekivati vrhunsku potporu od strane države...

14 godina
odjavljen

Pustite ceste mliečni ljudi, da se mogu utrkivati!{#}

Izgleda da su oni na SC isto kao i ja pa mogu non stop na cesti stajati. {#}

Dignite šatore i prosvjedujte na trgovima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 15:13 (Diplomat).
16 godina
ihush kaže...
Jedino (što bi bilo pametno) je preuzeti npr Austrijski model (poljoprovreda-vlasništvo), umjesto da sve rasprodamo, uništimo, pokrademo. -mogli bi za razliku nešto i proizvesti, zaraditi, pa i imati neovisnost (materijalnu).

Ne možeš u isto vrijeme čuvati državu na taj način i tražiti "europske cijene".

Draga nacija mora izvaditi metle iz šupka i konačno odlučiti kakvu zemlju žele - zemlju što jeftinije klope, bez pitanja, ili zemlju sa domaćom proizvodnjom klope po nešto višoj cijeni ako treba.

Pita li se itko zašto Hrvatska "proizvede" samo nešto više od 50% potreba u svinjogojstvu? Za jednu zemlju koja se voli hvaliti pršutima, kulenima i koječime, propilično smo balavi.

Štoviše, vlada je morala omogućiti bescarinski uvoz 3.500 tona je*enih šunki za proizvodnju pršuta prošle godine {#}

Pita li se itko zašto je to tako, kada su poticaji predivni i država "čini sve" da se stanje popravi?

Daju, recimo, ekipi u svinjogojstvu poticaj, ali da bi sve bilo "po zakonu" natjeraju ih u sustav PDV-a za pišljivih 12.000 kn koje dobiju. Alo!

E, to ja ovem poticaj, jer što će pokrenuti svonjogojstvo ako ne poticaji kojima te već za 12 somova tjera u sustav PDV-a...tako će sigurno biti konkurentni na tržištu, pogotovo sa našim niskim PDV-om {#}

Samo daj što jeftinije i zaboli me. Potičimo ekipu koja kupi i proda, jer očito je to grana za koju smo stvoreni.

17 godina
ivan dragi kaže...

Ne generaliziraš ali zakaj uopče krećeš u tom smjer,{#} pricaš glupandarije fučkaj ga jer nemaš poima kolki je to posel i kolki su im mjesečni krediti.Pa več je pola mljekara u Hrvatskoj ionako propalo, u zadnjih nekoliko godina kaj misliš zakaj sigurno zato kaj im je dobro u truloj Hrvatskoj jel.{#}

Kad propadne večina mljekara u Hrvatskoj, onda buš videl kak bude a sve ide baš prema tome uglavnom poljoprivreda je na samrti kod nas i čekaju nas crni dani sigurno nismo još dotaknuli dno nit blizu. Ti da si na njihovom mjestu, radil bi istu stvar sigurno lako je odavne sipat svaštarije kad nemaš izbora onda se ne biraju sredstva to je tak bilo i bit če.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 15:31 (rambox).
17 godina
protjeran

ihush - nema poštenog seljaka, jer ljudi nisu pošteni zato jer su; bijeli-crni, visoki-niski, seljaci-turisti-građani, kinezi-zagorci itd. Pa ne teba koristiti te socreal hiperbole..

Seljak nešto konkretno radi na svojoj zemlji. Tu nema muljanja i prodavanja magle. Ili proizvedeš nešto ili ćeš crknuti od gladi, u tom smislu govorim o poštenju. Seljak nije PR-ovac koji zarađuje novac na prodavanju magle. On stvara hranu.

ivan dragi - Ako prosvjeduješ za PRIVATNU korist tako da štetiš JAVNOJ koristi si kriminalac.

Znači studenti recimo prosvjeduju za privatnu korist, svi koji prosvjeduju za nešto, prosvjeduju za privatnu korist a ne da se društvo učini što pravednije za svakog pojedinca.

ivan dragi - Kod nas je turizam jedan od pokretača industrije i veliki izvor prihoda.

Ni jedna suvremena država ne može preživjeti bez prave industrije i poljoprivrede. Ako mislimo postati banana republika u rangu afričkih državica (a to brojnim primjerima pokazujemo) onda nam se loše piše.

ivan dragi - Zašto ne prosvjeduju ispred banaka?

Trebali bi, oni su jedan od glavnih krivaca lošeg stanja u Hrvatskoj jer im slugani iz Vlade ne žele stati na kraj sa njihovim zelenašenjem, time pokazujući da mi nismo država nego banana republika.

ivan dragi - Ti ne možeš (kao država) štititi neprofitabilnu industiju do vijeka.

