Kada ne radi, pogledati kasnije nekad (i par dana ako treba).
Sta biste vi od free usluge...
Pokušavam danima, putem appa, putem weba i nema sreće, prije sve uredno radilo.
Pokušavam danima, putem appa, putem weba i nema sreće, prije sve uredno radilo.
Jučer zamijenio B535-333 sa Zyxel NR7302. Onak na prvu, sa A1 SIM karticom i 4G ugovorom, na prozoru, sa dosadašnjih 90/30 skok na 260/50. Ali ne mogu 5G. Pa sam danas kupio HT-ovu karticu i aktivirao tjedan interneta da vidim. 550/70. Još ću probati A1 na 5G pa odlučiti kod koga ću, ugovor mi uskoro ističe.
Jučer zamijenio B535-333 sa Zyxel NR7302. Onak na prvu, sa A1 SIM karticom i 4G ugovorom, na prozoru, sa dosadašnjih 90/30 skok na 260/50. Ali ne mogu 5G. Pa sam danas kupio HT-ovu karticu i aktivirao tjedan interneta da vidim. 550/70. Još ću probati A1 na 5G pa odlučiti kod koga ću, ugovor mi uskoro ističe.
A zašto uzimaš na UO? imaš HT 20€ flat max brzina bez UO
Pozdrav,
Evo, i ja sam se upustio u avanturu zvanu ZTE MC801A. :D
Dojmovi? Podijeljeni.
Za početak, ili mi je nešto promaklo ili ovaj router stvarno nema podršku za vanjske antene?
Odnosno, ima, ali za 5G n bandove koji se ne koriste na lipničkom A1 repetitoru.
Tako da mi je prijamna snaga na cca -100 dBm pored prozora.
Nisam se još igrao sa lockanjem bandova, koliko vidim, nema konfigurator za odabir bandova, već ću vjerojatno to trebati napraviti preko skripte.
Brzine su do 70 Mbit/s u DL, a oko 5 Mbit/s u UL.
S time da sam do 70 Mbit/s uhvatio u noćnim satima kad nema "gužve", a obično oko 30-50 Mbit/s.
simpa internet tjedan za 4,99€ (trenutno je akcija 50%)
Pozdrav,
Dojmovi? Podijeljeni.
Za početak, ili mi je nešto promaklo ili ovaj router stvarno nema podršku za vanjske antene?
Odnosno, ima, ali za 5G n bandove koji se ne koriste na lipničkom A1 repetitoru.
Nisam se još igrao sa lockanjem bandova, koliko vidim, nema konfigurator za odabir bandova, već ću vjerojatno to trebati napraviti preko skripte.
S time da sam do 70 Mbit/s uhvatio u noćnim satima kad nema "gužve", a obično oko 30-50 Mbit/s.
Promaklo ti je, pisalo se o tome u vise navrata. I jos nesto, konektori za vanjske antene su navodno samo za 5G SA, ne i nas danasnji NSA (barem su tako kolege pisali, ja ga koristim bez vanjskih antena).
Lockas sve preko skripte koja je jendostavna da jednostavnija ne moze biti. "Instaliraj" ju, neces pozaliti :)
Sto se tice brzina, tak je kak je nazalost na tvom tornju. MC moze podosta bandova agregirati, ali ako je bazna preopterecena nema ti nazalost pomoci :(
Evo gledam sada i radi preko weba uredno kao i jutros (Google Chrome browser).
Probaj CTRL+F5 refresh, možda te browser cache zeza.
Probaj drugi browser....
:)
nema veze sada, skinuo sam antene i uklonio b818 pa sam stavio starlink, ženu sam izludio sa podešavanjima oko signala :D
Pozdrav,
Dojmovi? Podijeljeni.
Evo imaš na 58 strani sve o ZTE MC801a
Zbog čega mi sad Zyxel NR5103E neće primiti Tomato karticu na pretplatu?
Prije ju je uredno primal - a sad se uopće ne pokaže online, samo svijetli crvena lampica.
Hoću isprobati A1 u igrama, dal mi bude i tam u igrama sugeriralo visoki ping.
UPDATE: riješil - zaboravil sam maknuti cell lock sa HT-a...
Evo kak mi je odličan signal na sva 4 banda, samo ne znam kak napraviti cell lock na n28 (ili b28 - ne znam).
Sad kad sam lockal na nekaj, male.
Inače 70-80, ali na mobu oko ili prek 200 - onda bi i tu trebalo tak?
Daš mi pls podatke kak lockati B7 sa Gornje Selnice?
UPDATE: i to sam našel ali brzina nije velika 50-60DL ali zato 30UL, za razliku od HT-a gdje je oko 10.
Ali je download prek 100.
No meni je na A1 prek 200 išlo samo na mobu dok je pisalo 5G.
Na routeru nigde ne vidim 5G.
Ko da mi nekaj blokira veću brzinu od 60.
Budući da je upload prek 30, moral bi i download prek 60...?
Nisam imal Netmonster, tj. nekad davno jesam ali sam ga deinstaliral.
Sad sam ga opet instaliral ali već sam izvadil A1 karticu iz routera i vratil ju u mob - tak da vjerojatno sutra opet probam.
No kolko vidim treba pretplatu da se locira tornjeve, a pare im nedam.
No čim sam stavil karticu u mob, odma je išlo oko 200 na A1, i nekih 120-30 na HT u routeru, kaj nije loše , no tu je sljedeća rečenica.
Ali mi je dosta veliki ping i mali upload na HT, dok je sa A1 posve druga priča - videl si i sam gore dalje tablice.
U HT-u imam ugovor do 16.1.'27, teško bude to riješil A1 i ak idem k njima.
Pa piše ti eNB u NetMonsteru, to ti je dosta i dalje tražiš taj toranj u cellmapper karti 
Cellmapper app ne prikazuje agregacije koje mob radi pa to gledamo iz netmonster app (free), zato na mobu stalno trebamo te dvije app u paru
I daj malo izmapiraj taj novi A1 toranj da se pojave svi bandovi, ovak izgleda da je na njemu samo B3...
Bok,
imam HT-ovu podatkovnu sim karticu koju trenutno imam u mobitelu i koristim ju za pristup internetu u kući.
Htio bih prijeći na neki dedicirani uređaj koji bi mi proširio vidljivost i kvalitetu wifi signala u kući, te poboljšao
kvalitetu signala u slučaju jače kiše ili snijega.
Da li bi mi mogli preporučiti ovdje nešto ili me uputiti na neki dučan gdje bi mi mogli dati neku ok soluciju.
Pozdrav
I daj malo izmapiraj taj novi A1 toranj da se pojave svi bandovi, ovak izgleda da je na njemu samo B3...
Evo jesam, prek 130 točaka upload, zasad se još niš ne pokazuje na mapi.
Treba valjda dan-dva.
Al evo, HT mi daje 130 DL i 11 UL.
Ne znam zakaj se to tak poremeti kad stavim karticu u router, trebale bi brzine biti i veće, prvo jer je dobar router i drugo jer su vani visoko dvije Iskre P-56 koje tuku točno u novi repetitor.