LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 516.796
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
LG G4 - Rasprava

http://www.pohrani.com/f/35/l3/3PHi9rby/2/img20150606173358.jpg

http://www.pohrani.com/f/2C/YU/2ARbex4a/1/img20150606173505.jpg

Ako netko bude uzimao smedji kozni dobit ce rezervni srebrni zadnji poklopac koji mu super stoji...meni se jako svidio pa njega koristim trenutno. :)

Jedan primjer slike u manualnom modu...probao sam na auto mode fotkati ovog pauka, ali je toliko sitan da ga auto focus uopce nije registrirao pa sam koristio manual focus...fotka nije fotkana po noci vec u debelom hladu i sjeni.

http://www.pohrani.com/f/45/lP/1pLqR4pC/2/18494770746e086cef98ao.jpg

Opcenito kamera je super, ali mi se ne svidja sto iz aparata u JPEG izlaze preizostrene fotke...sw dodaje nepotrebno previse "sharpenes"...kao kada se u Photoshopu pretjera s tim...srecom pa ima RAW iz kojega se moze izvuci bolji rezultat za neke bitnije fotke.

Evo jedan primjer korigirane RAW fotke u Lightroom...fotkano u jako slabom osvjetljenju, brzina zatvaraca 1/2 sec, ISO 50...automatika je ovdje nudila ISO 1600 i potpuno zrnat rezultat, a i WB je totalno promasen bio.

http://www.pohrani.com/f/1d/Qc/4hNtgQEm/201506062102461.jpg

Kada se koristi RAW fotke su vrlo blizu naprednijim kompaktnim aparatima sto je za mobitel jako pohvalno.

Sto se baterije tice, cini mi se gotovo identicna kao i na G3...nisam primjetio ni da je bolja, a ni losija, ali je osjetno losija nego na Oneplus One npr.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 1:02 (ocean77).

1 0 hvala 1
17 godina
LG G4 - Rasprava

Pa fotke su jako dobre, u kombinaciji sa novijim OISem i laser fokusom+f1.8..

Znači u pogledu multitaskinga, performansi nema neke velike razlike spram G3?

Aj bitno je da je baterija dobra, da nije lošija, kao na nekim novim uređajima..

Do koje brzine okidača možeš koristit a da se slika ne zblura, iz ruke slikano naravno i u lošijim svjetlosnim uvjetima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 9:13 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Ja u radu ne vidim razliku između G3 i G4, kao i u bateriji...sve je to ok i prihvatljivo. 

Steta da nije LG stavio u defaultnu kameru manualni mode i za video kameru, nesto kao L Camera za Nexus 5...nadam se da ce biti neka alternativa na Google Play. 

Prosle godine u ovo vrijeme sam uzeo G3 koji je isto kao i G4 sada ima v10a, ali mi se povremeno znao ugasiti kada sam kameru koristio...istina rijetko...na ovom ne vidim bugove. 

0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Jos jedna iritantna stvar je prisutna od G3 i na G4, a to je da se ne moze uzeti screenshot iz snimljenog 4K videa na samom mobitelu u defaultnom playeru, a mogle bi se izvuci super fotke iz videa...ta opcija koliko znam ima na Samsungu. 

Zanimljivo, kada se snimi FHD video ista opcija je dostupna, bas kretensko ogranicenje. 

Moze se uzeti jedino screenshot samog ekrana dok je video pauziran, ali ekran je nize rezolucije pa to nije to. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 11:35 (ocean77).

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava
Do koje brzine okidača možeš koristit a da se slika ne zblura, iz ruke slikano naravno i u lošijim svjetlosnim uvjetima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
LG G4 - Rasprava

čitam na xda da nema šanse da se dobije 4h SOT, baterija je u rangu G3.. 

a ekran nije svjetliji od G3 i teško je vidljiv na suncu (čak i kad je oblačno).. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: LG G4 - Rasprava
Fanu kaže...

a ekran nije svjetliji od G3 i teško je vidljiv na suncu (čak i kad je oblačno).. 

I ja čitam svašta i ljudi svašta pišu...

Zanimljivo da neki jedva dobiju 3h SOT a neki imaju i 5h SOT..

Sve je to individualno...

11 godina

Moze se dobiti 4h SOT, imam od jucer screenshot gdje se vidi da je SOT 2 sata dok je baterija istovremeno na 55%...na kraju mi je SOT i bio oko 4h...to ovisi i sto radis sa mobitelom jer neke stvari mu vise cuclaju bateriju. 

Mojih 4h SOT je sa svjetlinom ekrana na 70%, upaljenim svim lokacijskim uslugama i koristenjem svega... video, fotic, net, Google Play Music... ekran je definitivno svjetliji i dobro se vidi na suncu. 

16 godina
Fanu kaže...

G4 vs Note 4 -- " Screen is bright on both the Galaxy Note 4 and the LG G4.  While the Note 4 scores much higher around 600 lux in my light meter tests compared to around 420 lux for the G4, I feel like the G4 is actually brighter in the sun"

Meni se ne čini tako loš na suncu.

11 godina
zvonac kaže...

Mislim da je ovo individualno od osobe do osobe...nisam to jos imao priliku isprobati. 

16 godina
LG G4 - Rasprava

Kao fotograf ću vam reći da je ova kamera najbolja dosad na bilo kojem telefonu.

Čim je dobim u ruke, odma ide na stativ pa ćete vidjet koji long exposure :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

2 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Mislim da je ovo individualno od osobe do osobe...nisam to jos imao priliku isprobati. 

Ok.. aj dok upoznaš G4, očekujemo detaljniji rivju istog

Ima ljudi koji se interesiraju za G4

16 godina
LG G4 - Rasprava

Android Authority ponovno dijeli G4...neki lik iz BiH nedavno dobio N9...valja probati :)

(link nadam se nije referral jer sam uzeo s njihove FB stranice, tako da svi imamo jednake sanse...probajte i ovdje)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 16:24 (Mitch).

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

bash citam u lg3 facebook grupi da je maknuta smart screen opcija na 4-ki wtf?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

Trosila je batku, ali zato ce stic one puno bolje pocket opcije...

17 godina
Mitch kaže...
4mal kaže...

Trosila je batku, ali zato ce stic one puno bolje pocket opcije...

Sto donosi tocno ta pocket opcije, nisam mogao nac na netu.

Ovaj smartscreen se cini super.

Nisam probao jer sam trenutno na jojofonu, ali me nekako privlaci G4....samo mi je malo cudno to sa baterijom, SOT je na tom novom mobu losiji nego na mom 2,5g starom i5 :(

Tu je Z3 najbolja ili...?

16 godina
LG G4 - Rasprava

To ti je ovo...ActiveDisplay sa MotoX...ista shema, ima je vec dosta ROMova

Samo sto imas taj pocket mode koji zna kad je u dzepu preko proximitya i ziroskopa itd

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 11:23 (Mitch).

0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Vidim da na svim mjestima po netu pise specs za video snimanje da snima 1080p 60fps, a kada se ode u properties snimljenog videa pise 30fpa.

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Vidim da na svim mjestima po netu pise specs za video snimanje da snima 1080p 60fps, a kada se ode u properties snimljenog videa pise 30fpa.

Ima negde na xda mod za 60 fps..

Nisam siguran, al mislim da je ta opcija izostavljena na G4(?)

11 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Ima negde na xda mod za 60 fps..

Nisam siguran, al mislim da je ta opcija izostavljena na G4(?)

Znam da ima, ali nema po defaultu.

http://forum.xda-developers.com/g4/themes-apps/root-60fps-camera-100-photo-quality-t3129460

16 godina
LG G4 - Rasprava

lol...pa valjda snima, taj senzor moze i 120fps

0 0 hvala 0
11 godina
Mitch kaže...

nema 60fps

11 godina
LG G4 - Rasprava

Nažalost nema 60fps i tu je Samsung Galaxy S6 bolji. 

Isto tako me cudi da nisu popravili bitrate od 30 mbps kakav je bio i na G3...napredak na podrucju video snimanja 0 bodova. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 18:32 (ocean77).

0 0 hvala 0
16 godina
thebatman kaže...
Mitch kaže...

nema 60fps

Pa nema da, ali na papiru taj senzor stvarno snima 60 fps @ 1080p i 4k @ 30 fps

120 na 720.....,mozda SD808 je problem

12 godina
LG G4 - Rasprava

objasnjeno oko kamere i snimanja

nema 1080@60fps a bitrate kod 4K snimanja je samo 30Mbps :\

od toga svega to mi je najmanji problem, najveci je izrazito los zvuk kod snimanja - zvuci kao da ima jedan mikrofon i to neki uber jadan

zvuk je izrazito tanak i ono sto se snima ne dobiva na tezini (pogotovo uz OIS koji je posvuda)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Nažalost nema 60fps i tu je Samsung Galaxy S6 bolji. 

Isto tako me cudi da nisu popravili bitrate od 30 mbps kakav je bio i na G3...napredak na podrucju video snimanja 0 bodova. 

Kak ti se čini video, znači isto ko i na G3?

Jedina promjena na bolje je fotić?

11 godina
LG G4 - Rasprava

Meni video izgleda dobro, ali vjerujem da ce razvojem aplikacija i mogucnoscu mjenjanja parametara kao na foticu biti i bolji. Imas nekih mojih fotki na flickr u G4 grupi pa mozes vidjeti fotke u raznim uvjetima...zadnju sam stavio nocnu. 

1 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

Kolega s posla kupio G4, pa sam ga malo isprobao... i ostao razočaran. Ja ne znam da li je njegov primjerak neispravan, ali onako prezasićene boje na displayu... strašno nešto. Naspram mog G3 boje vrište za popizdit. A imao sam Note2 koji mi nije bio prezasićen, a svi znamo kakav je Amoled po tom pitanju. Tražio sam ima li kakva postavka (kao recimo Samsung što ima) ali nisam našao. Fotoaparat je stvarno vrhunski, autonomiju nisam mogao provjeriti, sve fino uglađeno radi bez trzuckanja... ali taj display...

Uglavnom, ako je takav display na svim modelima, prelazak na G4 otpisujem definitivno.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Mitch kaže...

Kao fotograf ću vam reći da je ova kamera najbolja dosad na bilo kojem telefonu.

Čim je dobim u ruke, odma ide na stativ pa ćete vidjet koji long exposure :)

Veselim se tvojim slikama , al majke mi ! 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice