Pa i nije toliko losa ova njegova Ars Diaboli, ne znam sto svi seruckate toliko. A nije niti nista posebno, kupio ili isao slusati definitivno ne bih.
Stvar je u tome sto vam mozda fali glazbenog obrazovanja (bez uvrede, nije u smislu da zato nemate pravo reci misljenje) pa podosta subjektivno ocjenjujete djelo: ili vam se svida, ili ne.
Naravno, kao sto rekoh, nije nista posebno, ne bih niti kupio niti isao na koncert, nije ni do koljena recimo, Pendereckom:
Vrhunski. Remekdjelo.
Umjetnost je subjektivna stvar. Sto se tice ovog njekovog Diabolija to je nesto sto sam vec cuo prije negoli sam cuo. U prilog tome ide i video koji si okacio. Nisam zavrsio glazbenu akademiju, kao ni ti, tako da nam je sa sluzbene strane glazbeno obrazovanje na istom nivou. koliko ga fali meni toliko ga fali i tebi. Naravno Josipovic je tu u prednosti i siguran sam da je, s obzirom da je odrastao u obitelji visokog komunistickog duznosnika, od osnovne skole do akademije imao sve petice. Ali plagijat je plagijat i svako ocjenjivanje plagijata je besmisleno.
Da se ne bi krivo razumjeli, ja sam unuk nosioca partizanske spomenice tako da sve sto imam protiv njega proizlazi iz njegovih djela (ne mislim na umjetnicka) a ne opredjeljenja u ratnim igrama.