Kako prepoznat neispravnu petardu zaključana tema

poruka: 56
|
čitano: 18.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Kako prepoznat neispravnu petardu
i_rambo_plache kaže...
TopForumaš kaže...
VirtUoso kaže...

:facepalm:

zasto bi to bilo tako glupo pitanje?

vidim da su neki tu odgovorli na njega te dali savjete mjere opreza te kako provjeri barem nekako

znao sam da ce te trollat cim su u pitanju nesto kontroverzno

Zaista misliš da je tako lagano provjeriti dal je petarda opasna? Ja uopće nemam iskustva s petardama pa znam da su ilegalne izrađene od kojekakvih sumnjivih materijala, tako da tvar koju zapališ može biti izrazito reaktivna ako je neprovjerena i kad ju zapališ može explodirati u trenutku. Ne zaboravi da imaš posla s ilegalnim petardama, a policija ne upozorava građane bezveze.

Đabe ti pregledavanje dal petarda ima "onu žutu tvar" i gips, kad "ona žuta tvar" može biti izrađena od vrlo reaktivne ili explozivne tvari.

Ovdje možeš dobiti jedino površne odgovore (koji se već i ponavljaju) jer ne vjerujem da ima profesionalnih pirotehničara na forumu.

Ti si isto tenkre što ideš kupovati petarde od "frenda" (pazi ti genijalca, od frenda kupuje petarde). Pa ako ti explodira u ruci, bar ćeš naučit lekciju da je bolje zaobilaziti ilegalke u širokom luku.

Uostalom, ovo je informatički forum, i mada postoji podforum Ostalo, to nije opravdanje za otvaranje teme koja je u najmanju ruku nepotrebna. Dobro znaš da se ne smiješ pačati s ilegalnim petardama.

sto se tice te explozivne tvari bacio sam ih vec par te explodiraju u roku od 5 sec

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 19:05 (TopForumaš).
16 godina
protjeran
TopForumaš kaže...

gledajte ja bacam petarde od 5 razreda(onda jos one prvog razreda) a sad sam vec 2.sr te znam kako treba rukovat s njima

nego mi je to prvi put da sam kupio ILEGALNE tako da me zanima dal cu nastradat radi toga ili ne

btw moze i legalna grunut nikad se nezna ali sanse za to su minimalni 1% ak se baca kako treba bez zajebancije i experimentiranja

bile su i sanse 1:1000000000 da ce se dva aviona u zraku sudarit, pa ipak jesu...kako god bilo UVJEK IMA SANSE...

*-*
15 godina
neaktivan
h_rca777 kaže...
TopForumaš kaže...

gledajte ja bacam petarde od 5 razreda(onda jos one prvog razreda) a sad sam vec 2.sr te znam kako treba rukovat s njima

nego mi je to prvi put da sam kupio ILEGALNE tako da me zanima dal cu nastradat radi toga ili ne

btw moze i legalna grunut nikad se nezna ali sanse za to su minimalni 1% ak se baca kako treba bez zajebancije i experimentiranja

bile su i sanse 1:1000000000 da ce se dva aviona u zraku sudarit, pa ipak jesu...kako god bilo UVJEK IMA SANSE...

pa to i govorim

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ti si isto tenkre što ideš kupovati petarde od "frenda" (pazi ti genijalca, od frenda kupuje petarde). Pa ako ti explodira u ruci, bar ćeš naučit lekciju da je bolje zaobilaziti ilegalke u širokom luku.

Hm, pa ako mu eksplodira u ruci i ako je normalan zaobilaziti će u širokom luku petarde općenito, ne samo ilegalke.

16 godina
neaktivan
Kako prepoznat neispravnu petardu

LOCK

15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
i_rambo_plache kaže...

Hm, pa ako mu eksplodira u ruci i ako je normalan zaobilaziti će u širokom luku petarde općenito, ne samo ilegalke.

drago mi je da neki ljudi smatraju da jedini nacin da se prestanu koristiti petarde je ako vam ode pola šake

bravo stvarno nevjerojatni ste al pazite da vam se to ne osveti i ja sam isto za lock upravo zbog vas "genijalaca"

16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
andy0101 kaže...
i_rambo_plache kaže...

drago mi je da neki ljudi smatraju da jedini nacin da se prestanu koristiti petarde je ako vam ode pola šake

bravo stvarno nevjerojatni ste al pazite da vam se to ne osveti i ja sam isto za lock upravo zbog vas "genijalaca"

Huh? Nitko to nije rekao. Ja sam samo rekao da ćeš se valjda ostavit svih vrsti petardi ako ti se to dogodi.

17 godina
neaktivan

kupi starter pištolj

ispaljuje ćorke, čuje se ko zenga

a isto može ispaljivat i svjetleće rakete, zviždeće rakete...

16 godina
neaktivan
dantex kaže...

kupi starter pištolj

ispaljuje ćorke, čuje se ko zenga

a isto može ispaljivat i svjetleće rakete, zviždeće rakete...

• jednostavniji za upotrebu (ne moraš nositi šibice/upaljač)
  • sigurniji - nema jaku eksploziju i ne izbacuje metke (naravno to ne znači da ga možeš nekome prisloniti na glavu)
  • višekratan - petardu baciš i gotovo
  • višefuncijski - možeš ispaljivati rakete
  • zabavniji - možeš se igrati policajca i lopova Belji se
15 godina
neaktivan

Ljudi ostavite se petardi,granata i startnih pištolja!

Ne bacajte ništa(Ljepa naša Hrvatska,Hrvatska,Hrvatska...),

nego se BACAJTE NA ŽENE!

Jer kada ti žena pripali,a ti pukneš.......UFFFFFFFF!!!!!!

Ikominator
15 godina
neaktivan

ak te još vuku petarde,mene da xDD, nemoj kupovat one jeftine s placa il od bilo kakvog štanda.

odi ljepo u dućan od mirnoveca il orion pirotehnike i kupi petarde. Tak ja radim, jer jbg big bangice su jebe*e :D

svašta se igra trenutno...
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 20:08 (Gamer71).
15 godina
neaktivan

a da postam sliku-dvije tih petardi Belji se

šalim se naravno

ah okanit cu se ih i kupit jedan paket slicnih tj 2. razred u ovlastenom ducanu

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 20:49 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan

Ja neznam šta je zanimljivo u tim petardama. Samo baciš i pukne. vatromet kako tako je dobar za novu godinu ali petarde ne.

p.s. za tu lovu se može kupiti neki jeftiniji hardware

ceRina:)
17 godina

Nemoraš se bojat za neispravnost jedino kaj se može dogodit je da ne pukne,ja kupio od frenda neke austrijske piratice i svaka treća pukne Viče.Klinci se natječu ko može duže držat petardu u ruci ili možda budale koji s eksplozivom (crnim barutom) rade gluposti a pojma nemaju o pirotehnici zato se događa to šta gledate u vijestima.A mene sve manje zanimaju petarde sad se više furam na efekte i vatromet.Ak želiš bit siguran da su ispravne (da svaka pukne normalno) odi u Orion i kupi friške.

btw Primjetio sam da u Orion-u sad imaju razred 3 pirotehniku

Heavy Metalom i željezom protiv cajki !!!!!!
16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...

Evo jednog pitanja koje me jako zanima te dali je to moguce

Ovako kupio sam od jednog frenda u razredu BIG BANG 6 petarde te sumnjam da su ilegalne te kao takve nesigurne i neispravne

E sad bi vas molio da li mi mozete reci dali da bacam uopce takve petarde te dali je moguce prepoznat da li je nesigurna petarda tj. da pukne odmah nakon zapaljivanja(petarde nisu na fitilj nego na onaj žuti ili neke druge boje materijal)

EDIT:thumb downeri i ja vas volim isto :D

1. Zapali je pa kud puklo da puklo (doslovno).

2. Stavi je pod rendgen (lol)

3. Seciraj jednu i provjeri put gorenja baruta.

4. Otkad se petarde kupuju "kod frenda u razredu"??

5. "Onaj zuti" se zove fosforna glava.

6. Ako su tvornicki radjene, siguro nece bit neispravne

7. Ne otvaraj vise glupe teme.

8. i posljednje -- THUMB DOWN!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan
yure32 kaže...
TopForumaš kaže...

Evo jednog pitanja koje me jako zanima te dali je to moguce

Ovako kupio sam od jednog frenda u razredu BIG BANG 6 petarde te sumnjam da su ilegalne te kao takve nesigurne i neispravne

E sad bi vas molio da li mi mozete reci dali da bacam uopce takve petarde te dali je moguce prepoznat da li je nesigurna petarda tj. da pukne odmah nakon zapaljivanja(petarde nisu na fitilj nego na onaj žuti ili neke druge boje materijal)

EDIT:thumb downeri i ja vas volim isto :D

1. Zapali je pa kud puklo da puklo (doslovno).

2. Stavi je pod rendgen (lol)

3. Seciraj jednu i provjeri put gorenja baruta.

4. Otkad se petarde kupuju "kod frenda u razredu"??

5. "Onaj zuti" se zove fosforna glava.

6. Ako su tvornicki radjene, siguro nece bit neispravne

7. Ne otvaraj vise glupe teme.

8. i posljednje -- THUMB DOWN!!

hah znao sam

ma stvarno ima ljudi koji nemogu imat pristojnosti te vole trolati

al ne treba se obazirati na to

neki su se potrudili i shvatili ovo ozbiljinije kao što bi i trebali pravi forumaši dok drugi samo zbijaju šale i trolaju

pa molim modove da daju lock prije nego ovo postane totalni kaos trolanja i spamanja

i sta vas boli briga sto sam ja to kupio od jednog frenda iz razreda

zar je to bitno,bitno je da su ILEGALNE

mogo sam ih ja kupiti i od ljudi obuceni u sivo koji se voze kombijem svakih dva sata oko obliznje krcme(naravno serem al iz primjera se vidi sto hocu reci)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 22:23 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan

Nema ti razlike između ilegalinh i kupovnih samo sto je razlika u cijeni kupio u trgovini ili sa standa isto ces proci a ovo sto je neispravna ovo ono price za djecu.Ako ti je suđeno puknit ce ti u ruci ako nije neče,moja preporuka kad bacas petarde cim se zapali fitilj bacaj u tri pm,jel ako pukne prije onda je kasno za pricu,nadam se dam sam pomogao.

16 godina
neaktivan

1.svi vi bedaki koji govorite da bolje nek ne kupuje petarde,bolje kupi vatromet,bolje kupi revolver,nemoj kupovat ilegalne,nemoj bacat petarde nisi kul drzite se topica!!!!!!!!

2.sto se tice zastite ste isto genijalci jbt ono cim upalis petardu odma je baci a ne sto cu s njom radit jedini dobar savjet ti je da uvjek drzis petardu na dnu je ako pukne neces drzat pri eksplozije i zadrzat ces ruku

3. sto se tice kvaliteti petardi ja ti preporucam da kupujes big bang jer se najvise isplatiju s obzirom na kvalitetu i jacinu, nikad nemoj kupovat magnumke jer su samo 10kn jeftinije a puno slabije i jako nekvalitetne svaka 3 ne pukne

4.ako bas kupujes ilegalno ako su ti petarde zapakirane (u onu foliju) nema brige jer im je rok trajanja 10 god i naravno nemoj kupovat neke kučne izrade XD

15 godina
neaktivan

Evo ti jedan thumb up, nek ti bude Belji se

Mani se petardi, koji će ti to qurac. Upališ, baciš, grune i to je to. Btw ako je neka još i neispravna, možeš ostati bez hardwarea (nekog dijela tijela Smijeh) ili dobiti opekline. Moj savjet, mani se toga Namigiva

WinDef.com - Htvatski Windows 7 Forum
16 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Ja neznam šta je zanimljivo u tim petardama. Samo baciš i pukne. vatromet kako tako je dobar za novu godinu ali petarde ne.

p.s. za tu lovu se može kupiti neki jeftiniji hardware

meni osobno su petarde zanimljive zato sto ih bacam ispod limenki pa lete u zrak uguram u zemlju... uglavno s petardaj mozes raznesti nesto ima puno mogucnosti Smijeh EDIT:ja sam razneso stari frizider s super topom lol cjeli frizider se nadigao i odspojila se vrata (stavio petardu u frizider i okrenuo ga na vrata) EDIT 2:sad me jos ceka stara mikrovalna Belji se

i neznam kakve veze ima hardvare s petardaj nije cjeli svjet u tim usr**im grafickim karticama i procesorima

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 22:48 (xnight_hunterx).
16 godina
neaktivan
Ikominator kaže...

Ljudi ostavite se petardi,granata i startnih pištolja!

Ne bacajte ništa(Ljepa naša Hrvatska,Hrvatska,Hrvatska...),

nego se BACAJTE NA ŽENE!

Jer kada ti žena pripali,a ti pukneš.......UFFFFFFFF!!!!!!

bravo pravi si genie

skros si oftopic

16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

i neznam kakve veze ima hardvare s petardaj nije cjeli svjet u tim usr**im grafickim karticama i procesorima

:facepalm:

16 godina
neaktivan
Ispucaj sve petarde pa ces znat koja je bila ispravna, a koja ne. I prestanite otvarat glupe teme! Za to imate forum.hr!
EVERYBODY LIES
16 godina
neaktivan

Moje mišljenje o petardama: igračke kojima se igraju mala djeca da bi bila u centru pažnje. Petarde su glupe, a može se i nastradati od njih. Ne razumijem poantu petardi. Samo naprave glasan boom i to je to. Vatromet je meni dosta, a tko hoće u bolnicu za novu godinu neka eksperimentira s petardama...

žnj
16 godina
neaktivan
RazerDinoMan kaže...

Moje mišljenje o petardama: igračke kojima se igraju mala djeca da bi bila u centru pažnje. Petarde su glupe, a može se i nastradati od njih. Ne razumijem poantu petardi. Samo naprave glasan boom i to je to. Vatromet je meni dosta, a tko hoće u bolnicu za novu godinu neka eksperimentira s petardama...

Svako ima svoje veselje,a cuj mozes ti naje.. od vatrometa i od bilo koje pirotehnike.

Jedini savjet:zapali baci u sto kracem roku u tri pm.

16 godina
neaktivan
Ali ipak je sigurnije (koliko-toliko) za djecu da pucaju petarde nego vatromet. Naravno, najbolje nista
EVERYBODY LIES
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice