DX 9 vs. DX 11

poruka: 171
|
čitano: 62.348
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DX 9 vs. DX 11".
15 godina
neaktivan
RE: DX 9 vs. DX 11
Psiho246 kaže...

Koji load of crap.

DX11 donosi nove stvari to jest istina.

Ali cisto sumnjam da je to nemoguce implementirati u starije kartice.

Stvar je u tome da je ta industrija toliko napredovala da danas mozemo igrati gotovo fotorealisticne igre na 27" monitorima sa mainstream karticom od 1500 kuna.

Da bi graficka industrija imala od cega zivjeti izmisljaju ovakve gluposti zbog kojih bi mi i dalje kupovali graficke kartice.

Nekoc je obicni 3d akcelerator kostao 10-15k kuna...

To je samo moje misljenje. Nema cinjenica ovdje. ;)

moj potpis..

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 12:51 (dokly1982).
15 godina
protjeran
Minoza kaže...

U redu, fer, objasniti cu. Koliko je igri izaslo za DX9?

OK... Koliko ih je izaslo za DX10? Koliko ce ih izaci za DX10 ili DX10.1?

Koliko ce ih izaci za DX11 - ne znam - nadam se vise nego za DX10 i da ce biti igrive na mid-range konfama za razliku od DX10...

Mozda ce i DX11 biti fail.

Ovo govorim u odnosu na DX9 koji je u 1. neku ruku legendaran - barem u usporedbi sa onime sto su za sada donijeli noviji DX-ovi. Dali me sada razumijes?

Potpuno je krivo da je razlika nezamjetna. Zamjetna je itekako ALI Dirt 2 gotovo niti ne koristi mogucnosti DX11... razumijes me?

2.Neke igre bolje koriste DX10.1 nego sto Dirt 2 koristi DX11... jbg Code-si su u banani - oni su inace poznati po reklamiranju necega sto zapravo na kraju i nije bas tako... Dobri primjeri su Dragon Rising (odbijam tu igru nazivati Operation Flashpoint jer je to uvreda za original) i sada Dirt 2...

3.Osjetniji su oni framedropovi u DX10 nego oni u DX11 i to ti govorim iz prve ruke. Kao sto rekoh Call of Pripyat (doduse ruska verzija sa patchom) radi bolje u DX11 nego u DX10, a ne vidim zasto DX11 nebi bio ''tezi'' za FPS od DX9... A kao sto rekoh, ako se dobro iskoristi izgleda poprilicno bolje od DX9...

Molim te, hajde da se ne vrtimo oko istoga, ne volim to, ako imas neki argument iznesi, u protivnom ovo se pretvara u losu raspravu, a dobru uvijek volim, od ovakvih me samo glava boli... XD

Ako te nesto konkretno zanima i ako cu ti znati odgovoriti onda cu to i uciniti u protivnom necu o necemu o cemu pojma nemam... A o ovome samo ponesto znam i to onoliko koliko koristim u svom poslu... A buduci da je to vise marketinski nego sto radim sa samim platformama onda niti ne znam puno o tome...

Pozz!

DirectX 9 , verovao ti ili ne postoji samo jedan razlog zasto je ziv - XBox 360. XBox 360 koristi DirectX 9. Uz minimalno poštivanje sintaksi HLSL-a dobit ćeš fleksibilnu igru koja će bez problema vrteti se na XBoxu i na PCu, uz samo smanjivanje rezolucije tekstura (LOD).

2. Nijedan DX nije vizualno odreden, sve je u programerima kakvu onu grafiku hoce. DirectX je API, a uloga API-a je da omogući rad na svakom hardveru, bio to hardver iz prošlosti, ili buducnosti.

Codemasters nije u banani, Opf2 je dobra igra (barem meni) - Realna je, optimizirana za razliku od konkurencije (Arma 2), ima kolko-tolku realnu balistiku metaka, i sasvim dobra taktička igra sa elementima simulacije.

3.Framedropovi nemaju veze sa API-em, to je pogreška programera koji se nije potrudio optimizirati svoj kod, ili je nedovoljno iskusan da bi koristio novi DX kako treba.

Pozz. Čekam odgovor.

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Koji load of crap.

Stvar je u tome da je ta industrija toliko napredovala da danas mozemo igrati gotovo fotorealisticne igre na 27" monitorima sa mainstream karticom od 1500 kuna.

Da bi graficka industrija imala od cega zivjeti izmisljaju ovakve gluposti zbog kojih bi mi i dalje kupovali graficke kartice.

Da primjer tome je Crysis,koji u svoje doba nije mogao pošteno radit na 20" monitoru sa 8800ultra .

Nek još dvojika napravi tak i evo ponovno igre koja je dvije godine ispred hardvera.GPU je brz no ipak si malo pretijerao sa urotama.

Hardverska teselacija je bila moguča i za vrijeme HD2900XT serije.Štoviše dotična je i imala ugrađen teselator.I več je poznato da je samo trebalo malo drivere prilagodit i vuala imaš teselaciju na staroj krntiji.No gdi je tu biznis,zarada,profit?

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
dokly1982 kaže...

neznam kolko se nekome isplati prelazit sa ati 4870\4870x2\90 i nv gtx 275\85\95 na 5xxx... meni se neisplati.. a razmisljao sam o tome da je kupim..ali  mislim da je jos uvijek prerano.. osobito radi stalkera.. to je 1 igra..   koda bi zbog gran tourisma iso kupit ps3...Cool   nekazem da nije bolja.. al je jos uvijek nepotrebna..

Ista stvar ovdje..jednostavno mi se trenutno niti blizu ne isplati prec na novu generaciju kartica jer jednostavno za sada sve vrtim na FullHD bez problema, jedino zbog cega bi preso je DiRT2(zbog dx11)...rade pricekam Fermi jer ne samo da ce onda 5xxx serija biti jeftinija nego ce biti vise dx11 igara :)

addicted to HD :)
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Koji load of crap.

Pa iskreno, slozio bih se djelomicno. Mozda ne u toj mjeri ali u principu da. Da se developeri ''trude'' upola u optimizaciji igara koliko se trude oko marketinga nebi uopce razmisljali niti govorili sada o dx11, HD5800 i Nvidia G300 serijama...

3D Designer
15 godina
neaktivan
Dobra vecer kaže...
Minoza kaže...

U redu, fer, objasniti cu. Koliko je igri izaslo za DX9?

OK... Koliko ih je izaslo za DX10? Koliko ce ih izaci za DX10 ili DX10.1?

Koliko ce ih izaci za DX11 - ne znam - nadam se vise nego za DX10 i da ce biti igrive na mid-range konfama za razliku od DX10...

Mozda ce i DX11 biti fail.

Ovo govorim u odnosu na DX9 koji je u 1. neku ruku legendaran - barem u usporedbi sa onime sto su za sada donijeli noviji DX-ovi. Dali me sada razumijes?

Potpuno je krivo da je razlika nezamjetna. Zamjetna je itekako ALI Dirt 2 gotovo niti ne koristi mogucnosti DX11... razumijes me?

2.Neke igre bolje koriste DX10.1 nego sto Dirt 2 koristi DX11... jbg Code-si su u banani - oni su inace poznati po reklamiranju necega sto zapravo na kraju i nije bas tako... Dobri primjeri su Dragon Rising (odbijam tu igru nazivati Operation Flashpoint jer je to uvreda za original) i sada Dirt 2...

3.Osjetniji su oni framedropovi u DX10 nego oni u DX11 i to ti govorim iz prve ruke. Kao sto rekoh Call of Pripyat (doduse ruska verzija sa patchom) radi bolje u DX11 nego u DX10, a ne vidim zasto DX11 nebi bio ''tezi'' za FPS od DX9... A kao sto rekoh, ako se dobro iskoristi izgleda poprilicno bolje od DX9...

Molim te, hajde da se ne vrtimo oko istoga, ne volim to, ako imas neki argument iznesi, u protivnom ovo se pretvara u losu raspravu, a dobru uvijek volim, od ovakvih me samo glava boli... XD

Ako te nesto konkretno zanima i ako cu ti znati odgovoriti onda cu to i uciniti u protivnom necu o necemu o cemu pojma nemam... A o ovome samo ponesto znam i to onoliko koliko koristim u svom poslu... A buduci da je to vise marketinski nego sto radim sa samim platformama onda niti ne znam puno o tome...

Pozz!

DirectX 9 , verovao ti ili ne postoji samo jedan razlog zasto je ziv - XBox 360. XBox 360 koristi DirectX 9. Uz minimalno poštivanje sintaksi HLSL-a dobit ćeš fleksibilnu igru koja će bez problema vrteti se na XBoxu i na PCu, uz samo smanjivanje rezolucije tekstura (LOD).

2. Nijedan DX nije vizualno odreden, sve je u programerima kakvu onu grafiku hoce. DirectX je API, a uloga API-a je da omogući rad na svakom hardveru, bio to hardver iz prošlosti, ili buducnosti.

Codemasters nije u banani, Opf2 je dobra igra (barem meni) - Realna je, optimizirana za razliku od konkurencije (Arma 2), ima kolko-tolku realnu balistiku metaka, i sasvim dobra taktička igra sa elementima simulacije.

3.Framedropovi nemaju veze sa API-em, to je pogreška programera koji se nije potrudio optimizirati svoj kod, ili je nedovoljno iskusan da bi koristio novi DX kako treba.

Pozz. Čekam odgovor.

Naravno, evo moj odgovor, ne razumijem se u programski dio i necu ulazit u rasprave o tome. Ne poznajem sintakse, nesto malo kad treba neku scriptu napisat za pojedinu igru i to je sve...

OpF2 je dobra igra. Necu tu ulaziti u diskusiju Dragon Rising (ne volim ju zvati OpF2... jbg... shvati me...) vs Arma, nema smisla, subjektivno je. Za mene nakon OpF, Arme i Arme 2, Dragon Rising jednostavno ne igra ulogu kao simulacija, vise je tu elemenata da bi igra bila mil sim, jedna je online komponenta koja kod DR-a iz nekog razloga nikad nije zazivjela (pitam se zasto - no dobro necu tu svaliti krivnju na igru nego na Code-se jer nisu stavili dedicated support) ali i dalje to je moje misljenje. Nije Arma 2 cak niti toliko neoptimizirana koliko bi mogla biti lol... Kad se sjetim Arme 1 bez patch-a... XD Ali i sa tehnicke strane Arma 2 izgleda (tu se moras sloziti ovo je objektivno) daleko bolje... No dobro, oso ja offtopic totalno...

Moglo bi se ali evo u prijasnjem postu kazem, naravno, i slazem se s tim, gdje nema profita tamo se ne ide... Jbg... tako to ide...

3D Designer
15 godina
neaktivan
benko kaže...
dokly1982 kaže...

neznam kolko se nekome isplati prelazit sa ati 4870\4870x2\90 i nv gtx 275\85\95 na 5xxx... meni se neisplati.. a razmisljao sam o tome da je kupim..ali  mislim da je jos uvijek prerano.. osobito radi stalkera.. to je 1 igra..   koda bi zbog gran tourisma iso kupit ps3...Cool   nekazem da nije bolja.. al je jos uvijek nepotrebna..

Ista stvar ovdje..jednostavno mi se trenutno niti blizu ne isplati prec na novu generaciju kartica jer jednostavno za sada sve vrtim na FullHD bez problema, jedino zbog cega bi preso je DiRT2(zbog dx11)...rade pricekam Fermi jer ne samo da ce onda 5xxx serija biti jeftinija nego ce biti vise dx11 igara :)

NEMOJ TAKO TI BOGA radi Dirt 2 prelaziti na HD5xxx seriju....

3D Designer
15 godina
protjeran

Pa jedan deo je i točan; Mrežna komponenta DR-a je loša. Ali SP kapmanja je OK, iako ima puno skriptiranja za ovakvu igru. Ali, igra za razliku od konkurencije (Arma 2) radi (Arma 2 je neigriva, tek sa zadnjim patchem donekle je bolje), pogonije se i na slabijim računalima, igra je zabavna, prepuna taktičkih mogucnosti, zvuk koji je verovatno najbolje razvijen u ijednoj FPS igri (pokušaj igrati sa G35 Logitech).

