Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.590
|
čitano: 5.706.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti
CyberDemonVZ kaže...
grmljar kaže...
ZGamer kaže...
FLes kaže...

Zna li itko ima li neki kvalitetan IPS (tipa Dellova Ultra Sharp serija), ali da ide preko 60 Hz i ne košta puno više nego Dell U2414H (1800 kn)? Znači ne zanimaju me monitori od 3-4 tisuće kuna.

Dell 27 Monitor | SE2717H....za tu cifru samo 75Hz

Koliko se uopće primjeti razlika na tih 75Hz s obzirom na 60Hz? 

Priča se da je najvidljivija razlika između 60 i 75Hz, manja između 100 i 120, a najmanja između 120 i 144.

Imam 75 Hz i naravno da sam vidio razliku, ali kad bolje razmislim, ne bi me ni čudilo da je to bio placebo.

Neznam ja sam sa 60Hz skočil na 165 tak da nisam mjerodavan,ali skužil sam da mi je oko 100-ke neka očita razlika kad mi je ugodno i neugodno za gledanje i igranje.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
9 godina
odjavljen

U cemu osim u igrama se uopste primijeti razlika?

11 godina

Tu je razlika najviše primjetna,pogotovo kod brzih igra tipa fps-ova i trka.Nakon nekog vremena kad se oči i glava navikne primjeti se i razlika u desktopu i korištenju windowsa,nezz kak ali već i samo pomicanje kursora miša postaje drugačije,to nije baš očito niti bitno ali je primjetno.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
9 godina
odjavljen

Ne igram a imam dobar monitor pred sobom pa pitam sta propustam. Ocigledno apsolutno nista.....

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Naručil U2717D sa amazona, al ima bright pixel jedan, odlučil reklamirati kod nas (ovlaštenog servisera), al kad sam cul da njima dell javlja dal će biti zamjena monitora ili popravak istog, mi se više i ne dopada solucija da ga šaljem na servis zbog tog jednog pixela. Pogotovo kad se sjetim da su frendu tak uvalil za Samsung neki jeftin panel koji više nije imal istu sliku ko onaj ranije. Sad neznam dal bi se moglo kak sa Dell-om dogovoriti da mi mjenjaju za novi?

0 0 hvala 0
13 godina
HrcHC kaže...

Naručil U2717D sa amazona, al ima bright pixel jedan, odlučil reklamirati kod nas (ovlaštenog servisera), al kad sam cul da njima dell javlja dal će biti zamjena monitora ili popravak istog, mi se više i ne dopada solucija da ga šaljem na servis zbog tog jednog pixela. Pogotovo kad se sjetim da su frendu tak uvalil za Samsung neki jeftin panel koji više nije imal istu sliku ko onaj ranije. Sad neznam dal bi se moglo kak sa Dell-om dogovoriti da mi mjenjaju za novi?

Pronađi neki mail, ili bar obrazac za kontakt službu za korisnike.

Ima nekoliko firmi koje su bile volje odraditi razmjenu izravno s njima (super iskustva s Logitechom i Fractalom). Možda je i Dell takav. Sretno.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan

Da zval sam Dell suport, Indijac mi veli da se može zamjenit ako ima 3 ili više bright pixela.

A na ovom linku piše "1 or more".

10 godina
neaktivan

pošalji im taj link i žali se 

11 godina
neaktivan
HrcHC kaže...

Samsung je najveće smeće i šljam, u svakoj liniji prozivoda jer za isti prozivod mogu biti 3,4 različite komponente, jednostavno pokrivaju veliko tržište. Sve šta sam uzeo od Samsunga, uz početnu lošu kvalitetu izrade, došla je na naplatu i kvarljivost. Inače mogao sam i ja ostaviti Samsungov monitor ovdje na servisu, iako je kupljen u Češkoj, ali mi je rekao da će potrajati dok dođe novi panel, pa mi je brža, bolja i lakša opcija (iako skuplja) bilo vraćanje monitora u Češku. I sada na Dellu guštan, kupio sam ga ovdje da se ne natežem puno online ako ima mrtvih piksela.

8 godina
neaktivan
Ekipa trebao bih preporuku za kupnju monitora koji ce biti iskljucivo za igranje, imam komp sa i5, 16 gb rama i 1050ti grafickom, unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Zaboravio sam napisati da mi je budzet od 2500 kn, max 3000
11 godina

Zasto gotovo nitko ne napise koju dijagonalu zeli, pa to je ono osnovno po cem se gleda monitor. Ista prica na temi s laptopima. Odabirom dijagonale si skratio posao onom tko bi eventualno preporucio za najmanje 50%. Nadalje, dolaskom relativno pristupacnih ultrawide monitora bilo bi zgodno da se napise je li pozeljan 21:9 format. Barem 1-2 stvari da se olaksa preporuka. Takve stvari bi po meni trebalo staviti na pocetak teme ili sticky jer se pitanjima hoces ovakav ili onakav gomilaju nepotrebni postovi, a svaka cast onom koji odmah preporuci sve opcije. Meni se osobno to vise neda.

To je doslovce koda dodjes na temu sklapanja konfe i napises hocu komp za 5 hiljada kuna i aj bok. Naravno, bilo bi krasno kad bi se ljudi koji pitaju za savjet malkice potrudili prouciti da znaju koje su im opcije. Evo tebi konkretno je max. opcija 2560x1080 29" ili malo van budzeta 2560x1440p 27" ili 4K 27" s malo losijim bojama. 24" 1080p sto je i dalje standard za vecinu puka kosta blize 1000-1500kn, zavisno o modelu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 12:13 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
Evo da se ispricam sto nisam naveo u prvom postu i da nadodam da bi bilo pozeljno oko 24" da nije ultrawide i ako moze biti s vise hz, jos jednom isprika.
8 godina
neaktivan
LC24FG70FQUXEN, 23,6“,
Zanima me vase misljenje o ovom monitoru, malo je preko budzeta ali rastegnit cu se :)
15 godina
Kupujem ultrawide monitor. Plan je bio https://www.mall.hr/lcd-monitori/lg-led-ips-monitor-29um69g - ali očito više nije dostupan.
Dali ima kakva preporuka sličnog do 2k kn?
Također, ako netko s foruma ima za prodati nešto u stanju kao novo i s garancijom, primam ponude na pm :)
11 godina

Sacekaj da bude dostupan i to je to. Nema smisla platiti 300kn vise u drugoj trgovini radi malo nestrpljenja. Po meni je to superbest buy ponuda, tako da nije cudo sto im trenutno nije dostupan. Btw. ovaj koji je napisao u komentaru ducana da slika nije nist posebna naspram Phillipsa iz 2009 ima problema s vidom ili ima odlican Phillips monitor ili mu se zamjerilo sto je rucno morao odabrati izmedju HDMI i DP, lol.

ramcetina

Samsung koji gledas je super na papiru, a u praksi puno previse problema, od flickera do prikaza krivih boja u odredjenim trenucima, a i cijena nije konkurentna. Ne vidim kako bi sa svojom konfiguracijom ista novog vrtio na tolko velikom fps-u pri 1080p, tako da ti je moja preporuka da se drzis 60 ili 75Hz kao kod ovog po meni best buy monitora: https://www.nabava.net/search.php?q=LG+24MP59G-P (imat ces 75Hz imao Nvidiju ili AMD, a FreeSync nece pravit problema, iako imas Nvidiju, po difoltu je ionako off).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 19:54 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dečki/cure, može pomoć oko monitora?? Budžet mi je do 800 kn, našao sam ova tri, cijene su skoro iste, razlikuju se u nekim sitnicama u koje se ja ne kuzim, a možda ima veće razlike među njima pa evo može preporuka oko odabira....

https://www.nabava.net/monitori__90/aoc-monitor-e2275swj-tn-lcd-led__21748331#ponude

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2270-ips-mva-va-led__17272471#ponude

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gl2250-tn-led__3727111#ponude

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi jedan od ova dva

1 2 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 21:57 (ibme74).
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru...vidim da je ovaj pod brojem jedan Benq isti kao onaj što sam ja tu stavio, samo je razlika u hdmi i audio izlazu koji mi nije potreban, pa ću uzeti ipak onog sa dvi priključkom jer će me izaći 130kn jeftinije s obzirom da ne kupujem putem weba....

15 godina
The_Fichek kaže...

Sacekaj da bude dostupan i to je to. Nema smisla platiti 300kn vise u drugoj trgovini radi malo nestrpljenja. Po meni je to superbest buy ponuda, tako da nije cudo sto im trenutno nije dostupan. Btw. ovaj koji je napisao u komentaru ducana da slika nije nist posebna naspram Phillipsa iz 2009 ima problema s vidom ili ima odlican Phillips monitor ili mu se zamjerilo sto je rucno morao odabrati izmedju HDMI i DP, lol.

ramcetina

Samsung koji gledas je super na papiru, a u praksi puno previse problema, od flickera do prikaza krivih boja u odredjenim trenucima, a i cijena nije konkurentna. Ne vidim kako bi sa svojom konfiguracijom ista novog vrtio na tolko velikom fps-u pri 1080p, tako da ti je moja preporuka da se drzis 60 ili 75Hz kao kod ovog po meni best buy monitora: https://www.nabava.net/search.php?q=LG+24MP59G-P (imat ces 75Hz imao Nvidiju ili AMD, a FreeSync nece pravit problema, iako imas Nvidiju, po difoltu je ionako off).

Ne znaju kad će biti ponovo dostupan i hoće li uopće biti. A meni bi trebao više manje kroz para dana ili najbolje odmah idući tjedan novi monitor :) koliko je Edigital zapravo loš? Znam da je sve do garancije, ali dal'ne mogu LG negdje u HR reklamirati? Osim toga, za sada i do sada mi se niti jedan monitor nije pokvario... Zar je to kvarljiva roba?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 15:08 (x360gamer).
11 godina

Nije kvarljiva roba. Ako te briga za 300kn kupi u drugom ducanu. To je najnoviji LG 29", na trzistu par mjeseci, bude im ziher opet doso. ED bolje ne riskiraj.

11 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa, koji bi bio best buy monitor od 22 - 23 incha do nekih 1000 - 1200 kn? Gledam malo po netu i po temi, ali ni sam nisam pametan više. Treba mi za gaming i za video.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Igzy20 kaže...

Ekipa, koji bi bio best buy monitor od 22 - 23 incha do nekih 1000 - 1200 kn? Gledam malo po netu i po temi, ali ni sam nisam pametan više. Treba mi za gaming i za video.

Klik

11 godina
Koji monitor kupiti

Uff... BenQ bi pod svaku cijenu htio izbjeći jer je on upravo i razlog zbog kojeg tražim novi monitor (tj. 2 komada). Imam GW2270 i monitor je katastrofalno loš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ajde da i to čujem

klik

7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

trebam ozbiljan savjet oko kupnje monitora (za igranje). Potrosio sam sate i sate tražeći po netu i trgovinama. Ćak sam kupio jedan monitor i zatražio povrat novca :-)

Budžet nije toliko bitan, ali da dobijem najbolje od cijene/kvalitete (može i do 5k kuna, iako bih bio sretan sa 3k kuna) :-)

Što tražim:

- IPS panel, jer monitor nije samo za igranje nego i za svakodnevnu uporabu (Filmovi, slike, opći dojam...)

- G-Sync (po mogućnosti, iako mogu živjeti i bez toga ako se ostalo pokaže vrijedno). Grafička koju imam je GTX 980M na ASUS G752 laptopu

- mali response time 1-2ms

- refresh rate da je veći od 75Hz

- poželjno da ima VESA (iako ni to nije presudno)

- 27" ili UW (Iako ne znam kako se MOBA igre ponasaju na UW ekranima, čuo sam da ih ne podržavaju radi "fair play" prema ostalim igračima).

Častim pićem ako kupim vašu preporuku :-) Ili vam uručim nagradu zahvalnosti :-)

0 0 hvala 0
12 godina

Tesko ces naci monitor sa svim tim stavkama:

- Gsync krecu tek tamo od 3.600kn i to sa TN matricom

- takoder IPS matrice imaju uglavnom od 4ms pa nadalje response time, 1-2 imaju TN matrice ali s tom matricom zrtvujes boje i kut gledanja

Mozda da uzmes ovako nesto, 4K IPS, 27" ima Freesync sto ti je ista stvar kao i Gsync ali za AMD grafe pa ako ikada budes isao na drugi laptop/stolno racunalo uzmi sa AMD grafom

Klik

Ima i monitora koji ispunjavaju vecinu tvojih zahtjeva ali po paprenim cijenama:

AOC AG271UG 27" 4K IPS 60Hz Gsync 5.950kn
Acer Predator XB271HU 27" 2K IPS 144Hz Gysnc 6.600kn
Asus ROG PG279Q 27" 2K IPS 144Hz (OC 165Hz) Gsync 6.180kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 14:21 (ibme74).
11 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Kupujem ultrawide monitor. Plan je bio https://www.mall.hr/lcd-monitori/lg-led-ips-monitor-29um69g - ali očito više nije dostupan.
Također, ako netko s foruma ima za prodati nešto u stanju kao novo i s garancijom, primam ponude na pm :)

Poslušaj me, ako želiš ultrawide, nemoj 29", imao sam ga i sad imam 27" 16:9 koji mi je puno bolji. Jendnostavno fali visine, bolje je da se strpiš ili posudiš para pa uzmeš 34" ako baš želiš ultrawide. Ne kupuje se monitor tako često (bar ne mi obični smrtnici).

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Mišljenje o ovom monitoru, koliko vidim to je VA panel. Može li bolje za te novce a da ima Freesync?

https://www.computeruniverse.net/products/90665340/samsung-curved-monitor-c27f581fdu.asp

0 0 hvala 0
15 godina
mrki_tua kaže...
x360gamer kaže...

Poslušaj me, ako želiš ultrawide, nemoj 29", imao sam ga i sad imam 27" 16:9 koji mi je puno bolji. Jendnostavno fali visine, bolje je da se strpiš ili posudiš para pa uzmeš 34" ako baš želiš ultrawide. Ne kupuje se monitor tako često (bar ne mi obični smrtnici).

27"mi je preveliko, to je skoro ko Tv kojeg gledam s par m udaljenosti.

24" mi je taman (na primarnom PCu), a 23" na sekundarnom gotovo da i ne primjetim razliku.... Baš s toga mislim da bi po visini bio idealan 29" UW pošto dobijem u širinu...

Ima odlična ponuda u HG-u za neki 31.5 2k UW ali bojim se da bi bio preveliki +ograničen sam prostorom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice