WhatsApp u problemima

poruka: 26
|
čitano: 5.341
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WhatsApp u problemima".
17 godina
WhatsApp u problemima

Kaj se tu moze reci... Ljudi su razocarani. Cijela ta prica samo pokazuje kolko su ljudi, u principu, pohlepni za lovom. Ne vjerujem da su zivjeli lose (niti ce sada, ali su pali u ocima vjernih ljudi) i mogli su se u buducnosti jos jace afirmirati. 450 milijuna ljudi nije malo, za par godina bi potegli do milijardu i mogli su postat "opasan igrac", al' ebiga. Miris love...

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
5 16 hvala 0
14 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima
Strašna pohlepa, prodali se za 19 milijardi, STRAŠNO!!!

26 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

Oho. Vidio sam na par Symbian stranica da se ljudi žale da je prestao raditi na neko vrijeme, sad vidim da je za sve bilo tako. Urnebes.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: WhatsApp u problemima
ukay1000 kaže...

450 milijuna ljudi nije malo, za par godina bi potegli do milijardu i mogli su postat "opasan igrac", al' ebiga. Miris love...

Što su mogli sa 450 milijuna ljudi koji ne čine ništa osim što šalju SMS-ove za besplatno, a 449 milijuna ih nije platilo ni onaj dolar?

Nema transakcija, nema podataka, nema ničega što ih zadržava osim što je nešto besplatno i bez header/footer reklama kao u drugim Android aplikacijama.

Ne istažuješ ljude, ne gledaš fotke, ne pišeš statuse, ne razmjenjuješ iskustva u svim medijima već direktno komuniciraš sa osobom ili više njih.

Ovo je ustvari jedino što su tvorci mogli učiniti, jer bi ih prije ili kasnije zamjenio neki drugi besplatniji servis, ovako ih je kupila firma koja je zbog mnogo pogođenih okolnosti i bolje strategije od MySpacea uspjela zauzeti primat u društvenim mrežama.

Broj korisnika je velik, ali Viber je pored jakog WhatsAppa skupio 250 milijuna, a ovih ostalih destak aplikacija barem imaju po desetak milijuna korisnika.

Samo što gotovo nitko od njih nema niti jedan stabilan izvor zarade, jer niti imaju pretplatu, niti imaju stabilan protok (input) nformacija, niti imaju bazu za ozbiljnije oglašavanje.

Primjer sam ja, koji na Facebooku (dok sam bio aktivan) redovno sam dijelio sadržaje, statuse, fotke, izlaske, likeove, pričao okoječemu i inofrmirao se o nekoliko proizvoda koji su se oglašavali.

Na WhatsAppu sa 10-ak ljudi razmjenim poruke o dogovoru za izlazak ili pošaljem neku fotku koju ne želim podjeliti javnije.

Doslovno se nema ništa više od toga činiti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

Ma ne vrijedi to 19 milijardi....

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

usporedbe radi, slanje četvoro ljudi na Mars (ne čokoladicu) košta USD 6 milijardi. da i ne spominjem koliko je "veliki filantrop" Sugarhill mogao izgraditi škola, bolnica itd. i još bi mu ostalo za pivo (ako i njega ne ukrade). Amerika me sve više podsjeća na vzionarski film "Idiocracy" (http://www.imdb.com/title/tt0387808/), skupa s sa svim "korisnicima" Fejzbuka koji to podupiru. što je još gore, Sugarhill nije jedini takav. {#}

Moj PC  
18 4 hvala 2
16 godina
Oldy kaže...

Ma ne vrijedi to 19 milijardi....

nije mojih 19 milja, pa me baš briga:)

ionako koristim viber koji je isto banana

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 9:07 (danijel0000).
14 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

Ne vrijedi? Predvidjanja kazu kako ce kroz par godina internet telefonija (voip, poruke) u potpunosti zamijeniti klasicnu i GSM telefoniju. Whatsapp je najvece ime u tom podrucju a dodati mu VOIP nece biti neki veliki problem. Facebook  ovim potezom pokusava uci na to trziste. Druga stvar je sto Facebook ima puno love koja je uracunata u cijenu dionice. Facebook na nekim trzistima stagnira a na nekim i pada a to dionicari ne zele. Lova se mora zavrtiti jer tolika kolicina novca koji lezi i nema neku vrijednost.

to su blagodati kapitalizma u kojem investitor (dionicar) trazi zaradu. Facebookove dionice trenutno po nijednom kriteriju ne mogu rasti.

19 milijardi? Meni takodjer zvuci puno i previse no obe strane koje su sudjelovale u pregovorima dosle su do tog iznosa.

0 0 hvala 0
15 godina
WhatsApp u problemima
Svemu popularnom je danas vrijednost debelo prenapuhana. Ovih pedesetak ljudi koji su radili u whatsappu se sad osjecaju kao dobitnici na lutriji jer dobiti toliku lovu nije rezultat teskog rada nego srece. Zaradili su kao da su izmislili vodu, vatru, kotac i struju a ne aplikaciju za komunikaciju koja ima bezbroj alternativa.
Potpis!
Moj PC  
9 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Svemu popularnom je danas vrijednost debelo prenapuhana. Ovih pedesetak ljudi koji su radili u whatsappu se sad osjecaju kao dobitnici na lutriji jer dobiti toliku lovu nije rezultat teskog rada nego srece. Zaradili su kao da su izmislili vodu, vatru, kotac i struju a ne aplikaciju za komunikaciju koja ima bezbroj alternativa.

To ti se zove "Americki san". 

15 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

...

23 0 hvala 0
15 godina
WhatsApp u problemima

Ma samo su morali restartati server nakon što su instalirali NSA Tracking Suite, ništa strašno.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
29 1 hvala 1
13 godina
protjeran
WhatsApp u problemima

A... jako bitno.

WhatsApp nije radio jedno poslijepodne ?

Samoubit ću se :bang:

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti

4 0 hvala 2
16 godina
WhatsApp u problemima

Ma to CIA nešto prespaja

7 0 hvala 0
17 godina
wyks kaže...
ukay1000 kaže...

450 milijuna ljudi nije malo, za par godina bi potegli do milijardu i mogli su postat "opasan igrac", al' ebiga. Miris love...

Što su mogli sa 450 milijuna ljudi koji ne čine ništa osim što šalju SMS-ove za besplatno, a 449 milijuna ih nije platilo ni onaj dolar?

Nema transakcija, nema podataka, nema ničega što ih zadržava osim što je nešto besplatno i bez header/footer reklama kao u drugim Android aplikacijama.

Ne istažuješ ljude, ne gledaš fotke, ne pišeš statuse, ne razmjenjuješ iskustva u svim medijima već direktno komuniciraš sa osobom ili više njih.

Ovo je ustvari jedino što su tvorci mogli učiniti, jer bi ih prije ili kasnije zamjenio neki drugi besplatniji servis, ovako ih je kupila firma koja je zbog mnogo pogođenih okolnosti i bolje strategije od MySpacea uspjela zauzeti primat u društvenim mrežama.

Broj korisnika je velik, ali Viber je pored jakog WhatsAppa skupio 250 milijuna, a ovih ostalih destak aplikacija barem imaju po desetak milijuna korisnika.

Samo što gotovo nitko od njih nema niti jedan stabilan izvor zarade, jer niti imaju pretplatu, niti imaju stabilan protok (input) nformacija, niti imaju bazu za ozbiljnije oglašavanje.

Primjer sam ja, koji na Facebooku (dok sam bio aktivan) redovno sam dijelio sadržaje, statuse, fotke, izlaske, likeove, pričao okoječemu i inofrmirao se o nekoliko proizvoda koji su se oglašavali.

Na WhatsAppu sa 10-ak ljudi razmjenim poruke o dogovoru za izlazak ili pošaljem neku fotku koju ne želim podjeliti javnije.

Doslovno se nema ništa više od toga činiti.

Sto ti mislis od tih 450 milijuna kolko im je uplatilo onih 99 centi? Ja sam 2 puta, to je skoro 2 dolara. A mozda sam jedini i zbilja nisu imali sto za jesti pa utovarili "19 milijardi". Ovo podebljano, tome i samo Whatsapp sluzi - i to od samog pocetka. Andriod, iOS, Blackberry, Symbian i skoro svaka glupa Nokia, WP pa cak i uz Text+ radi na svim PCevima, tabletima bez mogucnosti mobilne konekcije i da ne kazem skoro na vesmasinama... od samog pocetka, stabilno, bez reklama, jednostavije da ne moze biti i zato je stekao popularnost nad rivalom Viberom. 450 milijuna ljudi je velika stvar. Kazem, u buducnosti bi se to popelo i ovi kaj im uplacuju po 99 centi (a ima ih garant na milijune) bi bilo sve vise. Znam da se ova suma ne moze suporedjivati s ovim sto ce im Zckerberg dati, ali siguran sam da nebi propali i da su dobro zivjeli. 

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
BlueMax kaže...

Ne vrijedi? Predvidjanja kazu kako ce kroz par godina internet telefonija (voip, poruke) u potpunosti zamijeniti klasicnu i GSM telefoniju. Whatsapp je najvece ime u tom podrucju a dodati mu VOIP nece biti neki veliki problem. Facebook  ovim potezom pokusava uci na to trziste. Druga stvar je sto Facebook ima puno love koja je uracunata u cijenu dionice. Facebook na nekim trzistima stagnira a na nekim i pada a to dionicari ne zele. Lova se mora zavrtiti jer tolika kolicina novca koji lezi i nema neku vrijednost.

to su blagodati kapitalizma u kojem investitor (dionicar) trazi zaradu. Facebookove dionice trenutno po nijednom kriteriju ne mogu rasti.

19 milijardi? Meni takodjer zvuci puno i previse no obe strane koje su sudjelovale u pregovorima dosle su do tog iznosa.

Ti si informatičar.

I zbilja misliš da ćeš za 5 godina morati imati specijalnu aplikaciju skinutu sa ovlaštenog marketa kako bi slao poruke preko 3+nG mreže?

Znaš li koliko je to ograničavajuće? 10 prijatelja koristi 4 aplikacije, novi prijatelji/poslovni partneri koriste/ne koriste još X drugačijih aplikacija.

A što WhatsApp ima?

Bazu korisnika koja iskorištava nešto besplatno jer ne troši data promet koliko troši Viber.

"Patente" na kvazi-push SMS/MMS?

Ili misliš da će sama činjenica što imaš 3+nG čip u mobitelu biti dovoljna da uz neki identifikacijski kod/mail/sim karticu (ne SIM jer je glupost da se softver veže za hardver, zašto WhatsApp/Data poruke ne bi dobivao i na tablet/drugi mobitel kao i email?) budeš u kontaktu sa drugim ljudima?

Pa običan GSM radi na tom principu.

Imaš li App za SMS i neki T Mobile Dialer koji si skinuo sa T Com Marketa bez kojih ne možeš ni zvat ni slati poruke ako prijeđeš na Vip?

Ili ukucaš broj i stisneš zelenu slušalicu?

Zašto onda misliš da će nakon što unaprijedimo komunikacisjku mrežu biti potrebno da ti i tvoja žena/mama imate istu Third/Six party aplikaciju kako bi se čuli?

Već je sada moguće sve aplikacije svesti u jednu kako bi dobivao notifikacije na jednom mjestu. Mislim da će ljudima ipak kliknuti "the simple thing" u mozgu i da će izbaciti posrednika pa ćeš iz ekvivlenta SMS-a slat poruke gdje god želiš i kojegod multimedijalnog sadržaja jer neće biti potrebe specijalno paliti 3+nG mreži i posebnu aplikaciju za svakog prijatelja.

Jedino zašto sve te aplikacije postoje su 3 razloga:

1. Za MB uključene u tarifu možeš poslati milijardu poruka i fotki.

2. Za MB uključene u tarifu možeš poslati milijardu poruka i fotki.

3. FB Messenger postoji jer je još uvijek muškima teško pitati za broj direktno, lakše je kad se uklopiš u 537 prijatelja na FB-u.

Ne znam što bi se moralo svijetu dogoditi da jedna kompanija monopolizira najobičnije SMS-anje preko data mreža...

Još jedan ILI...

Ili misliš da ćemo u budućnosti svi video pozive obavljati jedino preko Skypea? A foto poruke samo preko Snapchata?

Za malo bolji izlazak dopisujem se sa jednim prijateljem preko SMS-a, sa drugim preko Vibera, sa trećim preko WhatsAppa i sa nekom curom preko FB Messengera.

Jer je ljudima jeftinije.

Ali kad makneš limit i kad svi budu imali 3+nG mobitel, onda želim napisati tekst na jedno mjesto i stisnuti pošalji Ivanu. E onda u isto polje napisati malo pristojniju poruku i stisnuti pošalji Mariji. Bez da me pita koju od 7 aplikacija želiš, pa u svakoj tražiti po listi kontakata.

I ne mora se zvati SMS, Messaging, Texting, dovoljno je da piše prostor za pisanje.

Facebok može planirati proboje na razna tržišta, no ovdje je to i dalje suštinski borba sa Telekomom, istim telekomom zbog kojeg je Whats App postao popularan.

Kad se smanji i nestane isključivi razlog zbog kojeg je WhatsApp besplatan - količina data prometa i cijena SMS-a - Facebooku će ostati Mesenger preko Aplikacija, no Telekomima će ostati davanje pristupa Data mrežama, dok će sigurno ponuditi i neku svoju nadogradnju bezaplikativnog (neposrednog) Textinga preko Data mreža (koje će postati normalne, sveprisutne i svekoristne mreže). FB-u ostaje jako kratak (nekoliko godina) prozor u kojem moraju vratiti investiciju od 4 milijarde dolara gotovine. 10$ po korisniku.

Sa druge strane Viber koji ima i Voip, a samo 200 milijuna korisnika manje, treba vratiti 4$ po korisniku, ili ima 6$ (3.1 milijardi $) lufta da poboljšanjem preotme "tržište". (Ako se besplatne poruke mogu zvati tržištem, a dionice baš i ne računam jer teško da će u dogledno vrijeme netko smjeti i željeti prodati toliko dionica).

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
ukay1000 kaže...
Andriod, iOS, Blackberry, Symbian i skoro svaka glupa Nokia, WP pa cak i uz Text+ radi na svim PCevima, tabletima bez mogucnosti mobilne konekcije i da ne kazem skoro na vesmasinama...

Dude, zapitaj se samo da pored takvih konekcija da prenosiš HD video, netko mora imati odgovarajuću aplikaciju kako bi slao text poruke.

Ako postoji standard za SMS preko 2G mreža (za što ti je dovoljan mobitel i plaćen pristup infrastrukturi), zašto misliš da se neće napraviti standard za 3+nG mreže?

Sda je moguće spojiti sve te aplikacija da poruka dolazi u jedan Text Centar, pa koji će mi klinac onda te silne aplikacije?

Kao kad aktiviraš SIM, aktivirati ćeš svoju prisutnost na netu i biti ćeš pogodan za dobivanje i slanje Text over data mreža.

Ili ti je monopolizacija SMSanja u interesu, a već svi se*remo kako nas telekomi/MS gule?

Iako Telekom ima pravo netko treba dati fizički pristup infrastrukturi. Čemu mi to točno FB daje pristup?

Nekom super-duper SMS centru?

Pa SMS-amo od 95-e...

Palim mobitel - textam Borislavov account. Razmišljanje je li Borislav ima odovarajuću aplikaciju mi je ono tako 2012. A za upucao bih se jer znam da njegov brat Branislav ima drugu aplikaciju koja je nekompatibilna sa Borislavovm aplikacijom.

I tako u 2018. mogu poslati 19806898372687292 GB velik 3D model Tori Black na frendov 3D printer u Valenciju, ali ne mogu ga textati jer ima drugu aplikaciju.

Jesmo li zbilja postali kompliciraniji u komunikaciji od onih StarTACova iz 1997-e.?

Imam 4 j*ebena imenika u mobitelu i nemam pojma na što šaljem jer me stalno pita koju aplikaciju da korstim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 10:49 (wyks).
14 godina
odjavljen
WhatsApp u problemima

jel proradio?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
wyks kaže...
ukay1000 kaže...
Andriod, iOS, Blackberry, Symbian i skoro svaka glupa Nokia, WP pa cak i uz Text+ radi na svim PCevima, tabletima bez mogucnosti mobilne konekcije i da ne kazem skoro na vesmasinama...

Dude, zapitaj se samo da pored takvih konekcija da prenosiš HD video, netko mora imati odgovarajuću aplikaciju kako bi slao text poruke.

Ako postoji standard za SMS preko 2G mreža (za što ti je dovoljan mobitel i plaćen pristup infrastrukturi), zašto misliš da se neće napraviti standard za 3+nG mreže?

Sda je moguće spojiti sve te aplikacija da poruka dolazi u jedan Text Centar, pa koji će mi klinac onda te silne aplikacije?

Kao kad aktiviraš SIM, aktivirati ćeš svoju prisutnost na netu i biti ćeš pogodan za dobivanje i slanje Text over data mreža.

Ili ti je monopolizacija SMSanja u interesu, a već svi se*remo kako nas telekomi/MS gule?

Iako Telekom ima pravo netko treba dati fizički pristup infrastrukturi. Čemu mi to točno FB daje pristup?

Nekom super-duper SMS centru?

Pa SMS-amo od 95-e...

Palim mobitel - textam Borislavov account. Razmišljanje je li Borislav ima odovarajuću aplikaciju mi je ono tako 2012. A za upucao bih se jer znam da njegov brat Branislav ima drugu aplikaciju koja je nekompatibilna sa Borislavovm aplikacijom.

I tako u 2018. mogu poslati 19806898372687292 GB velik 3D model Tori Black na frendov 3D printer u Valenciju, ali ne mogu ga textati jer ima drugu aplikaciju.

Jesmo li zbilja postali kompliciraniji u komunikaciji od onih StarTACova iz 1997-e.?

Imam 4 j*ebena imenika u mobitelu i nemam pojma na što šaljem jer me stalno pita koju aplikaciju da korstim.

99% ljudi još uvijek čitaju sve standardne sms-ove i to je najsigurnija opcija.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
12 godina
WhatsApp u problemima

WhatsApp je zapravo potpuno besplatan. Zadnjih dana prve besplatne godine dolaze poruke upozorenja da treba platiti 99 centi, ali ako se to ne napravi, da ne bi izgubili korisnika, WhatsApp se sam produzi besplatno godinu dana ako rok istekne, a usluga nije placena.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

Viber mi više paše i ljepši je, al je imao puno problema i sporije se otvara  itd. Whatsapp nije imao te probleme al eto ga na...

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
1 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

E tu si jako u krivu

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
13 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...
g12356 kaže...

E tu si jako u krivu

Nije. Nikako. Dapace, u pravu je u potpunosti.

17 godina
neaktivan
WhatsApp u problemima

19 miljardi ? pa kad su kupili instagram za 1 miljardu reakcije su bile da su se malo prekombinirali i za koliko vremena će im se to isplatiti

0 0 hvala 0
15 godina
WhatsApp u problemima
Flappy bird ce kupit za 39 milijardi
Potpis!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Da se nadopunim:

http://www.bug.hr/vijesti/glasovni-pozivi-whatsappu/130715.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice