Procjena ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING polovna?

poruka: 124
|
čitano: 11.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Procjena ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING polovna?
war3_tft kaže...
picajzla0707 kaže...

jbga, tebi su dva modula potpuno nehlađenja, a tri niti polovično - zato ti kažem, nemoj klokati memoriju

Zasto nebi clockao, zato kaj ti mislis da nema termal padova i dodirnih tocaka? Stoji mi clockana 24/7 bez ikakvih problema, a osim toga nije to kao clockanje memorije na PC-u gdje diras napon, memorija na kartici je komponenta kojoj treba minimalno hladenje za razliku od vrm-a, ak ne vjerujes il ne znas guglaj. 

ne da mislim, nego ih na 1070ti strix nema po niti jednom dostupnom izvoru

čak i na službenim stranicama asusa, na reklamnoj slici se vidi da nema thermal padsa na ta dva modula

to što bi ti htio da ih ima, pa negiraš očito i izmišljaš kako su ih svi do jednog recenzenti valjda poskidali, je isključivo tvoj osobni problem 

nađi iti jednu sliku ili video, bilo koju recenziju asus 1070ti strix da ima padove na tim modulima i onda možemo razgovarati

EDIT:

i otkud ti ta ideja da memorija treba minimalno hlađenje?

evo ti testiranje novog evga icx hladnjaka na koji su nakačili hrpu senzora, pa se za razliku od ostalih grafa može očitati i temperatura memorije

obrati pozornost da je evga hlađenje vrama izuzetno dobro riješila, pa opet temperature skaču itekako visoko - dapače, temperature memorije su najviše, više čak i od vrm-a

čak su bušili na ključnim mjestima backplate i stavljali senzore da vide koliko su evgini podaci točni i dobili su vrlo blizu evginim podacima

ja ti dobronamjerno savjetujem da ne klokaš memoriju, a ti možeš i dalje zatvarat oči

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 22:19 (picajzla0707).
14 godina
war3_tft kaže...
picajzla0707 kaže...

jbga, tebi su dva modula potpuno nehlađenja, a tri niti polovično - zato ti kažem, nemoj klokati memoriju

Zasto nebi clockao, zato kaj ti mislis da nema termal padova i dodirnih tocaka? Stoji mi clockana 24/7 bez ikakvih problema, a osim toga nije to kao clockanje memorije na PC-u gdje diras napon, memorija na kartici je komponenta kojoj treba minimalno hladenje za razliku od vrm-a, ak ne vjerujes il ne znas guglaj. 

vrma? mislis na vRAM?

BTW meni je na ASUS Strix GTX 970 vRAM isao do 100C,dok kod MSI ne ide preko 65C,sad nesto su bili govorili da vRAM moze izdrzat i preko 110C ali ne vidim razloga drzat takvu kartu u kucistu pored osjetno hladnije MSI!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 22:50 (volegradele).
16 godina
neaktivan

Volegradele čime mjeriš temperaturu mem.čipova na grafičkoj,kojim programom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 22:59 (Zelja).
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

EDIT:

i otkud ti ta ideja da memorija treba minimalno hlađenje?

evo ti testiranje novog evga icx hladnjaka na koji su nakačili hrpu senzora, pa se za razliku od ostalih grafa može očitati i temperatura memorije

obrati pozornost da je evga hlađenje vrama izuzetno dobro riješila, pa opet temperature skaču itekako visoko - dapače, temperature memorije su najviše, više čak i od vrm-a

čak su bušili na ključnim mjestima backplate i stavljali senzore da vide koliko su evgini podaci točni i dobili su vrlo blizu evginim podacima

ja ti dobronamjerno savjetujem da ne klokaš memoriju, a ti možeš i dalje zatvarat oči

Gdje god sam citao nema potrebe za ne znam kakvim hladenjem memorije niti se oko toga stvara ne znam kakva filozofija, pa pogledaj jbt ram memoriju, imas modele bez ikakvih heatsinkova pa ih bez ikakvih problema mozes oc-ati i dizati napon sto na kartici ionako ne mozes dirati. Tak da cak i ako je istina da neki od modula nemaju termal pad sa tiem nema nikakvih problema.

volegradele kaže...

vrma? mislis na vRAM?

BTW meni je na ASUS Strix GTX 970 vRAM isao do 100C,dok kod MSI ne ide preko 65C,sad nesto su bili govorili da vRAM moze izdrzat i preko 110C ali ne vidim razloga drzat takvu kartu u kucistu pored osjetno hladnije MSI!

Mislim na vrm sa desne strane kartice gdje ej vcore i mosfeti, tamo je asus puno bolje rijesio stvar sa direktnim kontaktom heatsinka nego ovo pasivno na msi.

Sto se tice 1070ti MSI nema sta traziti pored hladenja ASUS-a, em bolje hladi sami cip, em je hladenje vrm-a nebo i zemlja. 

12 godina
war3_tft kaže...

Gdje god sam citao nema potrebe za ne znam kakvim hladenjem memorije niti se oko toga stvara ne znam kakva filozofija, pa pogledaj jbt ram memoriju, imas modele bez ikakvih heatsinkova pa ih bez ikakvih problema mozes oc-ati i dizati napon sto na kartici ionako ne mozes dirati. Tak da cak i ako je istina da neki od modula nemaju termal pad sa tiem nema nikakvih problema.

gdje si to čitao i kad si to čitao? nekadašnja ddr3 memorija na grafičkim karticama možda i nije bila zahtjevna za hlađenje, nije čak niti ddr5 na počecima

no, računaj da je ddr5 na tvojoj 1070ti dvostruko brža od prvih ddr5 memmorija i da ju je nvidia nagurala na maksimum koji ta tehnologja može izvući - zato sad idu sa ddr5x i ddr6

nemaš niti jedne poštene ddr4 memorije bez hladnjaka, zamisli kako će tek trebati hladiti još brži ddr5 

jer kad nasviraš memoriju brže, e onda nezahtjevno postaje zahtjevno - pogledaj samo ssd tehnologiju, obični sata ssd je bez brige za hlađenje, čim si promijenio tehnologiju na nvme i nasvirao brzine, bez hladnjaka se te memorije griju do ludila - throtlanje nvme ssd-a jejedan od većih problema sa tom tehnologijom

test evga icx hladnjaka na pascalu ti jasno pokazuje koliko se grije današnji vram koji je dvostruko brži od onih prvih ddr5 - hlađenje memorije je izvrsno, pa se ona opet grije više od svega drugog

sad zamisli kako se grije tvoja memorija bez ikakvog hladnjaka, naravno možeš samo zamišljati jer nema senzora... a možda je i bolje da nema, vjerojatno bi ispizdio na živce da vidiš koliko je temperatura

ako je na evgi sa dobrim hlađenjem preko 85, onda je ova tvoja bliže stotki ili čak preko

instaliraj smoke detectore 

14 godina
Zelja kaže...

Volegradele čime mjeriš temperaturu mem.čipova na grafičkoj,kojim programom?

Mislim da sam na Strixici(gtx 970) mjerio sa HWinfo,vidim sad da MSI 1070ti nema senzor uopce.Izgleda da se jedino moze mjerit sa infracrvenim termometrom!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2019 1:35 (volegradele).
16 godina
neaktivan

War ti porediš klasičnu memoriju koja malte ne radi na 3x manjim taktovima nego grafička memorija,i to nema apsolutno logike,dobro ti je čovjek rekao.

Riječ je o jako brzoj memoriji koja ne znam da li treba ali poželjno bi bilo da ima hlađenje.Srećom riječ je o Samsung čipovima.

Pa i sada svi izbacuju DDR4 sa pasivnim hladnjacima počev od frekvencije 3000 MHz pa na više,a ako se sjećam mi ovde govorimo o čak 8000MHz.

Toplina je smrt za čipove.

Sve preko 80 C je puno za čipove (to ja mislim lično),ne znam kolika je tačno granica za VRM-ove na grafičkim, ali se sječam da je preko 70 C na matičnim pločama već puno  kad sam gledao testiranje hlađenja na VRM-ovima na pločama sa Z470 čipsetom (jer je tu napravljan fušeraj na skoro pa svim pločama).

Ja nisam siguran da HwInfo može mjeriti temperaturu mem.čipova ali evo ja ću ga sad instalirati i vidjeti na koliko se griju moji pod opterećenjem, s obzirom da je i kod mene strix kartica sa identičnim hladnjakom ali radenonka.

12 godina
Zelja kaže...

War ti porediš klasičnu memoriju koja malte ne radi na 3x manjim taktovima nego grafička memorija,i to nema apsolutno logike,dobro ti je čovjek rekao.

Riječ je o jako brzoj memoriji koja ne znam da li treba ali poželjno bi bilo da ima hlađenje.Srećom riječ je o Samsung čipovima.

Pa i sada svi izbacuju DDR4 sa pasivnim hladnjacima počev od frekvencije 3000 MHz pa na više,a ako se sjećam mi ovde govorimo o čak 8000MHz.

Toplina je smrt za čipove.

Sve preko 80 C je puno za čipove (to ja mislim lično),ne znam kolika je tačno granica za VRM-ove na grafičkim, ali se sječam da je preko 70 C na matičnim pločama već puno  kad sam gledao testiranje hlađenja na VRM-ovima na pločama sa Z470 čipsetom (jer je tu napravljan fušeraj na skoro pa svim pločama).

Ja nisam siguran da HwInfo može mjeriti temperaturu mem.čipova ali evo ja ću ga sad instalirati i vidjeti na koliko se griju moji pod opterećenjem, s obzirom da je i kod mene strix kartica sa identičnim hladnjakom ali radenonka.

pa očito je da treba, to test evge icx pokazuje - nije to sad mudrovanje mene, tebe ili njega, test jasno pokazuje da memorija na grafi treba hlađenje, jer se itekako grije

ovo ostalo su naše pretpostavke, zasnovane naravno na nekoj logici i vrlo vjerojatno ddr5 i jest postao zahtjevan ubrzavanjem do krajnjih granica, jer je nevidija tim ubrzavanjem i memorijskom kompresijom nadoknađivala širinu sabirnice, koja je manja u odnosu na amd grafe

baš sam gledao prve ddr5 kartice, nekadašnje nvidia fermice gtx 4xx serije - brzina te ddr5 memorije je bila duplo manja

što se tiče vrm-a na grafičkim karticama, bez brige si i preko 100 stupnjeva

strixica bolje hladi vrm, no da li je on na 65 ili 78 sasvim je svejedno kad nije niti blizu granice, a za razliku od čipa nema throtlanja

memorija pak sumnjam da je dobro da se prži na 80-90 stupnjeva - zato i nvme ssd-ovi throtlaju kad se digne temperatura do tih brojki

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2019 10:36 (picajzla0707).
16 godina
neaktivan

na kraju me prodavač odje..o jer sam mu pametovao da ova kartica na vredi 350 eur koja je kopala, kako on misli.

to ste misli vi ovde i na još jednom forumu srpskom.

eto sad ko veli nek ti prodaju ti koji misle da vredi 250 eur max.

tako da sad mogu da se pušim.... 

15 godina
Zelja kaže...

na kraju me prodavač odje..o jer sam mu pametovao da ova kartica na vredi 350 eur koja je kopala, kako on misli.

Pa normalno da te je od????o. Kad si dosadan ko pr??v tu si došao na forum nešto pitati i onda svima pametuješ, Aj zdravko.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2019 14:16 (hummer0).
14 godina

Vani polovne gtx 1070 idu za 270 eura najmanje to je oko 2000kn (ima jedna za 249eura bez garancije).Sumnjam da ce itko normalan prodavati tu karticu za 1500kn eventualno ako je dobra dusa i ako dolazis po nju iz ZG u Split pa ti je mozda spusti na 1700,1800 ili ako mu je hica za pare ili nesto ozbiljno ne stima sa grafickom.Ne bi preporucio kupnju bez garancije... Njuskalo A nova u Instaru kod nas je iznad 3500kn onda bolje uzet ovu za 2100...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2019 14:30 (MGloc).
13 godina
protjeran

Citao jucer more rasprava oko hladenja rama na karticama i uvijek ista prica, cak i ako se ostave gologuze dovoljan je barem nekakav air flow, za razliku od mosfeta gdje se uvijek preporuca jace hladenje. GDDR5 radi na 1.0v, znaci manje od klasicne DDR4 memorije, a napon utjece vise na zagrijavanje nego frekvencija. U prevedenom ona desna dva cak i ako su gologuza problema nema jer na tom sredisnjem dijelu kod strixxice su samo toplovodne cijevi, a iznad srednji fan koji nesmetano pegla po njima. Ovo sto pricas o razlici u temperaturama puno manje razlike ce biti na memoriji koja se manje grije, ali kad hladenje mosfeta koji su daleko najtopliji dio onako sfusaris razlike su u desecima stupnjeva, ne znam da li zato ona MSI iz recenzije koju smo komentirali nije mogla isporuciti maksimalan Pascalov napon. Naravno mane na toj MSI (nikakvo hladenje vrm-a, kilavi hladnjak na 1070 ti i 1080 modelima) i cinjenicu da slabije hladi i sami cip zanemarujes, ali zato nades neku glupost kod superiornije kartice koje se nitko ziv u recenzijama nije dotaknuo (vjerovatno jer ti bolje znas od kvalitetnih hw recenzenata ) i po tome udaras svojim pretpostavkama.

Znaci sa memorijom problema nemam (kakvo mrtvo throttlanje? problemi bi se manifestirali u obliku artifakata), a sami cip i vrm kojima je potrebno hladenje se hlade van konkurencije. Mala je hvaljena na sve strane, moja prede na 2100mhz tiha i hladna, a ti se mozes borit sa pretpostavkma u nedogled. 

12 godina
war3_tft kaže...

1. Citao jucer more rasprava oko hladenja rama na karticama i uvijek ista prica, cak i ako se ostave gologuze dovoljan je barem nekakav air flow, za razliku od mosfeta gdje se uvijek preporuca jace hladenje. GDDR5 radi na 1.0v, znaci manje od klasicne DDR4 memorije, a napon utjece vise na zagrijavanje nego frekvencija. U prevedenom ona desna dva cak i ako su gologuza problema nema

2. jer na tom sredisnjem dijelu kod strixxice su samo toplovodne cijevi, a iznad srednji fan koji nesmetano pegla po njima. Ovo sto pricas o razlici u temperaturama puno manje razlike ce biti na memoriji koja se manje grije, ali kad hladenje mosfeta koji su daleko najtopliji dio onako sfusaris razlike su u desecima stupnjeva, 

3. ne znam da li zato ona MSI iz recenzije koju smo komentirali nije mogla isporuciti maksimalan Pascalov napon.

4. Naravno mane na toj MSI (nikakvo hladenje vrm-a, kilavi hladnjak na 1070 ti i 1080 modelima) i cinjenicu da slabije hladi i sami cip zanemarujes, ali zato nades neku glupost kod superiornije kartice koje se nitko ziv u recenzijama nije dotaknuo (vjerovatno jer ti bolje znas od kvalitetnih hw recenzenata ) i po tome udaras svojim pretpostavkama.

...a ti se mozes borit sa pretpostavkma u nedogled. 

1. što znači 'more rasprava' bez kvalitetnih podataka? to je čisto laprdanje s pretpostavkama - potpuno isto kao i ovo što sad pričaš i zaključuješ neki "prijevod", pritom kompletno ignorirajući da test evga ixc hladnjaka jasno pokazuje da se memorija itekako treba hladiti

2. "samo toplovodne cijevi"???

ajd malo pogledaj dolje na što liči tvoj hladnjak točno iznad tih modula i sam reci koliki je airflow na tom mjestu? nemaš ti pirkanja po tim modulima ali baš niti malo

3. i otkud ti da msi nije mogla isporučiti maksimalan napon? otkad je cilj napucati maksimalan napon za neku frekvenciju, umjesto da za određenu frekvenciju bude što manji napon? 

sad je odjednom asusovo overvoltanje dobra stvar, jel

4. o čemu ti pričaš? nikakvo hlađenje vrm-a, a najviša temperatura 78 stupnjeva - otkad je to problematična temperatura za vrm? ili je riječ o natezanju kožice u nedostatku drugih argumenata

za pretpostavke bi bio u pravu da nije onog testa koji jasno pokazuje da se vram itekako grije - ili misliš da svi ostali proizvođači zakurac stavljaju hladnjake na memoriju

pa čak i tako bi mogli raspravljati jel treba ili ne i jedan drugog optuživati za pretpostavke da ti nisam pokazao test koji pokazuje da se memorija itekako jebeno grije, čak i sa dobrim hlađenjem - nađi testove gdje memorija bez hladnjaka nema problema i možemo dalje raspravljati, ali ne neke stare testove sa sporijom memorijom

dok to ne nađeš sve što laprdaš je samo to - laprdanje i pretpostavke koje postavljaš nasuprot itekako dokazanim argumentima

i nevjerojatno da ti i dalje opravdavaš asusovo fušarenje samo zato jer ti sam posjeduješ tu karticu, a onda tamo na drugim temama optužuješ druge za fanbojizam 

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

1. što znači 'more rasprava' bez kvalitetnih podataka? to je čisto laprdanje s pretpostavkama - potpuno isto kao i ovo što sad pričaš i zaključuješ neki "prijevod", pritom kompletno ignorirajući da test evga ixc hladnjaka jasno pokazuje da se memorija itekako treba hladiti

2. "samo toplovodne cijevi"???

ajd malo pogledaj dolje na što liči tvoj hladnjak točno iznad tih modula i sam reci koliki je airflow na tom mjestu? nemaš ti pirkanja po tim modulima ali baš niti malo

3. i otkud ti da msi nije mogla isporučiti maksimalan napon? otkad je cilj napucati maksimalan napon za neku frekvenciju, umjesto da za određenu frekvenciju bude što manji napon? 

sad je odjednom asusovo overvoltanje dobra stvar, jel

4. o čemu ti pričaš? nikakvo hlađenje vrm-a, a najviša temperatura 78 stupnjeva - otkad je to problematična temperatura za vrm? ili je riječ o natezanju kožice u nedostatku drugih argumenata

za pretpostavke bi bio u pravu da nije onog testa koji jasno pokazuje da se vram itekako grije - ili misliš da svi ostali proizvođači zakurac stavljaju hladnjake na memoriju

pa čak i tako bi mogli raspravljati jel treba ili ne i jedan drugog optuživati za pretpostavke da ti nisam pokazao test koji pokazuje da se memorija itekako jebeno grije, čak i sa dobrim hlađenjem - nađi testove gdje memorija bez hladnjaka nema problema i možemo dalje raspravljati, ali ne neke stare testove sa sporijom memorijom

dok to ne nađeš sve što laprdaš je samo to - laprdanje i pretpostavke koje postavljaš nasuprot itekako dokazanim argumentima

i nevjerojatno da ti i dalje opravdavaš asusovo fušarenje samo zato jer ti sam posjeduješ tu karticu, a onda tamo na drugim temama optužuješ druge za fanbojizam 

1. Tesko je naci konkretan test za zagrijavanje memorije, vjerovatno zato sto se nitko previse ne zamara time, da je to toliko vazno koklo ti to pokusavas prezentirati detaljnije bi se obradivao taj dio, e sad da su svi glupi a ti pametan to nije tako. Ono sto sam uspio naci je pod kojim naponom rade (1.0v) i da vuku nesto sitno struje. Ekipa koja je modala kartice se dosta raspitivala sto uciniti sa hladenjem rama i odgovori su uvijek bili isti, da se ne radi o velikom rzagrijavanju i da njoj ne treba nekakvo posebno hladenje, niti su imali problema sa OC-om nakon toga niti ista drugo, bilo je i opcenitih pitanja o hladenju memorije i odgovori su bili uvijek isti.

2. Ja mislim na one sa kontra strane, te sta si ti oznacio ionako imaju termal padove i dodiruju sam hladnjak.

3. Iz onog testa o kojem smo u pocetku pricali, zapela na 1.081v, ako kartica moze drzati veci napon i time pospjesiti OC, a da se pritom i bolje hladi (kao asus vs msi npr) tu nema problema.

4. Di si iscpuao tu temp od 78 stupnjeva? Jedino konkretno mjerenje vrama sa termalnim diodama je odradio GN sa msi 1080 ti, al taj hladnjak je nebo i zemlja naspram 1070, 1070 ti i 1080.

Nadi ti testove gdje se memorija pregrijava i stvara probleme pa cemo dalje pricati, po tome i tvoje i moje ostaje na pretpostavkama, jedina cinjenica je da strix bolje hladi cip i vrm. 

Ja jedino govorim o tome sto i drugi u testovima, da su strixice hvaljene kod Pascala, a 1070 ti zbog masivnog hladnjaka i ploce za bolji dodir sa cipom (ciji su dizajn uzeli od svog 1080 ti modela koji je i proglasen najboljim) nema konkurencije. Ti si zadnji koji moze pricati o fanbojizmu kad od pocetka svrsavas na MSI kartice zbog "tisine" kolko god drugih mana imale, sjecam se jos rasprave o rx 470 gdje si dizao MSI u nebesa jer bila tisa od nitro, a imala uz powercolor najlosiji PCB i tad ti to nije bilo vazno, sad ih opet branis ioako su ocito nastavili trend sa fusarenjem.  

10 godina
odjavljen
Zelja kaže...

16 godina
neaktivan

šta ste na kraju zaključili jel na strix ima na mem.čipovima thermal pads ili NE?

jer vidim na nekim slikama kartice ima a negde NE.

Dobit ću Strix-icu za 340 eur polovnu sa godinom dana garancije i nema ovde jeftinije.

KOliko se sjećam i na njuškalu su od 2400 kn pa na više strix-ice.

MGloc ti možda pričaš o klasičnim GTX 1070 kojih ima mali milion,ali NE ja upravo želim Strix-icu ili Gaming X jer imaju najviši clock.

Imam i varijantu Gaming X da kupim za 320 eur kod lika koji ju je koristio za gejming ali ističe mu garancija uskoro i to je Njemačka garancija,šta sad trebam ići nosit karticu za Njemačku ako šta bude.

Ovako Strix-ica možda jeste kopala ali imam garanciju šta me briga,ako šta bude odnjet ću momcima a oni nose u Mađarsku.

A možda ako mi pukne film ne kupim ni jednu jer su skuplje dosta nego tamo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2019 13:13 (Zelja).
12 godina
war3_tft kaže...

1. Tesko je naci konkretan test za zagrijavanje memorije, vjerovatno zato sto se nitko previse ne zamara time, da je to toliko vazno koklo ti to pokusavas prezentirati detaljnije bi se obradivao taj dio, e sad da su svi glupi a ti pametan to nije tako. Ono sto sam uspio naci je pod kojim naponom rade (1.0v) i da vuku nesto sitno struje. Ekipa koja je modala kartice se dosta raspitivala sto uciniti sa hladenjem rama i odgovori su uvijek bili isti, da se ne radi o velikom rzagrijavanju i da njoj ne treba nekakvo posebno hladenje, niti su imali problema sa OC-om nakon toga niti ista drugo, bilo je i opcenitih pitanja o hladenju memorije i odgovori su bili uvijek isti.

2. Ja mislim na one sa kontra strane, te sta si ti oznacio ionako imaju termal padove i dodiruju sam hladnjak.

3. Iz onog testa o kojem smo u pocetku pricali, zapela na 1.081v, ako kartica moze drzati veci napon i time pospjesiti OC, a da se pritom i bolje hladi (kao asus vs msi npr) tu nema problema.

4. Di si iscpuao tu temp od 78 stupnjeva? Jedino konkretno mjerenje vrama sa termalnim diodama je odradio GN sa msi 1080 ti, al taj hladnjak je nebo i zemlja naspram 1070, 1070 ti i 1080.

5. Nadi ti testove gdje se memorija pregrijava i stvara probleme pa cemo dalje pricati, po tome i tvoje i moje ostaje na pretpostavkama, jedina cinjenica je da strix bolje hladi cip i vrm. 

Ti si zadnji koji moze pricati o fanbojizmu kad od pocetka svrsavas na MSI kartice zbog "tisine" kolko god drugih mana imale, sjecam se jos rasprave o rx 470 gdje si dizao MSI u nebesa jer bila tisa od nitro

1. teško je naći konkretan test zato jer proizvođači obično ne stavljaju termalne senzore i isto tako obično ih dobro pokriju hladnjakom

i čemu ovo - ti si glup, oni su pametni, kad sam ti pokazao test koji dokazuje da se memorija itekako grije? 

sad direktno reci - jel negiraš test tom's hardwarea ili ga samo pokušavaš ignorirati jer ti ne paše u teoriju?

2. opet nedostatak tehničkog odgoja i loša vizualizacija skica/fotki

onaj dio koji sam ocrtao na hladnjaku sjeda na onaj dio što sam ocrtao na grafi, ne obrnuto samo zato jer bi ti tako htio

3. priznajem da sam se pogubio, no jel msi drži pravocrtno 2101 core clock s tim naponom? asus drži 2126 sa značajno većim naponom i ne throtlaju niti jedna zbog manjka napona, jel tako

što je dakle bolje složeno - napucani napon za mizernih 0,6% veći klok ili manji napon i grijanje za skoro isti klok, upravo ono što ljudi undervoltanjem rade kad proizvođač bezveze i nepotrebo napuca napon

4. temperature smo gledali na istim testovima s termalnim kamerama - aus je imao vrm na 65, msi 78 

ili sad odjednom to ne valja?

5. ja sam ti našao test gdje se memorija grije i jače od vrm-a i čipa i to propisno hlađenja, samo što ti to uporno ignoriraš

za razliku od tebe, ja znam priznati kad griješim

isto tako sam prvi na forumu upozorio da msi u 5xx seriji amd grafa je nešto sfušario, isto tako sam pričao i za problematično hlađenje vrm-a na msi 970 gaming kad je onaj video pokazao preko 95 stupnjeva na vrm

dakle, kad god je msi sfušao - ja sam to prvi isticao

ovdje je sve jasno - asus je gadno sfušao, ali ti to jednostavno nemereš priznati, najprije da uopće nemaš thermal padsa na ona dva modula, a zatim sve ostalo - jednostavno nisi sposoban za normalnu raspravu čim ona nejde kako si ti zamislio

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2019 13:37 (picajzla0707).
12 godina

i da, asus je tu ploču preuzeo sa 1080ti modela i jest to bolje rješenje nego direktni kontakt

međutim na 1080ti su kvalitetno riješili hlađenje memorijskih modula - to nisu preslikali na tvoju 1070ti

isto tako i hlađenje vrm-a na toj daleko zahtjevnijog grafi su riješili pasivno, jel to u slučaju asus 1080ti fail ili je tu ok, a na msi 1070 koja je daleko manje zahtjevna nije ok

daj se odluči, nemereš argumente koristiti obrnuto, ovisno kako ti kad paše u kojem slučaju

dolje su ti slike asus 1080ti strix

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

1. teško je naći konkretan test zato jer proizvođači obično ne stavljaju termalne senzore i isto tako obično ih dobro pokriju hladnjakom

i čemu ovo - ti si glup, oni su pametni, kad sam ti pokazao test koji dokazuje da se memorija itekako grije? 

sad direktno reci - jel negiraš test tom's hardwarea ili ga samo pokušavaš ignorirati jer ti ne paše u teoriju?

2. opet nedostatak tehničkog odgoja i loša vizualizacija skica/fotki

onaj dio koji sam ocrtao na hladnjaku sjeda na onaj dio što sam ocrtao na grafi, ne obrnuto samo zato jer bi ti tako htio

3. priznajem da sam se pogubio, no jel msi drži pravocrtno 2101 core clock s tim naponom? asus drži 2126 sa značajno većim naponom i ne throtlaju niti jedna zbog manjka napona, jel tako

što je dakle bolje složeno - napucani napon za mizernih 0,6% veći klok ili manji napon i grijanje za skoro isti klok, upravo ono što ljudi undervoltanjem rade kad proizvođač bezveze i nepotrebo napuca napon

4. temperature smo gledali na istim testovima s termalnim kamerama - aus je imao vrm na 65, msi 78 

ili sad odjednom to ne valja?

5. ja sam ti našao test gdje se memorija grije i jače od vrm-a i čipa i to propisno hlađenja, samo što ti to uporno ignoriraš

za razliku od tebe, ja znam priznati kad griješim

isto tako sam prvi na forumu upozorio da msi u 5xx seriji amd grafa je nešto sfušario, isto tako sam pričao i za problematično hlađenje vrm-a na msi 970 gaming kad je onaj video pokazao preko 95 stupnjeva na vrm

dakle, kad god je msi sfušao - ja sam to prvi isticao

ovdje je sve jasno - asus je gadno sfušao, ali ti to jednostavno nemereš priznati, najprije da uopće nemaš thermal padsa na ona dva modula, a zatim sve ostalo - jednostavno nisi sposoban za normalnu raspravu čim ona nejde kako si ti zamislio

1. Zasto ne stavljaju? Zato jer ocito taj dio u cijeloj prici nije toliko bitan i ne zahtjeva ne znam kakvo hladenje.

Jesi nasao neki test di nesto veca temp memorije uzrokuje nekakve probleme ili slicno? Nisi, kad dodes s necim konkretnim, a ne pretpostavkama i crckarijama u paintu i odokativnog brojanja milimetara javi se.

2. Manje vise pokriveno pod tockom 1., od tvoje "vizualizacije" corak.

3. Ok ovo s naponom i ima smisla, ali asus ima i veci clock, ako si ikad clockao Pascala znas da kad se dode do limita vecim naponom se mogu dobiti minimalni pomaci, osim toga tko kaze da strixica ne bi drzala taj 0.6% manji clock sa manjim naponom?

4. Te termalne kamere si mozes okaciti o rep jer doslovce pokazuju govno tj nekakvu xy temperaturu na backplateu, ako nades test gdje su kao GN stavili termalne diode oko memorije javi se.

5. Ram se grije vise od mosfeta? I onda ti pricas o nekakvoj skoli, aj nemoj biti smijesan... Eto do koje ti krajnostio ides da opravdas MSI kad si u stanju bubnuti ovakvu glupost.

picajzla0707 kaže...

i da, asus je tu ploču preuzeo sa 1080ti modela i jest to bolje rješenje nego direktni kontakt

međutim na 1080ti su kvalitetno riješili hlađenje memorijskih modula - to nisu preslikali na tvoju 1070ti

isto tako i hlađenje vrm-a na toj daleko zahtjevnijog grafi su riješili pasivno, jel to u slučaju asus 1080ti fail ili je tu ok, a na msi 1070 koja je daleko manje zahtjevna nije ok

daj se odluči, nemereš argumente koristiti obrnuto, ovisno kako ti kad paše u kojem slučaju

dolje su ti slike asus 1080ti strix

Ja sam za msi rekao da su usrali pasivno hladenje vrm-a, a ne rama, naravno da ce i jedni i drugi hladiti ram pasivno kad je nezahtjevan za ohladiti. 

Na kraju price ostaje hrpa tvojih pretpostavki, vizualizacija milimetara i nista konkretno, pogotovo nista o ram memoriji o kojoj cijelo vrijeme pricamo. Cinjenica koja ostaje je da strix ima bolje hladenje cipa i vrm-a, a svi znamo da hladniji cip na pascalu znaci bolji OC (naravno vecina ovisi o lutriji), a vrm mora biti pod kontrolom radi stabilnosti.

Uglavnom nemam vise vremena za tvoja nagadanja i pretpostavke jer nisi nista konkretno pokazao osim sto silom zelis dokazati kako je bolje hladenje dva ram modula najbitnije u cijeloj prici zato sto je msi jedino taj dio malo bolje odradio. 

12 godina
war3_tft kaže...

1. Zasto ne stavljaju? Zato jer ocito taj dio u cijeloj prici nije toliko bitan i ne zahtjeva ne znam kakvo hladenje.

Jesi nasao neki test di nesto veca temp memorije uzrokuje nekakve probleme ili slicno? Nisi, kad dodes s necim konkretnim, a ne pretpostavkama i crckarijama u paintu i odokativnog brojanja milimetara javi se.

2. Manje vise pokriveno pod tockom 1., od tvoje "vizualizacije" corak.

3. Ok ovo s naponom i ima smisla, ali asus ima i veci clock, ako si ikad clockao Pascala znas da kad se dode do limita vecim naponom se mogu dobiti minimalni pomaci, osim toga tko kaze da strixica ne bi drzala taj 0.6% manji clock sa manjim naponom?

4. Te termalne kamere si mozes okaciti o rep jer doslovce pokazuju govno tj nekakvu xy temperaturu na backplateu, ako nades test gdje su kao GN stavili termalne diode oko memorije javi se.

5. Ram se grije vise od mosfeta? I onda ti pricas o nekakvoj skoli, aj nemoj biti smijesan... Eto do koje ti krajnostio ides da opravdas MSI kad si u stanju bubnuti ovakvu glupost.

Ja sam za msi rekao da su usrali pasivno hladenje vrm-a, a ne rama, naravno da ce i jedni i drugi hladiti ram pasivno kad je nezahtjevan za ohladiti. 

Na kraju price ostaje hrpa tvojih pretpostavki, vizualizacija milimetara i nista konkretno, pogotovo nista o ram memoriji o kojoj cijelo vrijeme pricamo. Cinjenica koja ostaje je da strix ima bolje hladenje cipa i vrm-a, a svi znamo da hladniji cip na pascalu znaci bolji OC (naravno vecina ovisi o lutriji), a vrm mora biti pod kontrolom radi stabilnosti.

Uglavnom nemam vise vremena za tvoja nagadanja i pretpostavke jer nisi nista konkretno pokazao osim sto silom zelis dokazati kako je bolje hladenje dva ram modula najbitnije u cijeloj prici zato sto je msi jedino taj dio malo bolje odradio. 

1. opet ignoriraš test koji pokazuje da se memorija itekako grije, čak i dobro hlađena

da, našao sam test gdje se memorija grije više od čipa i vrm-a, čak i dobro hlađena

ono što ti trubiš zasnovano na pretpostavkama da se memorija valjda ne grije previše i da to opravdava asusovo fušarenje

dakle moj dokaz nasuprot tvojih pretpostavki, dalje ne moramo

2. što je manje više pokriveno? jedino to da ti nisi sposoban iz dvije različite slike skužiti koji dio hladnjaka ide na određeni dio pcb-a i da tvoji gologuzi memorijski moduli nemaju nikakvog pirkanja 

3. ne kaže nitko da ne bi držala, ali stock overvoltanje nazivati porednošću nad dobro pogođenim omjerom voltaže i kloka je u najmanju ruku bedasto

4. ako termalne kamere možemo okačiti mačku o rep, onda propada i tvoja teorija da asus bolje hladi vrm od msi, za što sam se odmah složio da si u pravu

5. nisam rekao da se ram samo po sebi grije više od mosfeta, nego da se na onom testu grije više - onaj jedan te isti test koji ti uporno ignoriraš jer ti ne paše

moje pretpostavke?

- dao sam ti dokaze da se memorija grije - ti i dalje turpijaš suprotno bez ikakvih dokaza

- nacrtao sam ti koji dio hladnjaka ti dođe iznad tih gologuzih modula - i opet nećeš priznati da si pogriješio, očekivano

strix 1070 nema bolje riješeno hlađenje čipa od msi jer mu treba 1600-1700 rpm naspram 1000-1200 od msi za par stupnjeva razlike

bolje hlađenje vrm-a ima, to priznam, no zato je asus gadno sfušario na hlađenju memorije, koja se može grijati i preko 85 stupnjeva čak i kad je adekvatno hlađena - za tvoju gologuzu memoriju je bolje niti ne pomišljati na koliko se grije bez ikakvog hlađenja i s blokiranim airflowom

možemo ovako do sutra, ja argumentima - ti laprdanjem, samo što baš nema smisla i sad je očito da si na ovom forumu samo trol kao što govori i ona ekipa na amd temi koju maltretiraš već mjesecima

prije sam mislio da si čak i u pravu u nekim stvarima, ali sad je očito da si samo teška trolčina koja jednostavno nije sposobna za argumentiranu raspravu

16 godina
isss kolko muke oko ove procjene hehehe...
da je namjeravao uzeti to, već bi uzeo 10 puta do sad...
16 godina
neaktivan

Ovo im je glavni dobavljač i preko njega uzimaju ovde u Bosni a vjerujem i u Srbiji,sasvim slučajno naleti da ima grafički dijagram cijene od momenta izlaska ove kartice do danas i kako se vidi varira u tih nekih plus minus 20 000 forinti.

Čak što je čudnije kartica je sada skuplja nego u momentu kada je izašla u prodaju.

Sad ne znam zaista kakva se cijena predviđa u ovoj godini ali ako bi ovako ostalo ja bi je ipak sad uzeo.

https://ipon.hu/shop/termek/asus-strixgtx1070o8ggaming-geforce-gtx-1070-8gb-gddr5-oc-pcie-basic-garancia/1506131

Sad je oko 550 eur što je zaista previše za karticu staru 2 godine,moje mišljenje.

13 godina
protjeran

Referiras se na temperature memorije neke skroz desete kartice, evo ti onda temperature memorije na eva gtx 1080 sc2 i ftw2 klik i evo ti slika kako su mem 1, 2 i 3 senzori rasporedeni klik. Idemo uzeti ovu sto ima losije temperature, najtopliji moduli su ovi najblizi vrm-u i na njima je temp slicna ovome sto si ti napisao, a mem 3 moduli sa kontra strane su 30 stupnjeva nizi, to je cisti dokaz da se memorija sama po sebi ne grije previse vec njena temp uvelike ovisi gdje se nalazi sto i Stevo iz gn-a spominje.

Ovdje imamo temperature vrama na 1080 ti modelima i najlosiji su na 1080 ti armor klik koja ima slicnu plocu sa termal padovima koja spaja sve module kao i 1080 ti strix klik, a strix iako ima skoro isti dizajn te ploce ima najbolje temperature. Ove drasticno bolje temperature sto vidis pod msi armor 1080 ti clc su dobili modanjem kartice tj stavljanjem Kraken-a g12 koji nema nikakav ventilator iznad vrama vec samo iznad vrm-a, a voda ide jedino na gpu. Kako objasniti da su se temperature vrama i vrm-a toliko poboljsale? Vjerovatno dosta ovisi o tome koliko neometanog air flowa prolazi preko tih komponenata koje se pasivno hlade tj nemaju direktnog dodira sa heatsinkom, ne mogu se sjetiti drugog objasnjenja.

Ako pogledamo to sve skupa 1070 ti (ista je stvar sa 1070 i 1080) na dijelovima gdje se memorijskim modulima najblize vrm-u ima lim za prijenos temperature i termal padove klik, dodatno tome se nalaze u sredini kartice gdje nema heatsinka vec su samo cijevi i po njima direktno puse srednji fan, a ovi sa kontra strane se ionako najmanje zagrijavaju.

Sto se tice ryzena tu sva sreca ima brdo informacija za pobiti dezinformatore, ne kao ovih tvojih pretpostavki i blebetanja napamet kolko ti mislis da se memorija na strix grije. Argumenata si dobio porciju pa slobodno odlaprdaj nekog drugog zamarati svojim milimetrima, nagadanjima i crckarijama u paintu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2019 0:18 (war3_tft).
12 godina
war3_tft kaže...

1. Referiras se na temperature memorije neke skroz desete kartice, evo ti onda temperature memorije na eva gtx 1080 sc2 i ftw2 klik i evo ti slika kako su mem 1, 2 i 3 senzori rasporedeni klik. Idemo uzeti ovu sto ima losije temperature, najtopliji moduli su ovi najblizi vrm-u i na njima je temp slicna ovome sto si ti napisao, a mem 3 moduli sa kontra strane su 30 stupnjeva nizi, to je cisti dokaz da se memorija sama po sebi ne grije previse vec njena temp uvelike ovisi gdje se nalazi sto i Stevo iz gn-a spominje.

2. Ako pogledamo to sve skupa 1070 ti (ista je stvar sa 1070 i 1080) na dijelovima gdje se memorijskim modulima najblize vrm-u ima lim za prijenos temperature i termal padove klik, dodatno tome se nalaze u sredini kartice gdje nema heatsinka vec su samo cijevi i po njima direktno puse srednji fan, a ovi sa kontra strane se ionako najmanje zagrijavaju.

1. referiram se na pascal i zadnje iteracije ddr5 memorije koja se očito grije jer je dovedena do krajnjih brzina

ovo što linkaš opet pokazuje isto jer se radi o izvrsno hlađenim memorijskim modulima i opet, čak i najudaljenijem mjestu ide preko 30 stupnjeva iznad ambijentalne, dakle na 50-55+ stupnjeva - da, to nije zabrinjavajuće, to je ok - ali je ok zato jer su dobro hlađeni moduli - a tvoja memorija na toj poziciji nema nikakvog hladnjaka i još su iznad nje stisnute cijevi kroz koje nema nikakvog airflowa

da se tvoja gologuza memorija grije na 55-60 stupnjeva to bi bilo ok, međutim to su podaci dobro hlađene memorije što tvoja nije i to je fail asusa, koliko god ti htio uvjeriti sam sebe da nije

EDIT: ajde pogledaj taj test 1080 sc2 koji si sam linkao - pogledaj tablicu i reci koji senzor pokazuje najviše temperature u bilo kojem scenariju?

odgovor je mem3 - i plava i žuta i crvena linija je uvijek najtoplija u usporedbi s drugima, čak i u usporedbi sa senzorom na vrm-u

sad pogledaj hladnjak iste te kartice - jedna te ista ploča hladi memoriju i vrm - dakle hlađenje memorije je više nego odlično (isto je kao hlađenje vrm-a, dakle mosfeta koji se ne pregrijavaju - znači odlično je), pa opet je memorija element s najvišom temperaturom - da, dio toga svakako dolazi od vrm-a s jedne i sa čipa s druge strane tih memorijskih modula, no da se ta memorija ne grije pošteno i sama od sebe, onda bi uvijek mem3 senzor pokazivao nižu temperaturu u odnosu na jezgru i vrm, a pogotovo u usporedbi na vrm obzirom da se gpu sigurno bolje hladi, ali je hlađenje jednako na vrmu i memoriji - jel ti jasna logika da element koji se ne grije kako ti tvrdiš nikako ne bi mogao biti topliji od onog koji se grije (vrm) ako imaju isti hladnjak

ja ne tvrdim da jee memorija zahtjevnija za hlađenje od vrm-a, ali rezultati pokazuju da se ne grije niti puno manje, odnosno da sigurno ne smije biti ostavljena bez hlađenja jer NIJE nezahtjevna

na poziciji 3 je vidljvo da moduli mogu otići i 60 stupnjeva iznad ambijentalne - to je 85+ i u skladu s testom tom's hardwarea, međutim opet se radi o dobro hlađenoj memoriji, dok tvoja na toj poziciji ima hladnjakom pokrivenu jednu trećinu čipa - ako je dobro hlađena memorija preko 80 stupnjeva, koliko je onda tvoja koja se hladi s trećinom kapaciteta?

2. aha, sad ti je valjda jasno koji dio hladnjaka ide na koji dio pcb-a, dakle da ovaj srednji dio s razgranatim cjevima ide na srednji dio pcb-a i memoriju koja je bliže vrmu, a da ti onaj stisnuti dio hladnjaka pokriva one gologuize module - dakel ono što si potpuno fulao i nisi htio priznati

na koncu smo došli do toga da se memorija grije - dobro hlađena i preko 60 stupnjeva pa makar i na najudaljenijoj poziciji od napajanja, sad zamisli kako je tvojoj koja nema nikakvog hlađenja i još je blokiran airflow

dobro je, malo po malo napredujemo u raspravi iako i dalje preskačeš priznati kad pogriješiš, bit će na kraju možda čovjek od tebe... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2019 13:01 (picajzla0707).
13 godina
protjeran

To sto moduli preko sebe imaju plocu nije uvjet za ne znam kakvo hladenje, dokaz ti je 1080 ti armor koja iako ima plocu i padove slicnu 1080 ti strix ima puno losije temperature, ocito je da postoji dodatni faktor, a iz onog moda sa krakenom je taj faktor najvjerovatnije samo dotok zraka do pasivno hladenih dijelova.

Znam ja od pocetka koji dio gdje ide i da, moja ima padove samo polovicno preko pozicije mem 3, ali zato na tom mjestu ima i znatno bolji air flow ispod toplovodnih cijevi, dodatno k tome na slici sa 1070 (ako se ne varam) osim ovih polovicnih padova ispod lima na njoj su zaljepljeni dodatni padovi na ovim golim dijelovima. Zbunjujuce je to sa padovima jer na nekim slimama ima padova, a na nekima ne, jos k tome su nekad i drugacije boje, da bi se eliminirala sumnja da su skinuli padove pri prvom raskapanju kartice ja sam se referirao na video gdje der8auer direktno vadi novu karticu iz kutije. Mem 1 koji se nalazi ispod hladnjaka takoder na tom istom videu ima padove, takoder i 1070 iz TH recenzije ima padove (ne vidim razlog zasto 1070 ti ne bi imala, usteda tu ionako ne postoji) i po onim otiscima se vidi da hladnjak nasjeda na njih (ti tvrdis da na gornji dio ne), ali eto cak i da nasjeda djelomicno ti moduli se najmanje griju i da dosegnu 10-15 vecu temp od ovih 60 stupnjeva to opet nije problem.

Pa normalno da se grije, nisam ja tvrdio da se ne grije vec da se ne grije do te mjere da je za nju potrebno ne znam kakvo hladenje sto si ti uporno zelio dokazati, a cisti dokaz koliko se grije je ova mem 1 pozicija.

Puno smo pricali i sigurno sam negdje fulao, ali smatram da one kriticne dijelove u raspravi nisam fulao.

EDIT: Vidim da si editirao post par min nakon sto sam ja objavio svoj, vjerovatno si taman bio pisao u isto vrijeme kad i ja. Kuzim tvoju logiku, ali meni je puno veci dokaz mem 1, da je hladenje mem 3 na evgi vrhunsko do takvih temperatura ne bi doslo tj ocito da im dizajn nije bajan na tom dijelu. Da je to bolje odradeno imao bi temp kao na 1080 ti strix i tu dolazimo do dijela koji zanemarujes, a to je air flow koji je kod na svim modelima strixica neometan na tom dijelu, ovo da ce se efikasnost tri puta smnajiti zbog djelomicnog termal pada (a niti ne znamo 100% dal je djelomican posto na drugim modelima tj slikama postoje dodatni padovi na tim dijelovima) je opet neka tvoja matematika... I opet zanemarujes onaj mod sa krakenom, znaci kad je iznad ploce sa padovima tvornicki heatsink temp su lose, ali kad je ploca gola temp su drasticno bolje, ocito da je dizajn i air flow kroz sami heatsink jako vazan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2019 13:34 (war3_tft).
12 godina
war3_tft kaže...

1. To sto moduli preko sebe imaju plocu nije uvjet za ne znam kakvo hladenje, dokaz ti je 1080 ti armor koja iako ima plocu i padove slicnu 1080 ti strix ima puno losije temperature, ocito je da postoji dodatni faktor, a iz onog moda sa krakenom je taj faktor najvjerovatnije samo dotok zraka do pasivno hladenih dijelova.

2. moja ima padove samo polovicno preko pozicije mem 3, ali zato na tom mjestu ima i znatno bolji air flow ispod toplovodnih cijevi, dodatno k tome na slici sa 1070 (ako se ne varam) osim ovih polovicnih padova ispod lima na njoj su zaljepljeni dodatni padovi na ovim golim dijelovima. Zbunjujuce je to sa padovima jer na nekim slimama ima padova, a na nekima ne, jos k tome su nekad i drugacije boje, da bi se eliminirala sumnja da su skinuli padove pri prvom raskapanju kartice ja sam se referirao na video gdje der8auer direktno vadi novu karticu iz kutije. Mem 1 koji se nalazi ispod hladnjaka takoder na tom istom videu ima padove,

3. takoder i 1070 iz TH recenzije ima padove (ne vidim razlog zasto 1070 ti ne bi imala, usteda tu ionako ne postoji) i po onim otiscima se vidi da hladnjak nasjeda na njih (ti tvrdis da na gornji dio ne), ali eto cak i da nasjeda djelomicno ti moduli se najmanje griju i da dosegnu 10-15 vecu temp od ovih 60 stupnjeva to opet nije problem.

4. Pa normalno da se grije, nisam ja tvrdio da se ne grije vec da se ne grije do te mjere da je za nju potrebno ne znam kakvo hladenje sto si ti uporno zelio dokazati, a cisti dokaz koliko se grije je ova mem 1 pozicija.

5. Puno smo pricali i sigurno sam negdje fulao, ali smatram da one kriticne dijelove u raspravi nisam fulao.

1. ali ti na svojim lijevim modulima nemaš niti hladnjaka niti dotoka zraka

2. kod tvoje 1070ti ništa nije zbunjujuće - tvoja na apsolutno svim recenzijama, slikama i videima, ima žute thermal padove - koji na tom mjestu pokrivaju jedva trećinu modula i nemaš ti na svojoj grafi nikakave dodatne padove koji pokrivaju dio bez hladnjaka - to ima 1070 i 1080, tvoja toga NEMA

dakle ništa nije zbunjujuće - imaš gologuze module slijeva bez ikakvog airflowa i imaš 1/3 hlađenja na modulima desno koji su očito element na pcb-u kod kojeg su temperature najviše - to je vidljivo iz testa koji sam ja pokazao a i iz onog kojeg si ti pokazao

3. o 1070 smo dosta raspravljali, ja tvrdim i dalje da ništa ne dodiruje gornje padove, ti tvrdiš suprotno - na tome možemo stati jer nema smisla dalje

no to niti malo ne utječe na tvoju grafu obzirom da tvoja uopće nema padove na toj strani i da je tvoj hladnjak ionako 2-3mm dalji od njih obzirom na tvoju gpu ploču koja je toliko debela 

4. naravno da se grije, dakle pomalo stižemo do zaključka - međutim, ti uporno uzimaš podatke o grijanju dobro hlađene memorije kao usporedive s tvojom memorijom koja slijeva nema baš nikakvog hlađenja niti airflowa, a ona s desna gdje su temperature kritične ima tek 30% hlađenja

war3_tft kaže... 

1. EDIT: Vidim da si editirao post par min nakon sto sam ja objavio svoj, vjerovatno si taman bio pisao u isto vrijeme kad i ja. Kuzim tvoju logiku, ali meni je puno veci dokaz mem 1, da je hladenje mem 3 na evgi vrhunsko do takvih temperatura ne bi doslo tj ocito da im dizajn nije bajan na tom dijelu. Da je to bolje odradeno imao bi temp kao na 1080 ti strix i tu dolazimo do dijela koji zanemarujes, a to je air flow koji je kod na svim modelima strixica neometan na tom dijelu, ovo da ce se efikasnost tri puta smnajiti zbog djelomicnog termal pada

2. (a niti ne znamo 100% dal je djelomican posto na drugim modelima tj slikama postoje dodatni padovi na tim dijelovima) je opet neka tvoja matematika...

3. I opet zanemarujes onaj mod sa krakenom, znaci kad je iznad ploce sa padovima tvornicki heatsink temp su lose, ali kad je ploca gola temp su drasticno bolje, ocito da je dizajn i air flow kroz sami heatsink jako vazan. 

vidiš, ti opet na konkretne testove i podatke odgovaraš pretpostavkama - ovaj put da "očito dizajn hlađenja evga kartica nije bajan"

još jednom pogledaj evga hladnjak - potpuno isti je hladnjak vrm-a i memorije - dakle nemoguće je da se memorija grije više (a grije se) ako je tako nezahtjevna kako tvrdiš

na kraju je činjenica koju pokazuju testovi - s dobrim hlađenjem memorija se grije od 65-85 stupnjeva

2. da znamo, dolje su ti slike tpu recenzije koje si i sam linkao - jasno je vidljivo da tvoj grafa ima samo žute padove ispod limića, a jasno je i vidljivo da ti padovi pokrivaju tek trećinu modula

- slika a) pokazuje diskoloraciju modula po kojoj se jasno vidi koliko pokriva thermal pads - jednu trećinu površine

- sliba b) pokazuje da je žuta trakica pada tvornički takve širine i da ništa nije otkinuto

- slika c) pokazuje kako to izgleda kad se skine glavni heatsink i potvrđuje sve ovo gore

3. istina, zanemario sam taj mod s krakenom jer se govori o sasvim drugim karticama, a ti uporno sa svojom voziš priču o 1080, 1070 i 1080ti 

sasvim je vidljivo da asus nema iste hladnjake, slični jesu, neka rješenja su slična, no opet i sasvim različita

1070 i 1080 imaju isti direct contact, 1070ti i 1080ti imaju ploču, no 1080ti pasivno hladi vrm dok tvoja to radi aktivno (iako mi je ovo pasivnbo i aktivno glup izraz obzirom da se i u jednom i drugom slučaju radi o hladnjaku koje aktivno hlade ventilatori, osim u slučaju kad nema dotoka zraka do donjeg hladnjaka)

uglavnom, po tom pitanju kraken moda nije stvar jel iznad tvornički heatsink ili ne - važno je da li je taj tvornički heatsink na tom mjestu komadina lime kao na toj msi armor (vidljivo je na toj slici da kompletni ventilator blokira ploča za hlađenje gpu i memorije) ili su iznad dva centimetra prozračnih rebaraca kroz koja zrak nesmetano prolazi (kao što si i sam tvrdio na drugoj temi da hladnjak vodenog ne blokira airflow)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2019 14:21 (picajzla0707).
16 godina
neaktivan

MOžda ipak da sačekam RTX 2060 kako misli MGloc,piše brža od 1070ti,ali ne vidim kako jer ima manji klok mada nije sve u tome,baš me zanima koliko se može očekivati cijena ovde kod nas:

https://www.rockpapershotgun.com/2019/01/07/nvidia-rtx-2060-specs-price-release-date/

10 godina

Manji klok a brža... ma nemoguće. Brža je ta strixica nesuđena i od nje, ziher.

16 godina
neaktivan
miki_the_pirat kaže...

Jbg gazda kaže da nije:

12 godina
Zelja kaže...
miki_the_pirat kaže...

Jbg gazda kaže da nije:

pa naravno da nije, gtx 1070ti ima 7,2 mlrd tranzistora, rtx 1060 10,8 mlrd, odnosno 50% više

evo i prvih recenzija - link, linklink

u većini igara je brža od 1070ti i bliže 1080

još kad dodaš tensor cores preko kojih radi dlss i koje pascal nema, razlika će biti još cca 30% veća 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2019 10:42 (picajzla0707).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice