Pozdrav svima,
Mene zanima ako bi morali birati izmedju fakulteta i dobrog posla, šta biste odabrali?
Ja sam više-manje u toj situaciji. Mogu dobiti dobar posao sa jako pristojnom plaćom ali ako ću ići redovno na faks onda neću moći raditi taj posao. Ako se odlučim za oboje, jedina opcija je da idem izvanredno na faks, ali ako idem izvanredno na državni fakultet, pitanje je ako ću uspjeti položiti sve ispite u roku. Stvarno mi nije cilj raditi 'cijeli dan' i onda još nakon toga učiti za faks i na kraju pasti godinu, a jedina druga preostala opcija je izvanredno na privatni fakultet ali tu se mora platiti 30 000 kn (pretpostavljam da je privatni faks nesto laksi od državnog). Problem je što mi se stvarno ne sviđa što bih morao platiti toliko novaca, jer mi nikako nije cilj da sa posla direktno nosim novce u školu. Trebao bih izdvojiti 3 plaće za privatni fakultet i to mi se nikako ne sviđa, ali mi se također nikako ne sviđa da ne idem na faks ili da radim i učim po cijele dane i na kraju padnem godinu.
Da ne duljim predugo, doslovno jedini razlog zašto hoću na faks jeste jer želim taj komad papira, ništa drugo. Ne vjerujem da ću na faksu nešto posebno naučiti, te mislim da ću na poslu naučiti x10 više nego na faksu. Znam dosta ljudi koji su završili fakultet sa odličnim ocjenama i koji su danas bez posla, ili pak rade za minimalnu plaću, tako da ne vjerujem da će mi faks nešto posebno donijeti, ali unatoč tome želim taj komad papira.
Dakle, ako bi vi osobno morali birati, da li bi odabrali posao ili faks, ili oboje (i ako oboje, da li državni ili privatni)?
16 | Posao |
---|---|
2 | Fakultet |
5 | Posao + državni fakultet |
3 | Posao + privatni fakultet |
0 | Nisam siguran |