Arma 2 jeste dobra igra, al jednostavno su je bugovi i neoptimiziranost uništili (iako je grafički superiornija od DR-a).

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
15 godina
neaktivan
Dobra vecer kaže...

Arma 2 jeste dobra igra, al jednostavno su je bugovi i neoptimiziranost uništili (iako je grafički superiornija od DR-a).

Pa cuj, kako za koga, za mene ju nisu unistili. Ja ju igram gotovo 0-24 i sasvim mi je u redu sa zadnja dva patch-a... a bit ce ih jos... Kazem, sjetite se Arme 1, dosla je neigriva, a pogledajte ju sad... I ne zaboravite da su ove igre dugovjecne, mape iz Arme 1 se igraju i u Armi 2, a Arma 1 se i dalje igra masovno kao i originalni OpF... Kuzis, za mene je to presudno... No dobro, ajde nemojmo dalje off-topic pliz...

A znas sta me jako smetalo u DR-u? Upravo taj skripting... U svakoj misiji skoro ima taj neki ''imaginarni'' tajmer... ono, moras obaviti zadatak u odredenom roku, iako zamaskirano osjeti se... Znaci ubija to osjecaj slobode... A i mapa... Ista... Svugdje ista stvar... Znate da se radi mod Skira za Armu 2? I za razliku od originalne Skire licit ce na nesto... Jednostavno u osnovi DR je mogla biti super igra i cak mozda konkurencija Armi ali nece ici... Jednostavno nema ono nesto, barem za mene, kazem ovo je subjektivno i sada VEC DEBELO OFF TOPIICCC.... lol

Oprostite ali moram jos na sek otici off-topic (sorry :( stvarno) ali znas sto jos Armu cini posebnom, njen modding community, cuo za ACE? Zapravo zbog toga i igram Armu 0-24, zbog ACE-a. A vi kojima se svidio DR mozda da probate Armu 2 sa ACE modom i Skira mod-om? I zadnjim patch-em? Mozda promijenite misljenje? Samo prijedlog :D

Doduse Skira je tek Pre-Alpha i zapravo se zove Kiska (to je pravo ime stvarnog otoka i tako ce se zvati i u Armi...)

Evo vid ako ste zainteresirani:

A za ACE da ni ne govorim...

No dobro... Sad stvarno necu o ovom vise... Morat cu se izlupat tipkovnicom ili nesto.... XD

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 13:34 (Minoza).
15 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

OH! By The Way, Bad Company 2 CE PODRZAVATI DX11!!! Kao i Crysis 2! :D

WIKI DX11 Games List

A tu su i Alien vs Predator, GRID 2... 11 igara samo u PRVOJ CETVRTINI GODINE! Nije lose za pocetak ha? Jos samo da vidimo u kojoj mjeri ce ga iskoristiti! Ali sad vec nasladno trljam ruke zbog Bad Company 2 kad samo pomislim kako bi moglo izgledati... Ali izlgedat ce super i ovako i onako...

Ali realno, da ga iskoriste svega mrvicu bolje od DX10 sve dok igra radi bolje od DX10 to je golem uspjeh sta ne? Znaci izgleda bolje i vrti se bolje od DX10... Barem se nadam, tako je slucaj sa Call Of Pripyat pa tako ocekujem i od ostalih ili cak i bolje!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 14:27 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

Napisao sam ogroman tekst o DX-u i zašto je ovakvo prenošenje loših, tendecioznih članaka neukih loših novinara - loše, ali uslijed šugavog buga jer forum zaboravlja logine, tj. neobičnog buga da se logiram tek iz 3. pokušaja, sve je otišlo u vjetar.

U svakom slučaju, originalni članak je debilan, preneseni besmislen bez suvislog komentara s točnim informacijama, a komentari sudionika foruma, očekivano izuzetno glupavi.

Barem se prije pisanja komentara informirajte da ne baljezgate gluposti, kad je već Dragi tlaka.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

Evo još jedna usporedba DirectX 9 vs. DirectX 11 u Dirtu 2.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

DX11 osjetno umanji performanse a razlika u prikazu je jedva primjetna. DX11 je jednako razočaranje kao i DX10. Radi se prvenstveno o marketinškom triku i microsoftovom monopolu. Pročitati.

Is it weird that this gave me an orgasm?

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

naxeem, sve 5...

Nije niti vazno... Sve se svede na isto... Realno - we don't need that shit... jel tako? Sjetim se toga kad zaigram World of Goo ili Machinarium, Trine i slicne... Naprosto da devs-i bar malo rade na kreativnosti umjesto sto se stalno inzistira DX11111 i 190000000x10000800 UltraHD reze i jos hrpa sranja nepotrebnih... Ali, sta je tu je... Ono sto sam ja u startu htio reci a krenulo je malo krivim putem je zapravo upravo to da se danasnji hardware moze puno bolje iskoristiti...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 17:37 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

DX11 osjetno umanji performanse a razlika u prikazu je jedva primjetna. DX11 je jednako razočaranje kao i DX10. Radi se prvenstveno o marketinškom triku i microsoftovom monopolu. Pročitati.

Poslusaj savjet, ja sam se tako puno puta uvalio u govna kad pricam bez veze... Nije uopce tocno da DX11 radi toliko losije od DX9... Govorim iz prve ruke... Mogu bench napravit ako te interesira...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 17:38 (Minoza).
15 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

ja mislin da je to i do igre....jer se meni na crysis-u razlika između dx9 i dx10 čini veća nego na dirt 2 kad usporediš dx9 i dx11

evo pa se sami uvjerite:

Chuck Norris se ukaza Gospi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dr. zlo kaže...

ja mislin da je to i do igre....jer se meni na crysis-u razlika između dx9 i dx10 čini veća nego na dirt 2 kad usporediš dx9 i dx11

evo pa se sami uvjerite:

ma to je scum...

Kada se stavi cvar groups za very high na dx9 onda bi dx9 i dx10 bili indetični.

Ja nisam ništa primjetio dx9 vs dx10 cysis,warhead, universe at war, assassins creed... ni u dirtu 2 dx9 vs dx11. Totalno isto ili to naše oko neprimjećuje?Neodlučan

Treba neka dx11 igra izać koja koristi teselaciju masovno onda bi bilo puno razlike ovako ništa.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 17:59 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

evo pa se sami uvjerite:

Hvala q***cu! Ovo je istina, ajde shvatite vi nevjerni Tome, ozbiljno vam govorim i ne pretjerujem - veci je udarac kada u Crysis-u odes iz DX9 u DX10 nego kada u Dirt 2 ili Call Of Pripyat odes iz DX9 u DX11... Na zalost ne mogu napravit bench za CoP jer sam vec prodao poznaniku (njemu je ruski ok :D), a ne ide bez CD-a (nema jos ''fix'' za patch-anu verziju), ali mogu za Dirt 2 ako vas zanimaju rezultati iz prve ruke

3D Designer
17 godina
Minoza kaže...
dr. zlo kaže...

evo pa se sami uvjerite:

Hvala q***cu! Ovo je istina, ajde shvatite vi nevjerni Tome, ozbiljno vam govorim i ne pretjerujem - veci je udarac kada u Crysis-u odes iz DX9 u DX10 nego kada u Dirt 2 ili Call Of Pripyat odes iz DX9 u DX11... Na zalost ne mogu napravit bench za CoP jer sam vec prodao poznaniku (njemu je ruski ok :D), a ne ide bez CD-a (nema jos ''fix'' za patch-anu verziju), ali mogu za Dirt 2 ako vas zanimaju rezultati iz prve ruke

Znaš da su u cryteku namjerno napravili marketinški trik za dx10.

Na DX9 nemožeš staviti postavke veće od high, a na dx10 možeš na very high, kao ono na dx10 sve blješti, blur, sunčeve zrake prolaze kroz palme itd.

Onda su otkrili da modificiranjem cvar groupsa možeš dobiti very high na dx9 i izgleda indetično kao dx10 i very high možda nešto sitno u korist dx10 neki govore bolja prašina i dim no ja to nemogu primjetit,ali zato se na dx9 bolje vrti nego na dx10 gdje je veći pad performansi nizašto.

A to je i sam crytek potvrdio dodavši u warheadu (igra temeljena na istom engine-u kao crysis) enthusiast (very high) opciju pod dx9.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 18:06 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Znaš da su u cryteku namjerno napravili marketinški trik za dx10.

Na DX9 nemožeš staviti postavke veće od high, a na dx10 možeš na very high, kao ono na dx10 sve blješti, blur, sunčeve zrake prolaze kroz palme itd.

Onda su otkrili da modificiranjem cvar groupsa možeš dobiti very high na dx9 i izgleda indetično kao dx10 i very high možda nešto sitno u korist dx10 neki govore bolja prašina i dim no ja to nemogu primjetit,ali zato se na dx9 bolje vrti nego na dx10 gdje je veći pad performansi nizašto.

A to je i sam crytek potvrdio dodavši u warheadu (igra temeljena na istom engine-u kao crysis) enthusiast (very high) opciju pod dx9.

šta je ovo.....ja razliku jedvo osjetin

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 18:12 (dr. zlo).
17 godina
dr. zlo kaže...

šta je ovo.....ja razliku jedvo osjetin

skupina postavki koje definiraju kvalitetu.

Evo i link , možeš i probat ako još nisi.

Kopiraš pod Crysis\game\config\

Backup-aj stari cvar groups.

I kada to staviš pod dx9 će ti postavke ostat iste low,medium,high,ali pomaknute za jedan gore:

low = medium

medium = high

high = very high

Kako provjeriti da je na very high? Lako, dođete do palme dok sunce prži i trebali bi vidjet one mljac mljac zrake:

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 18:20 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

a vidite vi ovo....bil iko reka da nije snimano....šta dx11 radi:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

Kome se nije dalo čitati sve ovo, evo najzanimljiviji dio:

"The tesselation technology that Microsoft is heavily promoting for DirectX 11 has been an OpenGL extension for three years. It has even been possible for years before that, using fast instancing and vertex-texture-fetch. I don't know what new technologies will be exposed in the next couple years, I know they will be available first in OpenGL."

Is it weird that this gave me an orgasm?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX 9 vs. DX 11

I što mi to znači kad se igre za PC pišu za DX, a jako rijetko za OpenGL.

Btw, ima li koja OpenGL novija igra? id Software je prodan pa ne znam hoće li krenuti sad na DX ili ostaju pri OpenGL-u.

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

I što mi to znači kad se igre za PC pišu za DX, a jako rijetko za OpenGL.

Btw, ima li koja OpenGL novija igra? id Software je prodan pa ne znam hoće li krenuti sad na DX ili ostaju pri OpenGL-u.

OpenGL programs

3D Designer
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Nazalost zaista mi nije jasno kako vecini nije neugodno ''poucavati'' o necemu o cemu pojma nema...

Samo da ste malo Google koristili i procitali nesto o tome nego ovdje dodete prodavati ''znanje''...

Ne znam puno vise pa necu filozofirati previse... ali nesto vise - cini se - znam

Dakle, netko gore je dao link vec na usporedbu u igrama tipa Call of Pripyat gdje je DX11 implementiran nesto bolje od Dirt2, bilo tko (tko nije uvjeren da je DX11 iskonsko zlo koje je sam đavo poslao iz MS-a da unisti snove o glatkom FPS-u...) moze uociti OCITU razliku, a igra radi BOLJE nego u DX10!

Zato se od DX11 puno ocekuje i puno prica, on uistinu unosi novosti ali je pitanje koliko ce ga se iskoristiti i koliko brzo...

E pa sada, u odnosu na DX10, DX11 je vec iskoristeniji jer se DX10 nije pomakao sa mrtve tocke, a u ovom trenu imamo vec dve DX11 igre od kojih jedna poprilicno dobro iskoristava mogucnosti DX11 (Call of Pripyat). Potpuno je netocno da HD5000 serije nisu u stanju odraditi DX11 kako spada, potpuno suprotno, kao sto rekoh, vec sadasnje DX11 igre RADE BOLJE nego DX10... odnosno iste u DX10 modu rade losije i izgledaju losije... a to su tek ''prvi macici'' kako je netko gore spomenuo, znaci uz dobre driver-e i dobru implementaciju nema razloga da HD5000 serije ne vrte DX11 kako spada...

A sada da korigiramo jednu konstantnu zabludu...

NE!!! Ono sto DX11 nudi NE MOZE SE IZVESTI NA DX10 ili DX9!!! Tessalation!!! I placite koliko zelite ali ovo je cinjenica i prije nego se sada javi neki nadobudni troll mozete ovu cinjenicu i provjeriti... EVO LINK gdje to mozete provjeriti!!!

Nadalje, u ovom trenutku imate najavljeno 15-tak igara za prvu cetvrtinu 2010 god. koje ce podrzavati DX11, u kojoj mjeri, to cemo vidjeti... Ali mislim da je to vec sada poprilicna razlika u odnosu na DX10...

I na kraju, ja se osobno nadam da DX11 nece biti FAIL kao DX10... Ali ovo gore su cinjenice, ne naklapanja...

Peace! :D

ma koje ti gluposti govoriš Teselacija je moguća u DX10, pa tada je i predstavljena prvu su je radili radeoni HD2900PRO i XT...

IRebic
16 godina
neaktivan
IRebic kaže...

ma koje ti gluposti govoriš Teselacija je moguća u DX10, pa tada je i predstavljena prvu su je radili radeoni HD2900PRO i XT...

Ti miješaš kruške i jabuke.Teselacija sama po sebi nije nikakva novost.Naime HD2900Xt je imala teselator.

No Microsoft je tek sada u DX11 omogučio teselaciju u svojem API-u.I dakako ta teselacija nije kompaktibilna sa starim AMD-ovim teselatorom.

Evo link da se uvijeriš:

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Direct3D

Znači DX10 ili DX10.1 NE PODRŽAVAJU Teselaciju.

tesalacija je trebala biti ubačena u DX10,no nekim čudom Microsoft ju je odbacio sve ti piše u wikipediji.

Znači prvo se malo informiraj pa onda piši postove,a ovako samo trolaš gluposti i daješ dezinformacije.

Al ak ti se neda čitat evo nabitniji tekst:

Tessellation was earlier considered for Direct3D 10, but was later abandoned. GPUs such as Radeon R600 feature a tessellation engine that can be used with Direct3D 9/10[19] and OpenGL, but it's not compatible with Direct3D 11 (according to Microsoft). Older graphics hardware such as GeForce 3/4, Radeon 8xxx had support for another form of tesselation (RT patches, N patches) but those technologies never saw substantial use. As such, their support was dropped from newer hardware.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 14:24 (microman).
17 godina
IRebic kaže...

Istina radeonke imaju teselaciju već od te HD2 serije i imale su je i u HD3 i HD4 seriji, no ta teselacije nije kompatibilna sa ovom koju microsoft uvodi u dx11.

A sumnjam da bi HD48** serija ,a pogotovo one prije bile dovoljno jake za teselaciju jedino HD4850x2 i HD4870x2. Ovoj HD58** seriji se smanjuje fps za ravno 50% kada se uključi teselacija u heaven unigine. Šta bi tek bilo recimo HD4870 koja dobiva cca 45fps-a blage veze nemam, bio bi još i veći pad zato jer ima manje tmu-a, rop-ova, shadera i mem. propusnost.

17 godina
neaktivan
// sorry kaj pitam, a kaj je to uopće "tesalacija"???
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
jabuka555 kaže...
// sorry kaj pitam, a kaj je to uopće "tesalacija"???

Pogledaj na wikipediji.

A najbolje ćeš vidjeti na primjeru slika ili videa iz unigine-a kod crijepova i onih zidova od kamenja, kuća, wireframe-ova.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice