- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Preimenujte temu u xiaomi- poštarine,carine, fejk oriđiđi. Ja mičem temu iz kutka "teme koje pratim". Naravno da ima moćnih i boljih "cigli"...al ekipa uredno po jednom te istom...jer, jelte 2$ manje je 2$ manje.
Slobodan si predložiti powerbankove za koje provjereno znaš da su dobri. Ljudi ovdje najviše spominju Xiaomi jer s njima imaju najviše iskustva i pokazali su se jako dobrima. Pa ne mogu preporučivati nešto za što ne znaju kakve je kvalitete, ne? Ne možeš powerbankove preporučivati čist na temelju specifikacija jer kinezi imaju tendenciju jako lagati o njima. U našim dućanima bi powerbankovi trebali biti realno deklarirani, ali opet - ako netko nije kupio neki konkretni primjerak, na temelju čega ga može preporučiti?
Znaci sto laksi sto manjih dimenzija i sto veceg kapaciteta? I tata bi sine ;)
Točno. Nitko se u biti i ne pojavljuje u temi da pokaže neki powerbank i opiše dojmove....makar to bio i onaj sa kioska Tiska.
Ja sam se uključio u temu prije 4 mjeseca i od tada ništa...samo se ponavlja jedno te isto...tri-četiri bunga-bunga shopa sa linkovima, serijski brojevi za lažnjake, poštarina i carina...pa opet nanovo.
Tamo gdje uvodiš reda moderatorski na prvom postu ko tema ebay, drastično je smanjen broj dosadnih ponavljanja. Ova tema se može preimenovat u xiaomi i u prvom postu sve nabit...shopovi, seriali, carina, povrat, učinkovitost, amperaže.

Pa evo da i ja javim dojam. Kupio mini Ankera 3350 po preporuci tj po iskustvu forumaša torrente. Uzeo mini jer mi neki veliki kapacitet nije toliko bitan koliko veličina. Za jedanput napunit mobitel i/ili gopro session - taman. Stane mi u pederušu i to mi je najbitnije. Samo ovu sliku imam trenutno pa ću je okaćiti...
Točno. Nitko se u biti i ne pojavljuje u temi da pokaže neki powerbank i opiše dojmove....makar to bio i onaj sa kioska Tiska.
Ja sam se uključio u temu prije 4 mjeseca i od tada ništa...samo se ponavlja jedno te isto...tri-četiri bunga-bunga shopa sa linkovima, serijski brojevi za lažnjake, poštarina i carina...pa opet nanovo.
Tamo gdje uvodiš reda moderatorski na prvom postu ko tema ebay, drastično je smanjen broj dosadnih ponavljanja. Ova tema se može preimenovat u xiaomi i u prvom postu sve nabit...shopovi, seriali, carina, povrat, učinkovitost, amperaže.
Ne znam čemu toliko nervoze oko preporuka eksternih power bankova. Evo, ako te već zanima, ja sam čisto reda radi naručio power bank s Ebaya sa kapacitetom od 100 000 mAh. Pazi kapacitet, pa to teoretski moj mobitel može napuniti 40 puta. Yeah right, baš 100 000 mAh. Pozabavit ću se malo s njim preko vikenda i rastavit ću ga, pa ću staviti slike. Da vidiš što znači vjerojatno fake kapacitet i što znači kad se ne kupuju provjerene i kvalitetnije marke. Već sam primjetio, kako je moj power bank i solarni, da uopće ne hvata dobro sunčevu svjetlost. Doći će i neke slike pa ću objaviti ovdje. Ne znam čemu negodovanje kad se preporučuju proizvodi koji imaju dobar omjer uloženog i dobivenog. Ako imaš ti neki power bank, koji nije Xiaomi ili Anker, slobodno ga linkaj. Ovo je forum, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje, pa ćemo i diskutirati ako treba. Ti sa svojim power bankom, mi neki koji imamo Xiaomija ili Ankera, i problem riješen :)
Ocigledno ne pratis apple i WM teme pa da vidis kako smije iznijeti svoje misljenje ako njime ne dizes iste u nebesa ;)
Ja mjerkam aukey powerbankove iako mi i ne treba nesto ali zgodno ga je imati. Ikakva iskustva sa njima?
Vec sam napisao imam xioami 10000 kupljen na akciji prije vise od godine i odlican je. Koristim ga svakodnevno,ako ne ja cura ga je koristila cesto na poslu i stvarno je za svaku preporuku.
Osobno smatram da postoji mogućnost da ovih 20 000 mAh zapravo i nije pravi kapacitet tog power banka. Ako ti već treba toliki kapacitet pogledaj ovaj Xiaomijev od 20000 mAh ili Aukey sa podrškom za QC. Koji god da odabereš, mislim da je bolji odabir nego ovaj ultra tanki power bank..
pa i ne treba mi bas ovoliki kapacitet nego kad vec mislim uzeti, naletio sam na ovo pa cisto da pitam. vidim da je opet najbolje uzeti xiomi 10000mAh
Što vam se čini o ovima?
http://www.silicon-power.com/web/product-17/en_gb/id
http://www.denver-electronics.com/denver-pba-10001/
Prvi je 210kn, drugi 160kn
Odakle je trenutno najjeftinije uzeti xiaomi 10000 mAh, nebitno za boju?
Pratim gearbest i banggood tamo su 16-20 $.
Ima li netko informaciju o kakvim popustima u skorije vrijeme?
Sad napravi analizu koliko puni i sl.
Uzmi za referencu kakav noviji mobitel pa ga prazni do kraja i puni 100%. Ja sam to radio NA TEMI kad sam koristio ANKER 16000mAh.
Zanima me jeli približan rezultat sa ovim Xiaomi.
Ja sam motorolu Moto G3 sa 2500mAh baterijom, punio od potpunog gašenja do 100%, 4 ipo puta. Znači powerbank od 16000mAh je imao efiasnih 10000mAh.
p.s.
citate mog zadnjeg posta neću komentirat, jer sam bio više nego jasan i argumentiran (i u pravu). Dapače, tema je i živnula...evo ljudi se javljaju i pričaju o svojim punjačima.
E sad ako su baterije u Powerbanku manje voltaže kao u mobitelu 3,7V možda dio ukupnog kapaciteta pojede elektronika pretvarajući napon u 5V.
To mi je sad palo napamet i ne mora biti tako...

Pa cini mi se da je mbaksa nekoliko puta to objasnjavo. Zavisi jel se puni na 3,7 V ili 5 V. Proizvodjaci deklarisu kapacitet na 3,7 V i kad mob povuce 5 odmah imas manji broj punjenja....
Pa cini mi se da je mbaksa nekoliko puta to objasnjavo. Zavisi jel se puni na 3,7 V ili 5 V. Proizvodjaci deklarisu kapacitet na 3,7 V i kad mob povuce 5 odmah imas manji broj punjenja....
Nisi me onda baš shvatio.
Kad se preračunava, treba u obzir uzimati napon ako se govorio o mA(h). Ili govoriti isključivo o Wh.
Što se punjenja tiče, nema tu "zavisi". Baterije u punjaču su najčešće na 3,7V. Boost-converter u punjaču to diže na cca 5V jer je to USB standard. Mobitel prima tih 5V preko USB kabela. Interni punjač Li-ionske baterije u mobitelu za punjenje baterije treba 4,2V - znači on spušta 5V na 4,2V i s tim naponom puni bateriju. Kod svake te "konverzije" napona dolazi do gubitaka u obliku topline, a i do gubitka dolazi kod samog punjenja baterije (baterija se zagrijava). Ukupni gubici su oko 30-ak posto, možda i do 1/3.
Znači, ako je powerbank deklariran na 16000 mAh pri 3,7V, to pomnožiš s 0,7 i onda podijeliš s kapacitetom baterije u mobitelu. Ako baterija u mobitelu ima 2500 mAh, računica je sljedeća: 16000 * 0,7 / 2500 = 4,5 puta. Dakle, za tipični powerbank od 16000 mAh pri 3,7V možeš očekivati da će mobitel kapaciteta baterije od 2500 mAh napuniti bateriju oko 4 i pol puta.
A jbg mašinac ;) Uglavnom sam pohvatao da nije bas tako jednostavno ;)
Na banggoodu uz kod BALL dobije se 5$ popusta na određene powerbankove.
Izdvojit ću po mom mišljenju best buy:
1. Xiaomi 10000 mAh - srebrni 13$, zlatni/rozi 14$
2. Xiaomi 16000 mAh - 25$ (iako možda za dolar više bolje uzeti 2x10000mAh, ali opet to ovisi o potrebama i mogućnostima)
3. BlitzWolf 10000 mAh - 19$
Nadam se da će netko naručiti ovaj BlitzWolfov pa da napiše recenziju jer je relativno novi proizvod, podržava QC 3.0, ima 2 usb izlaza i u svakom slučaju izgleda obečavajuće.
Na banggoodu uz kod BALL dobije se 5$ popusta na određene powerbankove.
Izdvojit ću po mom mišljenju best buy:
1. Xiaomi 10000 mAh - srebrni 13$, zlatni/rozi 14$
2. Xiaomi 16000 mAh - 25$ (iako možda za dolar više bolje uzeti 2x10000mAh, ali opet to ovisi o potrebama i mogućnostima)
3. BlitzWolf 10000 mAh - 19$
Nadam se da će netko naručiti ovaj BlitzWolfov pa da napiše recenziju jer je relativno novi proizvod, podržava QC 3.0, ima 2 usb izlaza i u svakom slučaju izgleda obečavajuće.
znas mozda do kad traje ta akcija? ja sam mislio mozda uzet ovaj blitzwolf zbog quick charge
Na mailu mi piše "Discounts Valid for 5 days", ali ne mogu naći točno za taj kod do kad vrijedi.
Nadjamo se da stvarno vrijedi 5 dana
Sad napravi analizu koliko puni i sl.
Uzmi za referencu kakav noviji mobitel pa ga prazni do kraja i puni 100%. Ja sam to radio NA TEMI kad sam koristio ANKER 16000mAh.
Zanima me jeli približan rezultat sa ovim Xiaomi.
Ja sam motorolu Moto G3 sa 2500mAh baterijom, punio od potpunog gašenja do 100%, 4 ipo puta. Znači powerbank od 16000mAh je imao efiasnih 10000mAh.
p.s.
citate mog zadnjeg posta neću komentirat, jer sam bio više nego jasan i argumentiran (i u pravu). Dapače, tema je i živnula...evo ljudi se javljaju i pričaju o svojim punjačima.
Ja testirao na tu foru vec par puta taj xiaomi 10000. znaci testirano na iphone 5s. ima bateriju 1560mah. svako praznjenje iphona je islo do 0 posto dok nije krepao ubiti.
napunio sam ga 4 i pol puta. znaci za 4 punjenja od 0-100 bi trebao potrositi 6240mah i jos 5 put do cca 50% baterije znaci najoptimisticnije ima cca 7000mah od deklariranih 10000mah.
Al nema veze ja sam to znao i kad sam kupovao. Vec je objasnjeno zasto se to dogada.
kome treba vise nek kupi malo jaci. Ja sam jos jednom jako zadovoljan sa power bankom kad krepa kupit cu drugi opet xiaomi al bit ce sa vecim kapacitetom jer ce mi sljedeci mobitel imat sigurno vecu bateriju od ove u iphonu 5s
Koja je razlika izmdu onog kalsicnog mi power banka i ovoga osim u cijeni?
http://m.banggood.com/Original-Xiaomi-ZMI-10000mAh-Power-Bank-Fast-Charging-For-iPhone-6S-Plus-6S-Samsung-Smartphone-p-1004488.html
Paziti s izrazima - podržava fast(er) charge. Quick Charge je nešto drugo - kod Quick Chargea se koristi viši napon (9 ili 12V) za prijenos struje.
Izlaz mu je isti kao i onom - 2,1A pri cca 5V.
Glavna razlika između tih punjača je što ovaj ima Li-polymersku bateriju, a onaj stariji ima 3 cilindrične Li-ionske baterije formata 18650.
Paziti s izrazima - podržava fast(er) charge. Quick Charge je nešto drugo - kod Quick Chargea se koristi viši napon (9 ili 12V) za prijenos struje.
Izlaz mu je isti kao i onom - 2,1A pri cca 5V.
Glavna razlika između tih punjača je što ovaj ima Li-polymersku bateriju, a onaj stariji ima 3 cilindrične Li-ionske baterije formata 18650.
Sto je u neku ruku i prednost jer ih mozes lako zamijenuti kada otkazu poslusnost...
Sto je u neku ruku i prednost jer ih mozes lako zamijenuti kada otkazu poslusnost...
U teoriji, ali baš i ne u praksi. Ako nisi odveć oprezan, lako možeš kupiti lažno deklarirane Li-ionske baterije. Ako ideš na provjerene baterije poznatih marki, onda ćeš ih bome i pošteno platiti, čak možebitno i više od powerbanka! Ujedno, s njima može biti problema kod slanja poštom. Tako da ti škatula u osnovi u praksi može poslužiti samo za baterije iščupane iz baterije za laptop. Ali ako i ideš na to, možeš si za nekoliko dolara kupiti prazni powerbank.
Ovaj Li-polymerski powerbank ima još jednu zgodnu prednost - iako je veći u dvije dimenzije, puno je tanji (samo 10,5 mm) pa ti, vjerujem, većini ljudi i praktičniji. Osobno, da sad idem kupovati, kupio bih tog. Imam 10040 i 10000mAh pa mi ne treba još jedan, ali kod ova dva smeta me upravo njihova debljina. A kod 10040 i veličina općenito, s obzirom da ima 4 18650 baterije u sebi.
Evo da se javim sa kratkim osvrtom nakon otprilike tjedan dana korištenja oba dva power banka. Mogu reći da je razlika vidljiva na oko, a o kvaliteti i kapacitetu baterija da ne govorim. Xiaomi mi može napuniti Lumiju 640 jedno 3-4 puta, ovisno o tome na koliko posto stavim mobitel da mi se puni. Sviđa mi se kod Xiaomija da je stvarno kvalitetan i da isplati svaku kunu koju sam za njega uložio. Puno je lakši od ovog power banka od navodnih "100 000 mAh". Što se tiče tog power banka, on ne može napuniti ovaj Xiaomijev od 10 000, što samo za sebe dovoljno govori. Ovi solarni paneli koji se kao nalaze na prednjem dijelu uređaja ničemu ne služe. Presporo pune uređaj, ili random ulove svjetlo, tj. neki puta uopće ne ulove sunčevu svjetlost, nego doslovno love svjetlo u sobi (žarulju) i onda on reagira kao da se puni. Naravno, to traje beskonačno i uopće nema smisla trošiti riječi i novce na nekvalitetne proizvode. Naravno da je ovaj fejk kapacitet od 100 000 mAh na prvi pogled smiješan, a o gabaritima i kvaliteti da ne govorim. Vidio sam da se dosta polemike vodilo oko toga koji i kakav power bank uzeti, pa sam zato napisao ovako kratki osvrt. Svaka čast ako se nekome potrefi kapacitet od 100 000 mAh, ali osobno smatram da ako power bank košta 10 dolara, to vjerojatno nije ni 5000 mAh, a kamoli 100 000. Nadam se da sam pomogao i mogu još jednom pohvaliti Xiaomijev power bank. Podržava brzo punjenje, puni mobitele preko 2.1A, puni i sebe preko 2.1A ako se ne varam, tako da sam za sada jako zadovoljan. Ispalo je da ga roditelji češće koriste nego ja, ali glavno da služi i da sve uredno radi. Eto, slike u prilogu i nadam se da sam nekome pomogao