200 dolara nije puno, no nadam se da se bude kod nas prodavao ?
Pa i iphone 4 je u SAD-u 200$ (isto s ugovorom) pa je kod nas 8098kn.
super, ali ja stvarno ne mogu na touchscreenu dobro tipkati, čak niti uz masivni 4.3 inchni ekran.
Super je ova nova tehnologija, ali fizička tipkovnica je i dalje Amen !
Ja sam mislio da su oni odustali od mobitela, nakon loše prodaje prvog nexus-a, sad ih proizvodi samsung (koja ekskluziva), pa vjerojatno LG i sl.
je super...uzasno je slican kao Galaxy S, kao sto ste i napisali, a vec ima 2.3 Android u sebi, a galaxy je jos uvijek na 2.1. way to go Samsung..NOT! ocito je njima samo cilj samo stancati mobitele, a korisnici nek se slikaju...
kakva je to fora sa zakrivljenim displayem? nevidim smisao...
super, ali ja stvarno ne mogu na touchscreenu dobro tipkati, čak niti uz masivni 4.3 inchni ekran.
Super je ova nova tehnologija, ali fizička tipkovnica je i dalje Amen !
zato ja imam g1 fizicka tipkovnica ftw
Zakrivljeno staklo, hmm.. da mi je to isprobati
Nema Gingerbread cudno Ostatak je manje vise isti kao Galaxy osim zakrivljenog ekrana. Mogli su da zbudze i bolji tel :D
Nisi vidio CRT monitore 90ih?
ni meni nije jasno zasto zakrivljeni display, u portrait modu i nekako ali landscape..
Nema Gingerbread cudno Ostatak je manje vise isti kao Galaxy osim zakrivljenog ekrana. Mogli su da zbudze i bolji tel :D
Ima gingerbread pa piše lijepo
Ja sam mislio da su oni odustali od mobitela, nakon loše prodaje prvog nexus-a, sad ih proizvodi samsung (koja ekskluziva), pa vjerojatno LG i sl.
Pa mobitel koji im je HTC napravio je imao falične tipke. Nije baš neka ekskluziva kad ti trenutno najveći proizvođač smartphoneova izradi faličan mobitel. Uopće mi nije čudo da su prekinuli suradnju, pogoto jer je HTC nekih 2-3 mjeseca kasnije predstavio svoj Desire koji je bio skoro pa identičan Googleovom Nexusu 1, samo su stavili hardverske tipke (jer su one na Nexusu bile u banani), i optički trackpad.
Ima gingerbread pa piše lijepo
Hehehehehe ne znam zasto je meni u glavi da je Gingerbread 3.0 XD
Nisi vidio CRT monitore 90ih?
Jesam, ali nisam tipkao po njima,ak me kuzis ;)
I još su mu malo napumpali RAM-a i skinuli jedan mikrofon od nexusa i nabacili svoj sense
Neznam, ovdje od svega mi se sviđa samo android 2,3, izgleda da on donosi dosta poboljšanja na androidu.
Ono što je vrlo zanimljivo mi je podrška za voip, zanima me kako će to izvesti s obzirom ću ga uskoro početi sve više koristiti naspram normalnog razgovaranja
Koje je obrazlozenje za zakrivljeni ekran? Baš me zanima.
Mozda je zakrivljen zbog ergonomije ali ta zakrivljenost i nije tolika kad se pogleda ova slika http://www.bug.hr/_cache/0560a49c67f66b69fb559046107a0276.jpg?rand=126491551
ma sve ok, al meni se dizajn niti malo ne svida...
kao i kod prvog nexusa, vrhunske komponente,
al dizajn....
Meni je dizajn super (samo da je manje plastike...)
Ocekivao sam neki dual core procesor ili barem 1.2GHz, ali se ipak ostalo na Galaxy S specsima (priblizno istim)
ništa revolucionarno sve dok ne ubace jači hardware...
jedino gingerbread dobro zvuči!
I opet 'novinar' Ive Grbic prepisuje sa GSMarene bez da ne navodi od kuda je copy/paste vijest. Jace novinarstvo. Izaberes neki bolji site, stavis Google Translate u favorites i punis normu clanaka.
Stvarno razocaranje nakon Nexus One!!! Nakon godinu dana mob ima procesor iste brzine i iste funkcije ko Nexus One! Ovo ce tek biti pravi flop...
Pa i iphone 4 je u SAD-u 200$ (isto s ugovorom) pa je kod nas 8098kn.
8098kn je bez ugovora. Inace i kod nas iPhone4 mozes uzeti za oko 200$ uz ugovor (koji ima manju pretplatu nego u US)
Stvarno razocaranje nakon Nexus One!!! Nakon godinu dana mob ima procesor iste brzine i iste funkcije ko Nexus One! Ovo ce tek biti pravi flop...
Ovaj cortex je dosta jači od snapdragona, još ako će imati hardversku akceleraciju bit če super.
8098kn je bez ugovora. Inace i kod nas iPhone4 mozes uzeti za oko 200$ uz ugovor (koji ima manju pretplatu nego u US)
Logika.
iPhone 4 s ugovorom u SAD-u - 200$.
iPhone 4 bez ugovora u RH - 8098kn.
Nexus S s ugovorom u SAD-u - 200$.
Nexus S bez ugovora u RH - ??
Ne kažem ja da iPhone nije jeftin kada ga se uzme u pretplati, ali zbog cijene otključanog uređaja ljudi imaju dojam da je općenito preskup.
Što je desire za nexus one, to je galaxy s za nexus s, bilo bi mi draže da je google nastavio s htc-om, ovaj samsung je pun plastike...
Battery
Ovo mi se svidja pogotovo Standby vrijeme :D
A i ovo mi se takodje dopada :D
Nexus S has a dedicated Graphics Processing Unit (GPU). Playing mobile games, browsing the web, and watching videos are fast, fluid, and smooth. It's like having a pocket-sized multimedia and game console.
Procesor je napredniji, u finijem je procesu izrađen i manje troši, a N1 nije imao dedicated GPU ukoliko me pamćenje služi, tako da će se moći dosta više igrat na Nexusu S
Djeluje ljepše od N1 (subjektivno), super amoled je vidljivo bolji od običnog amoled-a, jedino možda da je manje plastike po njemu. Također ne volim telefone koji imaju udubljen ekran u odnosu na masku, tj rub maske malo viri preko rubova ekrana, kao na 5800XM ako me razumijete. Lakše se prašina zavuče a i nije baš lijepo za vidit (opet subjektivno).
Uz android 2.3 očekujem da će ovo biti najbrži android smartphone na tržištu, barem dok i ostali ne pređu na njega.
Zaobljen ekran; nepotrebno, ali sumnjam da će ikome smetat, ionako je to zaobljenje/udubljenje minimalno. Možda malo olakša tipkanje po ekranu i držanje u istoj ruci.
Da imam para ovo bi si kupio za Božić