iPhone Jailbreak

poruka: 3.121
|
čitano: 955.468
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: iPhone Jailbreak
Chronosus kaže...

Pozdrav,

ovo mi je prvi dodir sa Apple svijetom i mislim da sam se već našao u pat poziciji.

Radi se o ip 3gs na kojem je bio instaliran jailbreakan ios 4.1.

Moja namjera ga je bila prebaciti na 6.x, a jailbreak je nužan zato jer je kartica Tele2 a mob zaključan na T-mobile (dakle nešto do 6.1.2)

Htio sam napraviti restore kako bi maknuo jailbreak no itunes je upozorio da će to staviti uređaj na najnoviju verziju, tako da sam odustao od toga. Negdje sam pročitao da se isto može postići brisanjem podataka direktno na mobitelu no naravno da nije pisalo da JBani iphoneovi onda zapnu pri loadanju.

Dakle, eventualno mogu natjerat itunes da ga prepozna ak držim home i power button, no mogu ga restorat samo na najnoviju verziju - što ne želim. Skidao sam .ipsw fileove starijih verzija i pokušavao s njima restorat i za sve javlja error odmah (osim 4.1 za koji tek pri kraju izbaci error).

Ima li načina da ga vratim na verziju koja je bila (4.1), ili neki način da ga vratim na stariju verziju kad odem na najnoviju ako nemam shsh blobsove?

Pomoć!{#}

Postoji mogucnost da ne trebas Blobove (da mozes na bilo koji fw) s tim da ces se jos namucit i s BB upgrade-upgrade(ipadBB)-downgrade ako zelis otkljucat ultrasn0wom

Zalijepi tu prvih 5 znakova serijskog broja (ne IMEI)

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
17 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak

Prodajem jailbrekan iPhone sad me zanima što trebam napravit da obrišem sve svoje podatke a da jailbreak ostane.

Jel se smije obrisat pomoću Erase all content and settings ili bi tim putem mogao nešto zeznut?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak
Ne smijes to radit, da, u najmanju ruku morat ces restorat, ne postoji siguran nacin prodavanja jb iphonea a da nije svjeze restoran pa jailbreakan, to je ujedno i moj savijet. Inace koji iPhone, koliko perja? Imas ugovor? Otkljucan na mreze? Garancija? Mozda sam cak kandidat za kupnju
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Geek kaže...

Prodajem jailbrekan iPhone sad me zanima što trebam napravit da obrišem sve svoje podatke a da jailbreak ostane.

Jel se smije obrisat pomoću Erase all content and settings ili bi tim putem mogao nešto zeznut?

Napravi restore i onda ga JB i tako neces imati nista na iPhone-u, ali ce ti biti JB.

14 godina
iPhone Jailbreak

Ovo za JB / restore i mene zanima.

Imam 4-ku koju sam restorao po isteku ugovora jer sam dobio unlock od Vipa i sad je otključan na sve mreže. Potrefilo se da je u to vrijeme izašao JB za iOS 4.1.2 i sad ako napravim restore stavit će mi ga na 4.1.3 i gubim JB pošto nisam napravio save blob-ova...

Da li postoji nekakva opcija restore-a na 4.1.2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mislis 6.1.2...
Ako ti je iP JB onda spremis SHSH blobove i napravis restore i onda ga DG na iOS 6.1.2
14 godina
iPhone Jailbreak
sry na off topic, al ak nekog zanima ja prodajem iP 4 i 4S oba su na iOS-u 6.1.2
1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tCloud kaže...
Mislis 6.1.2...
Ako ti je iP JB onda spremis SHSH blobove i napravis restore i onda ga DG na iOS 6.1.2

Netocno!! Informiraj se prije nego odgovaras, nemoguce je ikako spremiti blobove ako nisi na tom firmwareu i ako Apple vise ne potpisuje taj firmware (a potpisuje samo zadnji moguci). Kolegi, ukoliko se radi o Limera1n uredaju (3GS, 4) s iFaithom je moguce spremiti trenutne (trenutnog firmwarea) blobove te ga tako mozes restorat na isti.
12 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
tCloud kaže...
Mislis 6.1.2...

Netocno!! Informiraj se prije nego odgovaras, nemoguce je ikako spremiti blobove ako nisi na tom firmwareu i ako Apple vise ne potpisuje taj firmware (a potpisuje samo zadnji moguci). Kolegi, ukoliko se radi o Limera1n uredaju (3GS, 4) s iFaithom je moguce spremiti trenutne (trenutnog firmwarea) blobove te ga tako mozes restorat na isti.

Alo ej, ako je je na iOS 6.1.2 i ako je JB on moze spremiti SHSH blobove i napraviti restore na 6.1.3 i onda ga downgrede 6.1.2...

Malo se ti informiraj ili bolje probaj to napraviti na svom iPhoneu

16 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak
Programiram i bavim se reverznim inzinjeringom iOSa vec godinama, sto se tice mog proslog posta, mislim da je posrijedi zabuna, naime mislio sam da kolega jos uvijek ima 4.x fw na mobu, u suprotnome je tvoj post apsolutno tocan, moje isprike. Na kolegi je da provjeri bolje
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak

problem :)
oce stara da joj dam stari mob (iphone 3gs) i sad problem je sto sam zaboravio onaj password za otkljucavanje...i jos mi sad nesto lafice zabolokirano (jer sam pogresno unio par puta ). Zna li netko sta da radim , jer sad ako uradim update preko itunesa necu ga moci jailbreakat ? postoji li neki nacin da se ovo sredi....njoj telefon treba najvise zbog whats app.-a da se moze dopisivati sestrom i to , pa mi zbog toga treba da je jailbreakan

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak

Restoraj ga. Zar nije whats app besplatan?

Neka se dopisuju preko vibera.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
iPhone Jailbreak

WhatsApp je 0,99 USD, nećeš ti cijene...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Syke kaže...

ma imam onaj acc bez podataka o kartici i to...

12 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
Programiram i bavim se reverznim inzinjeringom iOSa vec godinama, sto se tice mog proslog posta, mislim da je posrijedi zabuna, naime mislio sam da kolega jos uvijek ima 4.x fw na mobu, u suprotnome je tvoj post apsolutno tocan, moje isprike. Na kolegi je da provjeri bolje

Nemas beda :D

_DuX_91 kaže...

problem :)
oce stara da joj dam stari mob (iphone 3gs) i sad problem je sto sam zaboravio onaj password za otkljucavanje...i jos mi sad nesto lafice zabolokirano (jer sam pogresno unio par puta ). Zna li netko sta da radim , jer sad ako uradim update preko itunesa necu ga moci jailbreakat ? postoji li neki nacin da se ovo sredi....njoj telefon treba najvise zbog whats app.-a da se moze dopisivati sestrom i to , pa mi zbog toga treba da je jailbreakan

Stavis ga u DFU mode i onda ga restoras..

Neces ga moci JB jer ce ti ga restoreati na iOS 6.1.3

12 godina
_DuX_91 kaže...
Syke kaže...

ma imam onaj acc bez podataka o kartici i to...

Broj kartice se doda za cca 18 sekundi. :)

14 godina

Trenutno mi nije mob kod mene, pa da pitam dok ne dode.
Znaci imam Iphone 4S i na njemu 6.1 verziju, vidim da je najnovija 6.1.3, ali posto nema UnTethered jailbreakea odlucio sam ga staviti na 6.1.2 verziju preko iTunesa. Zanima me hoce li mi ponuditi koju verziju hocu da skinem ili cu prislilno morati na najnoviju (6.1.3)

14 godina
dinos3 kaže...

Znaci imam Iphone 4S i na njemu 6.1 verziju, vidim da je najnovija 6.1.3, ali posto nema UnTethered jailbreakea odlucio sam ga staviti na 6.1.2 verziju preko iTunesa. Zanima me hoce li mi ponuditi koju verziju hocu da skinem ili cu prislilno morati na najnoviju (6.1.3)

Morat ces stavit iOS 6.1.3 tj. neces imat opciju za iOS 6.1.2...

1969 Dodge Charger R/T
14 godina
Stolnik kaže...
dinos3 kaže...

Znaci imam Iphone 4S i na njemu 6.1 verziju, vidim da je najnovija 6.1.3, ali posto nema UnTethered  jailbreakea odlucio sam ga staviti na 6.1.2 verziju preko iTunesa. Zanima me hoce li mi ponuditi koju verziju hocu da skinem ili cu prislilno morati na najnoviju (6.1.3)

A nista, onda cu napraviti jailbreak na 6.1 preko Evasi0na u par koraka i to je to.

15 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak

Pozdrav svima koliko vas ima! Imam problemcic jedan uzeo sam prije par dana telefon na mrezi u svedskoj! Platio otkljucavanje i sada mi je free na sve sim. E sada imam problem itunes me nesto zeza i kada spojim mob samo mi pise restore postavicu sliku da vidite detaljnije! Imam strah da ce da se zakljuca ponovo pa moram opet da placam 60evra da se otvori na sve sim! :/ Ne znam sta mi je ciniti! Hvala unaprijed. pozzz

Trky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je slika sta se desava kada ga spojim na itunes! Hvala

evo slicica evo slicica
Trky
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 15:21 (pedjat89).
16 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak
Slobodno restoraj!! Na tvornicki unlock ne utjece restore
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
iPhone Jailbreak

uzeo sam iphone preko oglasa i kad sam pokrenuo restore cekao sam nekih pola sata nakon cega sam prekinuo..vjerovatno bi cekao do sutra.. sad tek vidim da ima cydiu tj. da je jailbrekan.

jbg ne kuzim se bas u IOS ali dali se moze dici na IOS6 da ostane jailbrake? mob trenutno radi samo na t-mobile, a sa gevey sim na sve? dali se moze otkljucati da radi bez te kartice??

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 21:47 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Nije tvornicki ulock nego sam isao privatno u servis i otkljucali su mi ga! jel i to vazi?

Trky
14 godina
dinos3 kaže...
Stolnik kaže...
dinos3 kaže...

Znaci imam Iphone 4S i na njemu 6.1 verziju, vidim da je najnovija 6.1.3, ali posto nema UnTethered  jailbreakea odlucio sam ga staviti na 6.1.2 verziju preko iTunesa. Zanima me hoce li mi ponuditi koju verziju hocu da skinem ili cu prislilno morati na najnoviju (6.1.3)

A nista, onda cu napraviti jailbreak na 6.1 preko Evasi0na u par koraka i to je to.

Naisao sam na problem.

Ne mogu ga jailbreakati jer je preko OTAe instaliran update, a ne zelim napraviti clean install na 6.1.2, a ni 6.1.3 necu preko iTunesa jer nema stalni jailbreak.

Koja jailbreak opcija mi onda ostaje?

16 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak

Vecina OTA firmwarea se da jailbreakati, samo ti probaj, ako ne ide, evasi0n ce ti rec da je nemoguce (zbog OTA)

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
pedjat89 kaže...
Mojpismonosa kaže...

Nije tvornicki ulock nego sam isao privatno u servis i otkljucali su mi ga! jel i to vazi?

Koliko ja znam vazi, pa to i jest "tvornicki" unlock, ne postoji drugi unlock za iPhone 5...

EDIT:  khm pardon, vidim da se ipak radi o 4S, jedino kako su ti ga drukcije mogli otkljucat je gevey,

izvadi SIM i pogledaj je li normalna (jel pise VIP, ili stogod na njoj) ili nije, ako jest normalna, unlock je tvornicki! (i u tom slucaju slobodno restoraj)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 22:31 (Mojpismonosa).
14 godina
Mojpismonosa kaže...

Vecina OTA firmwarea se da jailbreakati, samo ti probaj, ako ne ide, evasi0n ce ti rec da je nemoguce (zbog OTA)

Aha, nisam bas puno jailbreakao pa nemam iskustva s novijim alatima.

Na omizionu kazu da OTA ne radi, pa sam se striktno toga drzao, jer ne volim riskirati (hardbrickao 2 androida :P).

Bas mi i nema logike da se preko iTunesa firemwareovi mogu jailbreakati, a preko OTAe ne mogu. Ipak ih Apple izdaje i potpuno su isti, nema mi logike ali ajde...

16 godina
neaktivan
iPhone Jailbreak
Ima logike, jer OTA je patchiranje, povrsinski, izmjenjivanje, s drugacijim APTicketima, dok je restore sve iznova, kad usporedis OTA i ovo ima vise razlika. Neces brickati iPhone jailbreakom, najgore kaj ti se moze desit je da ti evasi0n napise da nemre jailbreakat. Doslovce tako jednostavno
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Mojpismonosa kaže...
Ima logike, jer OTA je patchiranje, povrsinski, izmjenjivanje, s drugacijim APTicketima, dok je restore sve iznova, kad usporedis OTA i ovo ima vise razlika. Neces brickati iPhone jailbreakom, najgore kaj ti se moze desit je da ti evasi0n napise da nemre jailbreakat. Doslovce tako jednostavno

Jel ima ovdje tko da je stavljao preko OTAe?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice