Samsung ispred Nokie u zapadnoj Europi

poruka: 45
|
čitano: 3.880
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung ispred Nokie u zapadnoj Europi".
15 godina

Čekaj, zar je ono prava books aplikacija na samsungu ili nekakva fotošop montaža?

Sad me stvarno više ne čudi appleova tužba. Zapravo nije me čudila ni prvog trena kad sam vidio sličnosti, ali ovo je zaista kopiranje koje jedino ćoravac ne vidi.

Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Samsung ispred Nokie u zapadnoj Europi

Reci mi kada si posljednji puta vidio nešto zbilja originalno iz Samsungove kuhinje?

17 godina
Ezio kaže...

Čekaj, zar je ono prava books aplikacija na samsungu ili nekakva fotošop montaža?

Sad me stvarno više ne čudi appleova tužba. Zapravo nije me čudila ni prvog trena kad sam vidio sličnosti, ali ovo je zaista kopiranje koje jedino ćoravac ne vidi.

Na slici je Aldiko e-book reader koji nije Samsungov proizvod: http://www.aldiko.com/index.html i predinstaliran je i na uređajima drugih proizvođača, ne samo Samsunga.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 14:15 (Berko).
16 godina

Inace Aldiko (i jos njih par, ne mogu se sjetiti imena) se vrtio po raznim alphama, betama i sl. puno prije books aplikacije, neznam kako ne tuzi Apple za kradu dizajna drvenih polica.

Kad smo kod toga, neznam kako ih ne tuzi netko ko se prvi sjetio cetvrtastog oblika mobitela ili kockastih ikonica na ekranu.....

Ili uporabe phone iza i jer se izraza telefon sigurno nisu prvi sjetili....

Inace ne mogu vjerovat da ovaj potal koji prenosi svaku glupu i nebitnu apple vs world vijest nije prenio (ili mozda je), al prije par mj. je odbijen peti  pokusaj zastite AppStorea od strane Applea. Obrazlozenje je glasilo nesto tipa da je : application store toliko generican naziv da zastita navedenoga ima smisla kao i zastita mobile phone, personal car, ili fast food i sl.

Ontopic: Ne kuzim ovo sa opadanjem udjela Nokije, stalno tule o upadanju udjela,a profit im je velik, naravno da im opada udio kad do prije 5g su prakticki bili jednini relevantan proizvodac na sf trzistu, a sad ih je 5,6 ili vise.

8 2 hvala 2
16 godina
protjeran
Korisnik1 kaže...

Inace Aldiko (i jos njih par, ne mogu se sjetiti imena) se vrtio po raznim alphama, betama i sl. puno prije books aplikacije, neznam kako ne tuzi Apple za kradu dizajna drvenih polica.

Kad smo kod toga, neznam kako ih ne tuzi netko ko se prvi sjetio cetvrtastog oblika mobitela ili kockastih ikonica na ekranu.....

Ili uporabe phone iza i jer se izraza telefon sigurno nisu prvi sjetili....

Inace ne mogu vjerovat da ovaj potal koji prenosi svaku glupu i nebitnu apple vs world vijest nije prenio (ili mozda je), al prije par mj. je odbijen peti  pokusaj zastite AppStorea od strane Applea. Obrazlozenje je glasilo nesto tipa da je : application store toliko generican naziv da zastita navedenoga ima smisla kao i zastita mobile phone, personal car, ili fast food i sl.

Ontopic: Ne kuzim ovo sa opadanjem udjela Nokije, stalno tule o upadanju udjela,a profit im je velik, naravno da im opada udio kad do prije 5g su prakticki bili jednini relevantan proizvodac na sf trzistu, a sad ih je 5,6 ili vise.

pa istina je da im opada udio, jer tu se radi o postocima, ali svake godine prodaju sve vise mobitela, a to je ono bitno

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan

samsung ima dobre smartphonove, ali dummy su mu bezveze

vjerojatno prodaju dosta onih uzasnih touchscreen star-ova, corbya ili kako vec

ne shvacajte salu ozbiljno
14 godina
protjeran

ChrisB je zlobnik, i vi ostali takvi, pročitajte malo žutu ptičicu ispod sebe i bit će vam jasno. Kao prvo Apple je koristio Samsungove patente i Samsung je napravio nekoliko protutužbi Appleu. Jobs je kreten koji zarađuje uništavajući druge. App store ne mogu zaštiti jer je glup, kao i sve njihove takve stvari. Samu stvar dokazuje da je Samsung najkvalitetniji mobitel. Osim toga, Appleova tužba je bila za oblik, a daj mi reci ko bi htio okrugli mobitel ??!!

Ja od prvog pa do sada imam mobitele Samsung, prvo jedan ne smart... a sada smartphone. Neki moji prijatelji imaju LG ili su ga imali par mjeseci. Zašto ga više ne maju, pao je s pola metra i raspao se. iPhone je pukao jednom mom prijatelju dok je trčao. Moj brat ima Nokiu i nije zadovoljan... Dok, moje sestrične imaju Samsunge, a moj tata Sony Ericsson, i naravno, zadovoljni su!

Pa vi pričajte!

Dodo Bui
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
protjeran
To je ALDIKO, nauči, a prije tog bolje šuti!
Dodo Bui
15 godina

Nokia stalno gubi tržište a nekada su bili lideri žalosno je dokle ih je dovela njihova nesposobna politika.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

ChrisB je zlobnik, i vi ostali takvi, pročitajte malo žutu ptičicu ispod sebe i bit će vam jasno. Kao prvo Apple je koristio Samsungove patente i Samsung je napravio nekoliko protutužbi Appleu. Jobs je kreten koji zarađuje uništavajući druge. App store ne mogu zaštiti jer je glup, kao i sve njihove takve stvari. Samu stvar dokazuje da je Samsung najkvalitetniji mobitel. Osim toga, Appleova tužba je bila za oblik, a daj mi reci ko bi htio okrugli mobitel ??!!

Ja od prvog pa do sada imam mobitele Samsung, prvo jedan ne smart... a sada smartphone. Neki moji prijatelji imaju LG ili su ga imali par mjeseci. Zašto ga više ne maju, pao je s pola metra i raspao se. iPhone je pukao jednom mom prijatelju dok je trčao. Moj brat ima Nokiu i nije zadovoljan... Dok, moje sestrične imaju Samsunge, a moj tata Sony Ericsson, i naravno, zadovoljni su!

Pa vi pričajte!

Pa ti si sigurno milijarder, a jobs je kreten. {#} Ti mali pišeš gluposti i nemaš pojma ni o čemu, al tako je to kad pustiš djecu da se služe intenetom. Tvoji roditelji bi bolje trebali pripazit na tebe šta radiš.

Kad ne spavam budan sam
15 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

Pa vi pričajte!

Imao si cak dva Samsunga! Vau{#}

I'll see you on the dark side of the moon
15 godina
dodo_zna kaže...
To je ALDIKO, nauči, a prije tog bolje šuti!

o pa tu ima i samsung fanboya

15 godina
neaktivan

Samsung je proizvođac koji uz Nokiu ima valjda najviše modela ukopno izdanih stoga nije ni cudo

da ima prilicno dobar udio. Inace što se tice kopiranja i tu su prvi. Jednostavno im je valjda isplativije

kopirat druge i placat odštete nego platiti par kvalitetnijih dizajnera.

Kad bi Samsung izdao neki novi mob i na njemu nebi pisalo njegovo ime teško da ga nebi zamjenio s LG-om,

HTC-om ili nekim trecim. Jednostavno nema neki svoj vizualni indetitet.

S druge strane SE, iPhone i Nokiu nekako nikad nije problem prepoznat.

Dosljedniji su sebi i originalniji.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

valja cekati nokijin odgovor, vrijeme je da izbace neki povoljan smartphone u klasi galaxya mini ili optimusa p350, dotad imaju preskupe hig end uredaje, sa u odnosu na konkurenciju slabijim OS-om, i nekonkurentne entry i mid level uredaje za koje bi idealna platforma bila Android....

It s me against the world
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

Pa vi pričajte!

Zlobnik sam jer sam postavio vrlo legitimno pitanje o originalnosti Samsunga?

Smiri strasti i umjesto sto si ovdje nabacao niz neargumentiranih, ali vrlo emotivno ispisanih tvrdnji, odgovori na moje pitanje. Ili nemoj, svejedno.

Samsunga pratim od njihovih njihovih prvih dana u svijetu mobilne telefonije (barem kada je globalno a ne domicilno korejsko trziste u pitanju) kada su bezocno kopirali tada vrlo populani Motorolin Startac preklopni telefon, koji se jedino razlikova po jednom detalju - vanjski display je bio obrubljen okruglim otvorom a ne pravokutnim. I do dana danasnjeg nisam vidio jedan njihov originalno osmisljeni telefon. Stovise, kad je ista ta Motorola napravila vrlo originalan (iako vrlo upitno upotrebljiv) Aura mobitel, i to je Samsung kopirao. Istina, ni do koljena Motorolinom izvorniku, ali ipak ocigledno kopirao.

Dakle, niti sam postavio pitanje kvalitete Samsunga, niti sam govorio o njihovoj upotrebljivosti, zadovoljstvu korisnika i bilo cemu drugome. Jednostavno sam postavio pitanje o njihovoj originalnosti.

Stoga mi se zbilja ne da raspravljati s nekime tko na konkretno pitanje odgovara nepotrebnim prepucavanjem.

17 godina
neaktivan
ChrisB kaže...
dodo_zna kaže...

Pa vi pričajte!

Zlobnik sam jer sam postavio vrlo legitimno pitanje o originalnosti Samsunga?

Smiri strasti i umjesto sto si ovdje nabacao niz neargumentiranih, ali vrlo emotivno ispisanih tvrdnji, odgovori na moje pitanje. Ili nemoj, svejedno.

Samsunga pratim od njihovih njihovih prvih dana u svijetu mobilne telefonije (barem kada je globalno a ne domicilno korejsko trziste u pitanju) kada su bezocno kopirali tada vrlo populani Motorolin Startac preklopni telefon, koji se jedino razlikova po jednom detalju - vanjski display je bio obrubljen okruglim otvorom a ne pravokutnim. I do dana danasnjeg nisam vidio jedan njihov originalno osmisljeni telefon. Stovise, kad je ista ta Motorola napravila vrlo originalan (iako vrlo upitno upotrebljiv) Aura mobitel, i to je Samsung kopirao. Istina, ni do koljena Motorolinom izvorniku, ali ipak ocigledno kopirao.

Dakle, niti sam postavio pitanje kvalitete Samsunga, niti sam govorio o njihovoj upotrebljivosti, zadovoljstvu korisnika i bilo cemu drugome. Jednostavno sam postavio pitanje o njihovoj originalnosti.

Stoga mi se zbilja ne da raspravljati s nekime tko na konkretno pitanje odgovara nepotrebnim prepucavanjem.

Dok apple izbaci jedan smartphone oni izbace jedno 20ak modela, eto toliko o orginalnosti i inovativnosti.

Danas nema orginala na koje ti misliš, standardi su zacrtani i nema puno prostora za manevriranje (ne još).

Također imam samo pozitivna iskustva s samsungom, imam isti mobitel već 5-6 godina (D-600), dok su svi redom oko mene mijenjali mobitele ja i dalje imam svoj koji radi kao i prvi dan i tek sada ga planiram umiroviti. Naravno opet ću uzeti samsung :P .

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 23:24 (Dkc).
15 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Dok apple izbaci jedan smartphone oni izbace jedno 20ak modela, eto toliko o orginalnosti i inovativnosti.

Danas nema orginala na koje ti misliš, standardi su zacrtani i nema puno prostora za manevriranje (ne još).

Kinezi izbace na stotine modela godišnje, pa ih to ne cini kreativnima

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan

A što ćeš, kad se dodavanje dvije-tri funkcije ili promjena boje uređaja kinezima, kao nekima, ne računa kao kreativnost {#}

17 godina
neaktivan

"No Samung, koji drži četvrtu poziciju, je zabilježio najveći rast, od čak 350%, povećavši svoj udo sa 4,3 na 10,8%." - tzv. copy-paste novinarstvo

Igor
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Inace što se tice kopiranja i tu su prvi. Jednostavno im je valjda isplativije

Da citiram vašeg duhovnog vođu: dobri umjetnici kopiraju, najbolji kradu. Stoga... Steve je u više navrata rekao da Apple bestidno krade. Stoga molim vas vi Apple fanboyevi nemojte moralizirati ovdje.

Anti-Apple inc. koalicija
15 godina
neaktivan
Stazh kaže...
alen-c kaže...

Da citiram vašeg duhovnog vođu: dobri umjetnici kopiraju, najbolji kradu. Stoga... Steve je u više navrata rekao da Apple bestidno krade. Stoga molim vas vi Apple fanboyevi nemojte moralizirati ovdje.

Neznam kome je Stevo duhovni vođa. Mozda tebi, ali meni sigurno ne. I ovdje se govori o prepoznavanju trendova i dizajnu. Neznam od koga je ti Apple kopirao dizajn, ali znam masu onih koji su kopirali njihov. Sto se tiče intelektualnog vlasništva i patenata, Apple ako koristi neki tuđi to plaća ili će završit na sudu. Isto tako samo na prvom iPhoneu su imali 200ak patenata. Isto tako ova izjava je bila davnih godina, a covjekov stav se moze mjenjati. Cak i da se nije mijenjao, u cem je to Apple u svom iOSu, iPodu, iPhoneu, iMacu, MacBooku i iPadu kopirao druge. Ali zato imas na stotine neuspjesnih kopija navedenih proizvoda.
17 godina
alen-c kaže...
Neznam kome je Stevo duhovni vođa. Mozda tebi, ali meni sigurno ne. I ovdje se govori o prepoznavanju trendova i dizajnu. Neznam od koga je ti Apple kopirao dizajn, ali znam masu onih koji su kopirali njihov. Sto se tiče intelektualnog vlasništva i patenata, Apple ako koristi neki tuđi to plaća ili će završit na sudu. Isto tako samo na prvom iPhoneu su imali 200ak patenata. Isto tako ova izjava je bila davnih godina, a covjekov stav se moze mjenjati. Cak i da se nije mijenjao, u cem je to Apple u svom iOSu, iPodu, iPhoneu, iMacu, MacBooku i iPadu kopirao druge. Ali zato imas na stotine neuspjesnih kopija navedenih proizvoda.

Od Nokie.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
A od koje je to Nokie kopirao?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
6233
Isti metalni obrub, zaobljeni uglovi, home button izgleda kao d-pad na toj nokiji
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Stazh kaže...
alen-c kaže...

Ono što je Apple korporaciju lansiralo je GUI što su direktno "posudili" od Xeroxa, kao i uporabu miša. Postojali su oni i prije iPhonea.

15 godina
neaktivan

Ja sam zato da i dalje kopiraju i stvari prave upotrebljivima. I onaj što je izmislio auto nije izmislio točak. Ak su windowsi točak onda je OSX auto. {#}

Kad ne spavam budan sam
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
popstar kaže...

Ja sam zato da i dalje kopiraju i stvari prave upotrebljivima. I onaj što je izmislio auto nije izmislio točak. Ak su windowsi točak onda je OSX auto. {#}

Agrumentiraj to malo. Što to točno sa OSXom možeš više napraviti ili bolje od Windowsa?

I imaj na umu da je obrnuta situacija pošto je omjer u korist Windowsa u ovom segmentu puno veći (>90% svih korisnika računala koriste Windowse (u određenim verzijama)).

14 godina
protjeran

Apple će tužiti Samsung i Nokiu zato jer su prisutni na tržištu. Tražit će uklanjanje njihove prisutnosti sa svjetskog tržišta njihovih izuma.

$this->db->where->('I don't have a clue');

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stazh kaže...
popstar kaže...

Agrumentiraj to malo. Što to točno sa OSXom možeš više napraviti ili bolje od Windowsa?

I imaj na umu da je obrnuta situacija pošto je omjer u korist Windowsa u ovom segmentu puno veći (>90% svih korisnika računala koriste Windowse (u određenim verzijama)).

Ne radi se se o tom dal cu napravit nesto bolje il vise nego jednostavnije.

Samo kad vidim GUI od windowsa odmah mi zgadi. Zato naprimjer Skype na windowsima izgleda onako komlicirano u odnosu na OSX, neznam mozda windows useri imaju previse vremena da se probijau kroz neke menije i podmenije i podmenije. Al menu kao korisniku mac-a to nije jasno. Da, da znam, korisnici windowsa su pametniji znaju ramsljat sami i tako {#}.

Evo samo gledaj naprimjer postavke na windowsima, dok tamo nesto nadjes laku noc.

Jedini razlog zasto se vise koriste windows je cijena i cinjenica da je lakse doc do piratskog softwera.

Sto mi najvise ide na zivce sto neki hardcore windows useri sve odbijaju samo sto je od Applea bez obzira sto je.

Ni ja nisam rekao da je Microsoft sranje kao Firma nego samo Windowsi, a imaju i dobrih stvari kao sto je XBOX il Office pa cak i Windows Phone 7 (uce se polako i one kako treba).

Kad ne spavam budan sam
14 godina
neaktivan
popstar kaže...
Stazh kaže...
popstar kaže...

Ne radi se se o tom dal cu napravit nesto bolje il vise nego jednostavnije.

Samo kad vidim GUI od windowsa odmah mi zgadi. Zato naprimjer Skype na windowsima izgleda onako komlicirano u odnosu na OSX, neznam mozda windows useri imaju previse vremena da se probijau kroz neke menije i podmenije i podmenije. Al menu kao korisniku mac-a to nije jasno. Da, da znam, korisnici windowsa su pametniji znaju ramsljat sami i tako {#}.

Evo samo gledaj naprimjer postavke na windowsima, dok tamo nesto nadjes laku noc.

Jedini razlog zasto se vise koriste windows je cijena i cinjenica da je lakse doc do piratskog softwera.

Sto mi najvise ide na zivce sto neki hardcore windows useri sve odbijaju samo sto je od Applea bez obzira sto je.

Meni stvarno nije jasno jesu li korisnici Macova toliko stvarno nesposobni ili se samo pravite da očajno opravdate taj OS....

Ti meni o kompliciranju Windowsa... Vidi. Ako se nešto jednostavnije ne može napraviti onda se ne može. Točka. Pomiri se s time i do k*rca. Ali Apple pokušava i pokušava i onda dobijete retardirane rezultate... Npr.: miš sa jednim dugmetom i da bi dobio drugu akciju moraš držati tipku na tastaturi... Da, to je genijalno, briljantno, superiorno mišu sa dva dugmeta?!?!!? Pa dajte ne serite i dodajte dva dugmeta u svaki miš i do klinca.

Idemo sada do vrhunca prosera Apple procesa pojednostavljanja već maksimalno mogućih jednostavnih stvari: Apple remote.

Ja imam Windows Remote sa 45 tipaka i TV tuner. Ako želim gledati prvi kanal stisnem 1, ako želim drugi kanal stisnem 2, a ako želim 8 kanal stisnem 8. Ako želim teletekst stistnem TXT dugme i UPIŠEM stranicu koju želim. Kada želim snimati program snisnem snimanje. Kada želim stopirati snimanje snisnem stop. Imam tipku za EPG. Itd, itd, itd... Za sve imam jednu tipku na daljinskom od 45 tipaka. Po meni savršeno funckionalno i ni jednu tipku nebi maknuo sa sljedećeg modela jer sve imaju svoju funkciju. Jednistavno do bola.

I onda vidiš ovako što:

WTF!?!?!?!??!?! I ovi retardirani zombiji se smiju kao ovim zastarjelim daljinskima??!?!?!?!?!?!? Ajde upravljaj nešto sa daljinskim od 6 tipaka! Kako prebaciš na 1 kanal? Odeš u meni, izabereš kanale, pronađeš 1 i stisneš OK. Super je ako ti se gleda drugi kanal sada možda jer imaš kanal +- pa klikneš +. Ali ajd do 8 kanala? Opet, menu, kanali, tražiš 8, OK. (Najmanje 5 pritisaka tipki, a Windows remote 1 tipka.) Baš me zanima kako Teletext radi????? Kako unosiš brojeve? Kobinacijama nekim ili moraš tastaturom (u kojem slučaju ti ni ne treba daljinski, zar ne).

Moja poanta je ovo: stvari bi se trebale pojednostavljati do točke kada i zadnji idijot može time upravljati. Ako odete dalje upadate u Apple teritorij i komplicirate stvari.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice