Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.560
|
čitano: 5.675.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
suspendiran
Re: Koji monitor kupiti
danny_2 kaže...
DmL kaže...

Hvala na odgovoru.

Za što mi treba, hm, pa recimo to tako za svakodnevni rad. Za igranje definitivno ne, tu i tamo nešto zaigram, ali rijetko kad.

Najviše vremena provodim surfajući, čitajući PDF dokumente ili pišući dokumente u Wordu, tu i tamo nešto u Photoshopu i programiranje u nekom IDE-u.

O kojem točno premazu postoji upozorenje, nisam siguran da sam shvatio o čemu je riječ?

Onaj premaz preko ekrana sto sluzi da ekran nije reflektivan.
Ne znam koji tocno koristi pa si procitaj na netu, kazem da sam vidio
da se neki ztale da daje zrnastu sliku, valda nesto kao onaj na dell p2414h.
Pa si to pogledaj. 

matte coating

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

idemo stručnjaci ;)

trenutno best buy monitor 27' Dell ili Asus do nekih 2000-2200 kn (može i druga marka ali mislim da su ova dva ipak vodeći)

unaprijed se zahvaljujem..

edit: što mislite o ovome - DELL P2714H ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 12:02 (recoba20).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fluj kaže...

tražim monitor do 1500kn za svakodnevnu upotrebu, znači filmovi, surfanje, igre, tv preko prijemnika, uglavnom sve znači hehe... pa me zanima je li ima šta bolje od ovog monitora ?

https://www.protis.hr/products/details/monitor-dell-flat-panel-24-se2416h/103083

Ovo ću sebi uzeti za koji dan, možda i tebi odgovara. 36 mj jamstva, pouzdan proizvođač.

10 godina
neaktivan

ja bi kupio 4k monitor 28inch... kako to ide preko alze? ili ovi drugi strani shopovi koji su tu, jel se plaća neki pdv il nesto, te koliko je dostava? i dali je to pouzdano?

17 godina
Koji monitor kupiti

trazi veci barem 32incha jer to je presitno za 27incha

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
smotaniveliki kaže...

ja bi kupio 4k monitor 28inch... kako to ide preko alze? ili ovi drugi strani shopovi koji su tu, jel se plaća neki pdv il nesto, te koliko je dostava? i dali je to pouzdano?

Uzmi 2560x1440 na 27", to ti je poprilično dobar odnos veličine i rezolucije tako da ne moraš skalirati ništa što još uvijek zna biti problematično kod nekih stvari i programa.

10 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
smotaniveliki kaže...

Uzmi 2560x1440 na 27", to ti je poprilično dobar odnos veličine i rezolucije tako da ne moraš skalirati ništa što još uvijek zna biti problematično kod nekih stvari i programa.

kako mislis da treba skalirati?

16 godina
odjavljen
smotaniveliki kaže...
lllnuclearlll kaže...
smotaniveliki kaže...

kako mislis da treba skalirati?

Drži CTRL i skrolaj treću tipku miša (skrol) pa ćeš vidjeti. Isti efekt ti treba na cijelim Windowsima. 

10 godina
neaktivan

kako točno misliš cijelim windovsima? 

17 godina
Koji monitor kupiti

Kupiš li 4K monitor na 27" nećeš apsolutno ništa vidjeti na normalnim postavkama kakve sad vjerojatno koristiš (dakle bez skaliranja i bez toga da uopće znaš što je to).

Skaliranje je problematično još uvijek i nije dobro baš jer neki programi znaju radit sranja, ne skalirat se dobro i onda ti cijelo korisničko iskustvo korištenja računala ne liči na ništa.

27" 1440p je optimalno, možda ti čak i to bude presitno, to je nešto sitnije nego 1080p na 23-24". 

4K na 27" ne izgleda dobro bez skaliranja, a kao što sam rekao skaliranje je problematična stvar, a kad će prestati biti problematična ne znam... 2K je jako pristojna rezolucija za tu veličinu, a i uštedit ćeš pare ili dobiti kvalitetniji monitor za istu cijenu.

Ovdje si izračunaj PPI. Sve iznad 115 PPI ti je već presitno za 99% korisnika.

https://www.sven.de/dpi/

4K bi bez skaliranja otprilike bio dobar na nekih 40" ekranu (110PPI), što je za monitor računalni ipak preveliko.

Dakle ne pričam ovdje o igranju igara i gledanju filmova, gdje je što veći PPI i bolji (to bi bilo i slučaj da se stvari savršeno skaliraju i za Windows iskustvo rada, ali je skaliranje problematično još uvijek), nego pričam o radu na računalu, dakle tekst, web-stranice, programi razni, itd.

A opet na drugu stranu, sve ispod 90 već dosta gubi na oštrini, zato ne volim 1080p 27" monitore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 19:55 (lllnuclearlll).
Moj PC  
4 0 hvala 3
10 godina
neaktivan

hvala na pojašnjenju, sada mi jasno šta si mislio... a onda nikako 4k ne, dobro da sam pitao... uzet cu si 27-28incha ipak vjerojatno, nadam se da nece biti preveliko i tih 1440p tada...

17 godina
smotaniveliki kaže...

hvala na pojašnjenju, sada mi jasno šta si mislio... a onda nikako 4k ne, dobro da sam pitao... uzet cu si 27-28incha ipak vjerojatno, nadam se da nece biti preveliko i tih 1440p tada...

Nisam naišao na 28" 1440p nigdje...

Što se tiče tih monitora nisu jeftini, oni koji nešto valjaju su 3200kn+.

Imaš jedan dobar Acerov model za cca 3200kn, ali trenutno ne vidim da ga imaju u ponudi u RH, a bilo ih je.

http://www.acer.com/ac/hr/HR/content/model/UM.HB0EE.001

Imaš test tih monitora u jednom od brojeva prošlogodišnjeg Buga pa pronađi ako možeš, ne sjećam se točno koji je broj.

Uglavnom ne kupuj na slijepo ako te zanima to da dobiješ pristojan monitor za ono što želiš.

Ne znam jel ti namjena gaming, rad, filmovi ili nešto drugo, ali monitor trebaš tražiti prema tome.

10 godina
neaktivan

treba mi za rad na kompjuteru, poneku igricu ako je pucacina, jer moto gp i sl spajam se na tv pa igram preko gamepad-a

planirao sam uzeti Dell P2714H, znači nije dobar? 2500 kn

17 godina
smotaniveliki kaže...

treba mi za rad na kompjuteru, poneku igricu ako je pucacina, jer moto gp i sl spajam se na tv pa igram preko gamepad-a

To je 1080p monitor, dobar je, ali to nije ta rezolucija za koju si pitao.

10 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
smotaniveliki kaže...

To je 1080p monitor, dobar je, ali to nije ta rezolucija za koju si pitao.

joj ja neznam di gledam... uglavnom daj mi preporuči neki dobar za rad na kompjuteru i još bolji za moje oči, pa makar koštao... 27 inch i nek ima tih 1440p makar ja niti neznam dali mi to treba ali ako je bolje, bolje je... jedino volio bi da ima kao ovaj dell da se moze podizati i spustati

10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel zna tko gdje i ima li uopce u HR u izlogu Acer x34?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smotaniveliki kaže...

joj ja neznam di gledam... uglavnom daj mi preporuči neki dobar za rad na kompjuteru i još bolji za moje oči, pa makar koštao... 27 inch i nek ima tih 1440p makar ja niti neznam dali mi to treba ali ako je bolje, bolje je... jedino volio bi da ima kao ovaj dell da se moze podizati i spustati

Pa ne znam jel ti treba. 1440p je super zato što dobiješ dosta više mjesta na samom monitoru za stvari, a nije presitan za gledanje...

Ak imaš problema s očima, možda bi ti čak i mogao biti presitan, tako da ne znam. Trebao bi otići u trgovinu neku pa vidjeti kak to izgleda i dali ti odgovara.

10 godina
neaktivan

ma nemam problema s očima (barem koliko znam) nego sam mislio neki kvalitetan za gledanje (da mi sacuva oci) i nek bude 1440

12 godina

evo ti u alzi

https://www.alzashop.com/27-benq-gw2765ht-d2144513.htm?o=1 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 4:30 (roby27).
10 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Poz,koji od ova 2 monitora da kupim ?Asus vs247 ili Samsung LS22D300HY?Prvenstveno me zanima kvalitet prikaza a ne sama dijagonala !Asus je 24 a samsung 22 !Asus oko 190 e Sam oko 155 e !
Garancija na oba 3 god .Znaci za neki lagani gaming i ostalo standart ,int i tako.

Samsung ima HDMI a Asus nema .

Da li je HDMI mnogo bolji od DVI ?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 10:27 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mackocicko2004 kaže...

HDMI može prenositi zvuk uz sliku...

Inače na toj rezoluciji razlike nema uzeo DVI ili HDMI. 

Oba su digitalni ulazi i radit će jednako.

10 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
mackocicko2004 kaže...

HDMI može prenositi zvuk uz sliku...

Inače na toj rezoluciji razlike nema uzeo DVI ili HDMI. 

Oba su digitalni ulazi i radit će jednako.

Pa koji da uzmem ?Mislio sam Samsung nesto je jeftiniji ?

17 godina
mackocicko2004 kaže...

Pojma nemam, ja sam ti samo odgovorio za razliku HDMIa i DVI. Pogledaj malo po recenzijama pa se odluči, tako bi ja bar...

Ne možemo ovdje znat kak radi svaki pojedinačni monitor, jer ponuda je ogromna.

Samsung je na tom polju ipak jači od ASUSa, no ne znam odakle ASUS uzima matrice i sl... Velim ti, recenzije, recenzije, recenzije 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 12:34 (lllnuclearlll).
10 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
mackocicko2004 kaže...

Pojma nemam, ja sam ti samo odgovorio za razliku HDMIa i DVI. Pogledaj malo po recenzijama pa se odluči, tako bi ja bar...

Ne možemo ovdje znat kak radi svaki pojedinačni monitor, jer ponuda je ogromna.

Samsung je na tom polju ipak jači od ASUSa, no ne znam odakle ASUS uzima matrice i sl... Velim ti, recenzije, recenzije, recenzije 

Ima male uglove gledanja samsung ?!90/65 stepeni ,Asus 170/160 ,gledam neki drugi imaju 178/178  stepeni !Da li je to bitan pokazatelj?

14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Molim pomoć oko odabira monitora do 1000-1100 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mackocicko2004 kaže...

Ima male uglove gledanja samsung ?!90/65 stepeni ,Asus 170/160 ,gledam neki drugi imaju 178/178  stepeni !Da li je to bitan pokazatelj?

Da, bitan je. Naime paneli kao sto su TN imaju manje kuteve gledanja i nisu preporucljivi, pogotovo ne za
gledanje filmova. Dakle trazi monitor sa IPS ili PLS ili cak i AMVA panelom. Oni imaju kut gledanja 178/178.
Ova dva  monitora koja si naveo preskoci. Unatrag nekoliko strranica ovdje imas preporuceno nekoliko 
monitora raznih velicina i cijena koji ce ti odgovarati.

10 godina
protjeran
danny_2 kaže...
mackocicko2004 kaže...

Da, bitan je. Naime paneli kao sto su TN imaju manje kuteve gledanja i nisu preporucljivi, pogotovo ne za
gledanje filmova. Dakle trazi monitor sa IPS ili PLS ili cak i AMVA panelom. Oni imaju kut gledanja 178/178.
Ova dva  monitora koja si naveo preskoci. Unatrag nekoliko strranica ovdje imas preporuceno nekoliko 
monitora raznih velicina i cijena koji ce ti odgovarati.

Hvala na odgovoru ! :)

Do sada sam ima samsung 2232BW ali se pokvario ,vrh monitor je bio mada nije full HD .:)

Uglovi 170/170 ! :)

Onda kupim polovan Lenovo ThinkVision L2251p 22 ,slucajno ,nisam ga ni upalio ,isto je ok uglovi 170/160.

Danas sam gledao ova dva gorepomenuta ,sreca da nisma kupio posto kako kazes da su losi , sad gledam na PIK--u

ima za 150 e Asus VX229H 22 i samsung S22E392HS ,oba imaju uglove po 178/178 .

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 21:59 (mackocicko2004).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Pozdrav! Dali se Benq GW2760 moze staviti na neki zidni nosač??

Koliko vidim ima ove 4 rupe

ali bi htio onaj s koljenima da si ja sam mogu namjestavati kak meni pase?!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 1:37 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

Koliko vidim ima ove 4 rupe

to je tzv VESA mounting, općenito standard za to

dakle traži vesa nosač (ne znam jel ima i nekih drugih), a oblike nosača, koljena i slično po želji

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji od ovih ?

Za kućnu upotrebu, cad,csgo,surfanje...

grafa mi je gtx 950

acerg247

benq247

asusvc239

dell2316

aoci2481

edit: samsung24

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 14:30 (toshiba12345).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice