Posao ili Fakultet...? Ili oboje?

poruka: 13
|
čitano: 7.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Mene zanima ako bi morali birati izmedju fakulteta i dobrog posla, šta biste odabrali?

Ja sam više-manje u toj situaciji. Mogu dobiti dobar posao sa jako pristojnom plaćom ali ako ću ići redovno na faks onda neću moći raditi taj posao. Ako se odlučim za oboje, jedina opcija je da idem izvanredno na faks, ali ako idem izvanredno na državni fakultet, pitanje je ako ću uspjeti položiti sve ispite u roku. Stvarno mi nije cilj raditi 'cijeli dan' i onda još nakon toga učiti za faks i na kraju pasti godinu, a jedina druga preostala opcija je izvanredno na privatni fakultet ali tu se mora platiti 30 000 kn (pretpostavljam da je privatni faks nesto laksi od državnog). Problem je što mi se stvarno ne sviđa što bih morao platiti toliko novaca, jer mi nikako nije cilj da sa posla direktno nosim novce u školu. Trebao bih izdvojiti 3 plaće za privatni fakultet i to mi se nikako ne sviđa, ali mi se također nikako ne sviđa da ne idem na faks ili da radim i učim po cijele dane i na kraju padnem godinu.

Da ne duljim predugo, doslovno jedini razlog zašto hoću na faks jeste jer želim taj komad papira, ništa drugo.  Ne vjerujem da ću na faksu nešto posebno naučiti, te mislim da ću na poslu naučiti x10 više nego na faksu. Znam dosta ljudi koji su završili fakultet sa odličnim ocjenama i koji su danas bez posla, ili pak rade za minimalnu plaću, tako da ne vjerujem da će mi faks nešto posebno donijeti, ali unatoč tome želim taj komad papira.

Dakle, ako bi vi osobno morali birati, da li bi odabrali posao ili faks, ili oboje (i ako oboje, da li državni ili privatni)? 

16 Posao
2 Fakultet
5 Posao + državni fakultet
3 Posao + privatni fakultet
0 Nisam siguran
9 godina
neaktivan

Frend, nadi neku raspuštenicu od 35+ i tek onda odlučuj. 

Šalim se, ili možda ne. 

Uglavnom, ako te to imalo zanima, onda problem. 

Onda fušaš na oba fronta.  

Vjeruj mi, bio sam u istoj situaciji. 

Nemoguće je oboje uskladiti. 

Tak da....

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan

Uglavnom, ako sanjaš dva poluroga, dobiješ jednog jednoroga!!!!

Kruha i igala...
15 godina

Amd Freak Ne moraš odmah vrijeđat nekoga tko pita za savjet. U svoje vrijeme nisam ni ja imao nikog u sličnoj/istoj situaciji, a nisam računao na Bug forum help 
Za autora
Ja radim i studiram izvanredno Elektrotehniku. Druga godina sam, em jer sam upisao prošle godine, em jer sam 4 godine prije toga radio da skupim neke novce.
Prvo navedi što bi htio raditi i što bi htio/misliš studirati. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Moraš znati dal će ti na poslu izać u susret vezano za predavanja i vježbe. Na neke ispite ne možeš ići ako nemaš odrađene vježbe i određen broj prisustva na predavanju, ali to se u većini slučaja može dogovoriti s profesorom.

11 godina
Re: Posao ili Fakultet...? Ili oboje?

@Pitanje10

Posao + državni fakultet.

Uzmi bolje pticu u ruci, nego goluba na grani.

Samo se potrudi, te ćeš sve moći i stići. Nemoj da ti godine prođu uludo, pa da kasnije netko drugi bude kriv.

Tvoj je sudbina u tvojoj ruci, a na muci se poznaju junaci.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
15 godina

Kako Danci rade i školuju se. I sve se stigne. Stim da poznajem ljude koji imaju 60+ godina i još idu u školu. Tako da uzmi posao i završi školu usporedno.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
17 godina
Hexovale kaže...
amd freak kaže...

Ne možeš raditi i učiti? Dakle nesposoban si.

Išao bi na faks ali ga nebi skupo plačao? Dakle il hebeš il si heben, nema oboje.

Išao bi ipak na privatni jer je lakši? Dakle, ipak si nesposoban.

Dobit češ posao ???  

BINGO! Imamo potencialnog uhljeba - krkana :D

Radi ovakvih spodoba i mladi pametni ljudi izlaze iz države.

Idi stricu u stranku, uhljebi se i šuti, za drugo ni nisi. I jedan savjet, nemoj se ovako javno drukati, pa čak ni anonimno. ;)

Ti se prvo nauči koristiti dijakritičke znakove,onda soli pamet drugima.

Uh kako me zaboli za gramatiku na forumu, toliko me zaboli da kucam tekst malim prstom i čisto mi je svejedno jel ubadam č ili ć. Uostalome ti bi se treba prvo naučiti pisati književnim jezikom prije negoli počneš nekome o gramatici (vidi sliku) - nije mi dugo trebalo.

Savjet je tražio savjet je i dobio. Ako on sam ne zna što će i kako u životu drugi bi trebali znati?

Ajde molim vas, netko je zadovoljan radeći cijeli život na gradilištu, a netko je nezadovoljan sa sedmeroznamenkastim iznosima na računu.

Ako je njemu faks bitan da ima "papir" i ako on može "dobiti" posao "samo tako" to dovoljno govori koliko je tard (isprike na izrazu).

Za takve stvari postoje stručne osobe, odnosno psiholozi jer su to stručnjaci koji pomažu "zdravim" ljudima kada se nađu u dilemi. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 18:17 (amd freak).
14 godina

Ovisi koji posao i kolika plaća, ja sam imao isti problem prije par godina i odabrao sam posao.

Nisam zažalio, s tim da možeš na faks vanredno ako imaš volje, malo će ti patit život ali istrpi.

root
12 godina
neaktivan

Pošto nije napisao koliko ima godina, pretpostavimo da je lik završio srednju te da ima 18,19 godina, pa me zanima koja to firma daje neiskusnom radniku sa srednjom školom 10k kuna mjesečno plaču?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 22:12 (O B O).
17 godina
O B O kaže...

Pošto nije napisao koliko ima godina, pretpostavimo da je lik završio srednju te da ima 18,19 godina, pa me zanima koja to firma daje neiskusnom radniku sa srednjom školom 10k kuna mjesečno plaču?

Pa sam ti gore napisao = "uhljebatorska" pa me se dislajka :D

14 godina

Npr čistoća split....

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
Pitanje10 kaže...

..šta biste odabrali?

..

-ja? hladno pivo, radler.. jel to pomaže? (nije sarkazam, nego stvarnost, tvoj život, budućnost, tko to treba odlučivati, ja? neki anonimusi..?)

-što je dobar posao, dobra plaća .. što je sigurno u životu pa do karikiranog da te sutra zgazi tramvaj ili dobiješ na lotu?

-polsovi se lako dobiju, još lakše gube.. što će gazda za 5g, za 10 god..? tko danas zna da će za 10 godina imati posao? A što ćeš tad? Po tom kriteriju, bolje imati papir nego nemati..

ali.. ni taj papir ne pada s neba, tko ti kaže da bi položio i prvu godinu? 80% ne završi.. kad je teško, kad netko mora, tad može (ako je dovoljno jak, uporan, ako ima ono nešto.. i znanje), možeš tako napraviti bilo što, možeš i propasti, promašiti.. A znati danas što će biti je skoro nemoguće.

lakše pitanje, dvije cure, lijeva i desna, koju odabrati? .. hmm obje? koje pivo, .. ma nema lakih odluka. Ponekad je lakše da te nešto natjera, da izbora nemaš, tad se moraš boriti s onim što imaš. Malo ih uspjeva. Ako misliš da možeš, stisni zube (razmisli) i što god odlučiš, izguraj. Ako i pogriješiš.. neka. Sve to je škola, svaka se plaća.. (zato i one cifre na kraju uhljebima-političarima nisu problem..).

Pa još sitnica, (elektromehaničar?) .. postojali su kovači (blacksmith..) tisućama godina, najvažniji posao u selu, gradu, kraljevini.. do prošlog stoljeća. Danas? Što će sutra biti?

ako je dobra plaća, gazda ti sutra može dati otkaz i zaposliti nekog za 1000kn manje.. a kad jednog dana imaš obitelj, režije.. e tad ne možeš reći ne.. ne možeš birati.

Sad biraj TI, sad još možeš, pa ako je dobro ili loše.. tako je to. Sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Ja ću ti reći iz osobnog iskustva.

Zaposlio sam se kao informatičar i upisao vanredni studij na privatnom faksu u velikoj gorici (VVG). Godina je 15000kn što se da platiti, još ti daju mogućnost plaćanja na rate bez kamata.

Predavanja su poslije 5 tako da stigneš poslije posla na faks, predmeti nisu pre teški i uz malo truda i redovitih dolazaka završiš sve 3 godine bez problema.

Nisam požalio niti trenutka, sada čak razmišljam upisati još dodatne 2 godine i to "odguliti" do kraja.

Treat your password like your toothbrush. Dont let anybody else use it, and get a new one every six months. ~Clifford Stoll
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice