Externe baterije - power bank izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 367.210
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Externe baterije - power bank

Na gearbestu ga nemaju na eu skladistu a prelazi cifru od 22 eur tak da bih morao platiti i porez 19%. Uzeo par stvari sa xiaomiforsale i postarina je bila 5.70E

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci narucio sam sa Ebaya Power bank od 5600mah,uzmem kabal od mobitela i prikljucim u komp da ga napuni,medjutim pocne mi treperit crveno svijetlo na punjacu,prespojim kabal u punjac od mobitela i stavim punit i opet ista stvar

Kad sam spojio da puni mob,svijetli crveno 1-2 sec,baterija se 1-2 sec puni i prestane svijetlit i nepuni vise,jel itko zna u cemu je problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: Externe baterije - power bank
Zagi27 kaže...

Znaci narucio sam sa Ebaya Power bank od 5600mah,uzmem kabal od mobitela i prikljucim u komp da ga napuni,medjutim pocne mi treperit crveno svijetlo na punjacu,prespojim kabal u punjac od mobitela i stavim punit i opet ista stvar

Kad sam spojio da puni mob,svijetli crveno 1-2 sec,baterija se 1-2 sec puni i prestane svijetlit i nepuni vise,jel itko zna u cemu je problem ?

napisi defect na ebay i vrati si novce ili neka ti posalje novi^^

17 godina
moderator

Pazi ovo - mogu se kupiti i prazne kutije koje izvana izgledaju isto kao Xiaomijev powerbank od 10400 mAh, u koje ide 4 komada 18650 baterija, pa si čovjek stavi unutra baterije koje želi. Na kraju zapravo ispadne skupo ako ćete još ići kupovati i baterija, ali ako ste recimo iz starih baterija za prijenosnike pobrali dobre 18650 baterije, ovo je dobro rješenje za iskoristiti ih.

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Znači to bi šljakalo kad bi unutra stavio eneloopice koje doma imam. Fora stvar ako je tako.

Nego dajte mi recite koliko ste čekali da vam dođe sa Banggooda xaomijev bank. Negdje sam pročitao da se čeka puno duže nego sa ebaya.

I da još sam naručio Nillkin kabel i oni mi to razdvoje u 2 pošiljke, šta mi je baš glupo.

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
17 godina
moderator
Bernard Huky Hux kaže...

Znači to bi šljakalo kad bi unutra stavio eneloopice koje doma imam. Fora stvar ako je tako.

Ne znam ja kakve ti Eneloopice imaš doma. Ja sam mislio da su Eneloopice NiMH baterije formata AA i AAA, a ovaj prazni powerbank traži Li-ionske baterije formata 18650.

Bernard Huky Hux kaže...

Nego dajte mi recite koliko ste čekali da vam dođe sa Banggooda xaomijev bank. Negdje sam pročitao da se čeka puno duže nego sa ebaya.

U ono vrijeme kad sam ga ja naručio stizao je kako je i trebao stizati - oko 3 tjedna.

S Banggoodom si siguran da ćeš dobiti originalni Xiaomijev powerbank. S eBayom - nisi.

Bernard Huky Hux kaže...

I da još sam naručio Nillkin kabel i oni mi to razdvoje u 2 pošiljke, šta mi je baš glupo.

Kemijaju radi jeftinije poštarine.

13 godina

Moze preporuka kvalitetnog powerbanka nebitno odakle mogu narucit sa neta, pozeljno da ima 2 usb-a al nije uvjet, brzo punjenje s obzirom da imam Galaxy s6 i bar 10000maH.

Nesto u stilu Xiaomi 10400 njega san ima i sve najnaj od kvalitete i svega jos samo da ima brzo punjenje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
10 godina
odjavljen

Xiaomi 16000 mAh s kupon kodom (ED16BANK) trenutno 22,09$

http://www.gearbest.com/mobile-power...pp_144271.html

Trenutno najisplativije

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 21:58 (kbenzema).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

često naručujem sa aliexpressa pa sam uzeo i 4 komada power bank ( opis u linku ispod ) , 12000 mAh , svi zadovoljni , mali puni iPhone 3-4 puta , nikakvih problema , došlo je u Hr za nekih 20 dana .

http://www.aliexpress.com/item/12000mAh-2USB-LED-External-Portable-Battery-Power-Bank-Charger-For-iPhone-6-6-Plus-5-5s/32267508466.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam se nakon odličnih iskustava ponovno vratio na ANKER. Za mene neminovno sam vrh  u kvaliteti izrade.

Danas mi stigao Anker E5 od 16 000 mAh.

ZVIJER!

Ambalaža, papirologija, vrećica...sve upakirano kao da se radi o nekom flagship mobitelu.

Baterijske ćelije su iz Panasonic obitelji sa najboljim perfomansama.

IQ tehnologija detekcije baterija prilikom punjenja.

Uz put naručio sam i ANKER strujni adapter sa IQ tehnologijom 2 X 2,4A.  Te jedan 1,8m ANKER kabel.  Kabeli su im zbilja konstrukcijski moćno izrađeni.

Powerbank  29€

Adapter  11€

Kabel 6€

Preporuka onima koje zanima prije svega KVALITETA pa cijena.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 20:48 (torrente).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Ok izgleda taj anker ali ipak mislim da je xiaomi 20000 powerbank bolji. Veci kapacitet 5v/3.6 output i podrzava brzo punjenje 9v/2a.
17 godina
Patrick_cro kaže...
Ok izgleda taj anker ali ipak mislim da je xiaomi 20000 powerbank bolji. Veci kapacitet 5v/3.6 output i podrzava brzo punjenje 9v/2a.

Nema ti ovdje mjesta pojmu "bolji". Pitanje je koliko se želiš rastegnut. Poviri Ankerov sajt i to ide perfomansama u nedogled. Ako hoćeš i 30000 mAh sa svim hajmo reć nepotrebnim điđama. Dapače na testovima elastičnosti i perfomansama, njihove Panasonic ćelije najbolje kotiraju, premda LG ne zaostaju puno.  Recimo to mi je glavni faktor.

Od Xiaomi peripetija sa dobavom i sumnjama porijekla, provjera serijskog broja i sl, čovjeka zaboli glava i prođe volja.  Recimo prije 4 dana prilikom kupnje pošao sam na amazon i nisam ni provjerio Xiaomi ponudu. Osobno me ne zanimaju, premda su odlični.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
17 godina
Pa i nije neko rastezanje 33 eur dodje na gearbestu tak da je po meni svakako vrijedan tih 4 eur vise a dobis veci kapacitet, bolji output i podrzava brzo punjenje.
17 godina

Shvaćam te. No ja sam u ovom slučaju iznimka, zato sam u postu poviše pocrtao Osobno. Također sam naveo da mi je cijena tek na zadnjem mjestu.  Jednostavno nisam zainteresiran za Xiaomi.  Na rastezanje sam mislio...koliko kome treba i slično. U mogućnosti sam kupit i ovakav,ali ne vidim smisao ni potrebu..onaj je zlatna sredina. 

Xiaomi je baš najrašireniji po svim internetskim raspravama i tražen je baš zbog toga što navodiš...nudi koji € manje i koju specifikaciju više za isti novac od konkurencije. A znamo da velika većina ljudi prvo gleda omjer "uloženo-dobijeno".  Zato je najpoznatiji. I tvoj primjer argumentacije je bio..4000mAh više i brzo punjenje...kod Ankera to malo više košta.  To je srž svega...nema govora o "bolji-lošiji"...već je novac presudan. Sve u svemu top uređaji i jedni i drugi.  Ostalo je na kupcima na odluče. Ja sam u ovoj manjoj skupini koja baš ne vaga "uloženo dobijeno".

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Patrick_cro jedno pitanje. Xiaomi 20k mAh koji si uzeo, on podržava fast charging samo prilikom punjenja power banka, ne i mobitela? 

0 0 hvala 0
17 godina
Po specifikacijama samo punjenje, a izlazna snaga je 5v/2a ili ako spojis dva uredaja onda svaki dobiva max 1.8a. Nisam kupio jos fast charger da mogu jos testirati punjenje powerbanka, ali to je u planu. A za fast charging nemam mob koji podrzava 9v/2a
10 godina
odjavljen
Gledal sam danas neki review na youtubeu i veli lik da brzo punjenje ide samo kod punjenja power banka. Pa me zanima jer ću ga uzet kroz koji dan/tjedan
17 godina
Po scemu ide samo punjenje powerbanka i vjerujem da je tako, u suprotnom bi sigurno istaknuli i output 9v/2a. Ja punim Redmi note 3 na njemu tak da napuni za priblizno vremena( do 5 min razlike) koliko i normalan punjac od 5v/2a. Cak mi se cini da mi se brze napuni preko njega nego preko strujnog adaptera, makar trebalo bi to testirat.
11 godina
neaktivan

Jel prodaje tu netko powerbank xiaomi 10000mAh?

0 0 hvala 0
13 godina
Kolacic kaže...

Ja imam 10.4 Ah i 10Ah pb-ove od Xiaomija, ali ih koristim. No mogu ti narucit na tvoju adresu ako zelis. Jel ti hitno pa treba iz HR ili?

11 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Kolacic kaže...

Ja imam 10.4 Ah i 10Ah pb-ove od Xiaomija, ali ih koristim. No mogu ti narucit na tvoju adresu ako zelis. Jel ti hitno pa treba iz HR ili?

Ponadao sam se dobiti jeftinije i brže jer bi bili "polovni" :)

10 godina
odjavljen

Maloprije naletio na Romoss power bank, napisao sam post i u gearbest temi.

Ima tko iskustva s njima? Čine se odlični po komentarima, jedino kaj su poprilično veliki

http://www.gearbest.com/mobile-power-bank/pp_203523.html

http://www.gearbest.com/iphone-power-bank/pp_235415.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 12:43 (kbenzema).

0 0 hvala 0
17 godina
Meni i ne izgleda da su bas ok po opisu. Output 5v/2a max, znaci dva uredaja moze max puniti 1a, stvarni kapacitet 12500mah koliko su napisali, znaci neke nekvalitetne baterije unutra
10 godina
odjavljen
Gledao sam youtube review, ima 8x2500 mAh baterije. S obzirom na cijenu mislim da se isplati uzet, jedino me te dimenzije odbijaju. Da je ko xiaomi 20k mAh, odma bi ga uzeo.
17 godina
Nije stvar koji kapacitet pise na bateriji nego stvarni kapacitet baterije a i u opisu oni su i sami napisali da je stvarni kapacitet 12500mah i po tome su neke losije baterije. Po meni bolje onda uzeti xiaomi od 10000mah ili 16000 nego taj powerbank.
10 godina
odjavljen
Mislim da oni pod tim misle da na 5V ide taj kapacitet jer inače nema šanse da bi napunili 10x iphone 5s ili S5 skoro 5x.
Isto ko što na xiaomiu piše 12700 mAh.
16 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
stvarni kapacitet 12500mah koliko su napisali, znaci neke nekvalitetne baterije unutra

Patrick_cro kaže...
Nije stvar koji kapacitet pise na bateriji nego stvarni kapacitet baterije a i u opisu oni su i sami napisali da je stvarni kapacitet 12500mah i po tome su neke losije baterije. Po meni bolje onda uzeti xiaomi od 10000mah ili 16000 nego taj powerbank.

Nemoj pričati i onome o čemu neznaš dovoljno.

Sve specifikacije su navedene i nema osnove po kojoj bi se moglo zaključiti da su unutra loše ćelije.

Kapacitet ćelija je 20000mAh i on se mjeri na 3,7V nazivnom naponu ćelija.

Kapacitet na 5V (napon koji dobiješ na USB izlazu) je onda naravno manji i kad se uračunaju gubitci kod koneverzije to je sasvim realno da ima 12580mAh.

Xiaomi 20000mAh ima izlazni kapacitet od 12700mAh, kako oni sami navode, s tim da on ima nešto manje gubitke kod konverzije te mu je efikasnost 93% (navodno).

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 16:03 (XXX-Man).
17 godina
Kao prvo kapacitet baterije sigurno nije 20000mah nego vjerojatno puno manje, tih 20000 dobis zbrajanjem svakog kapaciteta baterije, dok pri outputu taj kapacitet bude bude blizi 17000mah a onda dok dodas konverziju bude to sta si napisao. U tom powerbanku se niti navode koje su baterije niti kakav je unutra chipset, znaci nista a tezina je 500g naspram 350g kod xiaomi i od 16000 i od 20000mah. Ne treba zanemariti i cinjenicu da ne podrzava 5v/2a output nego tek 5v/1a. Ako ces ga usporediti sa starim xiaomi koji podrzava oba porta sa 5v/2a, kombinirano 5v/3.6a. a cijena i kapacitet je mozda u 1000mah losiji. Ako usporedis vec sa 20000mah onda pogledaj i da taj 20000mah ima podrzano i quick charge pa ti treba i manje vremena da ga napunis.
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Kao prvo kapacitet baterije sigurno nije 20000mah nego vjerojatno puno manje, tih 20000 dobis zbrajanjem svakog kapaciteta baterije, dok pri outputu taj kapacitet bude bude blizi 17000mah a onda dok dodas konverziju bude to sta si napisao.

Čini mi se da ga nisi baš skužio. Bitni su Wh. Kapacitet u mAh ne može stajati bez napona na koji se odnosi (a kad imaš napon onda možeš izračunati Wh). Kapacitet od 20000 mAh pri 3,7V je ekvivaletan kapacitetu 14800 mAh pri 5V. I onda još na to moraš zaračunati gubitke kod konverzije - dakle, ne da bude bliži 17000 mAh, nego tada bude još i dalji od te cifre.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice