Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.945.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

koju onda da uzmem od gtx 970 jer nekuzim koja je referntna a koja ne,ak se nesmije reklamirat trgovine moze li mi netko poslat link u pp onda di da kupim
https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-0518031065
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-gf-gtx970-ttoc-4gb-gddr5-dvi-dp/101136

EUNE LOL: frenkySTYLE
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 13:30 (Ryder007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel mi može netko u grubo objasnit razliku između.....

Palit gtx 960 super jetstream 2gb i obične gtx 960 jetstream 2gb....

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 13:25 (bushido002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
bushido002 kaže...

Palit GTX 960 Super JetstreamBase Clock: 1279MHz / Boost Clock: 1342MHz

Palit GTX 960  Jetstream - Base Clock: 1203MHz / Boost Clock: 1266MHz

Sve ostalo je identično...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 13:40 (ibme74).
14 godina
Ryder007 kaže...

koju onda da uzmem od gtx 970 jer nekuzim koja je referntna a koja ne,ak se nesmije reklamirat trgovine moze li mi netko poslat link u pp onda di da kupim
https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-0518031065
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-gf-gtx970-ttoc-4gb-gddr5-dvi-dp/101136

Napiši jel kupuješ keš ili kartice pa ti linkam dobru ponuidu za GTX 970.

bushido002 kaže...

Razlika je u realnom svijetu nikakva.

16 godina
neaktivan

kupujem za cash,pouzecem

EUNE LOL: frenkySTYLE
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 14:16 (Ryder007).
14 godina

Ako ideš što povoljnije onda ova a prva s tri godine gare je ova MSI koju ti preporučam.

15 godina
neaktivan

Dali bi dobio što značajno na performansama za word of tanks promjenom za malo jaču grafu (i koju?) ili isplativije samo još dodat 4GB  ram memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
55pero kaže...

Dali bi dobio što značajno na performansama za word of tanks promjenom za malo jaču grafu (i koju?) ili isplativije samo još dodat 4GB  ram memorije.

Mislim da tebi treba Intel procesor.

13 godina
protjeran
MacTheBig kaže...
55pero kaže...

upravo to! wot koristi valjda jednu - dvije jezgre! znamo sto to znaci, sto noviji cpu s visokim taktom! g3258 tu podere i najaci amd-ov fx ikad napravljen!

a evo i graf s njihovog sluzbenog foruma koji je cpu naj, na 4ghz ovo malo govance je inace na vrhu!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 17:27 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
MacTheBig kaže...
55pero kaže...

upravo to! wot koristi valjda jednu - dvije jezgre! znamo sto to znaci, sto noviji cpu s visokim taktom! g3258 tu podere i najaci amd-ov fx ikad napravljen!

a evo i graf s njihovog sluzbenog foruma koji je cpu naj, na 4ghz ovo malo govance je inace na vrhu!LP

ako koristi 1-2 jezgre, kako objasnjavas cinjenicu da je u tom grafu 6-core 3930K (sandy bridge) @3,8ghz ispred 4770K (haswell)@3.9ghz? Dakle 2 generacije starija arhitektura i malo nizi takt?? Ili zasto je sandy 6-core debelo ispred i5 sandy-a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 17:38 (ansha).
9 godina
neaktivan
vladimir753 kaže...
ibme74 kaže...
vladimir753 kaže...
LogicusMPS kaže...
vladimir753 kaže...

Moj frend ima ove komponente.Možete mi reći koju grafičku najbolje da stavi?

Radi napajanja neku 8800 GT, 9800 GT ili 9600 GT.

Znači neku grafičku s 1 gb nemogu staviti?

Mozes ali to nije poanta koleginog posta, stvar je sto ti je nalajanje loše (citaj šrot) pa ne mozes stavljati neke mocnije grafe. A nije ni procesor bog zna sto pa da mozes piknuti nesto jace.

U redu hvala vam.

Mogu ovu staviti: hd2600xt 256 mb gddr4? Btw imate konfiguraciju na stranici 803.

13 godina
protjeran
ansha kaže...

ako koristi 1-2 jezgre, kako objasnjavas cinjenicu da je u tom grafu 6-core 3930K (sandy bridge) @3,8ghz ispred 4770K (haswell)@3.9ghz? Dakle 2 generacije starija arhitektura i malo nizi takt?? Ili zasto je sandy 6-core debelo ispred i5 sandy-a?

odi tamo na forum pa citaj zasto, mene ne zanima metoda testiranja kao ni poredak u grafu medu intel procesorima vec usporedba s fx-om! opce je poznato da doticni naslov koristi max dvije jezgre to je cinjenica! da nebi mozda rekao da je starija generacija brza ili tako neku glupost?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 17:50 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

odi tamo na forum pa citaj zasto, mene ne zanima metoda testiranja kao ni poredak u grafu medu intel procesorima vec usporedba s fx-om! opce je poznato da doticni naslov koristi max dvije jezgre to je cinjenica! da nebi mozda rekao da je starija generacija brza ili tako neku glupost?

Gle Stjepanje nemam nista protiv da nesto prokomentiras i obrazlozis strucnim misljenjem, ali ostavi se predlaganja necega za igre koje ne igras jer ocito neznas kako funkcioniraju stvari...

Citanja foruma, raznih rewiewa ovo ili ono nije isto kao testiranje iz prve ruke koji to igraju svaki dan, i svaka situacija je drugacija kao i uvjeti nego kada se radi rewiew...

Koristi 1 ili 2 jezgre ali daleko vise je bitnije na koliko Mhz radi odredena jezgra i koliko je dobra "arhitektura za wot" tj. kako koja arhitektura pase wotu, tako da ne mora znaciti niti da je starija generacija losije, a bome niti da je novija generacija bolje... LP 

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 18:02 (Tomo53nja).
17 godina
odjavljen

Istina je ovo za WOT. Igra radi puno bolje na svakom novijem intelu. Za ljude sa FX-om puno znači igru instalirati na SSD, to donosi priličan boost u FPS-u, ćudno ali istinito. Također jako pomaže i klokanje FX-a. Na 4.4 i instalacijom na SSD te u dobru grafu, da dobru jer na visokim detaljima treba i dobra grafa, igra je sasvim igriva. To znači 1080p reza i visoki detalji te 40 fps-a na početku partije kada se čeka početak fajta što je i nebitno, a do 60 +fpsa tjtijekom fajta uz poneki pad kad se gleda ljevo/desno po mapi ali ništa što bi izazvalo trzanje. Daleko je bitniji što manji ping.

Dakle WOT je skroz igriv na FX-u...imam preko 9000 patija u tom govnu koje sam prije par dana po deseti puta deisntalrao, nadam se da ću se oduprijeti i zaboraviti na taj naslov. Ne stignem niš drugo igrat od tog sranja koji je živa navlakuša 

I da, koristi jezgru/dvije, zauzeče ostalih je smješno nisko.

http://ftr.wot-news.com/2014/05/28/comparison-of-hdd-and-ssd-for-world-of-tanks/

The switch from a HDD to an SSD produced a 16% increase in the average FPS, 12.5% in the minimum FPS and a 21% increase in the maximum FPS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 18:21 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

Pa onda ne linkaj na grafove koji ti nisu jasni i ne znas ih objasnit. Kazes da igra kkoristi 1-2 jezgre a 6-core sandy debelo dere i5 sandy-a, kako dragi, kako??

9 godina
neaktivan

R9 380x ili Gtx 960?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
KyloR kaže...

R9 380x ili Gtx 960?

pa 380x naravno, 20-30% jaca grafa!

9 godina
neaktivan
Gigabyte ­ ­ GTX950 WF2 ­ ­Overclocked, ­ 2GB GDDR5

Ekipa sto mislite o ovoj grafičkoj? Planiram ju uzeti pa me zanima jel ima mozda ikakve nedostatke ili bi za te novce mogao naći nešto bolje?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TIGER32 kaže...
Gigabyte ­­ GTX950 WF2 ­­Overclocked, ­ 2GB GDDR5

Ekipa sto mislite o ovoj grafičkoj? Planiram ju uzeti pa me zanima jel ima mozda ikakve nedostatke ili bi za te novce mogao naći nešto bolje?

ako se ima dobar cpu i neko brand name napajanje cca 450w najisplativija je R9 380! one se krecu od cca 1600kn!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 22:14 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Evo opet mene. GTX 650 ti ili gtx 750 za istu cijenu (700 kn). Frend me opet gnjavi u pol jedanajst.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 22:30 (Raykip).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Raykip kaže...

Evo opet mene. GTX 650 ti ili gtx 750 za istu cijenu (700 kn). Frend me opet gnjavi u pol jedanajst.

gtx 750 je za 50% jaca!

edit. sri sad sam vidio ovo "Ti"

750 je i dalje jaca no nesto sitno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 22:33 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

A ti meni na svaki post u roku 2 min odg. ;P

14 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 23:06 (Zhnu).
13 godina
protjeran
Zhnu kaže...

Ispricavam se ako sam falio temu, ali evo da pitam, da li je bolje držati  pod physx na auto select, ili na geforce 940m? Vidim da je preporučen auto select, ali svejedno pitam. Ne razumijem se u grafičke kartice.  I na ovo drugoj slici, auto select ili high performance nvidia proccesor?
Na laptopu sam, 4gb ddr3 i intel core i3 5005u 2.0ghz

Tako ti je svejedno, ta je kartica preslaba da obraduje cijelu scenu + fiziku u nekoj igri koja podrzava physx! najbolje odma na off!LP

16 godina
55pero kaže...

4 GB je minimum za igre, a 8 optimalno. Dakle, kupi radije još 4 GB RAM-a. Grafičku uzmi ako budeš mogao tijekom ove godine kada izađe nova serija grafičkih iz oba tabora. Ili kada izađu nove, stare će vjerojatno pojeftiniti, pa ubodi npr. GTX 970 ili neku tog ranga. S tim da bi za R9 390 trebao jače napajanje. No, ako je primarno za WoT, tada i ne trebaš puno trošiti. Vjerujem da i sada igraš sa kombinacijom srednjih i visokih postavki.

13 godina
neaktivan

pomoc

1 Msi 4g R9 /2700kn
21 Sapphire trix r9 390/3060 kn
15 Inno3d Ichill Gtx 970/3000 kn
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

0 0 hvala 0
17 godina

na konfu mislis staviti ?

17 godina

na konfu mislis staviti ?

13 godina
Gofonja kaže...

Evo rečeno mi je da tu postavim pitanje.

Napajanje -           Cooler Master 460W

Matična ploča -      GIGABYTE GA-970A-UD3

Procesor -             AMD FX(tm)-4100 Quad-Core 3.6 GHz

Grafička -              GeForce 210

RAM -                   4 GB (1333)

Hard disk -            SAMSUNG HD502HJ ATA Device (456 GB, IDE)

OS -                     Windows 7

Koja je najbolja grafička zagaming do 600kn - 650kn? Volio bih da ima 2gb VRAM-a, ali može i 1 gb VRAM-a ako je dobra i jeftina. I imam monitor rezolucije 1920/1080.

Hvala

Je li Asus gtx 750ti grafička dobra za gore navedenu konfiguraciju? Palit gtx 750ti je bolja, ali za 100kn skuplja, a navodno se Asusova može dobro klokati pa ispade isto. Nadam se :D

actore non probante reus absolvitur.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 11:06 (TCO 006).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice