Treba mi pomoć. U h1 su dobili tu vdsl mrežu pa bi je uzeo ali ne bi uzimao njihov ruter nego neki kvalitetniji, plus naplacuju 500kn ruke sto dode covik pet minuta namistiti ma daj. zanima me ako tko zna kako bi proces isao? tj moraju li se mijenjati postavke u njemu i je li to uopce moguce, i ako mozete predloziti kojeg?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba mi pomoć. U h1 su dobili tu vdsl mrežu pa bi je uzeo ali ne bi uzimao njihov ruter nego neki kvalitetniji, plus naplacuju 500kn ruke sto dode covik pet minuta namistiti ma daj. zanima me ako tko zna kako bi proces isao? tj moraju li se mijenjati postavke u njemu i je li to uopce moguce, i ako mozete predloziti kojeg?
Ruter koji daje h1 je jedan od boljih radi se o AVM Fritz! nznam koji model no kad sam se god s opremom od te firme susreto, to radi bez greške, kvalitetno. (švabo je to)
Ja neznam što bi ti, a iptv bi malo teže podesio kad bi kupovo neki drugi.
Kolko ja znam ak uzmeš samoinstalaciju ne moraš im 500 kn platit, samo ti opremu dostave.
triba znati samoinstalirati, nisam se susretao dosad s time pa ne znam ni je li komplicirano ni nista
triba znati samoinstalirati, nisam se susretao dosad s time pa ne znam ni je li komplicirano ni nista
-.. i pada ti napamet nabava druge opteme? Preduvijet je znanje kako to sve radi, kako podesiti.
-onaj tko zna sam spoji uređjaje (nije ništa teže od paljenja TV-a ili DVBt-a) dok onaj tko ne zna, plati servisera.
Fritz je OK, nemaš ništa slično-isplativo za kupiti, preduvjet je znanje oko mrežne opreme da bi uopće znao razliku, mogućnosti i potrebne teh.specifikacije uređaja za VDSL i sve što se u navedenom paketu dobija.

da li se u taj router moze stavit originalni firmware kako bi se izbjeglo da h1 sam mjenja postavke?
znate to da nakon što ugovor istekne da router je u vlasniku korisnika, i da router bez ugovorne obveze košta nemalih 950 kn!!
da li se u taj router moze stavit originalni firmware kako bi se izbjeglo da h1 sam mjenja postavke?
znate to da nakon što ugovor istekne da router je u vlasniku korisnika, i da router bez ugovorne obveze košta nemalih 950 kn!!
To si provjerio ili pises samo ovako?
Tako su govorili i za t-com, pa se ispostavilo da routeri nikada nisu u vlasnistvu korisnika (pa i kad ugovor prode).
http://www.h1telekom.hr/Portals/0/docs/Cjenici/H1_S&C.pdf predzadnja strana dolje desno
edit: kao i uvijek, ono bitno piše najsitnijim slovima
E sad kolko znam h1 nema podjeljeno po konekcijama kao ostali vec je sve na jednom PVC-u dakle svi portovi su i za net i za IPtv doduse to je lakse za konfigurirat al opet dode na isto.
Sad sto h1 ima kontrolu nad njim tebi nesmeta jer barem mogu podesit i promjenit fw ako je potrebno.

internet nije tesko podesit ali telefon i tv (VoIP) je malo teze, ali zato postoje upućeni forumaši da nam pomognu u tome
uzea sam total tv, satelit, pa mi ionako to ne treba, ali telefon treba. ali kad kazu da je dobar router necu ga minjati
Ocajan router, signal za wifi ne dopire niti na prvi kat. Stari thomson od tcoma je davao cetiri crtice dok ovaj daje jednu
I cim se iskljuci router brisu se postavke, i mora se cekati nekih 5 sati da se to popravi, i takoder u paketu od 50 oni bi meni trebali pruziti barem 35 ja dobivam 16,8 mbps
Ocajan router, signal za wifi ne dopire niti na prvi kat. Stari thomson od tcoma je davao cetiri crtice dok ovaj daje jednu
I cim se iskljuci router brisu se postavke, i mora se cekati nekih 5 sati da se to popravi, i takoder u paketu od 50 oni bi meni trebali pruziti barem 35 ja dobivam 16,8 mbps
Jedan moj kolega je prije dvije-tri godine iz Njemačke naručio Fritz i stavio ga umjesto Thomsona. Prezadovoljan je (još uvijek). Hrpa mogućnosti, solidna kvaliteta. Vjerojatno kod tebe nešto nije dobro podešeno ili prilagođeni H1 firmware zeza. Može biti i da u H1 centrali još nisu sve podesili kako spada, jer je ovo nova usluga.
Ukoliko kroz tjedan-dva nećeš imati brzine koje bi ti trebali isporučiti, žali se.
prvi smo u zadru uzeli taj vdsl pa su rekli da ima problema zbog toga