Poljoprivreda i proizvodnja hrane je strateški interes države. Osim ako je strateški interes države ovisiti o humanitarnoj pomoći.

ivan dragi -Ni francuska ni oktobarska revolucija s ovim našim mljekarima nemaju veze.

Mislio sam općenito na prosvjede.

ivan dragi - Imaš u Nedjeljnom Jutarnjem 20 kartica teksta o tome. Detaljno.

Jutarnji list koji zastupa stavove svojih stranih gazda i krupnog kapitala ne može biti objektivan.

ivan dragi - Što se mene tiče, svatko je nevin dok ga sud ne okrivi.

Slobodan Milošević je nevin jer ga sud nije osudio.

U zemlji meda i mlijeka U zemlji meda i mlijeka
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 16:37 (the_tux).
16 godina
neaktivan

Evo jedan (meni osobno) jako zanimljiv tekst na temu zapošljavanja i zašto su stvari takve kakve jesu.

Pročitajte i prokomentirajte po želji.

http://andorjakab.blog.hu/2012/01/06/this_is_why_i_don_t_give_you_a_job

16 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy--/140969.aspx

Recimo ova tema... koja je već trebala bit zaključana, a sudionici kažnjeni jer se radi o kriminalnim radnjama.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Recimo ova tema... koja je već trebala bit zaključana, a sudionici kažnjeni jer se radi o kriminalnim radnjama.

I tak i tak se ne može ništa desiti. IMEI je nepromjenjiv,u 97 % slučajeva uređaj krepa.

SK crew
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Mitsuoka kaže...

I tak i tak se ne može ništa desiti. IMEI je nepromjenjiv,u 97 % slučajeva uređaj krepa.

Ma više je bio odgovor na što se događa s našim društvom... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

Sto mislite o ovome? 

Vidim dosta ljudi tu na ofurmu podržavaju Annonymuse...

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Sto mislite o ovome? 

Vidim dosta ljudi tu na ofurmu podržavaju Annonymuse...

Otprilike kao i priče o tome da su američka vlada/CIA/Masoni/Židovi izrežirali napad na WTC tornjeve.

Postoji mogućnost, ali ne i pravi dokazi.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
protjeran

http://www.ivonazivkovic.net/911-KALEZOV-NUKLEARNA-DEMOLICIJA.html Uživaj. Annonymusi i WikiLekas su mi uvjek bili sumnjivi, da stvarno mijenjaju status quo, nebi bili toliko eksponirani u medijima.

16 godina

Anoni su s 4chana kakva CIA. Zato ni ne mogu napravit nista sto kazu (rusenje interneta LOL).

15 godina
the_tux kaže...

ihush - nema poštenog seljaka, jer ljudi nisu pošteni zato jer su; bijeli-crni, visoki-niski, seljaci-turisti-građani, kinezi-zagorci itd. Pa ne teba koristiti te socreal hiperbole..

Seljak nešto konkretno radi na svojoj zemlji. Tu nema muljanja i prodavanja magle. Ili proizvedeš nešto ili ćeš crknuti od gladi, u tom smislu govorim o poštenju. Seljak nije PR-ovac koji zarađuje novac na prodavanju magle. On stvara hranu.

Pa i konobar ako ne posluži kave je taj dan gladan. I prodavačica u Konzumu ako ne sjedi 8 sati za kasom ide doma gladna... Whats your point? Pr-ovci po tebi ništa ne rade?!? Tko sada generalizira??? Šta ni kirurg ništa ne radi? Činjenica je da u svakoj branši možeš naići na zabušante. Ali da je neka profesija manje vrijedna jer ne proizvodi ništa "konkretno" je debilizam. Šta su onda po tebi filozofi, psiholozi, profesori, policajci, vatrogasci..

Ja sam i protiv blokada fakulteta. Student (za razliku od ovih seljaka) nema nikakav izvor prihoda. Ovi prosvjeduju iz sasvim drugačijih razloga (jesi btw pročitao jutarnji?). Seljaci su blokadom prekršili zakon, adekvatno su sankcionirani i neznam šta se tu ima diskutirat.

Maldivi su suvremena država a nemaju ni 100 kvadrata za orat. Čisto sumnjam da recimo Katar išta kopa ili ore osim nafte. Dakle bitnije je kako nego što.

Ajde zamisli da nađemo naftu po čitavoj Slavoniji? Pa jel misliš da bi itko muzo krave? Odmah bi se svi strateški interesi promjenili. Dakle jasno je da temelj može biti bilo što, bitno da donosi profit.

Koliko znam (a znam) članke pišu novinari. Jel znaš kolko bi love, vremena, truda.. trebalo da ispereš mozak tolkim novinarima da svi pišu u "interesu stranog kapitala". Više se radi o pojeftinjenju senzacionalizma što je vidljivo u naslovima. Recimo, kao što Bug "voli" pisat o Appleovim proizvodima, tako jutarnji ima 4 strane o Angelini. I uvjeravam te da WAZ-a boli ona stvar za mljekare. Njega samo zanima kolko će taj tekst dobiti na oglasima (i prodaji). Jutarnji je generalno loša novina, ali i oni imaju neke dobre autore. Nedjeljni nije loša novina. Al pročitaj cijeli tekst pa procijeni sâm jel objektivan ili u interesu "stranog kapitala". Mislim da je jako dobar zaključak - "Čini se kako su u priči o mlijeku zakazali svi, a svoje se odgovornosti ne bi trebali odreći ni proizvođači."

Ponavljam, svatko je nevin dok ga SUD ne okrivi. Nekih civilizacijskih dosega se ne želim odricati.

Al da su mljekari, dukatovci i ministri skupa diskutirali upola manje neg mi tu, već bi se oko svega dogovorili. {#}

17 godina
protjeran

ivan dragi - Pa i konobar ako ne posluži kave je taj dan gladan. I prodavačica u Konzumu ako ne sjedi 8 sati za kasom ide doma gladna... Whats your point? Pr-ovci po tebi ništa ne rade?!? Tko sada generalizira??? Šta ni kirurg ništa ne radi? Činjenica je da u svakoj branši možeš naići na zabušante. Ali da je neka profesija manje vrijedna jer ne proizvodi ništa "konkretno" je debilizam. Šta su onda po tebi filozofi, psiholozi, profesori, policajci, vatrogasci..

Hrana dolazi sama od sebe zar ne? PR-ovci ne stvaraju nove vrijednosti. Želio sam reči da se ozbiljna država koja nema dovoljno prirodnih resursa od kojih bi mogla živjeti kao bubreg u loju se mora oslanjati na jaku industriju i poljoprivredu a uslužna zanimanja dolaze kao podrška. Proizvoditi i prodavati nije isto. I nije mi bila namjera podcjenjivati druga zanimanja. Svako zanimanje ima svoju svrhu ali ako se Hrvatska misli izvući iz krize mora potaknuti industriju. Nismo Maldivi ni Katar.

Bit je da zemlja koja može hraniti 20 milijuna ljudi se olako igra sa svojom poljoprivredom.

Hrvatska kao turistička zemlja ima veće koristi ako proizvodi domaću hranu koju plasira putem turizma umjesto prakse uvoza strane hrane. Više novaca, dakle profita ostaje u zemlji.

ivan dragi - Ali da je neka profesija manje vrijedna jer ne proizvodi ništa "konkretno" je debilizam

Da se poslužim tvojim komentarom:

ivan dragi - Dakle jasno je da temelj može biti bilo što, bitno da donosi profit.

Iz toga proizlaz zaključak da ono što ne donosi profit ne treba postojati. Policajci i još neka zanimanja ne donose profit. Niti političari ne donose profit osim za svoju korist.

Poljoprivreda možda ne donosi profit kakav zamišljaju korporatisti ali je nužna za opstanak društva.

ivan dragi - Koliko znam (a znam) članke pišu novinari. Jel znaš kolko bi love, vremena, truda.. trebalo da ispereš mozak tolkim novinarima da svi pišu u "interesu stranog kapitala"...

http://www.h-alter.org/vijesti/mediji/bakice-sa-velikim-stanovima-ne-zasluzuju-zivjeti

ivan dragi - Ponavljam, svatko je nevin dok ga SUD ne okrivi. Nekih civilizacijskih dosega se ne želim odricati.

Slažem se, mada ima zloćinaca koje sud nije okrivio, prema tome, nevini su. {#}

To me podsjetilo na Bandića i slične muljatore i kriminalce, "institucije neka rade svoj posao", "pravna država mora funkcionirati", sve dok ne diraju mene.

15 godina
the_tux kaže...
Da se poslužim tvojim komentarom:

ivan dragi - Dakle jasno je da temelj može biti bilo što, bitno da donosi profit.

Iz toga proizlaz zaključak da ono što ne donosi profit ne treba postojati. Policajci i još neka zanimanja ne donose profit. Niti političari ne donose profit osim za svoju korist.

Poljoprivreda možda ne donosi profit kakav zamišljaju korporatisti ali je nužna za opstanak društva.

Mogao si komotno povezat bilo kojih 10 riječi iz mog teksta i složiti ih u neku "suvislu" rečenicu i onda iz toga izvlačiti neke svoje zaključke. Još mi nije jasno kako uspiješ iz 2 različite premise stvoriti treću koja nema veze ni s prvom ni s drugom i iz nje donesti zaključak.. Fakat ne kužim odakle ti zaključak da ako neka profesija?? ne donosi profit da netreba postojati. Ja jasno vidim da piše temelj. Evo čitam 20 puta. Temelj. Neznam kako zamišljaš ekonomiju kojoj su temelj policajci. Al dobro.

Nisam ziher jel me trolaš ili ne, ali sam valjda dosadan i bogu i vragu s ovim topicom oko mljekara pa se moram schillat. {#} Ovako nekako hehe..

16 godina
neaktivan

Upadam ko padobranac ali ti mljekari su previse pohlepni, pazi ti likove .. jedna strana je pristala na ponudjene uvijete, dok druga nije... ko tu koga j*be? Ovi se slazu s uvietima, ovima nije pravo pa govore kako je manjina odlucila za vecinu itd.

Imaju zahtjeve ovakve, onakve... oce nepromjenjivu cijenu dizela, oce ovo, oce ono... daj stani malo, imas 500 krava i govoris kako ne mozes prehraniti obitelj? 

Mislili su, uzet cu kredit od drzave, kroz 2-3-4 (nije bitno) godine cu ga vratiti i kasnije cu se bogatiti ko ruski tajkuni... e nejde to tako brale moj ..

Edit: 2,43 kn za litru i jos dobiju 50 lipa poticaja od drzave za svaku litru...zar ne?

I ostalo je sve matematika broj krava -> koliko litra mljeka = $$$

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 19:19 (rebelsy).
17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-josipovicev-zamp-josipovicevom-prijatelju-isplatio-33-milijuna-kuna/600812.aspx

33 milijuna kn godišnje za pomoćne administrativne poslove, bez natječaja, tvrtki u vlasništvu Josipovićeva prijatelja. Čini mi se da je slučajnost prevelika da bi bila samo slučajnost dok se pranje novca ne čini kao tako luda teorija. Za podrobnije informacije, pogledati današnju NU2.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
the_tux kaže...

.. 

Hrana dolazi sama od sebe zar ne? PR-ovci ne stvaraju nove vrijednosti. Želio sam reči da se ozbiljna država koja nema dovoljno prirodnih resursa od kojih bi mogla živjeti kao bubreg u loju se mora oslanjati na jaku industriju i poljoprivredu a uslužna zanimanja dolaze kao podrška. Proizvoditi i prodavati nije isto. I nije mi bila namjera podcjenjivati druga zanimanja. Svako zanimanje ima svoju svrhu ali ako se Hrvatska misli izvući iz krize mora potaknuti industriju. Nismo Maldivi ni Katar.

Bit je da zemlja koja može hraniti 20 milijuna ljudi se olako igra sa svojom poljoprivredom.

Hrvatska kao turistička zemlja ima veće koristi ako proizvodi domaću hranu koju plasira putem turizma umjesto prakse uvoza strane hrane. Više novaca, dakle profita ostaje u zemlji.

..

To me podsjetilo na Bandića i slične muljatore i kriminalce, "institucije neka rade svoj posao", "pravna država mora funkcionirati", sve dok ne diraju mene.

- opet populističke floskule o prehranjivanju europe? Biznis je biznis, isprati se radiš, ne isplati se propadneš. Dodajmo tomu i politiku, zakon jačeg itd. tad je sasvim sporedno koliko se hrane može proizvesti.

- pogotovo jer se dnevno polovica hrane na EU tržištu baca, višak, trulež... nije problem da hrane nema, nego npr Afrikanci, oni koji su gladni nemaju novca za tu hranu.

- Ne 'misli se Hrvatska' izvući, jer država je institucija, ona ne misli, misle ljudi, predstavnici, političari, privrednici... svaki za sebe i svoj (uski) interes. Uz to nekom je majka, nekom maćeha, proporcionalno udaljenosti od jasala ili Kastorovskog stola...

Praktički je nemoguće (preko noći) izvući se, jer je previše interesa, mafijašenja.. vidi ZG-Taxi, vidi nove cijene ZETa, bilo što promjeniti, počisititi u ovoj državi u posjedu kumova. Tu spada i mliječni biznis, poticaji.

-Uz takvu konkurenciju, normalan poduzetnik ili seljak, jednostavno ne može opstati, ako ništa drugo zezat će ga inspektori-veterinari, pa sve do isplate dali od države ili Todorića, dok ne postane njihov ili se makne s puta... Zato naši ljudi (zapravo bilo čiji, žuti, bijeli, crni.. i seljoberi) vani mogu normalno uspjeti ili porpasti u biznisu, ovdje je jedini izbor biti s njima ili ne biti.

- zanimanja (prijašnje uzdizanje) sv.Seljaka kao nekog idealističkog primjera. Taj seljak više ne postoji, bar nema veze s ovima u Čavićevoj. Ovaj u potocajnik je profesionalac, vozi Merc-SLa.

Svaka lipa razlike u tim cijenama je tad važna (kao jedan post, broj krava x litre x dani = zarada..) Kad su veliki brojevi u igri, tad je i velika razlika 2.32-2.46-2.71 ... taman za još jednog SLa godišnje. Za to se isplati tjedan dana biti na cesti. Uličarke su za manje novce stalno na cesti. ;-)

Svako zanimanje je jednako vrijedno, tj onoliko za koliko se (radnik, rad, znanje) može prodati. Recimo pisanjem knjige HarryPotter se zaradi više od dobrog stada krava. Pišimo knjige, radimo milka čokoladu i kuku satove, prodajmo nogometaše itd.. to je ono što se prodaje, mlijeko se proljeva jer je višak. Postoji i mjesto gdje je manjak ali oni nemaju novac.

Idealizirani pošteni, žuljeviti seljak, nema veze s ovom temom, njemu je svejdno na koliko lipa je 'zaokružena' cijena miljeka, jer je njegova razlika beznačajna, samo velikima je značajna (i Agrokoru).

-sve dok ne diraju 'institucije'? jer neki od njih sebe vide kao instituciju.. rado bi ih vidio institucializirane, svejedno u kojem tipu institucije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Enough is enough, YouTube. Together we're strong.

17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Enough is enough, YouTube. Together we're strong.

Ulogirao sam se na svoj account samo da im dislikeam video. Malo je falilo da im i popljujem video u komentarima, ali smatram da je moje mišljenje preteško za shvatiti tudumima koji tamo komentiraju. Kako se samo onaj idiot napali kad najavljuje spammanje foruma. Malo si je previše Anonymous. Kreteni...

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina

Bas citam vijesti o blokadama od strane mljekara...

Da ne povjerujes, prvih dana svi su ih podupirali, kasnije su se pronasli neki "pametni" prozivat ih kako oni imaju fine poticaje, skupe traktore i jos se zale.{#}

Neki se pitaju kako se gradjevinari ne zale, ugostitelji se ne zale ?

Pa cekaj malo, zar ne bi bilo vrijeme da se konacno vecina rulje ustane protiv fucking drzave i pokazat im da se ne damo vise varat. Nije bitno koje si djelatnosti, ratar, stocar, ugostitelj ili baustelac.

Kak mozes biti tako suplje glave i prigovarat mljekarima i onda se jos tak kur.cit svojom izjavom.

Umjesto da podrzavaju seljake u ovakvim situacijama, da im se pridruzi jos vise ljudi, vecina sjedi doma, "pametuje" kontra naroda i jos je spreman se posvadjat, a valjda i potuc da se moze sa sugovornikom...

Kolko ima samo agencija kojima se ne zna cemu opce sluze... Sam podatak da imamo preko 140 zastupnika u saboru, dok vecina u EU ima cca 110 - ali pazi, to ne treba bit u skladu sa EU...

Vozac ovog zastupnika, zamjenik ovog i onog...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 10:16 (Batista).
17 godina
neaktivan

cijeli je problem samo u jednome a o tome nitko ne priča

• Poticaji EU

Naime, kako svi znate RH je praktički ušla u EU, a punpravni član postajemo 1.7.2013

znači Lactalis kao veliki uvoznik mlijeka u RH ima još samo 1 godinu da profitira na poticajima EU za izvoz mlijeka

od 1.7 iduće godine poticaje više neće primati i onda će im biti preskupo voziti mlijeko iz francuske, a iz bosne ili srbije neće smjeti uvoziti u EU zonu

Jednako tako možemo očekivati još muljaža od agrokora i sličnih koji se koriste subvencioniranim cijenama da uništavaju naše tržište koje je trenutno bez ikakve zaštite do 1.7.2013.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice